Άραγε βρίσκομαι σε καλό δρόμο?

georgiad

Member
7 Δεκεμβρίου 2009
5
0
Καλησπέρα σε όλους.
Ονομάζομαι Γεωργία και είναι από τις ελάχιστες φορές που γράφω σε φόρουμ, αλλά σε μια έρευνα που έκανα είδα ότι έχετε τη διάθεση να βοηθήσετε και πιστέψτε με το χρειάζομαι. Έχω αποφασίσει να αποκτήσω σκύλο και λαμβάνοντας υπ'όψιν μου παραμέτρους όπως ότι θα ζει σε διαμέρισμα, ότι όπως όλοι θα απουσιάζω κάποιες ώρες την ημέρα κλπ, πιστεύω ότι μία καλή επιλογή θα ήταν ένα shin tzu ή ένα μαλτεζάκι. Ζω μόνη μου, αλλά είμαι κοινωνική και έρχεται κόσμος στο σπίτι οπότε θα ήθελα να είναι ευγενικός ο/η νέα μου "συγκάτοικος"

ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που να με διαφωτίσει λίγο περισσότερο από τα γενικά χαρακτηριστικά που διαβάζω στα διάφορα φόρα για τις δύο αυτές ράτσες. Είμαι σε αρχικό στάδιο οπότε κάθε πρόταση δεκτή.

Π.χ Και για τα pug που διάβαζα, όσο το κοίταζα τόσο πιο πολύ αλλάζω γνώμη λόγω των πολλών και ιδιαίτερων προβλημάτων υγείας που εμφανίζουν.

Εννοείται και αυτό το έχω εμπεδώσει ότι δεν με ενδιαφέρει να απευθυνθώ σε pet shop! Ελπίζω να βρω έναν εκτροφέα από ό,τι καταλαβαίνω είναι η καλύτερη επιλογή.

Παιδιά ό,τι βοήθεια μου δώσετε πιστέψτε με θα είναι χρήσιμη γιατί έχω χαθεί στην πληθώρα πληροφοριών.

HELP PLS!

:)

Last edited:

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Και οι δύο φυλές που διάλεξες είναι δύσκολες ως προς τον καλλωπισμό...
Πως σου φαίνεται αυτό???Έχεις χρόνο και κυρίως όρεξη???:rolleyes:

georgiad

Member
7 Δεκεμβρίου 2009
5
0
ναι το εχω προσέξει αυτό. χτένισμα καθημερινά, ειδικός κάθε δύο μήνες κλπ. κάθε φυλή φαντάζομαι έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. αφού πήρα την απόφαση ναι είμαι διατεθειμένη να ασχοληθώ.

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
ok!!!:)
Γνώμη μου είναι να μιλήσεις με εκτροφείς και των δύο φυλών γαι να μάθεις περισσότερα...;) Αν υπάρχει δυνατότητα να επισκεφτείς τα εκτροφεία και να περάσεις λίγη ώρα με τα σκυλιά τους...(για μαλτέζο νομίζω όμως δεν υπάρχει εκτροφείο στην Ελλάδα...)
Έχεις κάνει έρευνα για εκτροφείς???

georgiad

Member
7 Δεκεμβρίου 2009
5
0
Έχεις δίκιο., τώρα ξεκίνησα τις έρευνες για να δω ποια είναι η σωστή κατεύθυνση. θα απευθυνθώ στον κοε για τηλέφωνα και έρευνα.... αλλά πραγματικά έχω χαθεί λίγο.

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Παράλληλα με την έρευνά σου, μπορείς να βάλεις και τα χαρακτηριστικά (ότι έχεις διαβάσει δηλ. ) των δύο φυλών στην αντίστοιχη ομάδα να τα συζητήσουμε αν θέλεις!:)

georgiad

Member
7 Δεκεμβρίου 2009
5
0
Σε ευχαριστώ πραγματικά για τη βοήθειά σου... είναι πιο δύσκολο από όσο περίμενα..

λοιπόν έχω καταλήξει μάλλον σε τρεις επιλογές

1. bichon frise
2. maltese
3. shih tzu

Πίστεψε με αυτό είναι μεγάλη επιτυχία!

τώρα διάβαζα ότι τα σιχ τσου έχουν αρκετά προβλήματα με την υγεία τους και περιποίησης.
τα άλλα δύο είναι και στην ίδια "οικογένεια" απαιτούν grooming αλλά με μία σταθερή περιποίηση και επαγγελματικό κούρεμα κάθε 2-3 μήνες αντιμετωπίζεται. άσε που δεν μαδάνε τόσο αν τα φροντίζεις.
Και τα τρία έχουν κοινά χαρακτηριστικά ... είναι αυτά που χαρακτηρίζουν ως σκύλοι συντροφιάς (αν και δεν μου αρέσει ο τίτλος! ) έχουν και κοινά χαρακτηριστικά. Διάβασα ότι το bichon frise είναι πιο ευγενικό (με σωστή εκπαίδευση) και πιο προσαρμοστικό σε αλλαγές (ωράρια κλπ)

Αύριο θα επικοινωνήσω με ΚΟΕ να δω τι γίνεται με εκτροφείς και ίσως βρω και κάποια άκρη.

Σε ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθειά σου.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
georgiad

Π.χ Και για τα pug που διάβαζα, όσο το κοίταζα τόσο πιο πολύ αλλάζω γνώμη λόγω των πολλών και ιδιαίτερων προβλημάτων υγείας που εμφανίζουν.
γι 'αυτο και υπαρχουν αξιολογοι-σωστοι εκτροφεις που θα σου δωσουν ενα π.χ.pug χωρις αυτα τα προβληματα υγειας που αναφερεις....

επισης αξιολογα pug εχουμε στην χωρα & εκτροφεις πολυ καλους....
ενω στις αλλες φυλες που αναζητας χλωμο να βρεις .........

georgiad

Member
7 Δεκεμβρίου 2009
5
0
bichon frise

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Πραγματικά και οι απαντήσεις και τα διάφορα topics Με βοήθησαν πολύ.

Έχω επικοινωνήσει με ΚΟΕ και μου έχει στείλει εκτροφείς και για τις τρεις φυλές που με ενδιαφέρουν.... και τώρα ξεκινάει πάλι η έρευνα.

Νομίζω ότι με ένα bichon frise Θα συμβιώσουμε καλά! ελπίζω μόνο να μπορέσω να βρω :)

αν υπάρχει κάποιος που να μπορέσει να με βοηθήσει παραπάνω πραγματικά ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΣ! γιατί τι καλύτερο να πάρεις συμβουλές από κάποιον που γνωρίζει.

leonidas94

Active Member
5 Ιανουαρίου 2010
33
0
Ειμαι καινούργιος εδω και βασικα μ αυτο που θα πω δεν θέλω να σε πολυ-επηρεάσω αλλα κοίτα αμα θες και για West highland!! (Αν δεν έχεις βρει ακόμη το bichon frise που θες)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Να ρωτήσω αν θα έπαιρνες ένα ημίαιμο από κάποιο καταφύγιο? Η κάποιο όπως η Ζουζού που χαρίζεται λόγω υγείας...
Υπαρχουν παρα πολλά μικρόσωμα σκυλάκια, κυρίως γκριφονοειδη..που ψαχνουν σπίτι..και κουταβάκια και ενήλικα...που θα έχουν όλα αυτα που ζητας, χωρις τις τρελλες απαιτησεις grooming...
Μία πρόταση κάνω!!!:D:D:D