Άρρωστο νεογέννητο κουτάβι 10 ημερών

Angeliki Pap

New Member
9 Νοεμβρίου 2016
3
9
31
Γεια σας κι από εμένα, είναι καινούρια στο forum.
Χθες βρήκαμε ένα 10ημερών κουτάβι,αρσενικό, μόλις άνοιξε τα μάτια του.
Το ένα του χέρι ήταν πιασμένο σε χόρτα και δεν κουνιέται καθόλου.
Πήγαμε στον κτηνίατρο, τον είδε, για το πόδι είπε ότι ίσως είναι σπασμένο ίσως με την αντιβίωση γίνει καλά, έχει διαγνωστεί με αιματική διάρροια(παίρνει την αντιβίωση ceclor πρωί-μεσημέρι-βράδυ.) Πιθανότητες επιβίωσης λίγες. Απλά περιμένουμε.
Το ταϊζουμε κάθε 2-2μιση ώρες, τρώει μέτρια. Κατουράει αλλά δεν έχει ενεργηθεί από χθες καθόλου.
Του κάνω μασάζ με βαμβάκι πριν και μετά το κάθε φαγητό αλλά τίποτα. Βγάζει πολύ λίγο αίμα.

Δεν ξέρω τι να κάνω, να αφήσω έτσι το πόδι, να το σέρνει; Ο κτηνίατρος μας είπε να περιμένουμε.
Όσο για το θέμα ότι δεν ενεργεί; Κάθε συμβουλή θα με βοηθούσε πάρα πολύ!

Να είστε καλά,
Αγγελική

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Δυστυχώς μάλλον οι πιθανότητες να επιζήσει είναι λίγες.:(
Δεν είναι νοοτροπία αυτή. Το τι ελπίδες έχει θα το είπε λογικά ήδη ο γιατρός. Καλό είναι να εμψυχώνουμε τις δύσκολες - και ευγενείς, ευγενέστατες - προσπάθειες. Μπορεί η θεματοθέτρια ή κάποιος άλλος στο μέλλον να δει κάτι τέτοιο και να πει "ε τι να προσπαθήσω, είναι τελειωμένη υπόθεση". Πάντα πρέπει να προσπαθούμε, ότι κι αν γίνει τελικά, ε;

Αγγελική σε αυτό το θέμα:
http://www.dogforum.gr/community/threads/Σκουπιδο-κούταβα-2-3-ημερών.19408/
θα βρεις ό,τι πιθανή πληροφορία μπορεί να χρειαστείς για τη φροντίδα τόσο μικρών κουταβιών. Είναι μεν μεγάλο (από ένα σημείο και μετά δεν αφορά πια τη φροντίδα τους βέβαια), αλλά είναι "βίβλος" Αξίζει τον κόπο να το δεις.

Πολύ καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας, να ζήσει και να αναρρώσει το μωρό εύχομαι. Και πολλά μπράβο!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Τι διάγνωση είναι η αιματική διάρροια?Αν τρώει και δεν έχει ενεργηθεί από χτες, μήπως είναι από τραυματισμό και όχι ιό το αίμα?
Το βαμβάκι να είναι με ζεστό νερό σαν να το γλύφει η μάνα του.
Εκτός από τα μάτια , δόντια έχει αρχίσει να πετάει? Με τα υπόλοιπα πόδια προσπαθεί να σταθεί? Μήπως είναι μεγαλύτερο?
Ρίξε μας και καμιά φώτο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μα το πιθανότητες επιβίωσης λίγες το γράφει η Αγγελική πρώτη στο αρχικό ποστς. Ο γιατρός της το είπε.
Ελπίζω το κουτάβι να ζει τώρα που μιλάμε και να σας διαψεύσει! Έτσι για δώρο και στην προχθεσινή γιορτή σου , Αγγελική!
Κι εγώ το ίδιο με τον @sea-mol αναρωτήθηκα. Τι διάγνωση είναι η αιματική διάρροια; Έως τώρα το ήξερα ως σύμπτωμα ασθένειας όχι σαν ασθένεια καθ'αυτή.
Περιμένουμε νέα με αγωνία!

• Like
Reactions: sea-mol

Angeliki Pap

New Member
9 Νοεμβρίου 2016
3
9
31
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τα λόγια σας. Ο μικρός χθες έπαθε πρόπτωση ορθού.
Ο ιατρός μας είπε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε εγχείρηση από το έντερο αλλά το πόδι φαίνεται πολύ σοβαρό, ίσως να έχει πρόβλημα και στα μάτια, αλλά επίσης για να μην ταλαιπωρείται το μωρό να του κάνουμε ευθανασία. Και μάλλον παιδιά θα ακολουθήσουμε τον δεύτερο δρόμο. Θα ήθελα πολύ να μην είναι έτσι τα πράγματα....Σας παραθέτω και δύο φωτογραφίες του μικρούλη.angelos.jpg angelos2.jpg angelos2.jpg

Angeliki Pap

New Member
9 Νοεμβρίου 2016
3
9
31
Επειδή δεν ήθελα να σας κουράσω στην ανάλυση, αυτή είναι η τρίτη γνώμη, ο προηγούμενος κτηνίατρος απλά είπε να περιμένουμε, ο δεύτερος ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι. Και γενικά παιδιά, επειδή είναι η δεύτερη φορά που βρίσκω νεογέννητο κουτάβι, συνήθως οι συμβουλές τους για τόσο μικρά δεν με καλύπτουν, δεν βοηθούν...Παιδιά να ξέρετε ότι δεν είμαι άκαρδη αλλά υπέφερε πραγματικά. Έχω ένα σκυλάκι 3μιση χρονών american staff που είχε κι αυτό προβλήματα μικρό, όμως ήμουν στην Αθήνα και γύρισα πάρα πολλά κτηνιατρεία μέχρι να βρω το κατάλληλο. Εδώ δεν είναι έτσι. Τους έλεγα ότι είναι επείγον και μου λέγαν "οκ αύριο".

Σε αυτή την περίπτωση είχα ένα κουτάβι που έπαθε πρόπτωση ορθού 5cm(καταστρεμμένο έντερο μου είπε)με πιθανότητα να μην αντέξει καν την αναισθησία για να μπει σε εγχείρηση γιατί πέρα από το μικρό της ηλικίας του είναι και πολύ αδύναμο. Καθώς και μου είπε ότι πιθανόν ακόμη κι αν ζήσει να έχει προβλήματα υγείας.

Έχω ρίξει πολύ διάβασμα για όλα αυτά όμως και πάλι είχα ανάγκη να ακούσω τις γνώμες όλων σας γιατί πραγματικά είστε πολύ ανθρώπινοι.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Έκανες ότι μπορούσες. Εσύ θα τα ζυγιάσεις και ξέρεις καλύτερα. Και πάλι πολλά μπράβο.

• Like
Reactions: d-friend