Άσπρη σκόνη στο τρίχωμα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Σε κάθε βόλτα όταν "τινάζω" τον Αδαμ το κάνω με τα χέρια και για να φύγουν οι πολλές τρίχες και ύστερα βγάζω την βούρτσα του και τον χτενίζω!

Όταν τον τινάζω λοιπόν το κάνω όπως είναι φυσικό με κατεύθυνση από το κεφάλι προς την ουρά!Όταν τελειώσω εχω στο χέρι μου μια άσπρη σκόνη σαν ταλκ πάνω στην παλάμη μου!Είναι σαν την σκόνη που αφήνει το Scalibor όταν είναι καινούργιο!

Να πω επίσης ότι δεν εχω δει κάτι στο δέρμα του,δεν έχει το παραμικρό,είναι πεντακάθαρος,δεν είχε πότε δερματικά προβλήματα και το τρίχωμα λάμπει!

Τι είναι οεο?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πυτιριδα μηπως?τον κανεις μπανιο μαλλον?η μηπως και η βουρτσα ειναι σκληρη?
Οτι έγραψε ο omarock αν η βούρτσα είναι σκληρή και ακουμπάς συνέχεια δέρμα μπορεί να φταίει αυτό

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ηλία όχι μπάνιο έχει κάνει 1 φορά μόνο όταν ήταν ακόμα κουτάβι μετά δεν τον ξανακανα πότε και στην θάλασσα που έκανε το καλοκαίρι!Αυτό από μπάνια!

Δεν φαίνεται να είναι από το δέρμα αυτή η άσπρη σκόνη!Δηλαδή δεν μου φαίνεται να είναι "ξύσμα" από το δέρμα λόγω βούρτσας!

Από βούρτσα χρησιμοποιούσα παλαιότερα το furninator αλλά ο εκτροφέας μου μου είπε ότι κόβει τρίχα και έτσι την σταμάτησα πριν το καλοκαίρι!Τώρα χρησιμοποιώ την βούρτσα την τετράγωνη με τις ακιδουλες!Λες να ναι από αυτό?
Εχω και μια τρίτη βούρτσα που δεν την εχω χρησιμοποιήσει και είναι σαν την ανθρώπινη!Αλλά θέλουμε να αφαιρείται η νεκρή τρίχα για!Τι δουλειά θα κάνουμε με την ανθρώπινη?

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ηλία όχι μπάνιο έχει κάνει 1 φορά μόνο όταν ήταν ακόμα κουτάβι μετά δεν τον ξανακανα πότε και στην θάλασσα που έκανε το καλοκαίρι!Αυτό από μπάνια!
Τον ξέβγαζες από το θαλασσινό νερό? ή έχει μείνει όλο το αλάτι επάνω και βγαίνει τώρα ????

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Τον ξέβγαζες από το θαλασσινό νερό? ή έχει μείνει όλο το αλάτι επάνω και βγαίνει τώρα ????
Αν δεν τον ξέβγαζες μάλλον είναι αλάτι γιατί το πάθαιναν και οι δικιές μου παλιά που μπαινόβγαν όλη μέρα στη θάλασσα.
Το μισό εργοστάσιο αλάτι καλας πάνω τους ήτανε.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Lostris ναι τον ξέβγαζα μετά από κάθε μπάνιο το καλοκαίρι!Αμ τι με τα αλάτια θα τον άφηνα!;-P

silk ναι αυτή είναι η βούρτσα που χρησιμοποιώ!Να σημειώσω ότι αυτή η σκόνη έβγαινε και με το furninator που δεν το λες και αιχμηρό!Λες να ναι ξύσμα τελικά από τις ακιδες ε?

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
δεν ξέρω...αν ήταν ξύσμα δεν θα ήταν σκόνη, θα βγαίναν και "κομματάκια" σαν πιτυρίδα.. βρε μήπως κυλιέται σε καμιά μαρμαρόσκονη ο σκύλος? :D

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Κατά πάσα πιθανότητα η βούρτσα φταίει.... δεν την αλλάζεις? αν συνεχίσει να βγαίνει η σκόνη, ρώτησε τον κτηνίατρο.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Να πω μια κοτσάνα;; Το να είναι σκόνη δεν παίζει;;
Η δικιά μου απόταν την έφερα εδώ το τρίχωμα της βρωμίζει πιο πολύ, αλλά εγώ ζω και μέσα στην τέφρα :(

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εγω νομιζω ειναι επειδη δεν εχει κανει μπανιο
εγω τι θα εκανα
καλο χτενισμα μετα ουδετερο σαμπουαν καλης ποιοτητας ,οχι με αρωματα ή σαμπουαν για σκουρα ,ανοιχτα κλπ ,αραιωση σαμπουαν σε αλλο μπουκαλι με νερο αναλογιας πειπου 1/4 σαμπουαν 3/4 νερο ,λουσιμο με τα δαχτυλα και σε αντιθετη κατευθυνση ,πολυ καλο ξεβγαλμα να τριζει ο σκυλος ,σκουπισμα και χτενισμα
χτενισμα με οχι με τη βουρτσα αυτη που δειξατε αλλα οχι και φορμινειτορ ,υπαρχει μια λαμα που αναδυπλωνει και εχει χοντρα δοντια απο τη μια και λεπτα απο την αλλη ,ειναι για ολους τους τυπους τριχωματος και ακανει απιστευτη δουλεια
και βεβαια αφου στεγνωσει ο σκυλος μια σταγονα σιλικονη για μαλια ,τη βαζουμε στα χερια μας και την απλωνουμαι στο σκυλο με τη φορα κατευθυνσης του τριχωματος

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Κρίνα θα σου ήταν δύσκολο να μου πεις την ονομασία του σαμπουάν και το όνομα της σιλικόνης?Αν δεν βρω να προτιμήσω κάτι από κτηνιατρικό?

Berna όχι του έδινα την Royal Canin German Shepherd Junior και τώρα του δίνω την αντίστοιχη συντήρησης!Ωστόσο δεν νομίζω να είναι ούτε αυτό!Και τότε που ήταν μικρός και του είχα αλλάξει από Royal σε 1st Choice ένα 12κιλό δεν είχε το παραμικρό σε τίποτα!

Μάλλον πάει για μπάνιο/ρεκτιφιέ για να στανιάρει λίγο!Ε και γω το παρατράβηξα χωρίς μπάνιο το σκυλί!Βλέποντας και κάνοντας...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
και βεβαια αφου στεγνωσει ο σκυλος μια σταγονα σιλικονη για μαλια ,τη βαζουμε στα χερια μας και την απλωνουμαι στο σκυλο με τη φορα κατευθυνσης του τριχωματος
Να υποθέσω ότι μιλάς για την σιλικόνη που βάζουμε κι' εμείς στα μαλλιά μας?
Κάνει για όλους τους σκύλους?

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
σαμπουαν απο πετ σοπ ζητα καλης ποιοτητας ουδετερο και σιλικονη της Rilken(δεν ξερω αν το γραφω σωστα )θα τη βρεις στα σουπερ μαρκετ στα ραφια με τα σαμπουαν και τις βαφες τη χρεισιμοποιουμε εμεις οι γυναικες ,μην παρεις αλλη μαρκα γιατι καποιες ειναι "βαριες" και μπορει να λαδωσουν το τριχωμα ,αυτη ειναι σουπερ τη χρεισιμοποιω και για τις εκθεσεις να λαμποκοπανε τα καθαρματα

ερωτηση :εχει αλλαξει το χρωμα του τριχωματος ?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω νομιζω οτι η πυτιριδα προερχεται απο το μπανιο,αστον κανα 3μηνο και θα δεις οτι το φυσικο του λιπος ειναι οτι καλυτερο.