Άσπρη σκόνη στο τρίχωμα!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Εκτος απο την ασπρη σκονη στο δέρμα, έχει ο Αδαμ καποιο άλλο σύπτωμα;

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ηλία όχι μπάνιο έχει κάνει 1 φορά μόνο όταν ήταν ακόμα κουτάβι μετά δεν τον ξανακανα πότε και στην θάλασσα που έκανε το καλοκαίρι!Αυτό από μπάνια!
Εγω νομιζω οτι η πυτιριδα προερχεται απο το μπανιο,αστον κανα 3μηνο και θα δεις οτι το φυσικο του λιπος ειναι οτι καλυτερο.
Από το ένα μπάνιο που έχει κάνει εδώ και ένα χρόνο? :confused:
(Ούτε καν Χριστούγεννα και Πάσχα! :p Στέλιο μην παρεξηγηθείς, κι εμείς του άπλυτου συστήματος είμαστε! ;) )

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τοτε ειναι η βουρτσα σκληρη και σκιζει την επιδερμιδα,αλλα αυτο γινεται καμμια φορα και απο αλλαγη τριχας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Στελάκο, δοκίμασε αν θέλεις το duxo το μπλε. Είναι super ενυδατικό και το θεωρώ εκπληκτικό. Τουλάχιστον στα δικά μου αστράφτει η γούνα τους και γίνεται απίστευτα μαλακή ακόμη και κατά την διάρκεια του μπάνιου. Για το έξτρα γυάλισμα έχουμε άλλο κολπάκι. Λαδάκι σε σπρέυ της τζόνσον. Βέβαια όλα αυτά μην φανταστείς...κι εμείς 2-3 φορές τον χρόνο. Του άπλυτου κι εμείς :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
με ultrex λούστηκε?
λούσου με ultrex και θα δείς...(πόσο πολύ σκόνη θα βγεί μετά...)

το έχει και το Αργοσκυλο αυτό-δεν με είχε νοιάξει γιατί είναι γενικά μιά χαρά
θεωρώ πως είναι νεκρό δέρμα -γουστάρει πολύ το βούρτσισμα με εκείνη την βούρτσα στην φωτό-και γενικά γουστάρει το ξύσιμο...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Καταρχάς νομίζω ότι σχεδόν όλα τα μαυρόσκυλα έχουν κάποια ποσότητα "πιτυρίδας". Η έστω μόνο στα μαυρόσκυλα φαίνεται τόσο. Εννοείται ότι και τα δικά μου έχουν και τα δύο. Το έχουμε ψάξει, δεν είναι τίποτα ανησυχητικό και είμαστε μια χαρά μέσα στο ξύσιμο όλη την ώρα. Η Δάφνη πιάνει και τους τοίχους και τρίβεται πέρα-δώθε, όπου βρει. Οσο πιο σαγρέ ο τοίχος, τόσο μεγαλύτερη η απόλαυση :D

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Στέλιο και εμένα έχει αυτήν την σκόνη που λες. Ρώτησα τότε τον γιατρό αλλά την εξέτασε και δεν βρήκε τίποτα. Βούρτσα έχω μία σαν αυτήν στην φώτο πιο πάνω αλλά με μπιλάκια στην άκρη. Κάποια στιγμή φαντάστηκα πως είναι σκόνη από το περιβάλλον.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Η Δάφνη πιάνει και τους τοίχους και τρίβεται πέρα-δώθε, όπου βρει. Οσο πιο σαγρέ ο τοίχος, τόσο μεγαλύτερη η απόλαυση :D
προφανέστατα είναι εξυπνότερη του Αργοσκυλου-αν το είχε ανακαλύψει η δικιά μου θα ήταν όλη μέρα αγκαλιά με τα ντουβάρια.......την βρίσκει απίστευτα με το ξύσιμο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Καλά, μην φανταστείς ότι βρίσκει τοίχο για τρίψιμο μέσα στο σπίτι. Κάτω στην είσοδο του κτιρίου που έχει διάδρομο ελεύθερο και μακρύ... Αν το έκανε μέσα στο σπίτι, θα την είχα ξυρίσει. Πλάκα-πλάκα, η Δάφνη ένα προβληματάκι μεγαλύτερο -αγνώστου προελεύσεως- το έχει, γιατί έχει αρχίσει να τσουρομαδιέται η που...να. Κρανίου τόπος αρχίζουν και γίνονται τα καπούλια της :( Μάλλον έτσι που πάει, δεν θα το γλιτώσει το ξύρισμα τελικά :-|

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ειχα πριν λιγες μερες το ιδιο προβλημα με την Ηρα.
Της εκανα μασαζ :)p:paja1:) και τα χερια μου γεμιζαν ασπρη σκονη και οπου ακουμπουσα λερωνα. Καμια σχεση με πυτιριδα. Η πυτιριδα ειναι πολυ μικρες νιφαδες.
Μετα απο μια βολτα στην βροχη, το θεμα εληξε. Δεν χρειαστηκε κάν μπανιο.
Η θεωρια λεει οτι οταν ο σκυλος με το τιναγμα και χάιδεμα βγαζει σκονη, ειναι καιρος να κανει μπανιο.
Μην ντρεπεσαι, κι εμεις βρωμιαρηδες ειμαστε :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Η "κάτι σαν πιτυρίδα" των σκυλιών είναι βεβαίως πολύ μικρές νιφάδες και σκόνη. Πάντως μπορεί να μην είναι το ίδιο πράγμα αυτό που λέω εγώ με του Στέλιου, γιατί η δική μας σκόνη δεν μένει στα χέρια. Πρέπει να παραμερίσεις την γούνα και να βρεις δέρμα για να την δεις. Σπάνια και λίγο πιο έξω στον αφρό.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι, η δικια μας μενει και σχεδον κολλαει στα χερια, και αν ακουμπησει σε ρουχα θελει καλο τιναγμα για να φυγει. Κατι σαν το αλευρι. Και δεν υπαρχει καθολου πυτιριδα, οσο και να ψαξω.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Χθες ήταν μέρα μπανιαρίσματος του Αδάμ...τελικά!

Η άσπρη αυτή σκόνη η οποία δεν ξέρω τελικά από που προήλθε έφυγε με το μπάνιο!Τον έλουσα πολύ καλά πρώτα με νερό,μούλιασε καλά,σαπουνίστηκε πολύ καλά με σαμπουάν Crazy Dog Pina Colada και παράλληλα με μασάζ τρίφτηκε πολύ καλά και ήρθε και φούντωσε η τρίχα και έγινε αστραφτερή και γυαλιστερή!Να πω ότι έφυγε πολύ πράγμα...

Να σημειώσω ότι από την ημέρα σου ανοίχτηκε το τοπικ είχα σταματήσει να τον βουρτσίζω με την χτένα με τις ακίδες και τον έκανα μόνο με απλή χτενούλα αλλά εξακολουθούσε να βγάζει αυτην την άσπρη σκόνη μέχρι χθες που τον έκανα μπάνιο!

Τι να πω,θα τον παρακολουθώ λίγο μέχρι να ξαναέρθει στα ίσα του το τρίχωμα μετά από καμία βδομάδα να δω αν θα ξαναεπανέλθει η σκόνη!

BLUEPETROS

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2010
68
0
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Στέλιο ότι και να κάνεις θα ξαναβγεί ..... το θυμάμαι και από τους προηγούμενους που είχα (ακόμα είμαστε μικροί και δεν έχουμε βγάλει).
Επίσης θα σε συμβούλευα να χρησιμοποιείς κάτι μεταλλικές σαν τσατσάρες που είναι και όχι αυτή που είδα παραπάνω, δεν κάνουν πολύ καλή δουλειά.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Δεν έχει ξαναβγάλει κάτι τέτοιο!

Θα το παρακολουθώ γιατί λίγο ότι δεν τον εχω κάνει μπάνιο πάρα μόνο 1φορά το Πάσχα(?νομίζω) και κάποιες το καλοκαίρι στην θάλασσα,λίγο το ότι τον χτενίζα με την βούρτσα με τις ακίδες,λίγο ότι άλλαξα την ξηρά τροφή σε adult 2 σακιά τώρα μπορεί να είναι καλοί λόγοι για εμφάνιση της σκόνης αυτής!Θα δείξει...

BLUEPETROS

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2010
68
0
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
και καλά κάνεις και δεν τον κάνεις μπάνιο! όσο λιγότερο τόσο καλύτερα για το σκύλο....η τροφή είναι μια χαρά που του δίνεις.... γενικότερα μην ανησυχείς δεν είναι τίποτα....

Υγ. μπορεί να στο βγάλει και αν τον κάνεις μπάνιο και με ανθρώπινο σαμπουάν