Άστο αλλά πότε?

tomas2208

Active Member
7 Απριλίου 2009
33
0
Χαιρετω
:confused:
Το Freddy εχω αρχισει και τον μαθαινω το ΑΣΤΟ..
Του το λεω οποτε μου βρεθει ευκαιρια δηλαδη..του πηρα ενα κοκκαλο απο μοσχαρι συμφωνα με τις οδηγιες τις Rottie εκει λοιπον που μασουλαει και γλυφει και ειναι μεσα στην καλη χαρα του λεω Αστο αυτο το κανει καπακι του λεω μπραβο ενταξει φατο και ξανα μανα η ιδια ιστορια αυτο επισης το κανω και με το φαγητο του αλλα και με το νερο του οταν ερχομαστε απο βολτα και ειναι λαχανιασμενος σε ολα αυτα ειναι περιεργως υπακουως επισης πριν τον ταισω του λεω κατσε και καπακι μεινε αυτος περιμενει και μετα του λεω ενταξει και ξεκιναει η μασα
ενδιαμεσα τον κοβω οπως σας ειπα παραπανω και κανω οτι τρωω και γω απο το φαγητο του
ολα αυτα χωρις κανενα προβλημα
αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι μηπως ειναι λαθος που του λεω αστο οταν δαγκωνει την κοκκαλαρα η οταν τρωει η πινει νερο
εχω διαβασει εδω μεσα οτι δεν πρεπει να δημιουργουμε στρεσσογονες καταστασεις στη μασα και στο νερο
τι λετε?
επισης πηρα και ενα φιμωτρο
μεσα στο σπιτι οταν του το φοραω για λιγο ολα καλα
οταν παμε βολτα ομως και εκει ολα καλα σχετικα.. προσπαθει να το βγαλει αλλα τρεχω και με ακολουθει και ξεχνιεται
οταν ομως κατσω σε ενα παγκακι πχ και του λεω πηγαινε για τσισα και κακα
(ενω τις προηγουμενες μερες ηταν υπακουος) η οτιδηποτε αλλο πχ ελα παμε ο τυπος παιδια ειναι σαν να ειναι κουφος μουλαρωνει με κοιταει ακινητος
δεν κανει τιποτα λεμε
αν κανω να φυγω με ακολουθει
αν ομως του δωσω εντολες εκτος του κατσε σε ολα ειναι απαθεστατος
οταν βγαλουμε το φιμωτρο back to base
γιατι το κανει αυτο το αντρακι μου?

σας ευχαριστω εκ των προτερων:)

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Κάνε αυτό που έχεις διαβάσει εδώ μέσα... Κερδισμένη θα βγεις.

tomas2208

Active Member
7 Απριλίου 2009
33
0
κερδισμενος θες να πεις:)
δηλαδη τι?
με το αστο τι γινεται καλα κανω και του το λεω συνεχεια?
με το φιμωτρο γιατι μουλαρωνει?
σε ευχαριστω που τουλαχιστον εσυ απαντησες:)

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Η Σιωπή των Πολλών σημαίνει τουλάχιστον 2 πράγματα.

1. Κάθεσαι πάνω σε μια εγκυκλοπαίδεια επαγγελματικών και εμπειρικών αναφορών στο θέμα Σκύλος και Άνθρωπος (το Φορουμ). Το πρόβλημα σου έχει απαντηθεί πολλές φορές με την ίδια βάση. Πρέπει να το διαβάσεις μόνος σου.

2. Χρειάζεσαι τη βοήθεια ενός πρακτικού θετικού εκπαιδευτή

Ο εκπαιδευτής και οι πληροφορίες εδώ μέσα θα σου δείξουν πώς να επικοινωνήσεις τα θέλω σου με τον καλύτερό σου φίλο.
Μόνο πρόβλημα επικοινωνίας και παρεξηγήσεων είναι.

Από απόσταση ό,τι και να πούμε είναι χωρίς αντίκρυσμα.

Διάβασε τι είναι ο Alpha, ποιός είναι ο αρχηγός της αγέλης κ.α.

Ξεκινα απο δω πχ. http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=5804

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
tomas2208 said:
Του το λεω οποτε μου βρεθει ευκαιρια δηλαδη..του πηρα ενα κοκκαλο απο μοσχαρι συμφωνα με τις οδηγιες τις Rottie εκει λοιπον που μασουλαει και γλυφει και ειναι μεσα στην καλη χαρα του λεω Αστο αυτο το κανει καπακι του λεω μπραβο ενταξει φατο και ξανα μανα η ιδια ιστορια αυτο επισης το κανω και με το φαγητο του αλλα και με το νερο του οταν ερχομαστε απο βολτα και ειναι λαχανιασμενος σε ολα αυτα ειναι περιεργως υπακουως επισης πριν τον ταισω του λεω κατσε και καπακι μεινε αυτος περιμενει και μετα του λεω ενταξει και ξεκιναει η μασα
ενδιαμεσα τον κοβω οπως σας ειπα παραπανω και κανω οτι τρωω και γω απο το φαγητο του
ολα αυτα χωρις κανενα προβλημα
Γιατί το κάνεις αυτό? :confused:

Πριν τον ταΐσεις ή του δώσεις λιχουδιά, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ και βάση της μεθόδου n.i.l.i.f (nothing in life is free), του δίνεις μια εντολή και αυτός την εκτελεί άψογα, άρα επάξια κερδίζει το φαγητό, το νερό ή το κόκαλο του. Από τη στιγμή που έχει ΗΔΗ "δουλέψει" γι΄αυτά, άφησε τον ήσυχο να φάει το φαγητό του, να πιει το νερό του ή να γλύψει το κόκαλο του και μην τον ταλαιπωρείς. ;)

tomas2208 said:
εχω διαβασει εδω μεσα οτι δεν πρεπει να δημιουργουμε στρεσσογονες καταστασεις στη μασα και στο νερο
τι λετε?
Ότι έχουμε δίκιο! :D

tomas2208 said:
οταν παμε βολτα ομως και εκει ολα καλα σχετικα.. προσπαθει να το βγαλει αλλα τρεχω και με ακολουθει και ξεχνιεται
οταν ομως κατσω σε ενα παγκακι πχ και του λεω πηγαινε για τσισα και κακα
(ενω τις προηγουμενες μερες ηταν υπακουος) η οτιδηποτε αλλο πχ ελα παμε ο τυπος παιδια ειναι σαν να ειναι κουφος μουλαρωνει με κοιταει ακινητος
δεν κανει τιποτα λεμε
αν κανω να φυγω με ακολουθει
αν ομως του δωσω εντολες εκτος του κατσε σε ολα ειναι απαθεστατος
οταν βγαλουμε το φιμωτρο back to base
γιατι το κανει αυτο το αντρακι μου?
Διότι είναι απίστευτα στρεσαρισμένος. Το φίμωτρο του προκαλεί άγχος και στρες και εσύ ακόμα περισσότερο όταν τον ζορίζεις να εκτελεί εντολές.
Δωσ’ του χρόνο να συνηθίσει το φίμωτρο.
Αλήθεια γιατί του φοράς φίμωτρο στη βόλτα?

tomas2208

Active Member
7 Απριλίου 2009
33
0
Κατ'αρχην σας ευχαριστω για τις απαντησεις..
Δεν νομιζω να χρειαζομαι εκπαιδευτη στην παρουσα φαση που βρισκομαι..
Ο σκυλος ειναι 5μηνων και επειτα εγω ειμαι θασο και αν το πηγαινα για εκπαιδευση θα πρεπει να κατεβει αθηνα απο εκει που τον πηρα..επισης τα βασικα του τα δειχνω ηδη χωρις ζορι και οταν λεω χωρις ζορι εννοω χωρις φωνες και ιστοριες ο τυπος τα παιρνει πολυ ευκολα και χαλαρα.:)
Rottie για αυτο ρωτησα αν ειναι καλο αυτο που του κανω με το αστο στο φαγητο -νερο-μπαλα-κοκκαλο..
απλα του το κανω για να εχω τον ελεγχο απο τωρα σε ολες τις indoor συνθηκες τωρα εξω ειδωμεν..
Φιμωτρο του φοραω μονο οταν ειμαστε σε παρκακι που τον λυνω για να τρεξει (καθως πηγαινουμε ειναι χυμα αλλα κοντα στο ποδι μου παντα) και επειδη εδω ειναι ολοι κολορατσα φοβαμαι για φολες:mad:
την ιστορια με τον γατουλη μου τι θυμαστε?
δεν θελω να γινει κατι με το σκυλακο μου και προσπαθω να προλαμβανω καταστασεις