Έγκαυμα απο την άμμο;

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Καλησπερα σε ολους!
Επειδη δεν βρηκα κατι με την αναζητηση,ρωταω εγω και αν υπαρχει ιδιο θεμα,συγχωρεστε με;)
Πως καταλαβαινουμε αν ο σκυλος επαθε εγκαυματα στις πατουσες απο την αμμο?Ημασταν απο χθες στην θαλασσα οπου και ξεσσαλωσε.Ολη μερα παραλια ,καταφερα να τον παλουκωσω μονο κανενα τετραωρακι το μεσημερι,ολες τις υπολοιπες ωρες ετρεχε και κολυμπουσε.Σημερα το πρωι που ξυπνησαμε και τον ελυσα,περπατουσε με το ζορι.Ηταν σαν να τον πονουσαν ολα τα ποδια μαζι,περπατουσε σιγα και καμπουριασμενος.Μετα απο καποια ωρα και μερικες βουτιες συνηλθε καπως,αλλα βλεπω οτι οι πατουσες του ειναι σαν πιο ασπρες ,δεν ξερω πως να το εξηγησω και τις γλυφει συνεχεια. Και κατι ακομα,υπαρχει περιπτωση ο σκυλος να ΄΄πιαστει΄΄ απο εντονο και ξαφνικο ξεσαλωμα? Ρωταω γιατι τον τελευταιο καιρο με τις μεγαλες ζεστες,εχουν συρρικνωθει λιγο οι βολτες,μιας και ουτε ο ιδιος αντεχει πολυ,ειδικα στην πρωινη βολτα.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Κάτι παρόμοιο είχε πάθει και η Ρούνη, το δικό μου γκόλντεν, την πρώτη φορά που "ξεσάλωσε" ...
Και οι πατούσες της κάηκαν και τα πόδια της πιάστηκαν...
Για καμιά μέρα πήγαινε...σαν μαούνα στα ρηχά...(πάντως είχε πολύ πλάκα...)
Αλλά της πέρασε...Δεν της έκανα κάτι...
(τώρα που το ξανασκέφτομαι, κάτι μου είχε πει ο κτηνίατρος για τις πατούσες, αλλά πάνε και 2 χρόνια περίπου από τότε και δεν θυμάμαι...:D:D, σόρυ)

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Mε πεθανες με την μαουνα στα ρηχα...χαχχααα..καπως ετσι ηταν και αυτος.
Γενικα στην θαλασσα παθαινει αμοκ,δεν μπορει να τον συγκρατησει τιποτα και κανενας και ΠΑΝΤΑ θα εχουμε και απο εναν εμετο και μια διαρροια,αφου μεχρι να εκτονωθει λιγο κανει σαν παλαβος με το νερο,χωρια που πινει ολη την θαλασσα κολυμπωντας.Μετα ηρεμει,αλλα εχει γινει ηδη ψιλοχαλια..Τωρα αυτο με το πιασιμο και τις πατουσες,πρωτη φορα το παθαινει,ουτε ειναι η πρωτη φορα που καθομαστε τοσο πολυ στην θαλασσα.Γκουγκλαρα λιγο για το καψιμο και επεσα καπου σε ενα γιατροσοφι,που δεν ξερω κατα ποσο ειναι σοβαρο,παντως ελεγε για ντοματα στις πατουσες,οτι εχει αντιφλογιστικη δραση...Λετε να το δοκιμασω μηπως ανακουφιστει? μετα,κοβω και μια σαλατα αν πεινασω....

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Το αμόκ.....εννοείται....
Εμείς ζούμε και σε νησί...οπότε...τραβάει όπου δει σκαλάκια που κατεβαίνουν σε παραλία...
Και φυσικά πίνει νερό, και το καλύτερο της τα μακροβούτια...Και όταν είναι στα ρηχά...βγάζει και ότι πέτρα βρίσκει και μου τη φέρνει έξω...
Και αυτή παθαίνει μετά...."εντερικά"...
Γκόλντεν.....τι να πεις???:D:D

Όσο για το γιατροσόφι....δεν έχω άποψη...

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Με καρμπον βγαινουν αυτα τα σκυλια??????
Kαποιος που να ξερει πως μπορω να τον ανακουφισω? Θα περασει λετε μονο του η θα πρεπει να τα ακουμπησω παλι στον κτηνιατρο?

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Aστα να πανε..μαλλον θα περασουμε μια βολτα απο'κει αυριο το πρωι.Τωρα γυρισα στο σπιτι απο την δουλεια και ειδα οτι εκτος απο ασπρες οι πατουσες,αρχισαν να εχουν και πληγιτσες αναμεσα και θυμιζει κατι σαν την περσινη μυκητιαση..ουφφφφφφ..
Γενικα το καλοκαιρι θα ελεγα οτι μας δυσκολευει πολυ.Φετος παμε και απο την μια ωτιτιδα στην αλλη..κατι παθαινει αυτη την εποχη.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Πληγές είχε και η Ρούνη την πρώτη φορά που βρέθηκε σε βουνό...κάτι οι πέτρες, κάτι το σκληρό έδαφος....κάτι η λύσσα της να τα εξερευνήσει όλα...τρέχοντας κυρίως....
(κοίτα να μη θυμάμαι τι είχε πει ο γιατρός....Κάτι μου είχε πει να της βάζω ρε γμτ....και δε θυμάμαι...)

Περαστικά σας πάντως...

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Ευχαριστουμε !Ας ελπισουμε οτι θα ξεμπλεξουμε γρηγορα,εχουμε ακομα μπανια μπροστα μας!

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Λοιπον,μιλησαμε με τον γιατρο και εκανε την διαγνωση απο το τηλεφωνο..(ναι,ειναι σε θεση να το κανει,μιας και βλεπει τον σκυλο τουλαχιστον 2 φορες τον μηνα,τον εχει μαθει απ'εξω και ανακατωτα τον σκυλο,ας ειναι τετοια τα σοβαρα προβληματα).Τα μαξιλαρακια αρχισαν να στρωνουν γρηγορα απο μονα τους,και κανουμε επαλειψεις αναμεσα στα δαχτυλα και την πατουσα με celestoderm,δεν εχει μεινει σχεδον τιποτα!!
Ευχαριστουμε πολυ Αγαθη ,για το ενδιαφερον,ας ελπισουμε οτι δεν θα εχουμε παλι τα ιδια στο επομενο διημερο που θα παμε για καμπινγκ..φτανει πια,ας το χαρουμε με την υσηχια μας μια φορα ολοι!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Μπράβο....celestoderm.......αυτή ήταν....(αργά το θυμήθηκα...χιχιχι)
Πάντως να ξέρεις ότι αυτή η αλοιφή ενδείκνυται και για διάφορα άλλα...και έχει θεαματικά αποτελέσματα....(καλά..πάντα ρωτάμε το γιατρό εννοείται...)
Χαίρομαι που ...είστε καλά...και έτοιμοι για την επόμενη εξόρμηση....
Καλά να περνάτε....

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Eυχαριστουμε πολυ,θα κανουμε και ενα μακροβουτι για σας στην επομενη εξορμηση !!(με την αλοιφη στο φαρμακειο αυτη τη φορα;-))

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Δε θέλω να σας στενοχωρήσω....αλλά εμείς κάνουμε μακροβούτια...κάθε μέρα....
Πάντως...η Ρούνη σας ευχαριστεί πολύ για την ...αφιέρωση.....και θα....ανταποδώσει....:p:p

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.152
1.428
το κέρατο μου!!! σε λίγες μέρες πάμε διακοπές και ο μικρός έπαθε έγκαυμα στα 2 πισινα "πατουσια" υποθέτουμε τρέχοντας σε πλακόστρωτο... το απόγευμα tah πάρω τον doc. μας που είναι σε διακοπές απλά για επιβεβαίωση. του έβαλα ήδη celestoderm-v ακη tah αρχίσω και πλύσεις με hibitane...η εικόνα σαν αυτή https://lh6.googleusercontent.com/-ObePJyoBKKQ/UAIPkRT2NdI/AAAAAAAAJ-w/x9Zd5E5mMME/s640/DSC_5064.JPG
δεν είναι η δικια μας πατούσα αλλα έτσι μοιάζει...σαν να έχει φύγει κομμάτι στο εσωτερικό της πατούσας

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Πως πήγε η αποθεραπεία του μπόμπιρα;
Τελικά, hibitane και celestoderm χρησιμοποίησες;

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.152
1.428
Πως πήγε η αποθεραπεία του μπόμπιρα;
Τελικά, hibitane και celestoderm χρησιμοποίησες;
Ναι και πήγε πολύ καλά. Ίσως επίση το είδαμε νωρις. Πάθατε το ιδιο;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Οχι εμείς. Φίλος.
Πόσες φορές του έβαζες αλοιφή την ημέρα;
Δεν την έγλυφε;

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Εγω εβαλα λιγες μερες κεραλοιφη και της περασε, το προλαβα ομως στην αρχη, ειχε κανει κι ενα επιφανειακο κοψιμο που ευτυχως περασε κι αυτο.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.152
1.428
Έβαζα κυριως βράδυ... Το έπιανα και λίγο στον ύπνο. Την αλοιφαμε καλα να αποροφυθει και του κραταγαμε λίγο τα πισω πατουσια κανα 10 λεπτό. Ούτως η άλλως ήθελε να τα γλυψει λογω του εγκαυματος. Αλλά τι άλλο να κανείς; δεν εχεις και πολλές επιλογές