Έκανε εμετο χωρίς λόγο!!

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Καλημέρα!
Ο σκυλακος είναι 3,5 μηνών (μαλτεζ).
Το βράδυ όπως κάθε μέρα έφαγε στις 9 κ μετά επαιξε κ χοροπηδαγε για 3-4 ώρες. Στις 5.30 το πρωί ξυπνησα γιατί τον άκουσα να κάνει περίεργο θόρυβο κ προσπαθούσε να κάνει εμετο. Τελικά έκανε εμετο κ το μόνο περίεργο ήταν Οτι έβγαλε μια κλωστή (από το παιχνίδι του).
Από εκείνη την ώρα κοιμάται κ δεν είναι πολύ ζωηρος...τον παρακαλαω για να σηκωθεί κ μόνο όταν πάω να φύγω σηκώνεται.
Φοβήθηκα μήπως είναι τοξικοτητα από το scalibor και του το έβγαλα. τρομαξα πολύ γιατί δεν έχει ξανακάνει εμετο κ φαίνεται κ ταλαιπωρημένος τώρα....να τον αφήσω να κοιμηθεί λίγο κ να δω πως θα ξυπνήσει (αν είναι δραστήριος κτλ); Στις 9 που τρώει κάθε μέρα να τον ταισω (ξηρά τροφή);; Ξερετε κανένα αξιόπιστο γιατρό να τον πάω μιας κ είναι Σαββατο κ δεν έχω κ πολλές επιλογές;;;

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Εγώ βέβαια δεν έχω κλείσει μάτι από εκείνη την ώρα κ στον παραμικρό θόρυβο πεταγομαι να δω αν είναι καλά...νομίζω πως το στομάχι-κοιλιά του είναι σαν να γουργουριζουν αλλά δεν είμαι κ σίγουρη.
Για να πω την αμαρτία μου, το σκυλάκι μου το πήρα πριν από ένα μήνα από pet shop κ έχω τρομοκρατηθει με όλα αυτά που έχω διαβάσει από τότε...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Μην ανησυχείς, έκανε εμετό για να βγάλει την κλωστή.
Τα κουτάβια τον εμετό τον έχουν στο τσεπάκι. Δεν χρειάζεται με τον πρώτο εμετό να τρέχεις σε γιατρούς...
Επίσης να μην ανησυχήσεις αν κάνει εμετό και βγάλει κίτρινα υγρά. Είναι γαστρικά υγρά που τον ενοχλούν στο άδειο στομάχι και τα αποβάλει.
Η μικρή μου σαν κουτάβι έτρωγε τα φύλλα και τα λουλούδια από τις γλάστρες και μετά από δύο λεπτά τα έβγαζε και έβρισκα στο μπαλκόνι λουλουδιασμένους εμετούς...
Ηρέμησε και θα δεις ότι δεν είναι τίποτα.

Να τον ταϊσεις κανονικά, μην το φοβάσαι.

rudy

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2011
155
11
θεσ-νικη
τωρα μπορει να φανει κ ασχετο αλλα ειπες οτι ειναι 3,5 μηνων..μηπως του εκανες καποιο απο τα εμβολια του τωρα τελευταια?γιατι ο δικος μου εκανε εμετο καθε φορα την επομενη μερα απο ενα εμβολιο κ ο γιατρος ειπε οτι ειναι φυσιολογικο...κ να κανω μια ερωτηση σαν νεα κ ασχετη?κανει σε τοσο μικρη ηλικια να φοραει σκαλιμπορ?γιατι εμενα ο κτηνιατρος μου συνεστησε να μην του βαλω μεχρι να ενηλικιωθει,ειπε πως ειναι πολυ ισχυρη η μυρωδια (η κατι τετοιο,συγγνωμη αλλα δεν θυμαμαι)κ εχει συναντησει πολλα κουταβια που βγαζουν αλλεργια σαυτο.

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Είναι η πρώτη φορά που κάνει εμετο και το έριξε κ στον ύπνο μετά κ δε σηκωνοτανε και αγχωθηκα!
Πάντως όντως μαζί με την κλωστή είχε και κίτρινα υγρά.
Του έβαλα να φάει αλλά του έδωσα λίγο λιγότερα από ότι συνήθως κ μέχρι τώρα δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, είμαι καινούρια κ δεν τα ξέρω αυτά ακόμα. Το έχω ρίξει στο διάβασμα...έχω διαβάσει και έχω μάθει πολλά από αυτό το forum αλλά όλο και κάτι νέο προκύπτει και σας ζαλιζω...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Δεν ζαλίζεις κανέναν....
Σιγά-σιγά θα ανακαλύψεις πόσο θα σε βοηθήσουν, όχι μόνο το φόρουμ, αλλά και τα μέλη του.
Προσωπικά του χρωστώ πολλά.

Στην πορεία θα δεις ότι πιθανόν να έχεις σοβαρότερα προβλήματα από έναν εμετό για να ασχοληθείς με το μικρό σου. Μην αγχώνεσαι με το παραμικρό, έτσι την πάτησα κι' εγώ τον πρώτο χρόνο, γιατί δεν είχα ποτέ πριν σκύλο.
Έμαθα στην πορεία και με βοήθησε πολύ η εμπειρία των μελών εδώ και οι απαντήσεις που έπαιρνα.

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Πριν 15 μέρες ολοκλήρωσε τα εμβόλια του...αλλά δεν είχε κάνει εμετο ούτε τότε. Μόνο που τις ενέσεις τις πήρε με πολυυυ κακό μάτι, ξεσηκωσαμε το ιατρειο!!
Η κτηνιατρος που τον πήγα μου είπε να του βάλω αμπουλα advantix και scalibor λουρι. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω ακούσει πολλά για αλλεργίες, τοξικοτητα κτλ από το λουρι κ γι αυτό φοβήθηκα κ του το έβγαλα αμέσως μόλις έκανε εμετο αλλά από ότι φαίνεται δεν είχε καμία σχέση. Δεν ξέρω αν θα του το βάλω πάντως πάλι...οταν κρυωσει ο καιρός δε θα είναι και τόσο απαραίτητο φαντάζομαι..advantix μόνο.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Αμπούλα advantix μια φορά το μήνα και επειδή οι σκνίπες και οι ψύλλοι καλά κρατούν στην Ελλάδα και τους μήνες που δεν έχει ιδιαίτερο κρύο, όταν τον βγάζεις έξω ψέκαζε τον το απόγευμα που βγαίνετε βόλτα.
Για τις σκνίπες σιτρονέλλα. Αν θέλεις να πιάσεις και τους ψύλλους pet guard.

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια του forum και όλων των μελών γενικά..δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν είχα κ αυτό!
Είναι που αγχωνομαι κ εύκολα γενικά!
Μάλλον προσπαθώ να προλάβω τα «προβλήματα» πριν καν δημιουργηθούν καλά καλά

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Θα γελασετε πολύ με αυτό αλλά επειδή δεν είχα Σιτρονελα τις πρώτες φορές που πήγαμε βόλτα του έβαλα κάτι αυτοκόλλητα που είναι για παιδιά στο περιλαιμιο του. :p
Ετσι μύριζε πολύ όσο ήταν εξω αλλά όταν γυρναγαμε τα έβγαζα κ όλα καλά.
Μου είχε πει η Κτηνιατρος να τον ψεκαζω μόνο στο Τ στο κουτελο γιατί εκεί πανε οι σκνιπες. Ισχύει η πρέπει να ψεκαζω και πόδια, κοιλιά κτλ;;

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
????
Μήπως πρέπει να αλλάξεις γιατρό ??? μόνο στο κούτελο? στο κεφάλι ψεκάζουμε πίσω από τα αυτιά και αν το κάνουμε θέλει πολύ προσοχή να μην πάει στα μάτια του.
Στην κοιλιά ψεκάζουμε οπωσδήποτε!!! εκεί είναι κυρίως γυμνά από γούνα.

Λοιπόν, κλείσε τα μάτια του με το χέρι σου, ψέκασε λίγο πίσω από τα αυτάκια και μετά στην κοιλιά. Εγώ τα σηκώνω από τα μπροστινά πόδια και ψεκάζω όλη την περιοχή της κοιλιάς από πάνω μέχρι κάτω, και τα ποδαράκια τους.
Στο τέλος ρίχνω και λίγο πάνω στην ράχη.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Καλο ειναι μετα το φαγητο να μην χοροπηδαει το σκυλακι και για τοσες ωρες οπως γραφεις.
Αν ηταν μεγαλοσωμη φυλη θα ειχες σοβαρο προβλημα.

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Μου έκανε εντύπωση κ εμένα αυτό για αυτό το αναφέρω.
Είχα πολύ καλες συστάσεις για το συγκεκριμένη κτηνιατρο, τι να πω;;

Για να επανέλθω στο προηγούμενο θέμα ο μικρός έφαγε αλλά δεν έχει πολύ όρεξη για παιχνίδι. Την περισσότερη ώρα κοιμάται. Είναι λογικό;;

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Τα σκυλιά κοιμούνται αρκετές ώρες, ιδιαίτερα τα κουτάβια.
Και μετά το φαγητό, ναρκώνονται... μην αγχώνεσαι.

Και όπως σου είπε και η yasemin, μην τον αφήνεις να χοροπηδάει τόση ώρα μετά το φαγητό. Μόνο καλό δεν του κάνει....
Στις μεγαλόσωμες ράτσες αυτό μπορεί να προκαλέσει συστροφή στομάχου, πράγμα πολύ επικίνδυνο για την ζωή του.

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
@yasemin: Εγω προσπαθώ να τον ηρεμήσω αλλά αυτός πηδαει συνέχεια να ανεβεί στον καναπέ, παίζει με τα παιχνίδια του...γενικά δεν έχει ησυχία. Το βράδυ είναι που με βλέπει κι εμένα περισσότερο κ θέλει να τα κάνει όλα!!

Δεν το είχα ξανακούσει αυτό με το στομάχι και το παιχνίδι μετά το φαγητό, ευχαριστώ! Θα προσπαθήσω να τον κρατάω πιο ήρεμο, θα του πάρω καινούρια παιχνίδια για να δαγκωνει μήπως και κάτσει σε ένα σημείο.

Last edited:

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Τι ώρα τον ταίζεις?
Μετά το φαγητό, βγάλτον έξω να κάνετε μια βόλτα, ήρεμο περπάτημα χωρίς εξάρσεις. Θα κουραστεί και θα εκτονωθεί και δεν θα χοροπηδάει μετά.

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Στις 9 τρώει το τρίτο και τελευταίο γεύμα της ημέρας.

Πολύ καλή ιδέα η βολτα μετά το φαγητό. Θα το δοκιμάσω.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Επίσης να προσέχεις τις τρίχες στο μπάνιο ιδιαίτερα από τις μακρυμαλλούσες γυναίκες της οικογένειας που τυχαίνει να πέφτουν και πάει και τα γλύφει/τρώει το μικρό!

Είναι αιτία για εμετό...

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Κ μένα πλέον ο μόνος λόγος που κάνει εμετο -ευτυχώς- είναι η υπερκινητικοτητα που έχει. Τις προάλλες έπαιζε κ έτρεχε καμία ώρα στο πάρκο, ήρθε ήπιε με μιας 1 ποτήρι νερό κ έκανε εμετο το νερό Εν κινήσει το θεομουρλο! Δν σταμάτησε ούτε μετα, έπαιζε με τους φίλους της! Σπίτι της έδωσα μόνο 2 γουλιες νεράκι γιαρχη κ μετα απο λιγο κανονικά. γενικά θέλει προσοχή στα ζωηρά σκυλακια. Δν μ το κάνει συνέχεια για να ανησυχησω αλλα φαΐ-νερό θέλουν λίγη ηρεμία!

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Όλα καλα τελικά! Δεν ξανακανε εμετο και του πήρα και το παιχνίδι του με τις κλωστές για να είμαστε σίγουροι.
Ίσως του το δώσω ξανά αργότερα μόνο όταν θα είμαι κι εγώ στο σπίτι και φυσικά όχι το βράδυ. Τώρα οι τρίχες είναι ένα άλλο θέμα....βλέπω να γίνομαι πρώτη νοικοκυρά..με εκπαιδεύει μια χαρά ο μικρός! :p

Και με το θέμα φαγητό και χοροπηδητά μπαίνουμε σε μια σειρά...παίζουμε μόνο πριν το φαγητό και αν θέλει παιχνίδια και μετά...τον αγνοώ και το αποφεύγω για καμια ώρα. Το μεσημέρι βέβαια που λείπω και τον ταίζει η μαμά μου δεν είμαι σίγουρη οτι κάθεται ήσυχος...μάλλον πηδάει και γαυγίζει για να τον βγάλει απο το πάρκο αλλά που θα πάει θα το λύσουμε και αυτό.....

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές! :)