Έλλειψη ασβεστίου...;

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
Την RUBIA σας την έχω συστήσει παλαιότερα...
Η RUBIA (ημίαιμο 5 μηνών) λοιπόν επισκέφτηκε τον κτηνίατρο εξαιτίας του ότι έβηχε σποραδικά .. διάγνωση: 39+ πυρετό - πρησμένες αμυγδαλές πήραμε λοιπόν την φαρμακευτική μας αγωγή και αλλάξαμε κ το περιλαίμιο με στηθόλουρο καθώς αυτό ερέθιζε περισσοτερο τον λαιμό της και πηγαίναμε προς την έξοδο...εκεί μου λέει ο γιατρός ότι διακρίνει οτι τα πίσω της πόδια ''ανοίγουν'' κ οφείλεται στην έλλειψη ασβεστίου!! Με ρώτησε την ταίζω (royal canin junior) και μου είπε εντάξει είναι καλή τροφή, του είπα να της βάζω γιαούρτι κ μου το απέκλεισε καθως λέει αλλάζουν οι ισσοροπίες ...
Εμένα λοιπόν μου μπήκαν στα αυτία ψύλλοι περι δυσπλασίας... Πρέπει να της πάρω κανένα συμπλήρωμα ? Να σημειώσω ότι σε αναζήτηση στο forum είδα που λέγατε για τα γλυστερα πατώματα... η RUBIA μένει μαζι μου κ το σπίτι είναι με πλακάκι κ όπως καταλαβαίνετε ... σπινιάρει κ το κουτάβι.....
Το σκυλί είναι πραγματικα ακούραστο ταχύτατο, τα παίζει με αρκετά μεγαλύτερα στο πάρκο του τρίτση που την πάω..

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν ο σκύλος γεννετικά έχει τέτοια στάση στα πίσω πόδια όσο ασβέστιο και να έχει πολύ πιθανόν να μη διορθωθεί.

Για το αν έχει δυσπλασία θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις οι οποίες πραγματοποιούνται μετά το χρόνο.

Για το ασβέστιο υπάρχει εξέταση το οποίο δείχνει αν είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.