Έλληνες εκτροφείς husky?

1 Φεβρουαρίου 2012
21
0
ειμαι αγορι να το πω παλι
και επειδη δεν εχω χασκι σημαινει οτι δεν μπορω να ειμαι υπευθυνος απεναντι του και να το βγαζω για τρεξιμο και για οτι χρειαστει?εχω μεινει μονος σε σπιτι και ειπαμε δεν ειμαι τουβλο για να μην ξερω τιποτα εννοειται οτι αμα δεν τα καταφερω θα ζητησω βοηθεια εσυ θεσ να με πεις οτι εισαι ο μοναδικος που καταφερε να εχει 3 χασκι και ο αλλος δεν μπορει να τα καταφερει?πφφφφ

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Καλά βρε παιδί μου μη με παρεξηγείς δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που του αλλάζω φύλο..Το κάνω και με ανθρώπους και με σκύλους . :(

1 Φεβρουαρίου 2012
21
0
εννοειται οτι θα ενημερωθω και θα ζητησω καποια βοηθεια απο καποιον εκπαιδευτη!ξερω για τα χασκι εχω διαβασει για την φυλη τους και τι ειδους σκυλια ειναι

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
και επειδη δεν εχω χασκι σημαινει οτι δεν μπορω να ειμαι υπευθυνος απεναντι του και να το βγαζω για τρεξιμο και για οτι χρειαστει?εχω μεινει μονος σε σπιτι και ειπαμε δεν ειμαι τουβλο για να μην ξερω τιποτα εννοειται οτι αμα δεν τα καταφερω θα ζητησω βοηθεια εσυ θεσ να με πεις οτι εισαι ο μοναδικος που καταφερε να εχει 3 χασκι και ο αλλος δεν μπορει να τα καταφερει?πφφφφ
γι' αυτό και θα πάρεις από μάγειρα ή πετ σοπ. Κανένας εκτροφέας αν δεν αλλάξεις μυαλά δεν πρόκειται να σου δώσει χάσκι.
Δεν έχουμε την ίδια ηλικία και ούτε ήθελα να πάρω χάσκι επειδή είναι πανέμορφο και μεγάλο. Έχω μια γιαγιά αυτή τη στιγμή 12 ετών με αρθριτικά και καθημερινά παρά το κρύο που με τσακίζει κάνουμε 4-5 χιλιόμετρα, το ένα απ' αυτά τρέχοντας.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
γι' αυτό και θα πάρεις από μάγειρα ή πετ σοπ. Κανένας εκτροφέας αν δεν αλλάξεις μυαλά δεν πρόκειται να σου δώσει χάσκι.
Γίνεσαι άδικος...
Kαι θα σου πω και κάτι άλλο. To 1994 πήρα samoyed , δεν ήξερα τίποτα για την φυλή. Το πήρα για όλους τους λάθους λόγους και με τον λάθος τρόπο. Επειδή ήταν πανέμορφο κυρίως. Έζησε 13 χρόνια μαζί μου πολύ ευτυχισμένα. Ήξερα όμως κι εγώ από σκύλους από πριν. Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο.

Last edited:

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
grife χαρα στα κουραγια της γιαγιας και οχι στα δικα σου μιας και τα εχεις πει σε αλλο θεμα....:)

1 Φεβρουαρίου 2012
21
0
το αν μου δωσουν η δεν μου το δωσουν θα το κρινουν εκεινοι και δεν εχω σκοπο να παρω σκυλι απο εκει που ειπες γιατι αυτα ειναι βασσανισμενα

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Γίνεσαι άδικος...
Kαι θα σου πω και κάτι άλλο. To 1994 πήρα samoyed , δεν ήξερα τίποτα για την φυλή. Το πήρα για όλους τους λάθους λόγους και με τον λάθος τρόπο. Επειδή ήταν πανέμορφο κυρίως. Έζησε 13 χρόνια μαζί μου πολύ ευτυχισμένα. Ήξερα όμως κι εγώ από σκύλους από πριν. Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο.
Κυβέλη, έχεις αναφέρει σε κάποιο ποστ ότι είσαι λίγο μεγαλύτερη από 'μενα, άρα τότε δε μπορεί να ήσουν φοιτήτρια στο πρώτο έτος. Είναι πρώτο το ερώτημα γιατί σκύλο;, γιατί τώρα σκύλο; και μετά ποιό σκύλο; και γιατί χάσκι;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Κυβέλη, έχεις αναφέρει σε κάποιο ποστ ότι είσαι λίγο μεγαλύτερη από 'μενα, άρα τότε δε μπορεί να ήσουν φοιτήτρια στο πρώτο έτος. Είναι πρώτο το ερώτημα γιατί σκύλο;, γιατί τώρα σκύλο; και μετά ποιό σκύλο; και γιατί χάσκι;
Μουαχαχαχααα δεν θα με παρασύρεις να αποκαλύψω την ηλικία μου! *lingua*
Ήμουν φοιτήτρια πάντως, μεγαλύτερη σίγουρα από τον φίλο που άνοιξε το θέμα.

NatAndie

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
72
0
Θεσσαλονίκη
famehausofgaga μη με παρεξηγήσεις, αλλά πόσο σίγουρος και συνειδητοποιημένος είσαι όσον αφορά την ευθύνη που αποτελεί ένας καινούριος σκύλος και δη κουτάβι, το οποίο πρέπει να φροντίζεις 24/7, και όχι απλά 2-4 ώρες την ημέρα? Πέραν αυτού, είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις στο οικονομικό κόστος της διαβίωσης του?

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
δεν έχεις όμως χάσκι. Για να προσέχεις και να τρέχεις τα σκυλιά σου θα έχεις καταλάβει (όπως θα έλεγε κι ο φίλος της Χλόη) ότι είναι κάτι παραπάνω από μαλλιαρούς σάκους, έχουν αισθήματα και απαιτήσεις.

Είσαι σίγουρη ότι έχεις καταλάβει τι είναι η ζωή με το χάσκι; Και πάνω απ' όλα τί ακριβώς σημαίνει χάσκι και πως και πόσο θ' αλλάξει η ζωή σου;

Επίσης έχεις αντιληφθεί ότι ακόμα δεν ξέρεις αν θα περάσεις κάπου και πού, πως δεν ξέρεις πως είναι να ζεις σε δικό σου σπίτι και να είναι αποκλειστικά υπ' ευθύνη σου τα πάντα, επίσης δεν ξέρεις πως είναι το πρώτο έτος στη σχολή και όλα αυτά που θα θέλεις να κάνεις.
Ακριβός!!!!

Κοίτα κανείς δεν αμφισβητεί τις δυνάμεις σου και ξέρω πως με θέληση μπορείς να καταφέρεις πολλά όχι όμως όταν είσαι και μόνος σου ειδηκά σε αυτήν την ηλικία.
Και ξέρω τι σου λέω γιατί πρώτη χρονιά είναι σε μένα φέτος ως φοιτήτρια και απέκτησα τον Τζέρυ 3 μήνες πριν δόσω πανελλήνιες και φαντάσου ήταν είδη 1,5-2 χρονών και σύγουρα δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τον μεγάλο μου αδερφό και την υπόλοιπη οικογένεια πόσο μάλλον αν έπερνα κουτάβι το οποίο όχι απλως θέλει και πολλά χρήματα(μιας και απότι κατάλαβα τσίμα τσίμα θα την βγάζεις) αλλά κυρίος σωστή ανατροφή και μεγάλη υπευθηνότητα γιατί σε αυτήν την Ηλικία χτίζεις τον χαρακτήρα του και την σχέση μεταξύ σας και θα έχεις πολλά σκαμπανεβάσματα να περάσεις ως ότου φτιάξεις τον χαρατκήρα που ονειρεύεσαι.

Κατα την γνώμη μου δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να αποκτήσεις Χάσκυ. Θέλουν μεγάλη προσοχή στην ανατροφή!
Και που λες να θυσιάσεις την σχολή σου για ποιό λόγο?? για να μην μπορείς να βρείς δουλειά μετά και άντε να τα βγάλεις πέρα??? Πρόσεχε κάποια πράγματα. Η ζωή είναι μεγάλη και πρέπει να σκευτείς πως θα την ζήσεις αν θες να είσαι ευτυχισμένος! Τα χρόνια δεν γυρνάνε πίσω..

Υπάρχει και πολύ ανεργία στις μέρες μας

Επίσης ένα κουτάβι κοστίζει πάνω απο 1000ευρώ όπως σου είπαν και παραπάνω. Ποτέ μα ποτέ μην επιλέξεις κουτάβι απο ιδιώτες ή πετσοπ ή δήθεν γνωστούς. Θα κάνεις μεγάλο λάθος που θα σε βαρένει για τα υπόλοιπα 10-16 χρόνια+ πολυυ περισσότερα χρήματα που θα χρειαστεί να ξοδέψεις.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Εσύ ειδικά Νταβίνα που έγινες πραγματικά μια υποδειγματική ιδιοκτήτρια σκύλου σε μια τόσο δύσκολη και απαιτητική εποχή για σένα και σε τόσο νεαρή ηλικία θα έπρεπε να έχεις μεγαλύτερη πίστη στα νέα άτομα ;)

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
ιπιπιπι καλε τι το αποπαιρνετε το παιδι ετσι?

1ον ΜΗΝ παρεις απο petshop ή καποιον ιδιωτη
2ον βρες 2-3 εκτροφεις (τηλ. ΚΟΕ KOE anakinoseis να σου δωσουν μια λιστα) και επισκεψου απο κοντα τα εκτροφεια, μιλα με τους ανθρωπους και αυτοι θα σου πουν αν εισαι καταλληλος να υιοθετησεις ενα χασκι σε αυτη τη φαση της ζωης σου.
3ον διαβασε οσο πιο πολυ μπορεις για τους σκυλους γενικα και ειδικα για τη φυλη που σε ενδιαφερει. αν γνωριζεις αγγλικα θα σε βοηθησει πολυ το ιντερνετ. πρεπει να εισαι ενημερωμενος πριν την αποκτηση για θεματα: υγειας, καλοζωιας, διατροφης, εκτονωσης, εκπαιδευσης, επικοινωνιας, κοινωνικοποιησης, μορφολογιας κλπ
4ον κατεληξε με τους γονεις σου αν ειναι συμφωνοι και αν θελουν και εκεινοι οσο εσυ ενα σκυλο αυτη τη στιγμη γιατι στη φαση που εισαι σιγουρα θα χρειαστεις τη συνδρομη τους οικονομικα (αγορα, αξεσουαρ, κτηνιατρος, εκπαιδευτης, τροφες) αλλα θα πρεπει και εκεινοι να παρουν μερος στην ανατροφη του και την εκπαιδευση γιατι αργοτερα ισως πας για σπουδες καπου που δεν θα μπορεις να τον παρεις μαζι ή οταν θα πας στρατο καποιος θα πρεπει να τον κραταει τον σκυλο.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Εσύ ειδικά Νταβίνα που έγινες πραγματικά μια υποδειγματική ιδιοκτήτρια σκύλου σε μια τόσο δύσκολη και απαιτητική εποχή για σένα και σε τόσο νεαρή ηλικία θα έπρεπε να έχεις μεγαλύτερη πίστη στα νέα άτομα ;)
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια :) αλλά ο Τζέρυ δεν ήταν κουτάβι(ήξερε είδη πάρα πολλά πράγματα και ήταν ύσηχος πολύ τόσο που ανυσηχούσαμε-μετα έγινε αλητάκι :p) και πραγματικά με κουτάβι αποκλείεται να τα έβγαζα πέρα ήταν πάρα πολύ πιεστικά τα πράγματα και είχα πολύ βοήθεια απο τα αδέρφια μου και τους γονείς μου. Και φυσικά ο χαρακτήρας που έχει ο Τζέρυ με βοηθούσε πολύ στο διάβασμα μιας και πήγαινα στα βουνά μαζί του και με τα μαθήματα και διάβαζα εκεί :p

Αλλά όπως λέτε να υπάρχει πίστη γιατί άμα θέλουμε τα πάντα καταφέρνουμε. :) Αρκεί να το θέλουμε πραγματικά και όχι απο ενθουσιασμό γιατί ο ενθουσιασμός κάποια στιγμή περνάει. Ούτος η άλος αν πραγματικά πραγματικά το θέλει δεν θα κάτσει να ακούσει εμάς αλλά θα κρατήσει αυτά που θα του χρησιμεύσουν. :p