Έλληνες εκτροφείς husky?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
... Και φυσικά ο χαρακτήρας που έχει ο Τζέρυ με βοηθούσε πολύ στο διάβασμα μιας και πήγαινα στα βουνά μαζί του και με τα μαθήματα και διάβαζα εκεί :p

....

Ας πηγαινα κι εγω να "διαβασω" στα βουνα και μπορει να γυρνουσα και χωρις τα βιβλια, να τα ειχα "ξεχασει" πουθενα σε τιποτα θαμνους, αν δεν τα ειχα αμολυσει "καταλαθος" σε κανεναν γκρεμο... :D

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Ας πηγαινα κι εγω να "διαβασω" στα βουνα και μπορει να γυρνουσα και χωρις τα βιβλια, να τα ειχα "ξεχασει" πουθενα σε τιποτα θαμνους, αν δεν τα ειχα αμολυσει "καταλαθος" σε κανεναν γκρεμο... :D
χαχαχαχα ελάτε καλέ :p κρίμα τα βιβλία (ακόμα τα έχω και δεν πρόκειται να τα πετάξω χαχαχ έχω και βιβλία απο την πρώτη δημοτικού :p)

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Οταν αποφασίσαμε ότι θέλουμε να πάρουμε σκύλο (δυο χρόνια πριν),ομολογώ ότι δεν ήξερα σχεδόν τίποτα! Εγώ βέβαια,αν και μεγαλύτερη σου,έχω τρέλλα με το γερμανικό ποιμενικό.Είχα δει ντοκυμαντέρ,είχα διαβάσει βιβλία,είχα ενημερωθεί σχετικά με τη φυλή.Ομως όταν τελικά τον πήραμε,κατάλαβα ότι είναι τελείως διαφορετικά να ζεις μαζί με ένα σκύλο,να πρέπει να τον διορθώνεις και να διορθώνεσαι,να εκπαιδεύεσαι μαζί του,να κάνεις θυσίες να τον φροντίζεις,χώρια το οικονομικό!
Κάποια στιγμή δεν σου κρύβω ότι κόλωσα στις αρχές,όμως δεν το έβαλα κάτω,ασχολήθηκα και ασχολούμαι μαζί του,συνεχίζω να διαβάζω να ενημερώνομαι,και μια και το έφερε η κουβέντα,έμαθα πάρα πολλά απο τότε που μπήκα στο φόρουμ!!!
Στα λέω όλα αυτά,γιατί είσαι σε μια φάση της ζωής σου που,όπως είπες,μπορεί να φύγεις για σπουδές,μετά θα έχεις το φανταρικό,κλπ.
Οπότε πρέπει να είσαι σίγουρος εκατό τα εκατό,ότι θα μπορείς να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες ενός χάσκυ,κι ότι άν τελικά λείψεις για μεγάλο χρονικό διάστημα,να μπορούν οι δικοί σου να το κρατήσουν,χωρίς να αγανακτήσουν!

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Φιλε μου αν θες ακουσε την γνωμη μου.
Ασε να περασει το φανταριλικι και οι σπουδες για να εισαι σωστος απεναντι σε εσενα και στους ανθρωπους σου.
Μολις ξεμπερδεψεις με αυτα , παρε τον σκυλο που θες για να μπορεις να εισαι σωστος απεναντι στον σκυλο σου.
Μεχρι τοτε , μπορεις να βοηθησεις με φιλοξενιες σκυλακια που χρειαζονται την βοηθεια σου.
Θα εχεις το χρονο να βρεις την φυλη σου , να συμβιωσεις οσο καλυτερα μπορεις αργοτερα.

1 Φεβρουαρίου 2012
21
0
@Ghost girl ευχαριστω αυτο εχω σκοπο να κανω να παω σε εκτροφεια να τα δω την κατασταση τους και να με δουν και αμα με εγκρινουν να με συμβουλεψουν αμα χρειαστω τιποτα επισης εχω διαωασει παρα πολλα για αυτην την φυλη και ξερω πως να το φερθω.δεν το θελω επειδη το ειδα και μου αρεσε απλα με εγγεντριζει αυτη η φυλη πιο πολυ απο τις αλλες που μου δημιουργει ενδιαφερον και γι αυτο ενδιαφερομαι για τετιον τυπο σκυλιων

goufi

Member
9 Ιουλίου 2011
10
0
Εγω εχω μια απορια που μπορει βεβαια να εχει απαντηθει και νωριτερα...Ειπες στο πρωτο ποστ σου οτι σε 1 χρονο τελειωνεις το σχολειο οκ?
Εχεις σκεφτει που θα σπουδασεις?Εχεις μεταφορικο μεσο να μεταφερεις το ζωο απο τον τοπο προσορινης διαμονης σου στο πατρικο σου και αντιστροφα για τα επομενα 5(υποθετικα μιλαμε ) χρονια?Επισης κτελ ξεχνα το γιατι το χασκυ ειναι εξαιρετικα μεγαλοσωμο.Επισης καλο θα ηταν να διαλεξεις φυλη συμφωνα με τον χαρακτηρα σου και του σκυλου.Παραδειγμα, αν δεν εχεις ορεξη και χρονο για μεγαλες βολτες και οχι αργο περπατημα (εντονο) τοτε νομιζω πως το χασκυ δε θα ηταν η καλυτερη επιλογη....

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Φίλε μου καλησπέρα.
Εμένα η γνώμη μου είναι να μην πάρεις Χάσκι τώρα.
Ακόμα και αν μαζέψεις τα χρήματα για την αγορά από καλό εκτροφείο, ακόμα και αν έχεις την βοήθεια ενός πολύ καλού εκτροφέα στο μεγάλωμα του κουταβιού,ακόμα και αν έχεις την βοήθεια της οικογένειας υπάρχει μια περίοδος της ζωής σου που είναι μπροστά και λέγετε στρατιωτική θητεία που θα χρειαστεί να βρεθείς μακριά από το σκυλί σου.
Έχεις σκεφτεί τι θα συμβεί στην ψυχολογία του Χάσκι που δεν θα μπορεί να εκτονώνετε όλους αυτούς τους μήνες;;;;;
Καλύτερα κατά τη γνώμη μου να περιμένεις τις κατάλληλες συνθήκες και μέχρι τότε να ενημερώνεσαι με όποιο τρόπο μπορείς για την αγαπημένη σου φυλή όπως πχ να επισκεφτείς εκθέσεις και να έχεις έτσι την ευκαιρία να μιλήσεις με εκτροφείς.
Εύχομαι να πάρεις την σωστή απόφαση για σένα και το μελλοντικό σου φιλαράκι.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
μην είστε τόσο αρνητικοί με την ηλικία..το έχω πει κι άλλη φορά..
Ένας έφηβος μπορεί να μην ειναι αξιόπιστος λόγω ανωριμότητας ή απλά ενθουσιασμού μπορεί όμως και να είναι,το ίδιο και ένας ενήλικας όμως!
Είναι ανάλογα με τον άνθρωπο..είμαι 16,πιστεύω οτι είμαι αρκετά υπεύθυνη και διαθετιμένη να θυσιάσω κάποια πράγματα αν ο σκύλος μου "απαιτεί" να το κάνω (πχ διακοπές ),όπως επίσης και η συντριπτική πλειοψηφία φίλων και συνομηλίκων μου που έχουν σκύλο στην οικογένεια ασχολούνται μαζί του,ακόμα,κι ας είναι λιγάκι άκυρο στο θέμα: μελέτες πανεπιστημίου της αγγλίας(δε θυμάμαι ακριβώς ποιο) έχουν δείξει οτι τα παιδιά που μεγαλώνουν σωστά με σκύλο έχουν ομαλότερη κοινωνικοποίηση στη μετέπειτα κοινωνική τους ζωή(μαθαίνουν να δέχονται άτομα που δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με εκείνα -βλ. ΑΜΕΑ)
Μπαίνοντας στο θέμα τώρα..ούτε εμένα με πείθεις οτι είσαι έτοιμος για χάσκυ όταν λες οτι το θες γιατί είναι μεγάλο.Άλλο κανίς(που έχεις και τη βοήθεια της οικογένειας,έτσι; ) και άλλο χάσκυ μόνος σου και να παραμελείς το πανεπιστήμιο (γιατί; ) ,η γνώμη μου είναι να κάτσεις να ψαχτείς λίγο με αυτά που σου λένε,είμαι κι εγώ μέσα σε μια απο τις οικογένειες που έχουν "κόλλημα" με τη ράτσα(Ελλάδα γαρ) και λόγω του οτι οικονομικά δεν είμαι ανεξάρτητη για να αποφασίσω εγώ και παρά την πλήση εγκεφάλου έχουμε απευθυνθεί σε byb,πράγμα που δεν είναι σωστό,και δε το προτείνω και έχω αντιμετωπίσει προβλήματα και να ξέρεις τα λεφτά που "γλιτώνεις" απο τους byb τα "τρως" μετά σε κτηνιάτρους (+ την ψυχική αναταραχή κάθε φορά που μπαίνει για χειρουργείο το σκυλι).Ακόμα απο ότι κατάλαβα το χάσκυ που θες να πάρεις θα το πάρεις στο σπίτι που θα ζεις μόνος σου,τι δουλειά έχουν οι γονείς σου σε αυτό; δλδ γιατί πρέπει να τους ρωτήσεις για να ιυοθετήσεις ένα αδέσποτο;Πες τι ακριβώς ζητάς,μπορείς να καλυφθείς απο πολλές ράτσες και απο πολλά ημίαιμα,αν πας σε κάποιο καταφύγειο και πεις τι ζητάς ξέρουν να σου δώσουν το κατάλληλο σκυλί,κι ας μην είναι πιστη αντιγραφή η ψυχοσύνθεση του χάσκυ(η οποία ξέρεις ποια είναι..; )
φιλικά

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Να προτεινω κάτι?Πέρασε στη σχολη που θέλεις κάνε τους καινουριους φιλους δικτυώσου καλά και μετά φιλοξένησε ένα σκυλι απο καταφύγιο για έναν μήνα. Ετσι θα δεις αν μπορεις να ανταπεξέλθεις γιατι αν πχ με τους φιλους σου ξενυχτάτε και εσύ κουράζεσαι ισως αλλαξεις γνώμη .Αν λοιπον καταφέρεις και τον σκυλο και τη σχολη και τις εργασίες σου και τους φιλους σου και τα οικονομικά σου τοτε ή κρατάς το αδέσποτο ή πας για το χάσκυ.