Ένεση ατροπίνης.

nikpapah

Member
16 Απριλίου 2013
16
0
Καλησπέρα πριν από 2 μέρες βρέθηκα μπροστά σε ένα συμβάν που σίγουρα θα το θυμάμαι για πάντα. Ο σκύλος του γειτονά μου είχε πέσει μέσα από τη μάντρα του σπιτιού του και ήταν ακίνητος όσο και αν τον φωνάζαμε. Όταν τον πλησιάσαμε είδαμε ότι ειχε σπασμούς, τελικά όπως φοβόμασταν ήταν φόλα αν και μικρή σε ισχύ αφού δεν πέθανε. Σοκαρισμένος πια ψάχνω για να βρω τρόπους αντιμετώπισης και είδα ότι η χορήγηση ατροπίνης πριν καν πάει στον κτηνίατρο μπορεί να γίνει και από τον ιδιοκτήτη. Γνωρίζει κανείς πως?

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Αν το ζώο δεν εχει τις αισθησεις του(οπως ο φιλαρακος σας..) γινεται υποδόρια η ένεση , κατα προτιμηση στο σβέρκο του ζωου...Και μετα εφοσον συνελθει οπωσδήποτε πρεπει να κάνει εμετο. Τι εγινε με τον σκυλακο?

nikpapah

Member
16 Απριλίου 2013
16
0
Τελικά επέζησε και ο γείτονας τον έβαλε μεσα στο σπίτι μετά από το σοκ

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Καλησπέρα πριν από 2 μέρες βρέθηκα μπροστά σε ένα συμβάν που σίγουρα θα το θυμάμαι για πάντα. Ο σκύλος του γειτονά μου είχε πέσει μέσα από τη μάντρα του σπιτιού του και ήταν ακίνητος όσο και αν τον φωνάζαμε. Όταν τον πλησιάσαμε είδαμε ότι ειχε σπασμούς, τελικά όπως φοβόμασταν ήταν φόλα αν και μικρή σε ισχύ αφού δεν πέθανε. Σοκαρισμένος πια ψάχνω για να βρω τρόπους αντιμετώπισης και είδα ότι η χορήγηση ατροπίνης πριν καν πάει στον κτηνίατρο μπορεί να γίνει και από τον ιδιοκτήτη. Γνωρίζει κανείς πως?
Εαν ξερεις να κανεις ενεσεις το καλυτερο σε τετοια περιπτωση ειναι να κανεις την ενεση ενδοφλεβια (το ποιο ευκολο ειναι απο την φλεβα στα μπροστινα ποδια) αν οχι την κανει ενδομυικα αν παλι θες να εισαι σιγουρος υποδορια πισω απο το σβερκο (που κ αρχαριος το πετυχαινει) αλλα εχει πολυ ποιο αργη απορροφηση.

Επισης ΔΕΝ πρεπει να προκαλεσει κανεις εμετο σε σκυλο που εχει ηδη σπασμους.

Αν ομως δεν εχεις καμια σχεση με ενεσεις κ βελονες καλο ειναι να μιλησεις πρωτα με τον κτηνιατρο σου κ να μην το δοκιμασεις αν δεν σου δειξει καποιος πως γινεται......

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
παντα μαζι σας ενεση αν εχετε σκοπο να λυσετε τον σκυλο σε βολτα σε δασος και παντα να υπαρχει ενεση στο σπιτι.
οσο και να το φοβασαι (μακρια απο εδω) εκεινη την στιγμη θα την κανεις την ενεση.
το καλυτερο ειναι σε φλεβα κλπ οπως λεει ο east παραπανω αλλα εκεινη την στιγμη.......την βαρας σε κρεας,μυ.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.154
1.430
η ατροπίνη δεν είναι για όλες τις φόλες και μπορεί να κάνουμε χειρότερο κακό στον σκύλο παρα καλο
δεν βρίσκω και το τεφτέρι μου με τις σημειώσεις από τα μαθήματα για πρώτες βοήθειες που είχα κάνει πέρσι να σας γράψω για ποια δηλητήρια κάνει :p
εύχομαι να μην μας συμβεί φυσικά ποτε κάτι τέτοιο

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
η ατροπίνη δεν είναι για όλες τις φόλες και μπορεί να κάνουμε χειρότερο κακό στον σκύλο παρα καλο
δεν βρίσκω και το τεφτέρι μου με τις σημειώσεις από τα μαθήματα για πρώτες βοήθειες που είχα κάνει πέρσι να σας γράψω για ποια δηλητήρια κάνει :p
εύχομαι να μην μας συμβεί φυσικά ποτε κάτι τέτοιο
Νομίζω κάνει για φυτοφάρμακα και όχι για ποντικοφάρμακο (έχουν διαφορά στα συμπτώματα νομίζω ώστε να το καταλάβεις αλλά κι εγώ δε θυμάμαι)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Κανει για ολα τα φυτοφαρμακα απλα παρασιτοκτονα κ τα ποντικοφαρμακα ορισμενου δραστικου φασματος (οργανοφοσφωρικα)
Τα υπολοιπα ποντικοφαρμακα τα καλυπτει το κονακιο.
Παντως μετα την ενεση ατροπινης πρεπει απαραιτητα να παει σε κτηνιατρο για ορο.
Επισης οσοι εχετε μεγαλοσωμα ζωα πολλες φορες η μια ενεση δεν αρκει.
Αν θυμαμαι καλα μεχρι 20κιλα παει ενα φιαλιδιο....

Υ.Γ. Παντως αχρειαστο κ μακρια απο μας, αλλα εκεινη την ωρα που το χανεις οτι κι αν γραψουμε τωρα ειναι ψιλα γραμματα......