Έντονος κνησμός του σκύλου μου

GonPol

Member
12 Νοεμβρίου 2016
7
2
40
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα,
Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως κάποιος έχει περάσει κάτι αντίστοιχο με τον σκύλο του. Έχει τώρα 20 μέρες που έγινε πρώτη φορά. Ξύπνησα ξαφνικά το βράδυ από το κλάμα του σκύλου τον είδα να ξύνεται έντονα στην περιοχή περίπου που συνορεύει το δεξί εμπρός του πόδι με τον κορμό του, κοντά στην μασχάλη. Ήταν έντονη η φαγούρα και το σκυλί σε σύγχυση. τον έξυσα κι εγώ λίγο τον έβγαλα μια βολτίτσα όλα αυτά με φαγούρα έντονη αλλά με μικρά διαστήματα το περιστατικό κράτησε μια ώρα περίπου΄, μετά ο σκύλος ηρέμησε και κοιμήθηκε κανονικότατα. Τον πήγα στον κτηνίατρο ο οποίος του εξέτασε το σημείο μου είπε ότι δεν είδε ούτε κάποιο ερέθισμα ούτε τίποτα και ότι ο σκύλος είναι απόλυτα υγιής. Πέρασαν δύο μέρες και πάλι βράδυ τον έπιασε πάλι η ίδια φαγούρα στο ίδιο σημείο. Τον ξαναπήγα στον γιατρό ο οποίος τον εξέτασε πάλι το δέρμα του και τα αφτιά του και μου είπε ότι μάλλον είναι ψυχολογικό το θέμα καθώς ο σκύλος είναι υγιέστατος, μου είπε αν τον ξαναπιάσει να τον βγάλω ένα βίντεο και ότι θα βοηθούσε πολύ. Μια εβδομάδα αργότερα τον ξανάπιασε η φαγούρα και όπως με συμβούλεψε ο γιατρός τον έβγαλα βίντεο και του το πήγα να το δει, μου έγραψε κάτι αντισταμινικά και για λίγες μέρες ήταν όλα καλά. Λόγο ότι είχα κάποιες επισκέψεις στο σπίτι κοιμόμουν στον ίδιο δωμάτιο με τον σκύλο με την τηλεόραση ανοιχτή. Χθες πήγα ξανά κοιμήθηκα στο κρεβάτι μου και τον ξανάπιασε η φαγούρα με το κλάμα, πήγα στο μέσα δωμάτιο το οποίο ήταν σκοτεινό και κοιμόταν ο σκύλος μόνος του μέσα για λίγη ώρα ξυνόταν και δοκίμασα να τον μαλώσω ώστε να μην ξύνεται και κοιμήθηκα στο ίδιο δωμάτιο μαζί του, του πέρασε. Είπα να τα γράψω εδώ μήπως και κάποιος έχει περάσει κάτι παρόμοιο να με συμβουλέψει. Σήμερα θα αφήσω την τηλεόραση ανοιχτή και θα τον αφήσω να κοιμηθεί μόνος του πάλι να δω άμα θα τον πιάσει πάλι. Δεν έχει κανένα σημάδι ερεθισμού στο σημείο της φαγούρας. Οποιαδήποτε συμβουλή θα την εκτιμούσα μπας και ηρεμήσει ο Γουίλις μου γιατί στεναχωριέμαι πολύ.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Αλλεργία σε κάποιο σπρέι για παράσιτα, σε αμπούλα, σε αντιπαρασιτικό κολάρο; Καποια τροφή καινούρια; Το υλικό του κρεβατιού/μαξιλαριού/χαλιου ή ό,τι άλλο χρησιμοποιεί για να κοιμηθει; Νέο απορρυπαντικό ή καθαριστικό πατώματος;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Μπορείς να μας το βάλεις κι εμάς το βίντεο? Θα βοηθούσε να σχηματίσουμε εικόνα. Επίσης, ηλικία και πρόγραμμα εκτόνωσης θα ήταν χρήσιμο να ξέρουμε. Δεν ακούγεται σαν κάτι δερματικό, πράγματι. Θα είχε φανεί αν ήταν κάτι. Ούτε παθολογικό, να πονάει δηλαδή στο σημείο. Θα το έγλυφε, δεν θα ξυνόταν.

GonPol

Member
12 Νοεμβρίου 2016
7
2
40
Προσπαθώ να βάλω το βίντεο αλλά δεν ξέρω πως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για το πως να το κάνω; 5 χρονών είναι. τι εννοείς πρόγραμμα εκτόνωσης;

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Προσπαθώ να βάλω το βίντεο αλλά δεν ξέρω πως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για το πως να το κάνω;
η το ανεβαζεις γιουτιουμπι και μετα εδω
η στο φβ και μετα εδω

κατευθειαν εδω δεν γινετε

GonPol

Member
12 Νοεμβρίου 2016
7
2
40

Αυτό είναι το βιντεάκι λοιπόν. Η φαγούρα μας πιάνει μόνο βραδινές ώρες. Πέρα από ένα μαλακτικό που αλλάξαμε τίποτα παραπάνω. Τον πιάνει ΜΟΝΟ βράδυ και μια απλή ενόχληση που φέυγει με ένα δυο ξυσίματα κάθε φορά που βγαίνουμε βόλτα. Χθες το βράδυ κοιμήθηκε μόνος του με την τηλεόραση ανοιχτή και δεν παρουσίασε τίποτα, θα δοκιμάσω πάλι σήμερα με την τηλεόραση μήπως το φως που εκπέμπει ή οι φωνές που ακούγονται τον βοηθάνε.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Δεν ξέρω αν τα σκυλιά παθαίνουν αλλεργίες με τον ίδιο τρόπο όπως οι άνθρωποι, αλλά προσωπικά παθαίνω μία απιστευτη φαγούρα με τις περισσότερες μάρκες μαλλακτικών, και δεν αλλάζω τη μία που χρησιμοποιώ με τίποτα. Επίσης μου έχει επιβεβαιώσει γιατρός ότι στους ανθρώπους τα αλλεγικά συμπτωματα εντείνονται το βράδυ, γιατί τότε αυξάνει φυσιολογικά η ισταμίνη στον οργανισμό. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και στα σκυλιά.

GonPol

Member
12 Νοεμβρίου 2016
7
2
40
Καμία αλλαγή ούτε χαλιά ούτε τίποτα. Σφουγγαρίζουμε όπως πάντα με διάλυμα χλωρίνης και καθαριστικού πατώματος. 4 μισή χρόνια τώρα τα ίδια καθαριστικά χρησιμοποιούμε. Το μόνο που αλλάξαμε όπως προείπα είναι ενα μαλακτικό το οποίο δεν πρόκειται να το ξαναχρησιμοποιήσω. Ξαφνικά ξεκίνησε παιδιά. Υπήρξαν κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητα του αλλά έχει να κάνει με το ότι σταμάτησε να κοιμάται κάποιος μαζί του αλλά έχει παραπάνω από ένα εξάμηνο αυτό. Το μόνο άλλο που σκέφτομαι είναι ότι ο γιατρός του έδωσε ένα χάπι για ψήλους αλλά δεν νομίζω να είναι αυτό να παίζει ρόλο.

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Επειδή τυγχάνει να εχω αλλεργικό σκύλο να πω κι εγω 2 πράγματα.

α)Η αλλεργία δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσει αμέσως όταν εκτεθεί ο σκύλος σε κάποιο αλλεργιογόνο.Μπορεί να εκτίθεται για αρκετό καιρό πριν εκδηλωθεί.

β)Χλωρίνη γενικά απέφευγέ την.Απο τους κορυφαίους αλλεργιογόνους παράγοντες.Υπάρχουν καθαριστικά χωρίς χλώριο.

γ)Εμένα ξύνεται μεταξύ άλλων στο ίδιο σημείο που είδα στο βίντεο κι απο τις 2 πλευρές.Αν προσπαθήσεις να τον χαιδέψεις σε εκείνο το σημείο, βλέπεις καμιά αντίδραση τύπου γαργαλητό και να θέλει να ξυθεί αμέσως εκεί που τον άγγιξες ?

δ)Εαν εξακολουθήσει να ξύνεται, ρώτα και τον γιατρό σου για τη περίπτωση του Apoquel, αν ταιριάζει στην περίπτωσή σας.Είναι ανοσοκατασταλτικό χάπι αλλά χωρίς τις παρενέργειες του prezolon πχ.Εμένα εδω και 10 μέρες που του το δίνω, έχει κόψει το ξύσιμο αν οχι 100%, τουλάχιστον κατα 90-95%.Και μιλάμε για σκυλί με έντονο αλλεργικό πρόβλημα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
@Johnkokk ο δικός σου σκύλος όμως, δεν έχει και κάποια ορατά σημάδια της αλλεργίας, στο δερματάκι του; Δεν έχει αλλοιώσεις, η γούνα του; Κοκκινίλα, πληγή, τριχόπτωση; Κάτι που να δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα, εκτός από το ξύσιμο;

GonPol

Member
12 Νοεμβρίου 2016
7
2
40
Τώρα έτσι όπως το λες μου μπαίνουν σκέψεις... Έχουμε αλλάξει την τροφή του εδώ και κανα τετράμηνο το είχα βεβαία πει στο γιατρό αλλά αδιαφόρησε λέγοντας μου ότι έχει περάσει καιρός αλλά αν παίρνει καιρό για να εκδηλωθεί η αλλεργία τότε θα αλλάξω και την τροφή του θα αλλάξω και τα καθαριστικά με χλώριο όπως λες. Όταν τον πιάνει το ξύσιμο και τον ξύνω σε εκείνο το σημείο του αρέσει δηλαδή πέφτει πάνω στο χέρι μου αν καταλαβαίνεις τι εννοώ, αντιδράει στο ξύσιμο ανακουφίζοντας τον. Θα ρωτήσω τον γιατρό ο οποίος όμως είναι κάθετος πως άμα δεν του περάσει με τα αντισταμινικά τότε είναι καθαρά ψυχολογικό.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
@GonPol μην βιάζεσαι με τις αλλαγές. Την χλωρίνη ναι εντάξει, αλλά για την τροφή, μην βιάζεσαι. Δεν έχω ακούσει τροφική αλλεργία, που να προκαλεί τόσο απόλυτα εστιασμένο κνησμό και μάλιστα, χωρίς εξωτερικές ενδείξεις.

Εγώ, θα τον παρακολουθούσα για λίγο καιρό. Μάλλωσέ τον [ήπια] τις επόμενες φορές που θα το κάνει. Μου μοιάζει κι εμένα, περισσότερο συμπεριφορικό, για κάποιο λόγο. Αγνόησέ τον και λίγο γενικώς, την ώρα που το κάνει. Μην τον ξύνεις εσύ και μην "υποφέρεις" μαζί του. Μην συμπάσχεις γενικώς. Το εισπράττει να ξέρεις και το εκμεταλλεύεται, χρησιμοποιώντας αυτή την συμπεριφορά, για να κερδίζει συνεχώς την προσοχή σου. Ισως. Και βλέποντας και κάνοντας.

• Like
Reactions: GRDANE and Johnkokk

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
@Johnkokk ο δικός σου σκύλος όμως, δεν έχει και κάποια ορατά σημάδια της αλλεργίας, στο δερματάκι του; Δεν έχει αλλοιώσεις, η γούνα του; Κοκκινίλα, πληγή, τριχόπτωση; Κάτι που να δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα, εκτός από το ξύσιμο;

Kι όμως.Δεν εχει κανένα ορατό πρόβλημα.Εχει πολύ ωραίο τρίχωμα, χωρίς πληγές, κοκκινίλες, κλπ.
Τριχόπτωση φυσιολογική για Λαμπ.

Το μόνο πρόβλημα στο τρίχωμά του το δημιουργεί ο ίδιος οταν ξύνεται επίμονα σε συγκεκριμένα σημεία, κατα τα άλλα αν δεν τον δείς να ξύνεται δεν καταλαβαίνεις οτι έχει αλλεργία.
Οπως και να έχει το συγκεκριμένο χάπι έχει κάνει θαύματα στην περίπτωση του.

@GonPol
Να τονίσω ξανά, οτι πρώτα το συζητάς με το γιατρό σου, μην το πάρεις επειδή το είπα εγω.Αυτονόητο έτσι ? :)

GonPol

Member
12 Νοεμβρίου 2016
7
2
40
Η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία κάθε φορά που πάει να ξυθεί τον μαλώνω ήπια όπως είπες κι εσύ και σταματάει για λίγο. Φίλε johnkokk αυτονόητο εννοείται! Συζήτηση κάνουμε δεν είμαστε κτηνίατροι! Όσο για την τροφή του έχω μια σταθερή απλά είπα να δοκιμάσω μια άλλη αλλά δεν με βολεύει αυτή δεν θα την αλλάξω δηλαδή λόγο του προβλήματος αλλά λόγο προτίμησης. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας παιδιά θα δοκιμάσω διάφορα και θα σας ενημερώσω. Δύο μέρες τώρα δεν έχει εμφανίσει πρόβλημα, του έχω ανοιχτή την τηλεόραση άρα φως και ήχο και ΄φαίνονται όλα καλά, για το βράδυ δηλαδή ο κνησμός δεν του έχει φύγει εντελώς απλά σε σημείο που δεν είναι ενοχλητικό. Σήμερα του έβαλα ένα σεντόνι το οποίο το έπλυνα χωρίς μαλακτικό και παίρνει τα αντισταμινικά του. Θα δούμε... όσο για το υποφέρεις mareco δεν είναι εύκολο στεναχωριέμαι τόσο πολύ που πάντα όταν τον πιάνει 5 το πρωί δεν μπορώ να κοιμηθώ μετά... Ευχαριστώ πάντως παιδιά!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.672
11.096
Athens
Καμία αλλαγή ούτε χαλιά ούτε τίποτα. Σφουγγαρίζουμε όπως πάντα με διάλυμα χλωρίνης και καθαριστικού πατώματος. 4 μισή χρόνια τώρα τα ίδια καθαριστικά χρησιμοποιούμε. Το μόνο που αλλάξαμε όπως προείπα είναι ενα μαλακτικό το οποίο δεν πρόκειται να το ξαναχρησιμοποιήσω. Ξαφνικά ξεκίνησε παιδιά. Υπήρξαν κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητα του αλλά έχει να κάνει με το ότι σταμάτησε να κοιμάται κάποιος μαζί του αλλά έχει παραπάνω από ένα εξάμηνο αυτό. Το μόνο άλλο που σκέφτομαι είναι ότι ο γιατρός του έδωσε ένα χάπι για ψήλους αλλά δεν νομίζω να είναι αυτό να παίζει ρόλο.
H χλωρίνη και από μόνη της αλλά και σε συνδυασμό είναι χημική βόμβα και για εμάς και για το σκύλο μας. Το ότι δε είχε μέχρι τώρα πρόβλημα δεν σημαίνει κάτι - και σε ανθρώπους και σε σκύλους η αλλεργία μπορεί να εμφανιστεί απλά έτσι.

Εγώ σφουγγαρίζω ωραιότατα με ξύδι (συνήθως λευκό) αντί για απορρυπαντικό που απολυμαίνει, γυαλίζει και σκοτώνει τα πάντα από μικρόβια. Εναλλακτικά σφουγγαρίζω με πράσινο σαποπύνι. Αν θέλεις κάτι "αγοραστό" παίρνε Topine.

Το χάπι για τους ψύλλους (αν είναι το bravecto) είναι επίσης χημικό τούμπανο - και αυτό θα το θεωρούσα ύποπτο.

Τα μαλακτικά ρούχων επίσης μπορεί να είναι υπαίτια - κανονικά δεν θα έπρεπε να τα βάζουμε καθόλου.

• Like
Reactions: archodea

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Εγώ σφουγγαρίζω ωραιότατα με ξύδι (συνήθως λευκό) αντί για απορρυπαντικό που απολυμαίνει, γυαλίζει και σκοτώνει τα πάντα από μικρόβια.
Ακούς @takisft ;