Έπειτα από ποια θερμοκρασία νιώθει ο σκύλος άβολα;

Alafroiskiotos

Banned
Banned
7 Ιουνίου 2018
22
5
Τώρα που ήρθε για τα καλά το καλοκαίρι βλέπω πως η ενεργητικότητα του σκυλιού μου πέφτει ( όπως και η δικιά μου ). Μήπως οι 35+ βαθμοί είναι too much για τα σκυλιά; Ο δικός μου σκύλος δεν έχει πλακουτσωτή μουσούδα που έχω διαβάσει πως αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, αλλά κανονική. Στο σπίτι την έχουμε και όχι έξω αλλά και πάλι βλέπω πως ώρες ώρες υποφέρει από τη ζέστη.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Είναι too much. Διαφέρει βέβαια αναλόγως τον σκύλο η αντοχή στη ζέστη αλλά πάνω από τριάντα ζορίζονται. Να αποφεύγεις τις βόλτες από 9 το πρωί εως 9 το βράδυ. Δηλαδή όσο πιο νωρίς ή πιο αργά βγάλεις το σκύλο βόλτα, τόσο το καλύτερο.
Για μέσα στο σπίτι υπάρχουν κάποια ειδικά στρώματα "cooling mats" τα οποία ψύχονται με την επαφή.Υπάρχουν και κάποια άλλα προϊόντα όπως μπαντάνες και κολάρα με ψυκτικό αποτέλεσμα. Μπορείς να βρέξεις επίσης μερικές πετσέτες με δροσερό νερό (όχι παγωμένο) και να τις αφήσεις να ξαπλώσει. Άλλες λύσεις ανεμιστήρας, παγάκια να μασήσει κ.λπ.
Ενδεικτικά https://www.just4dogs.gr/gia-drosia/ps/137/?category_id=138

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
28 και πανω αρχιζει να νιωθει αβολα. 32+ ζεστενεται εμφανως. 35+ μενει στο αρκουδισιο και βολτα 6-7 το πρωι και 10-11 το βραδυ αυστηρα με 3λπετο κατουροχεσιμο ενδιαμεσα το μεσημερι.

Τα ανωθεν για θυληκο 14 μηνων amstaff

Αλλ πανω κατω τα ιδια παιζουν με ολα +/-5 βαθμους

• Like
Reactions: Allendog

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Απο τους 30 και πανω ειναι too much. 35+ μιλαμε για επικυνδινες θερμοκρασιες.
Ειναι καταπληκτικο το πως αντιλαμβανονται την διαφορα θερμοκρασιας ακομα και σε ακριβεια μετρου...ο δικος μου τις μερες που εχει ζεστη, ολο το βραδυ το βγαζει στην γωνια του μπαλκονιου. Αν παιζει a/c δεν κουναει απο το δωματιο. Γενικα, ακομα και τον χειμωνα, ειναι συνεχεια ξαπλωμενος στο μαρμαρο.

• Like
Reactions: Alafroiskiotos

Tiny_lin

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2018
166
325
36
Αθήνα
www.instagram.com
ρε παιδιά εμένα είναι ανώμαλη ή μαζόχα;; τη βλέπω από την κάμερα και όλη μέρα τη βγάζει στο μόνο σημείο στην κουζίνα που βαράει ήλιος! Το βράδυ πάει και ξαπλάρει σε δύο μαλλιαρά χαλιά που έχουμε δίπλα στο κρεβάτι.. Αν τυχόν ανοίξουμε ανεμιστήρα ή aircondition, τα κοιτάει με μισό μάτι και προσπαθεί να βρει σημείο που δεν βαράνε!:confused: Για cooling pad δεν το συζητάω! Ούτε να το φτύσει!

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
ρε παιδιά εμένα είναι ανώμαλη ή μαζόχα;;
definately!
ενταξει, καθε σκυλι εχει τις προτιμησεις του...

edit:επικινδυνες (τυπογραφικο...:censored:)

ondin

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2018
209
124
Ειναι καταπληκτικο το πως αντιλαμβανονται την διαφορα θερμοκρασιας ακομα και σε ακριβεια μετρου...ο δικος μου τις μερες που εχει ζεστη, ολο το βραδυ το βγαζει στην γωνια του μπαλκονιου. Αν παιζει a/c δεν κουναει απο το δωματιο. Γενικα, ακομα και τον χειμωνα, ειναι συνεχεια ξαπλωμενος στο μαρμαρο.
Τα ίδια και πολυ χειρότερα ο MAL

Alafroiskiotos

Banned
Banned
7 Ιουνίου 2018
22
5
Δεν ήξερα πως μετά τους 30 νιώθουν τόσο άσχημα τα σκυλιά. Αναρωτιέμαι αν τα Azawakh που είναι σκύλος της Αφρικής έχει μεγαλύτερη αντοχή ή όχι.

• Like
Reactions: GRDANE

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Ζώνη απόλαυσης: Οτιδήποτε κάτω από το 0. Τρέχουμε απολαμβάνοντας την παγωνιά, αδιαφορώντας για το κατεψυγμένο δίποδο δίπλα μας.
Ζώνη άνεσης: Από 0 έως 15. Με ύφος "τι κουκουλώθηκες έτσι, μια χαρά δροσιά έχει".
Ζώνη ανοχής: Από 15-25. Με παράπονο, "χάθηκε ένα βοριαδάκι 7-8 μποφόρ να δροσιστούμε λίγο;"
Ζώνη ελαφράς δυσφορίας: Από 25-30. "Μην τρέχεις δίποδο, έσκασα. Το καλό που σου θέλω το a/c να είναι αναμμένο όταν γυρίσουμε".
Ζώνη συναγερμού: 30+ : "Θα σου πω εγώ από που θα πάμε, απέναντι είναι πιο δροσερά"

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Προφανως δε νιωθουν καλα, οταν καποιες ρατσες εχουν φτιαχτει με το αναλογο τριχωμα και την προοπτικη να δουλευουν και καταχειμωνο πανω στα βουνα (αλλα εμεις τα εχουμε βαλει στα διαμερισματα της Αθηνας πχ). Ή όταν αλλες εχουν πλεον τοσο κοντη μουσουδα που δεν φτανει να παρουν τον αερα που πρεπει και να αποβαλλουν την θερμοκρασια απο το σωμα τους...

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Είναι και θέμα ελεύθερης επιφάνειας αυτιών/ποδιών, βάθος θώρακα κλπ. Κάποιοι σκύλοι είναι καλύτερα προσαρμοσμένοι απ'ότι άλλοι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δεν ήξερα πως μετά τους 30 νιώθουν τόσο άσχημα τα σκυλιά. Αναρωτιέμαι αν τα Azawakh που είναι σκύλος της Αφρικής έχει μεγαλύτερη αντοχή ή όχι.
Εχεις Azawakh;
Πως και αναρωτιέσαι γι'αυτό;

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Μήπως εννοεί ότι η Μεγάλη Βρετανία προστάτεψε τη φυλή από αφανισμό; ή ότι θεωρείται ο προστατης διατήρησης της φυλής;

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
@Tiny_lin Δεν είσαι μόνη. Εμένα μέρα μεσιμέρι στους 3ο+ πάει στο μπαλκόνι εκεί που βαράει ο ήλιος.

• Like
Reactions: Tiny_lin

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.575
6.003
Πειραιάς
Οφφ τοπικ αλλα εχω απορια απο χθες που κοιταζα το basenji και το azawakh. Τι ειναι το patronage;
View attachment 68283
οι βρετανοι ηταν οι πρωτοι που τα αναγνωρισαν ως ξεχωριστη φυλη.
αρα λεει οτι η "πατροτητα" της φυλης, ανηκει στους βρετανους.
ηταν επισης οι πρωτοι που εφεραν τους σκυλους αυτους στην ευρωπη και ο ομιλος τους ( http://basenjiclubofgb.org/ ) ειναι ο παλαιοτερος.

τα basenji προερχονται απο την (κεντρικη) αφρικη, οχι ομως και απο καποια συγκεκριμενη χωρα.

η wikipedia χρησιμοποιει μονο τη λεξη origin (προελευση) για τις περισσοτερες φυλες που εχει, μαλλον γιατι τις περισσοτερες φορες η χωρα προελευσης και η χωρα που εχει την "πατροτητα" της φυλης συμπιπτουν. καμια φορα ομως εμφανιζει και τις δυο.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
οι βρετανοι ηταν οι πρωτοι που τα αναγνωρισαν ως ξεχωριστη φυλη.
αρα λεει οτι η "πατροτητα" της φυλης, ανηκει στους βρετανους.
ηταν επισης οι πρωτοι που εφεραν τους σκυλους αυτους στην ευρωπη και ο ομιλος τους ( http://basenjiclubofgb.org/ ) ειναι ο παλαιοτερος.

τα basenji προερχονται απο την (κεντρικη) αφρικη, οχι ομως και απο καποια συγκεκριμενη χωρα.

η wikipedia χρησιμοποιει μονο τη λεξη origin (προελευση) για τις περισσοτερες φυλες που εχει, μαλλον γιατι τις περισσοτερες φορες η χωρα προελευσης και η χωρα που εχει την "πατροτητα" της φυλης συμπιπτουν. καμια φορα ομως εμφανιζει και τις δυο.
Ξεχναω οτι συμπεριελαβαν και τις αποικιες στα χομπυ τους :)

The Saint

Well-Known Member
25 Μαϊου 2018
103
205
47
Πάντως και χαλάκι που της πήρα να ξαπλάρει, μην είναι στο τσιμέντο η μικρή............. στο τσιμέντο πάει και τη βρίσκει.... Δεν εξηγείτε αλλιώς, χαλιά, το χειμώνα βάζουμε ε;