Έρχεται το κουτάβι μου.

Κώστας1992

New Member
7 Απριλίου 2017
2
0
32
Καλησπέρα σε όλους. Βρήκα τυχαία το forum ψάχνοντας στο ιντερνετ και είπα να εγγραφώ, βλέπω ότι έχει πολλά και διάφορα θέματα.

Πρόκειται σε δυο μήνες από τώρα (μιας και πριν λίγες μέρες γεννήθηκε) να αποκτήσω ένα κουταβάκι Springer spaniel. Το κουτάβι θα μένει μαζί μου μέσα στο σπίτι (διπλοκατοικία).

Γενικά έχω αρκετές απορίες όπως τι πρέπει να αγοράσω κλπ ώστε να βρει ένα όμορφο και ζεστό χώρο με το που έρθει. Δεν ξέρω όμως που πρέπει να τα ρωτήσω, σε ποιο χώρο του forum.

Έχω εμπειρία με σκυλιά, αλλά δεν ξαναείχα σκύλο μέσα στο σπίτι. Έτσι με ενδιαφέρει να έχω ένα υγιές σκυλάκι μιας και δεν είμαι από αυτούς που θα του απαγορεύσουν να ανεβαίνει σε καναπέδες και κρεβάτι. (δεν το ξέρω κιόλας αυτό, επιτρέπεται για τον σκύλο να κοιμάται από την αρχή στο κρεβάτι μαζί μου?)

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Τους κανονες για το τι επιτρεπεται και τι οχι τους βαζεις εσυ στο σπιτι...αν θες να ανεβαινει σε κρεβατια/καναπεδες το αφηνεις να ανεβαινει, αν δεν θες του το απαγορευεις. Με το καλο να αποκτησεις το κουταβι σου και να χετε μια ομορφη συμβιωση.
Θα χρειαστεις σιγουρα ενα box μεταφορας για να παρεις το κουταβι απο τις εγκαταστασεις του εκτροφεα στο σπιτι σου, αλλα και γενικα για καθε μετακινηση σας με αμαξι το box ειναι ο πιο καλος και ασφαλης τροπος.

Στο σπιτι τωρα θα σου φανει χρησιμο ενα puppy pen ωστε το κουταβι να ειναι περιορισμενο και να μην λερωνει ολο το σπιτι οπως επισης και να μην τρωει/μασουλαει επιπλα,πριζες,χαλια κτλπ.

Κατα τα αλλα, πανες θα χρειαστεις στην αρχη για εκμαθηση τουαλετας. Μια καλης ποιοτητας τροφη για το μικρο σου φιλο , ωστε να μεγαλωσει και να γινει ενα υπεροχο σκυλι, πολλη αγαπη και ορεξη να περνατε χρονο μαζι.
Τελος τα "προικια" του καθε σκυλου δεν τα αναφερω τα θεωρω αυτονοητα ...μπολ νερου και φαγητου, λουρι και κολαρο για βολτα και παιχνιδια για μασουλημα.
με το καλο να το δεχτεις το κουταβι σου!

Κώστας1992

New Member
7 Απριλίου 2017
2
0
32
Καλησπέρα ξανά και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Να κάνω ακόμα μια ερώτηση. Η πάνα όταν ο σκύλος είναι μέσα στο crate για το βράδυ πρέπει να είναι και αυτή μέσα στο crate? ή πρέπει να βγει έξω από αυτό ο σκύλος για να κάνει τα τσίσα και την ανάγκη του;; Επίσης την πάνα κάθε πότε την αλλάζουμε. Δηλαδή αν ο σκύλος κάνει μια φορά τσίσα θέλει αλλαγή?

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Στο puppy pen στην μια μερια βαζεις το μαξιλαρι/χαλακι/στρωματακι που θα κοιμαται το σκυλακι και αριστερα και δεξια απο το στρωματακι τα μπολ νερου και φαγητου και απεναντι στην αλλη μερια του puppy pen βαζεις εν αρχη 3-4 πανες ωστε να λερωνει απεναντι.... (εκ των πραγματων τα σκυλια δεν θελουν στο σημειο που ξαπλωνουν και τρωνε να υπαρχει βρωμια). Στις πανες μπορεις να βαλεις αυτο κολητη ταινια ωστε να μην τις τραβαει και τις κανει χαρτοπολεμο. Οσο για την αλλαγη, καλο ειναι τις ωρες που εισαι σπιτι αν λερωσει σε πανα να την αλλαξεις, πιο πολυ για την μυρωδια του χωρου. (τις ωρες που εργαζεσαι προφανως η ιδια πανα,κατουρημενη η οχι θα μενει εκει...ωσπου να γυρισεις να την αλλαξεις).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Κώστα καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Με το καλό να έρθει το κουτάβι στο σπίτι σου. Ο εκτροφέας του, θα πρέπει να σου δώσει αυτές τις πρώτες [και όχι μόνο] οδηγίες χρήσης του. Μην ανησυχείς. Λογικά, θα πρέπει να σε ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια. Θα έπρεπε μάλλον, να έχει αρχίσει ήδη να σε ενημερώνει, ώστε να οργανωθείς.