Το μη διδάσκεται μια χαρά.... αλλά δεν είναι του παρόντος.
Εννοείς σε καθοδήγησε η κτηνίατρος για το πως θα χειριστείς μία συμπεριφορά του σκύλου???
εάν είναι έτσι και δεν κατάλαβα λάθος, συγνώμη αλλά ο καθε επιστήμονας καλά θα κάνει να περιορίζεται στην επιστήμη του.
Ακολούθησε αυτά που σου είπαν τα παιδιά. Το σκυλί δεν θυμάται την επομένη τι έχει γίνει όσο κι αν θες να το πιστεύεις. Απλά διαβάζει εσένα, τις κινήσεις και τις εκφράσεις σου και ξέρει από την ώρα που ανοίγεις τα μάτια και πριν σηκωθείς από το κρεβάτι ότι εσενα δεν σου έχει περάσει.
Δεν είναι παιδιά γα σκυλιά είναι σκυλιά (με την καλύτερη των εννοιών) και αν θέλουμε να επικοινωνήσουμε και να τα διδάξουμε δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό πρέπει να γίνει με τα δικά τους δεδομένα....
Έτσι όπως το πας θα σε βλέπει να φοράς γυαλιά και θα τρέχει μακρυά σου και χωρίς να ξέρει το γιατί...
Τα πάντα καταλαβαινει.Εχεις δει σκυλο πριν κάνει τη σκανταλιά να σκάει χαμογελο και να εκτινάσετε να την κάνει?Θέλει η ...ανα να κρυφτει και η χαρά δεν την αφήνει.Καμαρώνει για τον εαυτο του οτι θα μας κοροιδεψει και καλά.Και οταν μου επαιρνε τοσο καιρο πχ τις παντοφλες και παρολο που αντιδρουσα χαλαρά αμέσως έπαιρνε στάση συγνώμης, ξέρεις τι μισοκακομοιρη με κατεβασμένα αυτιά και το σώμα ένα S. Ετσι κανει ο δικος μου. Ολα τα ξέρουν εγώ αυτο έχω καταλάβει, απλά εκμεταλευονται και σε ψυχολογουν ποτε εισαι πιο χαλαρος.
Αυτό λέγεται εξανθρωπισμός..... δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά...
το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι μας είναι να κυνηγάμε και να φωνάζουμε στο σκύλο όταν μας πήρε κάτι με αποτέλεσμα να μετατρέπουμε στο καλύτερο παιχνίδι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε.
Ο αρχηγός της αγέλης δεν φωνάζει, δεν κυνηγάει, δεν διεκδικεί.... και δεν έχει καμία συγνωμη η στάση αυτή αγαπητε/η
είναι στάση φόβου όχι μεταμέλειας...
όταν το σκυλί θέλει να δείξει ότι καταλαβε το λάθος του δεν μαζεύεται ... ρίχνει τα αυτιά και αλλά έρχεται και προσπαθεί να σε κατευνάσει γλύφοντας σε ή κάτι ανάλογο.... να συμφιλιωθεί.