Έφαγε γυαλί!!!

posavats

Well-Known Member
19 Απριλίου 2012
59
1
Ας έχει ανοιχτει το θεμα πριν απο καιρο γράφω για συμβουλές κτηνιάτρου για το κοκκινο δηλαδη, σε κάποιον που του έχει συμβει.Μου έτυχε ακριβως το ίδιο πραγμα χτες, μου έφαγε το μισο φακο απο τα γυαλια μου ευτυχώς ας πουμε που δεν ειναι κρυσταλλο αλλά πλαστικο.Δεν έχω κοιμηθει ολο το βράδυ. Εμεις φταιμε 100000% μετά τη στειρωση ειχαμε χαλαρώσει, δεν ξέρω γιατι, ισως επειδή τον ειχαμε αρρωστουλη και να τα αποτελέσματα. Πήρα αμέσως την κτηνιατρο βασικά μου ειπε να μην ανησυχώ και να τον μπουκώσω με φαγητο για να καλυφθουν τα κομμάτια. Πρωτη φορά που του έδωσα 2 δυνατές στον κώλο. Οχι για τα γυαλιά αλλά για να το θυμάται μην το ξανακάνει.Εχω σκοπο να το τραβήξω. Να του δειχνω το σκελετο για 2-3 μέρες ακομα και να τον μαλώνω. Σημερα το πρωι σαν τη βρεγμένη γάτα ποιος ειπε οτι τα σκυλιά δε θυμουνται την επομενη μέρα.Δεν του μιλησα καθολου, ουτε τον ταισα, χτες ειχε μπουκωθει, δεν εχει ανάγκη, το βράδυ πάλι. Τέρμα η χαλάρωση, τωρα πρεπει να του κοψουμε το τσαμπουκά να μας παιρνει τα πραγματα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Καταλαβαινει οτι τον μαλωνεις φυσικα, απλα δεν καταλαβαινει τον λογο. Αν θες να του κοψεις τον αερα αυτο απαιτει χρονο αφου δεν εγινε απο την αρχη. Θα πρεπει να τον επιβλεπεις και να τον κοβεις την στιγμη που παει να κανει την μαλακια με μια δυνατη φωνη η καποιον ηχο που θα του τρεβηξει την προσοχη και θα τον αποτρεψει.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Πιστεύω οτι με το να του δείχνεις το σκελετό απο τα γυαλιά σου δεν πρόκειται να καταλάβει τίποτα,δεν είναι άνθρωπος,είναι σκύλος,και δε μπορεί να καταλάβει ή να στεναχωρηθεί γιατι χάλασε ένα υλικό αγαθό.Να αρχίσετε θετική εκπαίδευση.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ο σκύλος θα φοβηθεί χωρίς να καταλάβει τι έκανε. Δεν ξέρει τι έφαγε και πόσο κοστίζει ή πόσο βλάπτει. Για αυτόν ήταν ένα παιχνίδι. Με το να του δείχνεις το παιχνίδι του και να τον μαλώνεις, τον μπερδεύεις. Ασ' το να πάει κι αν τον ξανατσακώσεις να κάνει ζημιά, εκεί να τον αποτρέψεις με ''ΜΗ'', όχι ξύλο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ο σκύλος θα φοβηθεί χωρίς να καταλάβει τι έκανε. Δεν ξέρει τι έφαγε και πόσο κοστίζει ή πόσο βλάπτει. Για αυτόν ήταν ένα παιχνίδι. Με το να του δείχνεις το παιχνίδι του και να τον μαλώνεις, τον μπερδεύεις. Ασ' το να πάει κι αν τον ξανατσακώσεις να κάνει ζημιά, εκεί να τον αποτρέψεις με ''ΜΗ'', όχι ξύλο.
Είμαι οfftopic αλλά θα ρωτήσω. Δεν αντεχω.
Το "μη" πώς τους το διδάσκουμε? Η δικιά μου ακούει ορισμένες φορές στο μη, αλλά δεν ειμαι σίγουρη ότι το αντιλαμβάνεται. Όταν αφήνει αυτο που κάνει και ακουει το μη, απλά τρέχει σε μένα για παιχνίδι.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Εμπειρικά. Ακούνε τόσα ''μη'' ως κουτάβια που στο τέλος ξέρουν ότι όταν το ακούνε κάνουν χαζομάρα. Το ότι τρέχει για παιχνίδι δεν ξέρω αν είναι καλόπιασμα ή όχι. Η Βερόνικα συνήθως τεντώνει τα χέρια σαν υπόκλιση και πέφτει ανάσκελα ή έρχεται κουνώντας την ουρά.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το μη δεν διδασκεται. Το μη μπορει να μην ειναι μη αλλα ενα απλο αααα. Θα πρεπει να γινεται δυνατα, αποτομα και κοφτα χωρις περιθορια αμφισβητησης τουλαχιστον στην αρχη μεψρι να συνδεσει τον ηχο με το νοημα της εντολης. Απο ενστικο και μονο στον ξαφνικο και δυνατο ηχο το σκυλι θα σταματησει αυτο που κανει.

posavats

Well-Known Member
19 Απριλίου 2012
59
1
Ολα με θετικη εκπαιδευση του τα κανουμε και την προσοχη του αποσπάω κανοντας οτι μπορεις να φανταστεις, τη γάτα, το πουλι, το ντοναλντ ντακ... Απλά μετά την στειρωση έπαθε μια ίωση (γιατι στο άλσος που τον παω κυκλοφορουσε ιωση αλλα φαινεται δεν έβαζαν σε καραντινα τα σκυλια τους να προστατέψουν τα δικά μας.Εμενα 3 μέρες μου ειπε ο γιατρος, μετά απο 10 τον πηγα)και τον ειχαμε λιγο καλομαθημένο. Τωρα τα ξεκινησε αυτά.Του τα ειχαμε κοψει. Χτες ξέφυγα ομως λιγο λογω της απογνωσης μου με το γυαλι. Μετά απο λιγο πηρα την κτηνιατρο και με καθοδηγησε.Απο τη στεναχωρια μου για τα χτεσινά ειμαι με πονοκέφαλο ολη μέρα.

Ευχαριστω για τις συμβουλές σας

posavats

Well-Known Member
19 Απριλίου 2012
59
1
Καταλαβαινει οτι τον μαλωνεις φυσικα, απλα δεν καταλαβαινει τον λογο. Αν θες να του κοψεις τον αερα αυτο απαιτει χρονο αφου δεν εγινε απο την αρχη. Θα πρεπει να τον επιβλεπεις και να τον κοβεις την στιγμη που παει να κανει την μαλακια με μια δυνατη φωνη η καποιον ηχο που θα του τρεβηξει την προσοχη και θα τον αποτρεψει.
Τα πάντα καταλαβαινει.Εχεις δει σκυλο πριν κάνει τη σκανταλιά να σκάει χαμογελο και να εκτινάσετε να την κάνει?Θέλει η ...ανα να κρυφτει και η χαρά δεν την αφήνει.Καμαρώνει για τον εαυτο του οτι θα μας κοροιδεψει και καλά.Και οταν μου επαιρνε τοσο καιρο πχ τις παντοφλες και παρολο που αντιδρουσα χαλαρά αμέσως έπαιρνε στάση συγνώμης, ξέρεις τι μισοκακομοιρη με κατεβασμένα αυτιά και το σώμα ένα S. Ετσι κανει ο δικος μου. Ολα τα ξέρουν εγώ αυτο έχω καταλάβει, απλά εκμεταλευονται και σε ψυχολογουν ποτε εισαι πιο χαλαρος.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Το μη διδάσκεται μια χαρά.... αλλά δεν είναι του παρόντος.

Εννοείς σε καθοδήγησε η κτηνίατρος για το πως θα χειριστείς μία συμπεριφορά του σκύλου???

εάν είναι έτσι και δεν κατάλαβα λάθος, συγνώμη αλλά ο καθε επιστήμονας καλά θα κάνει να περιορίζεται στην επιστήμη του.

Ακολούθησε αυτά που σου είπαν τα παιδιά. Το σκυλί δεν θυμάται την επομένη τι έχει γίνει όσο κι αν θες να το πιστεύεις. Απλά διαβάζει εσένα, τις κινήσεις και τις εκφράσεις σου και ξέρει από την ώρα που ανοίγεις τα μάτια και πριν σηκωθείς από το κρεβάτι ότι εσενα δεν σου έχει περάσει.

Δεν είναι παιδιά γα σκυλιά είναι σκυλιά (με την καλύτερη των εννοιών) και αν θέλουμε να επικοινωνήσουμε και να τα διδάξουμε δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό πρέπει να γίνει με τα δικά τους δεδομένα....

Έτσι όπως το πας θα σε βλέπει να φοράς γυαλιά και θα τρέχει μακρυά σου και χωρίς να ξέρει το γιατί...

Τα πάντα καταλαβαινει.Εχεις δει σκυλο πριν κάνει τη σκανταλιά να σκάει χαμογελο και να εκτινάσετε να την κάνει?Θέλει η ...ανα να κρυφτει και η χαρά δεν την αφήνει.Καμαρώνει για τον εαυτο του οτι θα μας κοροιδεψει και καλά.Και οταν μου επαιρνε τοσο καιρο πχ τις παντοφλες και παρολο που αντιδρουσα χαλαρά αμέσως έπαιρνε στάση συγνώμης, ξέρεις τι μισοκακομοιρη με κατεβασμένα αυτιά και το σώμα ένα S. Ετσι κανει ο δικος μου. Ολα τα ξέρουν εγώ αυτο έχω καταλάβει, απλά εκμεταλευονται και σε ψυχολογουν ποτε εισαι πιο χαλαρος.
Αυτό λέγεται εξανθρωπισμός..... δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά...

το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι μας είναι να κυνηγάμε και να φωνάζουμε στο σκύλο όταν μας πήρε κάτι με αποτέλεσμα να μετατρέπουμε στο καλύτερο παιχνίδι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε.
Ο αρχηγός της αγέλης δεν φωνάζει, δεν κυνηγάει, δεν διεκδικεί.... και δεν έχει καμία συγνωμη η στάση αυτή αγαπητε/η
είναι στάση φόβου όχι μεταμέλειας...
όταν το σκυλί θέλει να δείξει ότι καταλαβε το λάθος του δεν μαζεύεται ... ρίχνει τα αυτιά και αλλά έρχεται και προσπαθεί να σε κατευνάσει γλύφοντας σε ή κάτι ανάλογο.... να συμφιλιωθεί.

Last edited:

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Ολα με θετικη εκπαιδευση του τα κανουμε και την προσοχη του αποσπάω κανοντας οτι μπορεις να φανταστεις, τη γάτα, το πουλι, το ντοναλντ ντακ... Απλά μετά την στειρωση έπαθε μια ίωση (γιατι στο άλσος που τον παω κυκλοφορουσε ιωση αλλα φαινεται δεν έβαζαν σε καραντινα τα σκυλια τους να προστατέψουν τα δικά μας.Εμενα 3 μέρες μου ειπε ο γιατρος, μετά απο 10 τον πηγα)και τον ειχαμε λιγο καλομαθημένο. Τωρα τα ξεκινησε αυτά.Του τα ειχαμε κοψει. Χτες ξέφυγα ομως λιγο λογω της απογνωσης μου με το γυαλι. Μετά απο λιγο πηρα την κτηνιατρο και με καθοδηγησε.Απο τη στεναχωρια μου για τα χτεσινά ειμαι με πονοκέφαλο ολη μέρα.

Ευχαριστω για τις συμβουλές σας
όταν λες ίωση ? Σαν την ανθρώπινη ενα πράμα ?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Εμπειρικά. Ακούνε τόσα ''μη'' ως κουτάβια που στο τέλος ξέρουν ότι όταν το ακούνε κάνουν χαζομάρα. Το ότι τρέχει για παιχνίδι δεν ξέρω αν είναι καλόπιασμα ή όχι. Η Βερόνικα συνήθως τεντώνει τα χέρια σαν υπόκλιση και πέφτει ανάσκελα ή έρχεται κουνώντας την ουρά.
Το μη δεν διδασκεται. Το μη μπορει να μην ειναι μη αλλα ενα απλο αααα. Θα πρεπει να γινεται δυνατα, αποτομα και κοφτα χωρις περιθορια αμφισβητησης τουλαχιστον στην αρχη μεψρι να συνδεσει τον ηχο με το νοημα της εντολης. Απο ενστικο και μονο στον ξαφνικο και δυνατο ηχο το σκυλι θα σταματησει αυτο που κανει.
Θενκιου παιδιά, και εσύ Χρυσούλα!:D

posavats

Well-Known Member
19 Απριλίου 2012
59
1
Το μη διδάσκεται μια χαρά.... αλλά δεν είναι του παρόντος.
Εννοείς σε καθοδήγησε η κτηνίατρος για το πως θα χειριστείς μία συμπεριφορά του σκύλου???

Η κτηνιατρος με καθοδηγησε για το τι να κάνω με τα γυαλιά που ειχε φάει και μου ειπε να τον μπουκώσω με φαγητο για να καλυφθουν τα γυαλιά στο στομάχι του και ετσι να μην έχουμε κανένα ατυχημα στο έντερο ή αλλου.

Last edited by a moderator:

posavats

Well-Known Member
19 Απριλίου 2012
59
1
όταν λες ίωση ? Σαν την ανθρώπινη ενα πράμα ?
Κυκλοφορει ίωση για τα σκυλιά ομως δεν κολλάει στους ανθρώπους μονο μεταξύ τους. Τραχειίτιδα και τραχειοβρογχιτιδα. Εμένα ειχε σκέτο τραχειιτιδα αλλα ταλαιπωρήθηκε πολυ και χρειαστηκε αντιβιωση, αντιεμμετικο και ένα που κάνει επιστρωση στον οισοφάγο για πριν το γευμα.

Last edited:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα

Η κτηνιατρος με καθοδηγησε για το τι να κάνω με τα γυαλιά που ειχε φάει και μου ειπε να τον μπουκώσω με φαγητο για να καλυφθουν τα γυαλιά στο στομάχι του και ετσι να μην έχουμε κανένα ατυχημα στο έντερο ή αλλου.
O.K. κατάλαβα λάθος! Εκεί καλά έκανε η γυναίκα!