Έχει αντιμετωπίσει κάποιος πρόβλημα ορχίτιδα στο σκύλο;

Nena123

Member
19 Δεκεμβρίου 2017
5
2
63
Καλησπέρα. Έχω ένα σκυλάκο το Τίτο 14,5 με 15 χρονών γιατί τον βρήκα στο δρόμο το 2005 κι είπε η γιατρός ότι είναι 1,5 χρονών περίπου.Τον πήγα για εξετάσεις πριν 20 μέρες επειδή πέθανε η γατούλα μου 14 χρονών κι αυτή τέλος Οκτώβρη κι ήμουν αγχωμένη για την υγεία του. Δεν παρουσίαζε κάποιο σύμπτωμα. Βγήκαν πολύ ανεβασμένα τα λευκά. Σε υπέρηχο κοιλίας βρέθηκε ο ένας όρχις σκληρός και λίγο διογκωμένη η σπλήνα. Μούπαν ότι μπορεί να είναι καρκίνος όρχι ή ορχίτιδα και μου πρότειναν αφαίρεση όρχι. Λόγω ηλικίας και λόγω του ότι παίρνει φάρμακα για την καρδιά δεν ήθελα να τον επιβαρύνω απ'την στιγμή που δεν έχει άλλα συμπτώματα. Τρώει κανονικά παίζει πάει βόλτα......Δώσαμε αντιβίωση για 10 μέρες αλλά τα λευκά δεν έπεσαν.....Έχω κλείσει ραντεβού και με άλλον γιατρό απλά θα ήθελα να μάθω αν έχει ατιμετωπίσρι κάποιος παρόμοιο πρόβλημα....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Τι μεγέθους σκύλος είναι;
Είχε εκδηλώσει κάποια συμπτώματα ή κάποιες ενοχλήσεις;
Οπως το γράφεις, καταλαβαίνω πως μάλλον όχι και το βρήκες τυχαία από την προληπτική του εξέταση;

Nena123

Member
19 Δεκεμβρίου 2017
5
2
63
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Τι μεγέθους σκύλος είναι;
Είχε εκδηλώσει κάποια συμπτώματα ή κάποιες ενοχλήσεις;
Οπως το γράφεις, καταλαβαίνω πως μάλλον όχι και το βρήκες τυχαία από την προληπτική του εξέταση;

Nena123

Member
19 Δεκεμβρίου 2017
5
2
63
Όχι δεν είχε κάποια συμπτώματα. Απλά έτυχε και το κούρεμα εκείνο το διάστημα και μούπε αυτός που τον κούρεψα ότι ο ένας όρχις είναι λίγο πρησμένος και τον είδα κι εγώ. Είναι γκριφονάκι 10 κιλά. Απλά πέρασα ένα σοκ απ'το γατάκι μου που εκδήλωσε ξαφνικά λοιμώδη περιτονίτιδα και το έτρεχα στους γιατρούς με ορούς και διάφορα και κατέληξε τελικά. Ο Τίτος στενοχωρηθηκε κι αυτός γιατί ήταν 13 Χρόνια μαζί....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Κοίτα...δεν έχει συμπτώματα, είναι μικρόσωμος που σημαίνει πρώτα ο Θεός, έχει ζωή ακόμη μπροστά του και δεν είναι βραχυκέφαλος. Αυτά είναι όλα τα θετικά. Από την άλλη, είναι μεγαλούτσικος. Αν όμως χαίρει αυτή την στιγμή, άκρας υγείας, αφού το συζητήσεις εκτενώς με τον γιατρό σου και πάρεις τουλάχιστον δεύτερη γνώμη, αν έχεις έστω και έναν ενδοιασμό, τότε ίσως πρέπει να προχωρήσεις σε επέμβαση, αφού βέβαια, λάβεις υπόψιν σου, ότι το ρίσκο υπάρχει πάντα. Γιατί, αν το πρόβλημα εκδηλωθεί επιδεινωμένο, σε 1-2 χρόνια, σίγουρα δεν θα μπορείς τότε, να τον χειρουργήσεις. Θα σου έλεγα να ρωτήσεις, τι προγνωστικά έχει, το πρόβλημα αυτό. Αν δηλαδή δεν κάνετε τίποτα τώρα, τι μπορεί να συμβεί και σε τι βάθος χρόνου. Γιατί αν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς, στα επόμενα αρκετά χρόνια, όσο άσχημα κι αν αυτό εξελιχθεί, δεν έχει νόημα να τον χειρουργήσετε τώρα.

Περαστικά του εύχομαι, όπως και να 'χει.
Βάλε μας και καμιά φωτό του, να τον δούμε :)

Nena123

Member
19 Δεκεμβρίου 2017
5
2
63
Κοίτα...δεν έχει συμπτώματα, είναι μικρόσωμος που σημαίνει πρώτα ο Θεός, έχει ζωή ακόμη μπροστά του και δεν είναι βραχυκέφαλος. Αυτά είναι όλα τα θετικά. Από την άλλη, είναι μεγαλούτσικος. Αν όμως χαίρει αυτή την στιγμή, άκρας υγείας, αφού το συζητήσεις εκτενώς με τον γιατρό σου και πάρεις τουλάχιστον δεύτερη γνώμη, αν έχεις έστω και έναν ενδοιασμό, τότε ίσως πρέπει να προχωρήσεις σε επέμβαση, αφού βέβαια, λάβεις υπόψιν σου, ότι το ρίσκο υπάρχει πάντα. Γιατί, αν το πρόβλημα εκδηλωθεί επιδεινωμένο, σε 1-2 χρόνια, σίγουρα δεν θα μπορείς τότε, να τον χειρουργήσεις. Θα σου έλεγα να ρωτήσεις, τι προγνωστικά έχει, το πρόβλημα αυτό. Αν δηλαδή δεν κάνετε τίποτα τώρα, τι μπορεί να συμβεί και σε τι βάθος χρόνου. Γιατί αν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς, στα επόμενα αρκετά χρόνια, όσο άσχημα κι αν αυτό εξελιχθεί, δεν έχει νόημα να τον χειρουργήσετε τώρα.

Περαστικά του εύχομαι, όπως και να 'χει.
Βάλε μας και καμιά φωτό του, να τον δούμε :)

Nena123

Member
19 Δεκεμβρίου 2017
5
2
63
Σ'ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Μετά την επίσκεψη στον άλλο γιατρό το Σάββατο θα επανέλθω..Απλά ταλαιπωρήθηκε πολύ ο γατούλης με φάρμακα ενέσεις και εξετάσεις και δεν θέλω να συμβεί το ίδιο στο τιτάκο εφόσον φυσικά συνεχίζει να μην έχει συμπτώματα....