Ίωση / Μύξες, Βήξιμο, Φτέρνισμα

SouKi

Member
12 Ιουνίου 2013
5
0
Καλησπέρα.

Έχω ένα μικρό Dogo ( 4.15 ηλικία )

Πρόσφατα κόλλησε κάποια ίωση ( η οποία είναι κολλητική ) όπου βγάζει συνέχεια μύξες, φτερνίζεται, βήχει, κάτι σαν την δικιά μας γρίπη.

Σε όσους το πήγα επειδή δεν έχω κάνει και το τρίτο εμβόλιο μου είπαν να περιμένω λίγες μέρες σε περίπτωση που περάσει από μόνο του αλλά έχουν περάσει 5 μέρες από τότε που το πήγα σε κτηνίατρο και δεν λέει να περάσει.

Έχετε καμιά λύση στο τι πρέπει να κάνω ή να του δώσω για να περάσει ?

Ευχαριστώ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Δεν του δίνεις ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ, αν δεν στο πει ο γιατρός σου.

Αυτό που μπορείς/πρέπει να κάνεις, είναι να μην τον φέρνεις σε επαφή με άλλα σκυλιά και τυχόν κολλήσουν κι αυτά, και να το ξαναπάς στον γιατρό. Να μιλήσεις έστω μαζί του.

Πιθανόν, μιλάμε για kennel cough. Ψάξτο στο φόρουμ, θα βρεις σχετικές συζητήσεις, για να μάθεις περί τίνος πρόκειται.

immunity

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2013
111
0
Θεσσαλονικη
Κι εμενα το περασε πι8ανοτατα δεν ειναι κατι το τρομερο (αφου εχουν περασει 4 μερες απο το δευτερο εμβολιο) η δικια μου της εκανε 10 μερες για να περασει τελειως

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μπορει να ειναι και τραχειοβροχιτιδα, μπορει και kennel cough. Πρεπει να τον πας
στον κτηνιατρο να του κανει μια ακτινογραφια θωρακος. Και απο εκει και μετα
θα σε καθοδηγησει στο τι πρεπει να κανεις.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν είναι κάτι σαν την δική μας γρίπη.., το πιθανότερο είναι να είναι ο βήχας το κυνοτροφείου ο οποίους και κολλάει εξαιρετικά εύκολα.. (στα σκυλιά)
Πολλές φορές και αν τα συμπτώματα δεν είναι πολύ έντονα όντως μπορεί να περάσει εύκολα μόνο του.., αν όμως τα συμπτώματα επιμένουν πρέπει να πάρει αντιβίωση..την οποία θα σου πει ο γιατρός σου.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Λοιμώδης τραχειοβρογχίτιδα, βήχας κυνοτροφείου, kennel cough, όλοι οι όροι το ίδιο πράγμα περιγράφουν.

Υπάρχει εμβόλιο για την πρόληψη (Pneumodog ή πολλαπλός εμβολιασμός που το περιέχει, σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει το γράμμα "i". πχ DHPPi). Ακόμα και με το εμβόλιο, ο σκύλος δεν είναι 100% καλυμμένος (γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι ένας και μόνον ιός), αλλά έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να νοσήσει ή θα έχει πολύ πιο ελαφριά και σύντομα συμπτώματα. Από πολλούς, ίσως τους περισσότερους (?) γιατρούς θεωρείται προαιρετικός εμβολιασμός.

Συνήθως για θεραπεία δίνουν αντιβίωση, και κάποιοι και κορτιζόνη.

1-2 φορές που μου έχει τύχει, δεν έγινε ακτινογραφία για τη διάγνωση, αλλά απλή κλινική εξέταση.

Εννοείται δεν κάνεις τίποτα από τα παραπάνω, χωρίς την έγκριση και τις οδηγίες του γιατρού.