Όγκος

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Παρατήρησα χθες ένα μικρό όγκο, απ'όσο υπολογίζω στο μέγεθος στραγαλιού. Δεν ξέρω αν υπήρχε ή όχι. Βρίσκεται στο δέρμα πάνω και ανάμεσα από τις ωμοπλάτες. Όταν τραβάω το δέρμα, φαίνεται να είναι κολλημένο πάνω σ' αυτό κι όχι σαν εξόγκωμα κάποιου μυ.

Θα την πάω στον κτηνίατρο σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί. Υποψιάζομαι ότι ίσως είναι το τσιπάκι, αλλά μου είπαν ότι δεν είναι τόσο μεγάλο και φυτεύεται λίγο πιο πάνω από εκείνο το σημειο.

Κανείς παρόμοια εμπειρία;

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Αν του έχεις τσιπακι προσπάθησες να το εντοπίσεις να σιγουρευτείς ότι δεν είναι αυτό; γιατί κι εμένα το μυαλό μου πρώτα εκεί πηγε...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Μπορεί να είναι κάποιο μικρό λίπωμα. Το τσιπάκι μου φαίνεται δύσκολο να το πιάνεις. Δειξτο στο γιατρό, αλλά δε νομίζω ότι είναι κάτι να τρελαίνεσαι.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αυτό είναι κάτι που αφαιρείται εύκολα και ανώδυνα;

Βρήκα αυτό και κάτι τέτοιο μου μοιάζει να είναι. Αυτό γιατί σχηματίζεται;
[h=1]Πρέπει να αφαιρεθούν οι δερματικές κύστεις στο σκύλο;[/h]
Δερματικές κύστεις
Ονομάζονται και δερμοειδής κύστεις. Βρίσκονται κάτω από το δέρμα του σκύλου και σχηματίζουν ένα τοίχωμα, που δημιουργεί θυλάκιο που περιέχει ένα υγρό.

Last edited:

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Παρακέντηση να σου κάνει. Αν είναι κτηνίατρος που κάνει διάγνωση με το μάτι, να επισκεφτείς άλλον.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Επειδή είναι ακίνδυνες, αλλά θα σου πει ο γιατρός, μπορεί και να είναι κάτι άλλο. Είναι πάντως σύνηθες φαινόμενο σε σκυλιά μεσαίας και μεγάλης ηλικίας.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Θα πάω σε έναν κοντά μου, που μου τον σύστησε η φιλοζωική που πήρα τη Σακίρα. Ελπίζω να βγάλουμε άκρη :)

Ευχαριστώ.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Η Λάρα μου (6+ χρονών) έχει 2 τέτοια. Δεν είναι κάτι ανησυχιτικό και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να υποβληθεί το σκυλί σε χειρουργική επέμβαση για κάτι τέτοιο.
Αν είναι δηλαδή αυτό (πράγμα πολύ πιθανό)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Να της κάνει μια ακτινογραφια να φανει αν ειναι στο δερμα η επεκτεινεται και να της παρει υγρο. Το πιθανοτερο να ειναι κανενα λιπωμα. Ειναι πολυ συνηθες και δεν σοβαρο. Αν δεν μεγαλωσει πολυ δεν χρειαζεται να κανεις κατι.

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Έμπειρος γιατρός δεν χρειάζεται να κάνει παρακέντηση
Σε περίπτωση καρκινώματος (γενικά μιλώντας), πως φαίνεται αυτό με το μάτι; Πως θα δει αν είναι καλοήθης ή κακοήθης όγκος;

Από ότι έχεις δει και σε άλλα θέματα πολλοί κτηνίατροι στην Ελλάδα κάνουν πρόχειρες και λάθος διαγνώσεις. Προσωπικά μου έχει τύχει κτηνίατρος παλιότερα που έκανε διάγνωση με το μάτι για κολλητική δερματική ασθένεια του σκύλου, και ο δεύτερος που το πήγα το είδε στο μικροσκόπιο και ήταν άλλο τελείως. Ο πρώτος έβαλε και γάντια για να μην κολλήσει (!) και ο δεύτερος της έδινε φιλιά.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η κλινική εξέταση, που είναι πολύ πιο σύνθετη και πολύπλοκη διαδικασία από το απλά με το μάτι, σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί στην διάγνωση!
Και σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις αρκεί για την διάγνωση, αφού υπάρχουν σημεία τα οποία είναι παθογνωμονικά και οδηγούν σε απόλυτα συμπεράσματα!
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι επαρκής για τα πάντα κι ότι δεν χρειάζεται να γίνεται ποτέ παραπέρα παρακλινικός έλεγχος....
Αναλογα με τις περιπτώσεις!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Αυτός με τα φιλιά, ένας μόνο μπορεί να είναι...:rolleyes:
Χαλανδριώτης; Χαλανδριώτης;

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Η κλινική εξέταση, που είναι πολύ πιο σύνθετη και πολύπλοκη διαδικασία από το απλά με το μάτι, σε πολλές περιπτώσεις οδηγεί στην διάγνωση!
Και σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις αρκεί για την διάγνωση, αφού υπάρχουν σημεία τα οποία είναι παθογνωμονικά και οδηγούν σε απόλυτα συμπεράσματα!
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι επαρκής για τα πάντα κι ότι δεν χρειάζεται να γίνεται ποτέ παραπέρα παρακλινικός έλεγχος....
Αναλογα με τις περιπτώσεις!
Σωστά τα λές, αλλά πολλοί κτηνίατροι κάνουν διάγνωση κυριολεκτικά με το μάτι, με την κακή έννοια, της προχειρότητας. Μάλιστα κάποιοι το κάνουν και από απόσταση :rolleyes: Δεν ξέρω αν είσαι γιατρός, αλλά γνωρίζω από τον τομέα μου ότι ιατρική και "απόλυτα συμπεράσματα" είναι έννοιες που απέχουν αρκετά πολλές φορές. Όπως το είπες όμως, ανάλογα τις περιπτώσεις!

Αυτός με τα φιλιά, ένας μόνο μπορεί να είναι...:rolleyes:
Χαλανδριώτης; Χαλανδριώτης;
Πρότυπο κτηνιάτρου. Μακάρι να ήταν πιο πολλοί σαν και αυτόν :)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
O Φρέντυ είχε τουλάχιστον 5 στην πλάτη και τα τα πλευρά, άλλες μικρές και άλλες μεγάλες. Αυτό που λέει η Αλεξία ήταν, μικρά κυστίδια κάτω από το δέρμα και δεν αφαιρέθηκαν. Τίποτα το ανησυχητικό.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλά, προφανώς, αν μιλάμε για τσαπατσοδουλειές και αδιαφορία, ακόμα και οι εξετάσεις δεν σε σώζουν...

Όχι γενικά απόλυτα συμπεράσματα στην ιατρική επιστήμη, αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι δυνατόν!