Όταν τα κοκκαλα φθείρονται

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Γεια σας παιδιά .Θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας πάνω σε αυτά που θα αναφερθώ και αν γίνεται όσα άτομα έχουν το ίδιο πρόβλημα με το σκυλάκι τους ,να μου πουν τι φάρμακα παίρνουν .

Η Rooby είναι 12,5 χρόνων και τα τελευταία 3 χρόνια είχε καμιά φορά μία μικρή δυσκολία στην κίνηση .Λόγο ηλικίας ήταν λογικό .Δεν ήταν ότι δεν έτρεχε ή κούτσαινε ,αλλά όταν ήταν ξαπλωμένη πολλές ώρες θα ήταν λίγο άκαμπτη μέχρι να «ζεσταθεί», θα απέφευγε να σηκώνεται συχνά στα 2 πόδια κλπ.

Τον τελευταίο καιρό είχα να την βγάλω βόλτα για ένα μήνα .Έχει την αυλή της αλλά δεν έμενε και πολύ εκεί λόγο κρύου και βροχής. Είχα πάρει επίσης μία «φωλιά» για να κάθεται η οποία σε αντίθεση με την άλλη που έχει, ήταν τετραγωνισμένη και την ανάγκαζε να κοιμάται με λυγισμένα τα πόδια. Δεν φάνηκε να μην της αρέσει ,γι’αυτό και δεν την απομάκρυνα όπως και θα έπρεπε.

Την πήγα λοιπόν μια μέρα (μετά από όλο αυτό το διάστημα )μία βόλτα διάρκειας 20 λεπτών και εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Προς το τέλος κούτσαινε και αναγκάστηκα να φέρω πίσω αγκαλιά. Σαν να μην έφτανε αυτό την υπόλοιπη μέρα δεν περπατούσε όπως θα έπρεπε, αλλά σαν να είχε κάποια αστάθεια. Την επόμενη μέρα προμηθευτήκαμε κάποια φάρμακα από τον κτηνίατρο ,που μας είπε ότι τρίβονται τα κόκκαλα της γιαυτό και πονάει. Από εκείνη την ημέρα είναι εμφανής η δυσκολία στην κίνησή της ,όταν κάθεται προσπαθεί να μην λυγίζει τα πίσω πόδια για να καθίσει ,όλη την ημέρα είναι ξαπλωμένη και γενικά φαίνεται να την πονάνε όλα τα πόδια της και όχι κάποιο συγκεκριμένα .Επίσης την δεύτερη μέρα απέφευγε να σηκώσει ψηλά το κεφάλι και να κάνει απότομες κινήσεις .Σήμερα είναι η τέταρτη ημέρα και φαίνεται λίγο καλύτερα αλλά δείχνε να πονάει ακόμα .

Τα φάρμακα που παίρνει είναι Canosan και Νorocarp .Τον γιατρό θα τον επισκεφτούμε σε λίγες μέρες για να είναι και αυτή λίγο καλύτερα και να μπορούμε να την μετακινήσουμε .

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το Canosan είναι σχετικά καινούργιο χονδροπροστατευτικό και αρκετά καλό. Το Norocarp είναι αντιφλεγμονωδες.

Κατα τ’ αλλά, το σκυλάκι σου είναι πλέον ηλικιωμένο και τέτοιου είδους προβλήματα είναι στο πρόγραμμα. Μην το καταπονείς με μεγάλες βόλτες, σκαλιά και γλιστερά πατώματα, πρόσεξε την διατροφή του έτσι ώστε να μην είναι υπέρβαρο και επιβαρύνει τις αρθρώσεις του και γενικώς οπλίσου με πολλή υπομονή και πολλή αγάπη. :)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μα δεν εχει και σημασια που ειχε να τη βγαλει 1 μηνα απο το σπιτι;Μπορει να εβγαινε στην αυλη,αλλα το πηρε ξαφνικα μετα απο 1 μηνα και του εκανε μια 20λεπτη βολτα.Λογικο δεν ηταν να δειξει πονο;

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Ευχαριστώ πολύ !!!!!
Από δω και πέρα να γίνει καλά και θα την πηγάινω μόνο το τετράγωνο και πολύ της είναι!Και τα σκυλιά ενθουσιάζονται πολύ με την βόλτα και πραγματικά δεν μου έδωσε κανένα σημάδι η κυρία οτι κουράστηκε!
Μήπως μετά από λίγο καιρό να αρχίσω να της δίνω και ασβέστιο και κάποιες βιταμήνες ?
Το Canosan μας είπε να το πάρει για 30 μέρες.Υπάρχει κάποια ξηρά τροφή που είναι ειδικά για σκύλους με τέτοια προβλήματα?
(τα ερωτήματα εννοείται οτι θα τα θέσω και στον κτηνίατρο μόλις παώ )
Δυστυχώς τις σκάλες δεν μπορόυμε να τις αποφύγουμε .Είμαστε στον πρώτο όροφο και ανεβοκατευαίνει τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα .
Αυτές τις μέρες την ανεβοκατευάζω εγώ και μιας και τα 14 κιλάκια της δεσποινίδος δεν είναι λίγα...με έπιασε και η μέση μου οπότε συμπασχω και γω λίγο... :-Ρ

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Να την πηγαινεις ομως καθε μερα.10 λεπτα,15.Μην την αφηνεις τοσο καιρο,γιατι χειροτερο της κανεις.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Μα δεν εχει και σημασια που ειχε να τη βγαλει 1 μηνα απο το σπιτι;Μπορει να εβγαινε στην αυλη,αλλα το πηρε ξαφνικα μετα απο 1 μηνα και του εκανε μια 20λεπτη βολτα.Λογικο δεν ηταν να δειξει πονο;
Πίστευα ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η απόσταση που διανύει και όχι η ώρα που παραμένει έξω (αλλά τελικά και αυτό παίζει ρόλο) .Η απόσταση ήταν πολύ μικρή γιαυτό και μας πήρε 20 λεπτά μιας και περπατούσαμε πολύ αργά για να μην κουραστεί .
Πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξε και το καινούριο της στρώμα που την ανάγκαζε να κρατά τα πόδια της λυγισμένα ,ενώ πάντα καθόταν τεντωμένη .

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Να την πηγαινεις ομως καθε μερα.10 λεπτα,15.Μην την αφηνεις τοσο καιρο,γιατι χειροτερο της κανεις.
Αυτό κάνω .Απλά λόγω συγκυριών και άσχημου καιρού ανέβαλα συνέχεια την βόλτα της .
Ευχαριστώ για τις συμβουλές

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ακομα και με κακο καιρο,να παραφυλας ποτε σταματει η βροχη και ...τσουπ! βγαλτη εστω για 5 λεπτα;).Να ξεπιαστει,να μυρισει,κτλ.Ειναι σημαντικο για τα ζωα να βγαινουν εξω,να μη μυριζουν μονο τις γνωριμες μυρωδιες.Θα βαριεται απελπισμενα μεσα στο σπιτι.Της δινει κουραγιο μια βολτα εξω:),γι αυτο δε στο εδειξε πριν τα 20 λεπτα,ωσπου δεν αντεξε.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Υπάρχει κάποια ξηρά τροφή που είναι ειδικά για σκύλους με τέτοια προβλήματα?
Ναι, υπάρχουν ξηρές τροφές για σκυλιά με προβλήματα οστών και αρθρώσεων. Περιέχουν γλυκοζαμινη, χοντροϊτίνη, μίγματα λιπών και διάφορα εκχυλίσματα (πχ Yucca shidigera), που βοηθούν σε κάποιο βαθμό (ανάλογα πάντα με την περίπτωση).

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
η σκυλιτσα σου εχει τα ιδια προβληματα με εμενα ,δεν κανω πλακα μην γελασετε
εχω μετατοπιση δισκου σε 4 διαστηματα ,αυχενα και μεση ,βεβαια αυτη το πιο πιθανο ειναι λογω ηλικιας να εχει φθορα μεσοσπονδυλιων δισκων για αυτο σου ειπε και ο γιατρος οτι "τριβονται" τα κοκαλακια της ,το αποτελεσμα παντως του πονου και της δυσκαμψιας με εμενα και το κοριτσι σου ειναι το ιδο
θελει ξεκουραση αλλα οχι "μουχλιασμα",εννοω παν μετρο αριστον ,οπως σου ειπαν και τα παιδια ομορφα και με το μαλακο ,μικρες βολτιτσες χαλαρες ,να μην πιανετε, να κινητε ,αλλα να μην κουραζετε
να ξερεις οτι η αποτομη αλλαγη καιρου και βεβαια η υγρασια επιρεαζει ασχημα το προβλημα
προσοχη στη τροφη
και πανω απο ολα κατα γραμμα τις οδηγιες γιατρου

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Φυσικά και παίζει ρόλο..και ήταν λάθος..δεν μπορεί να έχει να κάνει βόλτα ένα μήνα και να βγαίνει ξαφνικά είκοσι λεπτά..
Τα γεράματα δυστυχώς συνοδεύονται από αρθριτικά, προβλήματα στις αρθρώσεις κλπ..το κυριότερο είναι να το κατανοήσουμε πρώτοι εμείς και να κάνουμε την ζωή τους ευκολότερη.., λίγο παράλογο λοιπόν να αφήνουμε ένα ηλικιωμένο σκυλάκι να ανεβοκατεβαίνει τα σκαλιά..
Δεν θα θέλαμε ούτε σε εμάς να τύχει όταν θα φτάσουμε την" ηλικία" τους..

Δυστυχώς τις σκάλες δεν μπορόυμε να τις αποφύγουμε .Είμαστε στον πρώτο όροφο και ανεβοκατευαίνει τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα .

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
το κυριότερο είναι να το κατανοήσουμε πρώτοι εμείς και να κάνουμε την ζωή τους ευκολότερη.., λίγο παράλογο λοιπόν να αφήνουμε ένα ηλικιωμένο σκυλάκι να ανεβοκατεβαίνει τα σκαλιά..
Δεν θα θέλαμε ούτε σε εμάς να τύχει όταν θα φτάσουμε την" ηλικία" τους..
Όπως εξήγησα και προηγουμένως νόμιζα ότι η ώρα που μένει έξω ,δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο όσο η απόσταση που περπατάει. Η απόσταση ήταν μικρή και μας πήρε είκοσι λεπτά γιατί την πήγαινα πολύ πολύ αργά .Για να σου δώσω να καταλάβεις, μιλάω για μία απόσταση το πολύ 10 λεπτών. Αλλά τώρα το κατάλαβα μιας και βλέπω τα αποτελέσματα . Όσο για τις σκάλες όπως προαναφέρεις ,δεν είμαι κανένα παράλογο άτομο να χαίρομαι να την αφήνω να ταλαιπωρείται ανεβοκατεβαίνοντας τες .Μπορούσε και το έκανε με άνεση ενώ τώρα που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση την κατεβάζω εγώ και απέκτησα πρόβλημα με την μέση μου ,όπως είπα πάλι πιο πριν .Επίσης ,ασανσέρ δεν υπάρχει, γιατί αν υπήρχε να είσαι σίγουρη ότι θα την κατέβαζα εγώ κάθε φορά .Και τέλος το σκυλάκι ζητάει από μόνο του να κατέβει. Θέλει να χαζέψει τον κόσμο που περνάει ,να γαυγίσει και να κάνει την ανάγκη του εκεί που δεν την βλέπουμε . Παρατηρώ το σκυλί μου και να ξέρετε ότι του δίνω την καλύτερη δυνατή φροντίδα που μπορώ. Αυτό όμως που με εξέπληξε σε αυτή την περίπτωση ήταν ,πως ξαφνικά εκεί που χοροπηδούσε ,έκανε διάφορες κινήσεις με ευλυγισία ,κοιμόταν ανάποδα, σηκωνόταν πάνω μας να την χαϊδέψουμε, με μία βόλτα «έπεσε» ξαφνικά .Γιατί δεν μιλάμε για ένα μεσόκοπο σκυλάκι 12,5 χρονών ,που να έδινε στοιχεία ότι δεν άντεχε κάτι τέτοιο.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
η σκυλιτσα σου εχει τα ιδια προβληματα με εμενα ,δεν κανω πλακα μην γελασετε
εχω μετατοπιση δισκου σε 4 διαστηματα ,αυχενα και μεση ,βεβαια αυτη το πιο πιθανο ειναι λογω ηλικιας να εχει φθορα μεσοσπονδυλιων δισκων για αυτο σου ειπε και ο γιατρος οτι "τριβονται" τα κοκαλακια της ,το αποτελεσμα παντως του πονου και της δυσκαμψιας με εμενα και το κοριτσι σου ειναι το ιδο
θελει ξεκουραση αλλα οχι "μουχλιασμα",εννοω παν μετρο αριστον ,οπως σου ειπαν και τα παιδια ομορφα και με το μαλακο ,μικρες βολτιτσες χαλαρες ,να μην πιανετε, να κινητε ,αλλα να μην κουραζετε
να ξερεις οτι η αποτομη αλλαγη καιρου και βεβαια η υγρασια επιρεαζει ασχημα το προβλημα
προσοχη στη τροφη
και πανω απο ολα κατα γραμμα τις οδηγιες γιατρου
Ευχαριστώ για τις συμβουλές και εννοειται οτι πει ο γιατρός κατα γράμμα μιας και την θέλουμε μαζί μας για πολλά ακόμα χρόνια .Περαστικά και υπομονή να σου ευχηθώ ! Αυτό που λες με τον καιρό, παρατηρούσα και καταλάβαινα οτι τις βροχερές μέρες η κινητικότητα και η όρεξή της έπεφτε και είχα καταλάβει οτι την πονούσαν τα κόκκαλα της .Έτσι αποφαύγω να την βγάζω βόλτα και να την αφήνω κάτω στην αυλή ώρα ,μέρες που έχει υγρασία πολύ

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όπως εξήγησα και προηγουμένως νόμιζα ότι η ώρα που μένει έξω ,δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο όσο η απόσταση που περπατάει. Η απόσταση ήταν μικρή και μας πήρε είκοσι λεπτά γιατί την πήγαινα πολύ πολύ αργά .Για να σου δώσω να καταλάβεις, μιλάω για μία απόσταση το πολύ 10 λεπτών. Αλλά τώρα το κατάλαβα μιας και βλέπω τα αποτελέσματα . Όσο για τις σκάλες όπως προαναφέρεις ,δεν είμαι κανένα παράλογο άτομο να χαίρομαι να την αφήνω να ταλαιπωρείται ανεβοκατεβαίνοντας τες .Μπορούσε και το έκανε με άνεση ενώ τώρα που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση την κατεβάζω εγώ και απέκτησα πρόβλημα με την μέση μου ,όπως είπα πάλι πιο πριν .Επίσης ,ασανσέρ δεν υπάρχει, γιατί αν υπήρχε να είσαι σίγουρη ότι θα την κατέβαζα εγώ κάθε φορά .Και τέλος το σκυλάκι ζητάει από μόνο του να κατέβει. Θέλει να χαζέψει τον κόσμο που περνάει ,να γαυγίσει και να κάνει την ανάγκη του εκεί που δεν την βλέπουμε . Παρατηρώ το σκυλί μου και να ξέρετε ότι του δίνω την καλύτερη δυνατή φροντίδα που μπορώ. Αυτό όμως που με εξέπληξε σε αυτή την περίπτωση ήταν ,πως ξαφνικά εκεί που χοροπηδούσε ,έκανε διάφορες κινήσεις με ευλυγισία ,κοιμόταν ανάποδα, σηκωνόταν πάνω μας να την χαϊδέψουμε, με μία βόλτα «έπεσε» ξαφνικά .Γιατί δεν μιλάμε για ένα μεσόκοπο σκυλάκι 12,5 χρονών ,που να έδινε στοιχεία ότι δεν άντεχε κάτι τέτοιο.
H απόσταση μπορεί να ήταν μικρή., .όταν όμως έχεις να περπατήσεις έξω ένα μήνα..φαντάζει πιο μεγάλη απόσταση από όσο αναμένεις ίσως.
Δεν είπε κανείς να μην κατέβει το σκυλί να δεί κόσμο.., το θέμα είναι οι συνθήκες που θα κατέβει..
Όταν έχουμε να περπατήσουμε καιρό, ξανά ξεκινάμε συντηρητικά..δοκίμασε το και σε εσένα..
Εκτός από αυτό, το σκυλί εφόσον δεν έβγαινε ένα μήνα είχαν αρχίσει να αδρανούν οι μυς οι οποίοι βοηθάνε την κίνηση.., άρα από εκεί ξεκινάει και το λάθος..., όλα τα σκυλιά πρέπει να βγαίνουν βόλτα όχι μόνο για να γυμνάζονται αλλά και για να έχουν σε όλα τα επίπεδα υγεία..σωματική και πνευματική.
Τα σκαλιά αν και λυπάμαι που δεν έχεις ασανσέρ πρέπει να τον έχεις πάντα στα χέρια σου ειδικά μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα..

Όσο καλή υγεία και να δείχνει ένας ηλικιωμένος σκύλος.. δεν παραμένει να είναι ηλικιωμένος..

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Καποτε ειχα ενα Αγγλικο Μπουλντογκ με τα ιδια συμπτωματα,και εδινα χαπια Ζελατινης και μαγνησιο,απο μονος μου φυσικα και εφοσον οι γιατροι σηκωσαν τα χερια.το προβλημα μετα απο εναν μηνα απλα δεν υπηρχε,και ειχα κατεβασει και τα κιλα λιγο.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Καποτε ειχα ενα Αγγλικο Μπουλντογκ με τα ιδια συμπτωματα,και εδινα χαπια Ζελατινης και μαγνησιο,απο μονος μου φυσικα και εφοσον οι γιατροι σηκωσαν τα χερια.το προβλημα μετα απο εναν μηνα απλα δεν υπηρχε,και ειχα κατεβασει και τα κιλα λιγο.
Θα ρωτήσω τον κτηνίατρο μου αν θα μου συνιστούσε να της χορηγήσω κάτι τέτοιο ,αλλά αυτό αφού περάσει η έξαρση που εμφάνισε τώρα .Να μην ταλαιπορήσω άλλο το συκώτι και τα νεφρά της αμέσως μόλις τελειώσει την θεραπεία .Πάντως λογίκή μου φαίνεται η κίνηση που έκανες να του δώσεις ζελατίνη και μαγνήσιο. Όσο για τα κιλά, λέω να αρχίσω να τις τα χάνω μόλις τελειώσει η θεραπεία με το αντιφλεγμονώδες ,γιατί φοβάμαι μην της πειράξει κανένα στομάχι το χάπι τώρα που της το δίνω .Θέλει αδυνάτισμα η κυρία αλλά τώρα που είναι και όλο ξαπλωμένη είναι λίγο δύσκολο. Ευχαριστώ

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
παιδια τα γεραματα θελουν φροντιδα και προσοχη πολυ μεγαλυτερη απο αυτην που δειναμε οταν ηταν κουταβια στο μεγαλωμα
Συμφωνώ απόλυτα και την φροντίδα της την έχει και την είχε και με το παραπάνω .Όπως ξαναλέω, την αγαπώ και δεν την αμελώ καθόλου .Δεν είναι συχνό το φαινόμενο να μην την βγάζω για ένα μήνα βόλτα ,ούτε είμαι κάποια που έχω ένα τυχαίο σκυλί απλά για ντεκόρ .Η Ρουμπύ υιοθετήθηκε από τον δρόμο πριν 12 χρόνια και έγινε με επιλογή μας ,μέλος της οικογένειας από την αρχή. Γιαυτο και παρακαλώ υπαινιγμοί ότι δεν την φροντίζω, να μην γίνονται γιατί δεν ισχύουν και απλά δεν έχουν κάποιο συμβουλευτικό ρόλο και καταφέρνουν απλά να με πληγώσουν παραπάνω ,μιας και δεν χαίρομαι να την βλέπω να πονάει και να είναι ξαπλωμένη όλη μέρα (και αυτό δεν είναι απάντηση σε προσωπικό επίπεδο). Περιμένω ακόμα περισσότερες συμβουλές και ευχαριστώ τους παραπάνω που μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν .