ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΜΕ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Αυτη η σκυλιτσα βρισκεται εδω και ενα χρονο περιπου στο Δαφνι,
εκει που ειναι τα γηπεδα Τενις και η καντινα,απεναντι απο την εισοδο του Βοτανικου κηπου.
Εγω πηγαινω τρεις φορες την εβδομαδα εκει με την Μπεμπα και εχουν γινει καλες "φιλες".
Ειναι καλη με ολα τα σκυλια που πανε εκει,και δεν δημιουργει κανενα προβλημα.
Οσοι παμε εκει την ταϊζουμε,επισης και απο την καντινα.
Στο θεμα μας τωρα.
Πριν 15 ημερες περιπου,μου ειπε μια κοπελα που φερνει και αυτη το σκυλι της εκει βολτα,οτι την προηγουμενη ειχε δει στο στομα της αιμα.
Την κοιταξαμε μαζι και δεν ειδαμε τιποτα,ουτε οταν ξαναπηγα ειδα κατι.
Σημερα λοιπον ειδα τη γλωσσα της και τη μυτη της ματωμενα.
Μαζι με μια ηλικιωμενη κυρια που φερνει ενα γουεστι εκει,και μου ειπε οτι την ειχε δει και αυτη ματωμενη,την ψαξαμε και τελικα το αιμα ειναι απο τα ρουθουνια της.

Σημειωνω εδω οτι περισυ λιγο μετα την εμφανιση της εκει,"καποιοι"την πηραν για λιγες ημερες την στηρωσαν,συμφωνα με τα λεγωμενα του καντινιερη,και την επεστρεψαν πισω,με ενα κολαρο που ειχε ενα νουμερο.
Το οποιο μετα απο λιγες μερες εξαφανιστηκε.
Παντως φαινεται σε σχετικα καλη κατασταση.
Τρωει και παιζει θα ελεγα κανονικα.
Τι γνωμη εχεται σαν πιο εμπειροι;

Last edited by a moderator:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Της έχει κάνει κανένας εξετάσεις αίματος για ερλιχίωση/καλααζάρ?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν δεν έχει εμφανή πληγή, η αιμοραγία απο τη μύτη είναι κλασσικό σύμπτωμα προχωρημένης ερλιχίωσης (οφείλεται στη θρομβοκυτταροπενία.... δεν πήζει το αίμα δηλαδή γιατι δεν έχει αρκετά θρομβοκύτταρα)...... κάντε της εξέταση άμεσα ή ξεκινήστε της αντιβίωση (vibramycin) για ένα μήνα. Συμβουλευτείτε κτηνίατρο για τη δοσολογία. Φαίνεται επίσης αδυνατούλα..... επίσης σύμπτωμα ερλιχίωσης, αλλά προφανώς λιγότερο ειδικό.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Κι εγώ την ερλιχίωση σκέφτηκα. Αμεση δράση παιδιά γιατί όντως είναι σύμπτωμα προχωρημένου βαθμού :(
Και αφού κάνετε που κάνετε το καλό, βάλτε της ένα κολάρο, μια αμπούλα, ένα spray μια στις τόσες.

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Δυστυχως δεν με παιρνει ο χρονος να ασχοληθω με μεταφορα σε κτηνιατρο,
και ξανα επιστροφη εκει.
Για την αντιβιωση καθε ποτε πρεπει να παιρνει και ποσο;
Επισης δεν πρεπει να ειναι σε τακτα διαστηματα;
Ποιος θα της τη δινει;
Η κυρια με το Γουεστι ειπε οτι θα επικοινωνησει με το νοσοκομειο ζωων,
και εχει απο οτι καταλαβα χρονο να ασχοληθει.
Αυριο το απογευμα που θα ξαναπαω θα δω τι μπορει να γινει.
Υ.Γ.
Υπαρχει περιπτωση να κολησει η δικια μου;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κανονικά πρεπει να παιρνει χαπάκι δυο φορές την ημέρα.... τώρα αφού προκειται για αδέσποτο μπορείτε να της δίνετε τη δόση μια και καλή κάθε μέρα. Για ένα σκύλο 30 κιλά είναι αν θυμαμαι καλά 3 χαπάκια την ημέρα (αλλά τσεκάρετε το με κτηνίατρο!). Είναι πολύ φτηνό το vibramycin οπότε μη σας απασχολεί αυτό.... (νομίζω οτι το κουτί που έχει καμιά 20αρια μέσα κάνει 3-4 ευρώ). ΜΠορεί να της τη δινει αυτός που την ταϊζει.... αν είστε πάνω απο ένας, κανονίστε μεταξύ σας ωστε αν είναι δυνατόν να μη χάνει χάπια και να μην παίρνει παραπάνω.

Η ερλιχίωση δεν κολλάει απο σκύλο σε σκύλο. Μεταφέρεται μόνο με τα τσιμπούρια. Οπως το καλααζαρ με τη σκνίπα.

Τέλος, υπάρχουν κτηνίατροι που έρχονται και επιτόπου..... δεν ξερω κάποιον στην περιοχή, αλλα αν επικοινωνήσετε με κάποιο καταφύγιο εκει κοντά, ίσως σας προτείνουν κάποιον κτηνίατρο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini