Αίμα από τα ούλα

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Πριν κάμποσο καιρό ο μπελάς είχε πάρει ένα πέδιλό μου στο στόμα του και όταν του το πήρα είχα δει μια μεγάλη σταγόνα αίμα επάνω. Του κοίταξα το στόμα και δεν βρήκα τίποτα και δεν έδωσα σημασία.

Σήμερα πήρε ένα χαλάκι άσπρο και το δάγκωνε και έπαιζε. Όταν του το πήρα είδα ότι είχε πάνω αίμα εκεί που το είχε δαγκώσει, σε 2-3 σημεία και απλωμένο.
Στον γιατρό που πήγαμε πριν 5 μέρες και δείξαμε τα δόντια μάς είπε ότι είναι φυσιολογικά (δεν τα εξέτασε, βέβαια, απλώς τα κοίταξε μέσα από το φίμωτρο, για την πλάκα).

Είναι φυσιολογικό να βγάζει λίγο αίμα όταν μασουλάει ή να ανησυχήσω?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Ούτε φυσιολογικό είναι Δάφνη, αλλά ούτε και να ανησυχήσεις. Τι είναι αυτό ρε παιδιά με την "ανησυχία"; Νέο trend; Αν είναι, να ξέρω να μην συγχίζομαι κάθε φορά που τα διαβάζω. Οχι μόνο από εσένα, εννοείται.

Δεν είναι ποτέ πρώτο μας μέλημα, η "ανησυχία".
Παρακολουθείς το σύμπτωμα, εφόσον βέβαια, σου δείχνει ο σκύλος σου, ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, και βλέπεις την εξέλιξή του. Ηταν μια φορά κι έξω, οπότε το ξεχνάς; Συνεχίζεται; Σε συγκεκριμένες στιγμές/κινήσεις; Επιδεινώνεται; Και αναλόγως, μιλάς με τον γιατρό σου. Ο Σώτος, που μασουλάει κουκουνάρια, κάθε φορά ματώνει τα ούλα του. Δεν ασχολούμαι ποτέ. Αν τα μάτωνε με χαλάκι, θα προβληματιζόμουν. Αν τα μάτωνε κάθε φορά με μαλακά υλικά, θα μίλαγα οπωσδήποτε με τον γιατρό. Ισως, υπάρχει κάποια ουλίτιδα, που θέλει αγωγή. Ισως, κάποιο δόντι, έχει τραυματιστεί και σε κάθε πίεση ματώνει.

Ψυχραιμία λοιπόν και παρατήρηση. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο.

Εξέταση δοντιών πάντως, μέσα από φίμωτρο, δεν είναι εξέταση. Είναι ξεπέταγμα, να τελειώνουμε.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Ναι, το κοίταγμα αυτό δεν θεωρήθηκε εξέταση σε καμία περίπτωση. Απλώς τα κοίταξαν για να δουν αν θέλει παραπάνω έλεγχο. Ο Μάρλεϋ είναι σκύλος που μόνο με νάρκωση θα του έλεγχαν τα δόντια, φοβάμαι.

Δεν φρίκαρα, ούτε ανησύχησα, απλώς δεν ξέρω αν ήταν κάτι φυσιολογικό. Προφανώς θα έχω το νου μου.
Αλλά, έχω πει κι αλλού, όλο ανακαλύπτω πόσα δεν ξέρω, καθώς είναι ο πρώτος μου σκύλος (εδώ δεν ήξερα ότι πρέπει να παίρνει χάπια προληπτικά). Μπορεί να μου έγραφαν 10 άτομα "αμάν αυτό είναι ένδειξη για το τάδε, τρέχα στον γιατρό". Δεν περιμένω διάγνωση μέσω φόρουμ, καμιά εμπειρία μόνο, όπως αυτό που μου είπες! :)

Ευχαριστώ, λοιπόν! Θα το προσέχω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Απλώς...να είσαι γενικώς ψύχραιμη και ετοιμοπόλεμη. Σε καμμία περίπτωση ανήσυχη και φρικαρισμένη. Δεν μπορείς να βοηθήσεις έτσι τον σκύλο σου :)