Αίμα στα κόπρανα του σκύλου

katerina-elli

Member
1 Μαρτίου 2011
9
0
θεσσαλονικη
γεια σας. εχω μια μποξερινα 1 ετους, την Ελλη. τις τελευταιες 4-5 μερες παρατηρησα οτι στα κοπρανα της, στο τελος αφηνει και λιγο αιμα. την πηγα στον κτηνιατρο και μου εδωσε μια αντιβιωση.αν δε σταματησει μεχρι το σαββατο μου ειπε οτι θα κανουμε εξετασεις αιματος. το θεμα ειναι οτι ο κτηνιατρος της ειναι λιγακι περιεργος ανθρωπος, δε μιλαει και δεν εξηγει πολλα πολλα, οσο και αν ρωταω.με εχει ανησυχησει αρκετα και θα ηθελα αν γνωριζει καποιος να μου πει τι ενδεχομενες ασθενειες εχουν αυτο το συμπτωμα. γενικα η ελλη δεν εχει αλλαξει συμπεριφορα, τρωει κανονικα, παιζει, τρεχει και γενικα ειναι μεσα στην ενταση, οπως ηταν παντα.απο τι μπορει να προερχεται το αιμα? ειναι λιγοστο,3-4 σταγονες,ωστοσο δε μπορει να ειναι φυσιολογικο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Μπορεί να έχει μια ελαφριά κολλίτιδα ή γαστρεντερίτιδα.
Παρακολουθείς και αναλόγως πράττεις. Κάνε λίγες μέρες μια συντηρητική διατροφή.
Λίγο κοτοπουλάκι με περισσότερο ρυζάκι (λαπά), να βοηθήσεις το εντεράκι της, σε
συνδιασμό με την αντιβίωση. Αν συνεχιστεί για αρκετό καιρό, θα πρέπει να της κάνετε και μια καλλιέργεια κοπράνων εκτός της γενικής.
Αν γενικά όμως, σε δυσαρεστεί η συμπεριφορά του γιατρού σου και έχεις την δυνατότητα να πας και αλλού, κάντο.

katerina-elli

Member
1 Μαρτίου 2011
9
0
θεσσαλονικη
αυτο θα κανω, υπομονη να δω πως θα παει με την αντιβιωση. απλα με τρομαξε λιγο ο γιατρος γιατι μου ειπε ας αρχισουμε με την αντιβιωση, γιατι μπορει να μην ειναι σοβαρο, αλλα αν δε σταματησει το αιμα να με παρεις τηλ για να κανοθμε αιματολογικες και βλεπουμε. και δεν ξερω αν μπορει να ειναι κατι σοωαρο αυτο. τον ρωτησα απο τι προερχεται και τι μπορει να ειναι και μου ειπε απλα να μη βιαζομαι, μπορει να μη χρειαστει να το ταλαιπωρησουμε το σκυλι αδικα. τις περισσοτερες φορες δεν τον καταλαβαινω, ωστοσο δε θελω να τον αλλαξω ειναι πολυ καλος σαν γιατρος αγαπαει πραγματικα τα ζωα και το προηγουμενο σκυλακι μου το εσωσε 3 φορες την τελευταια στιγμη, απο λαθος αλλου γιατρου. εθχαριστω παντως.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Συνήθως η πρώτη αντιμετώπιση είναι πάντα συντηρητική. Και αναλόγως της πορείας και της εξέλιξης, η συνέχεια. Θα μπορούσε βέβαια να σου λέει και δυό κουβέντες παραπάνω.
Εχε την στον νου σου και ενημέρωσέ τον άμεσα, σε οποιαδήποτε αλλαγή διάθεσης ή συμπεριφοράς, καθώς και αν δεις ότι η αιμοραγία αυξάνει, ή ότι μαζί με το αίμα βγάζει και βλέννες.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Συμφωνώ με όσα διατυπώθηκαν πιο πάνω!
Ελπίζω να μην είναι τίποτε το ιδιαίτερο και να έχει επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα μέχρι το Σάββατο :)
Περαστικά!!

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
του εδωσες κατι να φαει περιεργο? καμια λιχουδια?αν ειναι κολιτιδα κατι τετοιο εγινε. θυμησου τι του εδωσες για να ξερεις τι το πειραζει.ρυζακι με κοτοπουλακι κ λιγο λαδι κ μαλλον θα δεις διαφορα απο την πρωτη μερα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eφόσον έχει όρεξη για παιχνίδι και για φαγητό λογικά δεν είναι κάτι το ανησυχητικό..

Το αίμα θα μπορούσε να είναι πάρα πολλά που προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να σε απασχολήσουν.

Τα κόπρανα ήταν διάρροια ή φυσιολογικά?
Έχει πρησμένη κοιλια?
Έκανε και εμετό

Γενικά εσύ θα ακολουθήσεις τις συμβουλές του κτηνιάτρου σου.. αν δεν τον εμπιστεύεσαι και τα συμπτώματα δεν υποχωρούνε πάρε και άλλη γνώμη.

katerina-elli

Member
1 Μαρτίου 2011
9
0
θεσσαλονικη
φυσιολογικα ειναι και η κοιλιτσα της ειναι μια χαρα. καμια απολυτως διαφορα. ξεκινησα σημερα να της δινω ριζακι και της δινω και την αντιβιωση. θα δουμε πως θα παει. σας ευχαριστω πολυ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87