Αγορά σκύλου - Απόδειξη

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Θα ήμουν διατεθειμένος να γράψω μέχρι και μικρότερο ποσό στο συμφωνητικό (κάτω των 500) γιατί το θέμα μου δεν είναι να πάρω τα λεφτά μου πίσω αλλά να έχω απόδειξη ότι έγινε η αγορά

Αν και αυτά δεν κάνουν θα την έκανα με ελαφριά πηδηματάκια

Έτσι κι αλλιώς λόγω μαζοχισμού τα γράφω όλα αυτά μπας και βοηθήσουμε κανέναν

Το επόμενό μου θα είναι όχι από πεζοδρόμια αλλά από Τρούμπα :p

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
άρα Βάσω το σκεπτικό μου είναι λάθος

Η τρίτη επιλογή (του συμφωνητικού) δεν στέκει μόνη της;
Το συμφωνητικό περιγράφει τη συμφωνία που ΘΑ ολοκληρωθεί με τη συναλλαγή, προηγείται δηλαδή της συναλλαγής. Η ίδια η συναλλαγή μπορεί να μην ολοκληρωθεί ποτέ γιατί πέθανε ο πελάτης, έγινε πόλεμος, έκλεισε η εταιρεία κλπ.

• Like
Reactions: vasilis_mike

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Απο τη στιγμή που ο νόμος δεν καλύπτει τους ερασιτέχνες, όλα αυτά είναι εντελώς θολά και παρεξηγισιμα.

Από την άλλη βέβαια χρειάζεται και ο άλλος μια απόδειξη πως έγινε μια συναλλαγή.

Μέχρι να λυθεί το θέμα νομικα, ειλικρινά δεν ξέρω πως μπορεί να καλυφθεί ο αγοραστής.
Ακόμα δηλαδή και η τελευταία πρόταση του Τάκη (να αναγράφεται στο ιδιωτικό συμφωνητικό) ναι μεν έχει μια κάποια λογική, αλλά αν πέσεις σε μαλάκα, είσαι στον αέρα.

Γρίφος για δυνατούς λύτες.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
Αυτό το φοβερό πράγμα όπου όλοι παντού μα παντού αναγκαζόμαστε να κόβουμε αποδείξεις για μαλακοδουλειές που κάνουμε του ενός κατοστάρικου αλλά για να ψωνίσουμε σκύλο από εκτροφέα πρέπει να του λύσουμε πρώτα τα φοροτεχνικά του με ξεπερνάει.

Τα δε likes που περίμενες @takisft και δεν ήρθαν ποτέ κάνουν λες και τα βάζουν απ' την τσέπη τους.

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Κι όμως, δυστυχώς και πάλι, δεν έχεις καταλάβει. Υποθέτω, γιατί δεν προτίθεσαι να καταλάβεις, ότι είδους γνώσεις κι αν έχεις.
Οκ. Αφου είμαι χαζός και δεν καταλαβαίνω να βγει η φίλη σας η ηθική δικηγόρος-εκτροφέας που τόσο εκτιμάτε, να δηλώσει ευθαρσώς ότι πούλησε σκύλο στην @saras με το ακριβές αντίτιμο που το έδωσε, για να μου αποδείξει ότι δεν καταλαβαίνω και ότι λέω πάλι ανοησίες, όπως με το ασυμβίβστο.

ΑΝΑΜΕΝΩ ΝΑ ΜΕ ΒΓΑΛΕΤΕ Μ@@@@

• Like
Reactions: greko11 and Hiraeth

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Να το βάλω ρε παιδιά λίγο διαφορετικά γιατί μάλλον σκεφτόμαστε δυστυχώς ακόμα τους άμοιρους τους εκτροφείς και δεν βάζουμε πάνω από όλα εμάς και το σκυλί που θα πάρουμε

Αν τίποτα από όλα αυτά δεν ικανοποιούν τον πολυχρονεμένο εκτροφέα που πασχίζει για το καλό της φυλής, τότε χαιρετάμε και πάμε γι άλλα

Εκτός αν έχουμε ενθουσιαστεί από το ζευγάρωμα που περιμένει ή ερωτευθούμε κάποιο κουτάβι και τότε ρισκάρουμε και μπράβο μας

Θέλω να πω ότι όλα αυτά τα γράφουμε βρισκόμενοι στην πλευρά του αγοραστή

Αν ο πωλητής έχει κ@λ@σφιξίματα και φοβάται εφορίες ΦΠΑ κλπ τότε μπορούμε πολύ χαλαρά να πούμε αυτό που λέει ένας φίλος

Άντε γαμηθείτω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.947
20.367
Το να προσπαθείς να κάνεις μια κουβέντα της προκοπής, απαντώντας σε άχρηστες ατακάρες μεγατόνων, είναι αντιπαραγωγικό, ανούσιο και χάσιμο χρόνου.
Η ουσία, αρέσει δεν αρέσει, είναι μία.
Με το παρόν νομικό/φορολογικό/λογιστικό/τραπεζικό πλαίσιο, η έκδοση αποδείξεων, από μη επαγγελματία εκτροφέα, είναι πρακτικώς αδύνατη. Οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική είναι παράνομη και δεν συμφέρει κανένα από τα δύο μέρη, συμπεριλαμβανομένης της τραπεζικής κατάθεσης!!! Οποιος θέλει, το καταλαβαίνει. Οποιος δεν θέλει, μπορεί να συνεχίσει να κατηγορεί τους υπόλοιπους και συγχρόνως, να ρισκάρει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Το τι θα θέλαμε ο καθένας μας να συμβαίνει, είναι ένα θέμα. Το τι πραγματικά συμβαίνει, είναι ένα άλλο, τελείως διαφορετικό. Το ποιός φταίει γι'αυτό...δεν ξέρω...βρείτε το. Αν το θέμα ανοίχτηκε για έγκυρη ενημέρωση, μελλοντικών αγοραστών, πάει πανηγυρικά προς φούντο. Αν ανοίχτηκε, για αθρώα ανταλλαγή εξυπνάδων, με σκοπό να την πει ο ένας σταυροφόρος στον άλλον, για συλλογή like, είναι σε καλύτερο δρόμο. Οπως όλα μας τα θέματα, άλλωστε (y)

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
Να το βάλω ρε παιδιά λίγο διαφορετικά γιατί μάλλον σκεφτόμαστε δυστυχώς ακόμα τους άμοιρους τους εκτροφείς και δεν βάζουμε πάνω από όλα εμάς και το σκυλί που θα πάρουμε
Αυτό.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Το να προσπαθείς να κάνεις μια κουβέντα της προκοπής, απαντώντας σε άχρηστες ατακάρες μεγατόνων, είναι αντιπαραγωγικό, ανούσιο και χάσιμο χρόνου.
Η ουσία, αρέσει δεν αρέσει, είναι μία.
Με το παρόν νομικό/φορολογικό/λογιστικό/τραπεζικό πλαίσιο, η έκδοση αποδείξεων, από μη επαγγελματία εκτροφέα, είναι πρακτικώς αδύνατη. Οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική είναι παράνομη και δεν συμφέρει κανένα από τα δύο μέρη, συμπεριλαμβανομένης της τραπεζικής κατάθεσης!!! Οποιος θέλει, το καταλαβαίνει. Οποιος δεν θέλει, μπορεί να συνεχίσει να κατηγορεί τους υπόλοιπους. Το τι θα θέλαμε ο καθένας μας να συμβαίνει, είναι ένα θέμα. Το τι πραγματικά συμβαίνει, είναι ένα άλλο, τελείως διαφορετικό. Το ποιός φταίει γι'αυτό...δεν ξέρω...βρείτε το. Αν το θέμα ανοίχτηκε για έγκυρη ενημέρωση, μελλοντικών αγοραστών, πάει πανηγυρικά προς φούντο. Αν ανοίχτηκε, για αθρώα ανταλλαγή εξυπνάδων, με σκοπό να την πει ο ένας σταυροφόρος στον άλλον, είναι σε καλύτερο δρόμο. Οπως όλα μας τα θέματα, άλλωστε (y)
Μαρία δεν αρνούνται όλοι την κατάθεση χρημάτων

όταν έψαχνα για εκτροφικό, κατέθεσα προκαταβολή σε λογαριασμό που την πήρα πίσω και την Μπονίτα την αγόρασα πάλι με κατάθεση (ανεξαρτήτως του τι συνέβη μετά και που εσύ τα ξέρεις από τότε)

• Like
Reactions: mareco

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
@takisft
Φιλε μου, μεχρι να ξεκαθαρισει το νομικο θεμα πλην ενος ανοιχτου παραθυρου στον 3ο οροφο του..... νομου, που θα επαιρνες αποδειξη ως αγοραστης αν ο "εκτροφεας" καταφερει να το ρυθμισει, σε ΚΑΘΕ αλλη περιπτωση του ζητας ουσιαστικα να παρανομισει ΕΓΓΡΑΦΩΣ (!!!!!) και τον καθιστας υπολογο για εμπορια/φοροδιαφυγη/αδηλωτα εισοδηματα η εναλλακτικα δεχεσαι οτι συμμετεχεις σε μια "μαυρη" συναλλαγη (παρανομεις δλδ) κ προχωρας αναλογως χωρις αποδειξεις κλπ κλπ. Δυστυχως αλλος δρομος δεν υπαρχει.
Η απευθυνεσαι σε εμπορους εισαγωγεις κ καταστηματα που αφηνιαζεις οταν τα αναφερω αλλα οταν μιλαμε για νομιμοτητα εκει παμε ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Παρε τωρα κ το like για την επιμονη σου κ παμε παρακατω.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.947
20.367
Δεν διαφωνώ Τάκη μου. Υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις.
Αν θέλεις και λόγω...άγνοιας "κινδύνου" των μερών.
Στην δική σας περίπτωση, θα ήθελα να πω "ευτυχώς" που έγιναν έτσι, οικονομικά, τα πράγματα και είσαι τόσο ευχαριστημένος. Ζορίζομαι να το πω...

• Like
Reactions: takisft

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
Όσοι πήρατε εκτροφικό σκύλο τα τελευταία χρόνια με τα CC (μετά το καλοκαίρι του 15) , μπορείτε να μας πείτε πως πληρώσατε;

Θα μείνει μεταξύ μας :p
Με απόδειξη ή χωρίς λες?

• Like
Reactions: takisft

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Τα συμφωνητικα δεν ειναι αναγκη να δηλωνονται. Μπορουν να υπαρχουν και να εμφανιζονται οταν καταστει αναγκη. Αν ο εκτροφεας ειναι ντομπρος και κραταει τον λογο του, το χαρτι μενει θαμενο σε καποιο συρταρι. Αν ειναι λαμογιο βγαινει και γινεται της ποπης.

Να φοβαται λιγο ο Γιαννης το θεριο και το θεριο τον Γιαννη.

Γιατι μεχρι τωρα ο Γιαννης ηταν ο βλακας της υποθεσης.

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
Να κάνω μια προσπάθεια να λύσω τις παρεξηγήσεις; Μη με παρεξηγήσετε!

@vasilis_mike

Νομίζω πως η @mareco εννοούσε πως το συγκεκριμένο νήμα δεν δημιουργήθηκε με σκοπό να δούμε τι λέει ο νόμος για τις εμπορικές συναλλαγές ή να βρούμε πιο πρότυπο συμφωνητικού προτείνει ο νόμος.

Εγώ τουλάχιστον συμμετείχα στο νήμα για να βοηθήσω στο να συγκεντρωθούν σε ένα νήμα πληροφορίες και οδηγίες που θα βοηθήσουν τον πελάτη/μελλοντικό ιδιοκτήτη στην αγορά σκύλου συγκεκριμένης φυλής από τον εκτροφέα (που είναι και η μόνη σωστή επιλογή). Να βοηθήσω όμως και τον εκτροφέα να δώσει βάρος στα σωστά σημεία για να έχει μια καλύτερη συνεργασία με τον μελλοντικό ιδιοκτήτη του κουταβιού του.

Τώρα έφτασε σε σημείο taxheaven η κουβέντα και ο σκύλος μοιάζει μακρινή ανάμνηση...

Χρειαζόμαστε υπομονή, καλή διάθεση και πρόθεση και πνεύμα συνεργασίας... ή όχι βέβαια, δεν υποχρεούται κανείς. Μπορούμε να παίξουμε και argument games εξασκώντας το persuasive writing... Εγώ θα πάρω τα pet shops και θα επιχειρηματολογήσω για ποιους λόγους αυτά και τα puppy mills είναι η καλύτερη πηγή απόκτησης σκύλου.

Α και δεν απευθύνομαι μόνο σε εσένα @vasilis_mike Αφορμή παίρνω από την δική σας παρεξήγηση και διευρύνω...