Αγορά σκύλου - Απόδειξη

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Δηλαδή ρε παιδιά, όλα αυτά τα σχεδόν 3 χρόνια αυτοί που αγόρασαν εκτροφικό σκύλο ήταν με την χιλιαρού στο χέρι και του τα έδιναν, μετρώντας τα και φτύνοντας τα 50αρικα;

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Δηλαδή ρε παιδιά, όλα αυτά τα σχεδόν 3 χρόνια αυτοί που αγόρασαν εκτροφικό σκύλο ήταν με την χιλιαρού στο χέρι και του τα έδιναν, μετρώντας τα και φτύνοντας τα 50αρικα;
αν δεν σου τυχει η στραβη δυστηχως δεν θα ψαξεις να βρεις πως μπορεις να καλυφθεις,οποτε λογικα ολοι εχουν βαλει προκαταβολες ισα ισα μεσω τραπεζης (και αν) και το υπολοιπο μαρουλι επαισε ζωντανο.
κανεις μας δεν παει υποψιασμενος για την στραβη
γιατι ολοι αγοραζουμε γαματο σκλι απο πρωταθλητες και απο εκτροφεα.ε αυτοι δεν κανουν μαλακιες

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Να κάνω μια προσπάθεια να λύσω τις παρεξηγήσεις; Μη με παρεξηγήσετε!

@vasilis_mike

Νομίζω πως η @mareco εννοούσε πως το συγκεκριμένο νήμα δεν δημιουργήθηκε με σκοπό να δούμε τι λέει ο νόμος για τις εμπορικές συναλλαγές ή να βρούμε πιο πρότυπο συμφωνητικού προτείνει ο νόμος.

Εγώ τουλάχιστον συμμετείχα στο νήμα για να βοηθήσω στο να συγκεντρωθούν σε ένα νήμα πληροφορίες και οδηγίες που θα βοηθήσουν τον πελάτη/μελλοντικό ιδιοκτήτη στην αγορά σκύλου συγκεκριμένης φυλής από τον εκτροφέα (που είναι και η μόνη σωστή επιλογή). Να βοηθήσω όμως και τον εκτροφέα να δώσει βάρος στα σωστά σημεία για να έχει μια καλύτερη συνεργασία με τον μελλοντικό ιδιοκτήτη του κουταβιού του.

Τώρα έφτασε σε σημείο taxheaven η κουβέντα και ο σκύλος μοιάζει μακρινή ανάμνηση...

Χρειαζόμαστε υπομονή, καλή διάθεση και πρόθεση και πνεύμα συνεργασίας... ή όχι βέβαια, δεν υποχρεούται κανείς. Μπορούμε να παίξουμε και argument games εξασκώντας το persuasive writing... Εγώ θα πάρω τα pet shops και θα επιχειρηματολογήσω για ποιους λόγους αυτά και τα puppy mills είναι η καλύτερη πηγή απόκτησης σκύλου.

Α και δεν απευθύνομαι μόνο σε εσένα @vasilis_mike Αφορμή παίρνω από την δική σας παρεξήγηση και διευρύνω...
Το συμφωνητικό το έδειξα καλή τη προθέση οπως είναι με τον νόμο. (όπως είδατε και το "νόμιμο" δεν αναγράφει ποσό πάνω!!!!
και έδειξα τι προβλέπεται, ώστε το οποιο προτεινόμενο συμφωνητικό να είναι κοντά στο νόμιμο.
Δεν κατάλαβα, τι δεν καταλαβαίνω;; Δεν ανήκω πουθενά, δεν υποστηρίζω κανέναν, απλά καταθέτω μία άποψη που για μένα θεωρώ ότι είναι δίκαια, σε όσα συμβαίνουν!

ΥΓ
Κάποτε παρεξηγιόμουνα, ήμουν πιό ευαίσθητος. Πλέον δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανένα και ιδιαίτερα με την @mareco που μας βρίσκω στο ίδιο "στρατόπεδο" περί αδέσποτων.

• Like
Reactions: Vania and canis

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
αν δεν σου τυχει η στραβη δυστηχως δεν θα ψαξεις να βρεις πως μπορεις να καλυφθεις,οποτε λογικα ολοι εχουν βαλει προκαταβολες ισα ισα μεσω τραπεζης (και αν) και το υπολοιπο μαρουλι επαισε ζωντανο.
κανεις μας δεν παει υποψιασμενος για την στραβη
γιατι ολοι αγοραζουμε γαματο σκλι απο πρωταθλητες και απο εκτροφεα.ε αυτοι δεν κανουν μαλακιες
ρε συ Τάσσο (σόρρυ για το Τάσσο :p ) και αυτή η μικρή προκαταβολή φτάνει γι αυτό που λέμε.

Είπα και πριν το θέμα δεν είναι να πάρω τα χρήματα πίσω αλλά να έχω κάτι που να δείχνει την αγορά σε περίπτωση που πέσω στην δικηγορίνα

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
ρε συ Τάσσο (σόρρυ για το Τάσσο :p ) και αυτή η μικρή προκαταβολή φτάνει γι αυτό που λέμε.

Είπα και πριν το θέμα δεν είναι να πάρω τα χρήματα πίσω αλλά να έχω κάτι που να δείχνει την αγορά σε περίπτωση που πέσω στην δικηγορίνα
Σε περιπτωση που πεσεις σε δικηγορινα, περιμενεις την επομενη γεννα και παει ο γνωστος σου με προσημειωμενα και το ΣΔΟΕ αγκαζε και της πετας τα ματια εξω μεχρι το 2032

• Like
Reactions: vasilis_mike

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565

ε μετα ισως να μην εχουν βαλει και προκαταβολη και το εχουν δωσει ζεστο
εγω παντως μεσω τραπεζης εχω πληρωσει και βαζοντας το επισημο ονομα του σκυλου σαν αιτιολογια..το ιδιο ζητησα και τωρα που εδωσα τα κουταβια απο αυτους που τα πηραν και μαλιστα ο ενας κοροιδευε (ας πουμε) γιατι ηταν σιγουρος οτι δεν θα του κανω πουστια...κατι τετοια εκμεταλευοντε και οι δικηγορινες.

αμα δεν παθουμε για να μαθουμε δεν θα δωσουμε σημασια ποτε

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
Άντε να μπω κι εγώ στο taxheaven... :D

Αν στο συμφωνητικό γράψω σαν εκτροφέας πως έδωσα τον σκύλο δωρεάν (και έχω πάρει τα χρήματα κανονικά "μαύρα") και παρακάτω στις υποχρεώσεις μου σημειώσω το ποσό που πήρα και δεν έβαλα ως αμοιβή, πως θα δοθεί σαν αποζημίωση αν τύχουν αυτό, αυτό και αυτό... Είμαστε εντάξει;

Το συμφωνητικό με τις υπογραφές και των δύο και παρουσία δικηγόρων, εφετών και ελλανοδικών... Είμαστε καλυμμένοι; Να δούμε μήπως παραβιάζουμε τον αντιτρομοκρατικό νόμο;

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Αν χτυπά ξύλο έπεφτες στην δικηγορίνα και είχες μια απόδειξη τράπεζας με ένα συμβολικό πόσο ποιες θα ήταν οι επόμενες κινήσεις σου ;

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αν χτυπά ξύλο έπεφτες στην δικηγορίνα και είχες μια απόδειξη τράπεζας με ένα συμβολικό πόσο ποιες θα ήταν οι επόμενες κινήσεις σου ;
Δεν μπορώ να σου πω τίποτα, δεν ξέρω τι θα έκανα

• Like
Reactions: Vania

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Δεν μπορώ να σου πω τίποτα, δεν ξέρω τι θα έκανα
Αν δεν θες να πεις σεβαστό.
Εγω πιστεύω από τίποτα ως ελάχιστα πράγματα ως αποτέλεσμα. Όχι εσύ. Ο καθένας μας.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αν δεν θες να πεις σεβαστό.
Εγω πιστεύω από τίποτα ως ελάχιστα πράγματα ως αποτέλεσμα. Όχι εσύ. Ο καθένας μας.
Δεν είναι ότι δεν θέλω να πω, ειλικρινά δεν ξέρω

• Like

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
@manolo

Να ρωτήσω κι εγώ, γιατί δεν κατάλαβα που θες να καταλήξεις... Ειλικρινά το λέω.

Τι θα έκανες εσύ αν:

1. Είχες μια απόδειξη τράπεζας με ποσό 300€ (προκαταβολή ή συμβολικό)
2. Είχες μια απόδειξη τράπεζας με ποσό 1200€ (το σύνολο)

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@canis
Δεν θέλω να καταλήξω κάπου. Απλή απορία έγραψα.
Διάβασα πολλά μηνύματα που λένε για τραπεζική κατάθεση ώστε να υπάρχει απόδειξη και ρώτησα πιο το επόμενο βήμα.
Το τι πιστεύω εγώ το έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα μου.
Ανεξαρτήτως ποσού της απόδειξης, από τίποτα ως ελάχιστα ως αποτέλεσμα.

• Like
Reactions: east49 and canis

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Τα συμφωνητικα δεν ειναι αναγκη να δηλωνονται. Μπορουν να υπαρχουν και να εμφανιζονται οταν καταστει αναγκη. Αν ο εκτροφεας ειναι ντομπρος και κραταει τον λογο του, το χαρτι μενει θαμενο σε καποιο συρταρι. Αν ειναι λαμογιο βγαινει και γινεται της ποπης.

Να φοβαται λιγο ο Γιαννης το θεριο και το θεριο τον Γιαννη.

Γιατι μεχρι τωρα ο Γιαννης ηταν ο βλακας της υποθεσης.
Ε ναι, απολυτως λογικο να μοιρασεις αριστερα δεξια χαρτια που ο καθενας μπορει να εμφανισει κ να βρεθεις να πληρωνεις προστιμα επι προστιμων, να εισαι υπολογος στο ΣΔΟΕ σε μια καταγγελια κλπ κλπ.....!!!!
(ισχυει κ στην περιπτωση καταγγελιας με αποδεικτικο την καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο)

@takisft
Ναι μαυρα κ χωρις αποδειξη, μετρωντας κ φτυνοντας πενηνταρικα..

Εαν ομως δεν σε ενδιαφερει το ποσο για να αποζημιωθεις γι αυτο, απλα θες να μπορεις να αποδειξεις οτι πηρες σκυλο απο τον ταδε, γιατι να μην σου κανει ενα ν. 105 οτι σου παρεδωσε δωρεαν κλπ κλπ ενα σκυλο ιδιοκτησιας του κλπ κλπ κλπ;;;;;

Αλλα δεν καταλαβαινω, αρνηθηκε ποτε κανεις εκτροφεας οτι εδωσε σκυλο στον πελατη;;;; εγω τουλαχιστον ξερω τρεις περιπτωσεις που οι εκτροφεις πηραν πισω το σκυλι κατ απαιτηση του πελατη γιατι δεν καλυπτε τις προδιαγραφες (σικ) χωρις καμια αποδειξη κ κανενα εγγραφο με λιγο πιρι-πιρι κλπ. για χαρην..... καλης καρδιας. Στην μια περιπτωση το κουταβι αντικατασταθηκε με αλλο στις αλλες δυο επιστραφηκε το ποσο.

Αν ο σκοπος δεν ειναι δλδ να αποδειξεις ΤΟ ΠΟΣΟ κ να αποζημιωθεις ΓΙ ΑΥΤΟ, (ΑΝ αποφασισεις να το τραβηξεις, αν μπορεσεις να αποδειξεις αποκλειστικη ευθυνη του πωλητη, αν μπορεσεις να επικαλεστεις δολο(??) η απατη (???) αν αν αν) κ η συζητηση δεν γινεται για την φορολογικη συνειδηση του Ελληνα, τοτε γιατι ολος αυτος ο ντορος;;;;

Το χαρτι μεταβιβασης ιδιοκτησιας (ο ταδε παρεδωσε στον ταδε το υπο αυτα τα στοιχεια ζωο) ειναι καρα-basic του κερατα για να γυρισεις ακομα κ το...... microchip!!!!!

• Like

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αν κάνει και ο ν 105 (δεν θυμάμαι πως τον λένε τώρα) τότε να τον βάλουμε σαν τέταρτη επιλογή

και το χαρτί μεταβίβασης...

Η συζήτηση γίνεται γιατί δεν βρίσκουμε πάντα τους 3 εκτροφείς που λες

Πιο συχνοί είναι οι δικηγόροι σε κρίση :D

Δεν θέλω να γυρίσω τίποτα. Θέλω να αντιμετωπίσω τον θρασύτατο εκτροφέα που θα με απειλεί και θα έχω τα στοιχειώδη τουλάχιστον

• Like
Reactions: betty coltrane

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Τακη εξακολουθω να μην καταλαβαινω.
Θελεις να αποδειξεις το ΠΟΣΟ την συναλλαγης η οτι πηρες σκυλο απο τον ταδε;;;;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Το δεύτερο ρε συ
Ε τοτε δουλευομαστε ρε φιλαρακι κ το παμε σιγουλια σιγουλια τοσες σελιδες;;;; !!!!

Κ μονο το pedigree απο μονο του, ως επισημο εγγραφο, οριζει ποιος ειναι ο εκτροφεας κ ποιος ο πρωτος ιδιοκτητης...... So simple!!!
Επισης το ρημαδι το χαρτι που πρεπει να σου υπογραψει αυτος που ειχε το ζωο στο ονομα του καταχωρημενο (το microchip ντε) για να το γυρισεις στο ονομα σου παλι το αποδεικνυει.......

Τι διαολο παιζουμε τις κουμπαρες;;;;;