Αγορά σκύλου - Απόδειξη

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Υπάρχουν τόποι που όλα αυτά τα έχουν λύσει και προχωράνε μπροστά

"πάρτε και το σχετικό"

Μετανάστευση, η μόνη λύση και η μόνη σωτηρία
Τώρα έβαλες πολύ δύσκολα!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Παιδια εμενα οι Τουρκοι μου εδωσαν αποδειξη αλλα μετα την χρησιμοποιησαν για να με βαλουν στο μπουντρουμι.....να τα λεμε και αυτα:oops::LOL:

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Υπάρχουν τόποι που όλα αυτά τα έχουν λύσει και προχωράνε μπροστά

"πάρτε και το σχετικό"

Μετανάστευση, η μόνη λύση και η μόνη σωτηρία
Πολυ ενδιαφερουσες οι οδηγιες στο τελος. Ενας πολυ συνοπτικος και περιεκτικος μπουσουλας!

Οσο για το αν αξιζει ο κοπος να μεταστανευσουμε, αλλα τι λενε το rspca και αλλο τι στην πραγματικοτητα γινεται, ετσι;

Last edited:

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Βασίλη μου το δύσκολο είναι το επισυναπτόμενο
Για αυτό σου απάντησα κι εγώ! Το διάβασα όλο. Και πόσο θα μου άρεσε να έβγαινε ο σύλλογος ερασιτεχνών εκτροφέων, να καθιέρωνε ΟΛΟΙΔΙΟ στα ελληνικά για όλα τα μέλη του. Και όποιο μέλος δεν το δεχόταν να διαγραφέται.

Τι λέω τώρα! Κρίμα που τόσο καιρό δεν έχει πέσει τέτοιο υπόδειγμα συμφωνητικού, στην αντίληψη αυτών που ασχολούνται 24/7 με το θέμα, έτσι;; :)

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
Πολύ καλό μοντέλο συμβολαίου από την RSPCA, αλλά δεν είναι το συμβόλαιο που δίνει ο κάθε εκτροφέας ή ιδιώτης στην Αγγλία. Θέλω να πω πως δεν είναι απαιτητό από τον νόμο, αλλά προτεινόμενο (όπως θα δείτε και πιο κάτω).

Γνωρίζω αγοροπωλησίες κουταβιών από το Ηνωμένο Βασίλειο που δεν είχαν αυτό το συμβόλαιο ή δεν είχαν και καθόλου συμβόλαιο.

Μιλάμε όμως για μια πολύ διαφορετική νοοτροπία και μια πολύ μεγαλύτερη προϊστορία και παράδοση. Εμείς, σαν κράτος και σαν λαός, προσπαθούμε ή κάνουμε σαν να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό κάθε φορά.

Δείτε στο link τι προτείνει το κράτος και πως αντιμετωπίζει τον πολίτη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πως και το κράτος συμβάλει στην πληροφόρηση και την ενημέρωση και παραπέμπει για περαιτέρω αναζήτηση και ενημέρωση.

https://www.gov.uk/guidance/buying-a-cat-or-dog

* Θα ήθελα να το μεταφράσω αλλά δεν έχω χρόνο αυτή την στιγμή.

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Εγώ διαφωνώ με αυτό όσον αφορά στην Ελληνική εκτροφή.

Θέλω όμως να είμαι και δίκαιος και να μη κάψω τα χλωρά με τα ξερά

Για μένα η Ελληνική εκτροφή έχει ως σκοπό την παραγωγή υγιών κουταβιών με στόχο την κάλυψη της μεγάλης ζήτησης (σε άλλο θέμα που τρέχει ταυτόχρονα μίλησα για 8000 κουτάβια ετησίως)

Μέχρι εκεί μπορώ να δω τους Έλληνες εκτροφείς αλλά πάλι πρέπει να επαναλάβω ότι υπάρχουν και αυτοί που λες. Λίγοι αλλά υπάρχουν

Όπως υπάρχουν και οι επιτήδειοι / άσχετοι / ματαιόδοξοι που δημιουργούν τα μέγιστα προβλήματα και σας συμπαρασύρουν όλους
Ακομα και ετσι να ειναι (παραγωγη υγιων κουταβιων) ποιο το προβλημα ??
Δεν καταλαβαινω γιατι η εμπαθεια καποιων για την ελληνικη εκτροφη πρεπει να οδηγησει το κοσμο στα πετ σοπ και στους παπιμιλαδες? Για να παρει μια αποδειξη?
Σιγουρα η εκτροφη εχει προβληματα ομως δεν βρισκω ουσια στις παραλογες απαιτησεις που μπορει καποιοι να εχουν απ αυτην !
Δεν μπορει να της ζητουμε πραγματα που δεν τολμαμε να τα ζητησουμε απο την ξενη εκτροφη! Τι συστημα ειναι αυτο?? Το συστημα "οπου μας παιρνει"?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Πολύ καλό μοντέλο συμβολαίου από την RSPCA, αλλά δεν είναι το συμβόλαιο που δίνει ο κάθε εκτροφέας ή ιδιώτης στην Αγγλία. Θέλω να πω πως δεν είναι απαιτητό από τον νόμο, αλλά προτεινόμενο (όπως θα δείτε και πιο κάτω).
Να σου πω κάτι; Και εγώ θα το προτιμούσα να μην είναι υποχρεωτικό και να είναι προτεινόμενο

Θα με βοηθούσε περισσότερο στην αναζήτηση μου

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.063
Athens
Δεν καταλαβαινω γιατι η εμπαθεια καποιων για την ελληνικη εκτροφη πρεπει να οδηγησει το κοσμο στα πετ σοπ και στους παπιμιλαδες? Για να παρει μια αποδειξη?
Eίπε κανείς να πάμε στα πετσοπς ή στους μπυμπς?
Αν ναι, που?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Ακομα και ετσι να ειναι (παραγωγη υγιων κουταβιων) ποιο το προβλημα ??
Σιγουρα η εκτροφη εχει προβληματα ομως δεν βρισκω ουσια στις παραλογες απαιτησεις που μπορει καποιοι να εχουν απ αυτην !
Δεν μπορει να της ζητουμε πραγματα που δεν τολμαμε να τα ζητησουμε απο την ξενη εκτροφη! Τι συστημα ειναι αυτο?? Το συστημα "οπου μας παιρνει"?
Προσωπικά για μένα κανένα απολύτως πρόβλημα

Αν κατάλαβες το ύφος μου, αυτούς τους αντιμετωπίζω θετικά γιατί κατανοώ απόλυτα την ανάγκη κάλυψης της ζήτησης

Γι αυτό είπα ότι θέλω να είμαι δίκαιος

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.063
Athens
Ξέχασα να πω ότι εγώ αγόρασα πράγματα (πιστοποιητικά) από την ξένη εκτροφή που η ελληνική δεν μου τα έδινε, στην ίδια τιμή.

Δηλαδή εκεί πήρα με τα ίδια λεφτά ηλεκτρικά παράθυρα και κλιματισμό συν "μεγάλο όνομα" στα λεφτά που εδώ θα έπαιρνα τη βασική έκδοση.

• Like
Reactions: d3ac0n and takisft

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Εκεί που βγαίνουν τα σωθικά μου είναι όταν ακούω ότι όλοι αγωνίζονται για το καλό της φυλής τους / φυλών τους και την βελτίωση του είδους

Εκεί λέω το ήμαρτον και εκφράζω την διαφωνία μου γιατί αυτό μου προσβάλει την νοημοσύνη μου

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Δες το επισυναπτόμενο του ποστ #100

Αυτό θέλω κάποια στιγμή να υπογράψω με τον εκτροφέα μου

Τα ζητάνε ήδη από την Αγγλική εκτροφή

Πόσοι μπορούν να το υπογράψουν τώρα; (και λόγω νομικών θεμάτων, εγώ να βγάλω έξω την τιμή προς το παρόν)

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.954
Καλημέρα,οπως εγραψα ειναι εγκληματικο να στραφει ο κοσμος σε πετ-σοπ ή παπιμιλαδες,εμπαθεια παντως δεν βλεπω στην ελληνικη εκτροφη,ισα ισα απογοητευμενους λογο της στηριξης σε εκεινη....
Η εκτροφη εχει προβληματα συμφωνουμε.
Για εμενα αυτο ειναι το "θεμα" να αρχιζουμε να ζηταμε πραγματα που δινονται εξω(συνεχιζω να δινω περισσοτερο βαρυτητα στις εξετασεις υγειας).

• Like
Reactions: pouf

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ξέχασα να πω ότι εγώ αγόρασα πράγματα (πιστοποιητικά) από την ξένη εκτροφή που η ελληνική δεν μου τα έδινε, στην ίδια τιμή.

Δηλαδή εκεί πήρα με τα ίδια λεφτά ηλεκτρικά παράθυρα και κλιματισμό συν "μεγάλο όνομα" στα λεφτά που εδώ θα έπαιρνα τη βασική έκδοση.
Ξεκινας ενα θεμα αναφεροντας οτι ΑΠΑΙΤΕΙΣ
1) αποδειξη
2) ιδιωτικο συμφωνητικο το οποιο μαλιστα ελεγχεις με τον δικηγορο σου

Τωρα λες οτι ψωνισες απ εξω, οπως εκανα και γω (δεν εχω κανενα προβλημα με τα εξωτερικα ουτε γω;)).
Να υποθεσω οτι πηγες με τον δικηγορο σου. Μπορεις να μας δειξεις την αποδειξη απο τα ψωνια? Για την ωρα απλα αναφερεις για καποια ..."πιστοποιητικα"

Αν δεν πηγες με τον δικηγορο σου και δεν πηρες αποδειξη τοτε ποιο το νοημα του θεματος πλην της προσωπικης εμπαθειας που μπορει να εχεις με την ελληνικη εκτροφη;; Την ιδια εμπαθεια ειχε/μαλλον εχει και ο Admin.....θα θυμαται τα χουμε κουβεντιασει και παλια και τον ειχα κατηγορησει ευθεως οτι αβανταρει τα πετσοπ. Τοτε μαλιστα ειχε "αυτομπαναριστει" :D:D μεταξυ σοβαρου κι αστειου.

• Like
Reactions: canis

Zodi

Well-Known Member
25 Απριλίου 2017
179
173
45
Πρέπει οι εκτροφείς να κάνουν τα πάντα σε συνεργασία με το κράτος χθές να βγάλουν την άδεια, να υπογράφονται συμφωνητικά, να κόβουν αποδείξεις, να φορολογούνται, να κάνουν εξετάσεις, να επωμίζονται τίς όποιες ευθύνες τους κτλ.. καί όσοι μείνουν.

Ως προς τους αγοραστές, πάντα υπάρχουν αυτοί πού ψάχνονται αλλά καί τά “κορόϊδα”. Χρέος του ενδιαφερομένου αν θέλη εκτροφικό -γιά τό χαρακτήρα του σκύλου, είναι να βρη τό Σωστό Εκτροφέα πού αγαπά αυτό που κάνει καί τό πονάει κ ο οποίος αυτή τη στιγμή δέν στηρίζεται σέ ένα νομικό πλαίσιο δυστυχώς.

Δέν μιλάμε γιά puppy mills ή byb αλλα νομίζω οτι η κουβέντα τεχνηέντως πάει στο: αφού οι εκτροφείς είναι όλοι απατεώνες (ή σχεδόν όλοι...) και τούς πληρώνης κιόλας, πάρε από φιλοζωϊκή πού είναι καί τζάμπα και να σ έχουμε καί ήρωα.

Συμφωνώ κ επαυξάνω να πάρη κάποιος απο φιλοζωϊκή αν θέλει παρέα σκύλου καλό θα κάνη, φυσικά.

Κάποιοι προσφέρουν τό χρόνο τους γιά νά φροντίζουν γιά τά αδέσποτα καί τίποτε άλλο· κάποιοι ίσως σκέπτονται να φύγουν τα λεφτά επιτέλους απο τά εκτροφεία και να πάνε
στις φιλοζωϊκές..

Παντού υπάρχουν οι ηθικοί καί οι ανήθικοι...

• Like
Reactions: Hiraeth and Vania

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Δες το επισυναπτόμενο του ποστ #100

Αυτό θέλω κάποια στιγμή να υπογράψω με τον εκτροφέα μου

Τα ζητάνε ήδη από την Αγγλική εκτροφή

Πόσοι μπορούν να το υπογράψουν τώρα; (και λόγω νομικών θεμάτων, εγώ να βγάλω έξω την τιμή προς το παρόν)
Τωρα το ειδα.....
Αυτο ειναι που δινουν αρκετοι στη ελλαδα, παρομοιο....
Μεταξυ μας, σπουδαια τα λαχανα.....
Εγω δινω ολοκληρο βιβλιαρακι....
Ομως αυτο δεν με καθιστα ουτε τελειο ουτε τπτ... συνεχιζω να εχω προβληματα στην εκτροφη μου....

Εδω ομως ΠΡΕΠΕΙ να πω οτι δεν βλεπω ουτε αποδειξεις, ουτε απαιτησεις για καλυψη ιατρικων αναγκων (χειρουργεια κλπ) που παραλογα απαιτεις εσυ και καποιοι αλλοι (σε αλλα ποστ) απο την ελληνικη εκτροφη ....:eek: . Δεν βλεπω επιστροφη των ...μαρουλιών που απαιτεις απο την ελληνικη εκτροφη!!!! Τριχες δεσμευσεις βλεπω!!!!
Το αν σε ηρεμει να επιτιθεσαι στην ελληνικη εκτροφη, αλλα να κανεις ησυχια για τους υπολοιπους, απολαυσε το!:D

• Like
Reactions: Vania

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Τωρα το ειδα.....
Αυτο ειναι που δινουν αρκετοι στη ελλαδα, παρομοιο....
Μεταξυ μας, σπουδαια τα λαχανα.....
Εγω δινω ολοκληρο βιβλιαρακι....
Ομως αυτο δεν με καθιστα ουτε τελειο ουτε τπτ... συνεχιζω να εχω προβληματα στην εκτροφη μου....

Εδω ομως ΠΡΕΠΕΙ να πω οτι δεν βλεπω ουτε αποδειξεις, ουτε απαιτησεις για καλυψη ιατρικων αναγκων (χειρουργεια κλπ) που παραλογα απαιτεις εσυ και καποιοι αλλοι (σε αλλα ποστ) απο την ελληνικη εκτροφη ....:eek: . Δεν βλεπω επιστροφη των ...μαρουλιών που απαιτεις απο την ελληνικη εκτροφη!!!! Τριχες δεσμευσεις βλεπω!!!!
Το αν σε ηρεμει να επιτιθεσαι στην ελληνικη εκτροφη, αλλα να κανεις ησυχια για τους υπολοιπους, απολαυσε το!:D
Η πρώτη μου σκέψη ήταν να απαντήσω σε όλα αυτά

Αλλά μετά το ξανασκέφτηκα και μάλλον είναι καλύτερα να σε ευχαριστήσω για αυτή την απάντηση

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ζηταμε παραλογα πραγματα απο την ελληνικη εκτροφη ενω αυτα δεν τα παρεχει ουτε η εξωτερικη!

Ρωτω,
Δινει χρημα για χειρουργεια ?
Δινει αποδειξεις?
Δινει πισω χρηματα?

Ας απαντησει καποιος συγκεκριμενα σ αυτα!

Και μετα το κουβεντιαζουμε. Για να μπουν τα πραγματα στην θεση τους και να απαιτουμε λογικα πραγματα απο τους εδω. Πρεπει κι αυτοι να δεσμευονται σε καποια πραγματα!!

Παω να παρω τις μικρες απο το σχολειο και επανερχομαι :ROFLMAO:......

• Like
Reactions: Vania