Σίγουρα δεν αντιλέγω , βρε παιδιά , είχα και κόλει , πώς κάνετε έτσι ; Απλά αυτό που είπα για το ότι επειδή είμαι μεγαλόσωμος , απαιτώ και μεγάλο σκύλο , σκεφτείτε λίγο εμένα 2 μέτρα άνθρωπο με ένα κανίς έξω , ή εμένα με ένα τσιουαουα , δεν θα γελούσατε ; εγώ θα γελούσα πάντως.
Ο σκύλος πάντα κατά την δική μου άποψη, συμπληρώνει,ολοκληρώνει, η γεμίζει, τον ψυχικό κόσμο του καθενός ιδιοκτήτη και τον κάνει χαρούμενο,χαμογελαστό και ευτυχισμένο και γιατί όχι και περήφανο σκυλογονιό. Είναι άλλο αυτό όλο και άλλο να θέλεις ένα ζωάκι δίπλα σου για να συμπληρώνει,ολοκληρώνει, η να γεμίζει εσένα σαν σωματότυπο να σου δίνει ένα κοινωνικό κύρος και να κάνεις βόλτα για να γουστάρεις τα σχόλια των περαστικών και έτσι να ξανα κερδίζεις την χαμένη σου αυτοπεποίθηση... Δεν νομίζω πως το αν έχεις τσιουάουα,πεκινουά,Pug, η μαλτέζ να έχει να κάνει κάποια διαφορά με το αν έχεις γερμανικό ποιμενικό,καυκάσιο η Ισπανικό μαστίφ.. Ούτε και έχει να κάνει με το επάγγελμα είτε είσαι αστυνομικός, είτε οδοκαθαριστής. 1 μέτρο η 2 κτλ κτλ.. Το θέμα είναι ΕΣΥ τι σκύλο γουστάρεις να έχεις ανεξάρτητα από το αν γελάνε η όχι μαζί σου...Εγω προσωπικά δεν θα γελούσα,αλλά ξέρω άλλους που θα το έκαναν..Μην δίνεις σημασία στην τελική, προβλημά τους. Αν γουστάρεις εσύ δεν τους πέφτει λόγος. Κατά την γνώμη μου μην βλέπεις το ζωάκι σαν αξεσουάρ, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Και δεν είναι προέκταση του σώματος καθώς και του ανδρισμού όπως το βλέπουν μερικοί..Είναι μια ψυχή που θα επιλέξεις να ''έχεις'' γιατί ταιριάζει σε σένα, στον χαρακτήρα σου, στον τρόπο ζωης και γιατί όχι και σκέψης σου, μα πάνω απ' όλα στην ψυχή σου.