Αγορά χωρίς χαρτί επιβεβαίωσης


4 Νοεμβρίου 2020
6
1
23
Καλημέρα, σκεφτόμαστε με την οικογένεια μου να πάρουμε έναν σκύλο ράτσας maltese απο αγγελία που βρήκαμε στο ίντερνετ. Η αγγελία έχει τίτλο Maltese mini και η αλήθεια είναι οτι μέχρι και εχτές που επισκέφτηκα το forum νόμιζα οτι υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη( κανονικό, mini, toy) ,στο ίντερνετ βέβαια λέει τις ίδιες τιμές ύψους και κιλών οτι και αν αναζητήσεις. Το θέμα μου είναι οτι ενω μίλησα με τον πωλητή εχτές το πρωί και μου είπε οτι είναι mini των ρώτησα εαν εχει κάποιο χαρτί που να επιβεβαιώνει οχι μόνο το οτι είναι mini, που τελικά δεν μπορεί και να το επιβεβαιώσει γιατί δεν υπάρχει διαφοροποίηση, αλλα και το αν είναι όντως maltese και μου είπε οτι δυστυχώς το χαρτί που αναφέρω δεν υπάρχει και οτι συνοδεύεται μόνο με βιβλιάριο υγείας . ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? να το πάρω ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποιο χαρτί η να ψάξω απο αλλού? Ευχαριστώ πολύ :love::love:
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
αν θελεις να αποκτησεις καθαροαιμη φυλη ο εκτροφεας ειναι μονοδρομος. μην αγορασεις σκυλο απο αγγελιες και καταστηματα.

ενας καθαροαιμος σκυλος συνοδευεται παντα απο το γενεαλογικο του δεντρο (pedigree) και αυτο ειναι το μονο που πιστοποιει την καθαροαιμια του και την εγγραφη του στον κυνολογικο ομιλο ελλαδας (ΚΟΕ). χωρις αυτο ο σκυλος ειναι και θεωρειται ημιαιμος.
αυτο δινεται δωρεαν απο τον εκτροφεα του σκυλου και μονο απο αυτον. ουτε ιδιωτης, ουτε καταστημα, ουτε "εκτροφεας" μπορει να σου δωσει τετοιο χαρτι και αν σου δωσει ειναι σιγουρα πλαστο.

ενημερωσου για τη σωστη αγορα του σκυλου και μη βιαστεις να τον αποκτησεις. το φορουμ εχει αρκετα θεματα πανω σε αυτο το ζητημα, κανε ενα κοπο και διαβασε τα.

καλως ηρθες :) .
 


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Nα συμπληρώσω επίσης στα παραπάνω πολύ σωστά που αναφέρει ο φίλος spyv, ότι αν δεν έχετε κάποιο "κόλλημα" με τα μαλτέζ (που από τα γραφόμενα καταλαβαίνω ότι δεν έχετε) μπορείτε να ψάξετε και για υιοθεσία σκύλου από καταφύγιο, φιλοζωική, ακόμα και από τον δρόμο. Και χρήματα δεν θα δώσετε σε κάποιον μάλλον επιτήδειο, και θα κάνετε και ένα καλό.

Καλημέρα κι από εμένα και καλώς ήλθατε!
 


4 Νοεμβρίου 2020
6
1
23
Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας, η αληθεια ειναι οτι ενδιαφερομαι για μικροσωμο σκυλο οπου δεν μαδαει τοσο πολυ λογω αλλεργιας. Μου πρότειναν ειτε yorkshire terrier ειτε maltese επειδη ομως εχουμε συναναστραφει με yorkshire θελουμε ενα μαλτεζακι. Προφανως και ενα αδεσποτο ζωο ειναι μια υπεροχη λυση αλλα το σπιτι ειναι μικρο και ηδη εχουμε 2 μεγαλους στον κηπο. Εχουμε επικοινωνήσει με διαφορους οι τιμες παιζουν στα 600+ και αυτοι που τα δινουν 500 ειτε δεν στελνουν στα χανια για καποιο λογο ειτε δεν εχουν χαρτι. Το θεμα δεν ειναι οτι θελω να εχω ενα σκυλο ρατσας για να το λεω ουτε θελω να το παω σε καποιο 'διαγωνισμο' θελω απλα εναν μικροσωμο σκυλο που δεν μαδαει παρα πολυ. Το βιβλιαριο υγειας δεν μου προσφερει καποια εγγυηση?
 




4 Νοεμβρίου 2020
6
1
23
Θέλουμε εναν τρίτο μέσα στο σπιτι ομως. Τα αγαπαμε και θελουμε σκυλους γενικα οποτε το μονο σημειο που μπορουμε να εχουμε εναν επιπλεον ειναι μεσα στο σπιτι. Ο λογος ομως ειναι κυριως ψυχολογικος καλυτερα τον λογο να τον αφησουμε ομως στην ακρη. Δεν θελουμε ενα παιχνιδι θελουμε μια παρεα θελουμε να δωσουμε αγαπη.
 




4 Νοεμβρίου 2020
6
1
23
Γιατι ειναι μεγαλοι σκυλοι και το σπιτι μικρο, μαδανε παρα πολυ και κανουν την αναγκη τους οπου βρουν επειδη ειναι πλεον 5 χρονων και εχουν συνηθισει να εχουν εναν ολοκληρο κηπο.
 


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
Δείτε λίγο τί σημαίνει παίρνω σκύλο από κουταβέμπορο ή petshop και ίσως το ξανασκεφτείτε.

Η φρίκη στα «εργοστάσια κουταβιών» puppy mills. Ποιοι είναι οι πελάτες τους; (video-εικόνες) | animalplanet.gr

Kαι εγώ σαν και εσάς ξεκίνησα, μετά αφού έψαξα και βρήκα πολλά παρόοια απευθύνθηκα σε επίσημο εκτροφείο.
 




sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Πολλά θέματα μαζί στην αναζήτηση σκύλου, που το καθένα έχει διαφορετική αντιμετώπιση :)

Το κουτάβι που θα πάρετε θα λερώνει παντού επίσης, μέχρι να μάθει που επιτρέπεται να λερώνει ή μέχρι να μάθει να κρατιέται μέχρι τη βόλτα. Όπως θα μάθετε την τουαλέτα στο κουτάβι, έτσι θα τη μάθετε και στους υπάρχοντες σκύλους. Τους οποίους μπορείτε πολύ άνετα να βάλετε μέσα στο σπίτι χωρίς να ανησυχείτε για το μέγεθος, διότι πολύ απλά το μόνο που θα κάνουν μέσα είναι να… κοιμούνται και να χαϊδεύονται μαζί σας. Τα παιχνίδια, τρέξιμο κλπ γίνονται στη βόλτα και στον κήπο. Το μάδημα βελτιώνεται αισθητά με το καθημερινό βούρτσισμα, την καλή τροφή και ενίοτε κάποιο συμπλήρωμα τύπου σολωμέλαιο. Ιδίως σε σκύλους που ζουν και εκτός σπιτιού και μαδάνε λιγότερο από σκύλους που έχουν μια ίδια, σταθερή θερμοκρασία χειμώνα-καλοκαίρι λόγω κλιματισμού μέσα στο σπίτι.

Πιθανόν με λίγη προσπάθεια οι υπάρχοντες σκύλοι σας καλύπτουν τις ανάγκες σας, μήπως να το ξαναβλέπατε; Αν είστε αποφασισμένοι για μαλτέζ, ο υπεύθυνος εκτροφέας είναι μονόδρομος, η αγορά καθαρόαιμου σκύλου έχει κόστος, και η αναμονή μέχρι να έχετε το κουτάβι σας μπορεί να είναι πολύμηνη.

Πώς διαλέγω εκτροφέα
Θέλω κουτάβι ράτσας... αλλά
 


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
Σας ευχαριστω πολυ εχετε να μου προτείνετε καποιο εκτροφειο?
Στο facebook στην σελιδα Ελληνες εκτροφεις υπάρχει λίστα με τα επίσημα εκτροφεια.

Επίσης το μέλος @p_nat εχει σκυλάκι μαλτεζ.
 
  • Like
Reactions: p__nat and GRDANE




p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Στα ερωτήματα που έθεσες στην πρώτη σου δημοσίευση, η απάντηση είναι “όχι” σε όλα.

Όχι, δεν υπάρχει toy, mini ή teacup. Το μέγεθος του μαλτέζ είναι ένα.
Όχι, να μην πάρεις από pet-shop, από e-shop ή από οπουδήποτε αλλού υπόσχονται πιστοποιητικά καθαροαιμίας και όχι pedigree.
Όχι, δεν παίρνεις ένα μαλτέζ που δεν μαδάει (αφού αυτή είναι βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση) από τους παραπάνω χώρους, γιατί ουσιαστικά παίρνεις “ολίγη” από μαλτέζ… Πάρτε ένα από μια φιλοζωική, που θα έχει και διπλό όφελος: θα σώσετε ένα σκυλάκο χαρίζοντας του ένα σπίτι και μια οικογένεια και θα σας μείνει το αντίστοιχο αξιοσέβαστο ποσό, για να το διαθέσετε στο να το κάνετε πριγκιπάκι!
Όχι, το βιβλιάριο υγείας δεν προσφέρει καμμία εγγύηση. Όλοι έχουμε βιβλιάρια υγείας, δεν σημαίνει ότι είμαστε υγιείς. Οι εξετάσεις που γίνονται στους γεννήτορες προσφέρουν, ότι μειώνουν τις πιθανότητες κληρονομικών παθήσεων. Στα μαλτέζ (και στα μικρόσωμα γενικότερα), οι εξετάσεις για patella είναι μια καλή αρχή…

Και μερικά “όχι”, επιπλέον:
Όχι, δεν δίνουν όλοι το pedigree του σκύλου (παρόλο που θα έπρεπε, όπως προβλέπει ο κανονισμός του Κυνολογικού Ομίλου), ή το δίνουν μετά την καταβολή ενός -ενίοτε- 4ψήφιου ποσού, ή μετά την στείρωση του σκύλου.
Όχι, δεν εκτρέφουν όλοι με στόχο να βελτιώσουν τη φυλή, αλλά απέχουν εσκεμμένα από το πρότυπο, γιατί “το toy πουλάει”…
Όχι, δεν συμμετέχουν όλοι στις εκθέσεις, παρόλο που είναι η απαρχή της εκτροφής και όχι “ένας διαγωνισμός”. Κάνε μια βόλτα στις μαλτεζομάδες, τα δηλώνουν και μόνοι τους…

Τα παραπάνω δεν είναι η προσωπική μου άποψη, είναι γεγονότα τα οποία θα τα διαπιστώσεις μόλις αρχίσεις να ψάχνεις και να ψάχνεσαι.*

Εν κατακλείδι, αν εμμένεις στο καθαρόαιμο μαλτέζ, η λίστα με τους εκτροφείς είναι στην ομάδα που αναφέρει η @Eriana. Μίλα με όλους και μην αποφασίσεις βάσει εντοπιότητας, εκτός κι αν πληρούνται οι προσδοκίες σου. Αλλιώς 1000 φορές ένα μικρόσωμο αδεσποτάκι, που θα έχει τον μοναδικό του χαρακτήρα!

*Αν μπορώ να θέσω την προσωπική μου άποψη, θα πρότεινα το "Phoeliada Maltese".
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf