Αγορι ή κοριτσι;;;

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Ουτε αυτά θα έπρεπε να συμβαίνουν .
Εσυ δλδ σαν κυνοφιλος τι μπορείς να κανεις ;;;;
Να μην αγοράζεις από αυτούς ... Αν δεν υπάρχει ζήτηση θα σταματήσει η προσφορά ...
Ότι λέμε κ για το άλλο από πάνω δλδ.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Να ειναι παντα καλα αυτοι οι ανθρωποι οπου κι αν ειναι, μου χαρισαν μερικες απο τις πιο ωραιες στιγμες στη ζωη μου!
Φυσικα να ειναι παντα καλα οι ανθρωποι, αλλα οχι να τους πουμε και μπραβο. Μλκ εκαναν...και οπως σου ειπε και η @betty coltrane "Δηλαδη αν ηταν αλλος σκυλος/γατα που ειχαν αποκτηθει σωστα, δε θα σου ειχαν χαρισει ωραιες στιγμες;"
Ούτε το εκτροφικο γερμανικό με την δυσπλασία, ούτε το εκτροφικο γαλλικό με την σπονδυλική δυσπλασία, ούτε το εκτροφικο Dop με την καρδιοπάθεια δεν θα έπρεπε να γεννηθεί.
Δεν έχω δει κανένα ηθικολόγος κυνοφιλος να ωρυεται για αυτά όμως. Αυτά είναι ηθικά.
Μαλλον διαβαζεις επιλεκτικα θεματα στο forum.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εγω θα επικεντρωθώ σε αυτό

Aν το δει κανείς βραχυπρόθεσμα (πολύ βραχυπρόθεσμα όμως, με ορίζοντα 8 μήνες) τότε πράττει καλό που σώζει ένα κουτάβι.

Αν το δούμε όμως μακροπρόθεσμα, τότε βοηθά τον κουταβοπαραγωγό να ξεφορτωθεί τα κουτάβια. Και επειδή κατάφερε να τα ξεφορτωθεί θα ξαναβάλει γέννα σε 1 χρόνο και μετά ξανά και ξανά. Αν υποθέσουμε ότι κάθε γέννα βγάζει κατά μέσο όρο 6 κουτάβια και κάνουμε τον πολλαπλασιασμό πόσα κουτάβια θα βγάλει μετά το καθένα από αυτά κλπ. τότε ...

δεν σώζουμε ένα κουτάβι αλλά καταδικάζουμε πολλές δεκάδες άλλα. Έτσι γινόμαστε συνένοχοι.
Και κάπου πιο πριν ειπωθηκε ότι πρέπει να θυσιάσουμε κάποια.

Η ηθική λοιπόν κατ'εμέ μπορεί να είναι θεωρητική (βλ. κύρηγμα), και πρακτική, η τελευταία βασίζεται στη θέληση και τη προθυμία να κάνεις καλες πράξεις εδω και τώρα. Ναι σκεπτόμενος τις συνέπειες και ξεχωριζοντας το καλό από το ανούσιο, αλλά οχι αυριο, οχι του χρόνου, οχι όταν βελτιωθούμε σαν κοινωνία... right now!

Απλά, η ίδια η ζωή μας φέρνει καθημερινά ευκαιρίες κάτι να κάνουμε, και καποιοι τις χάνουν, κάποιοι όχι. Και όταν βλέπουμε πχ στον δρόμο μια άστεγη γιαγιά, κι ας 50 ατομα την προσπεράσουν λεγοντας πωω πως μας κατάντησαν κλπ, εγώ είμαι με τον έναν που θα της δώσει ένα κομμάτι ψωμί ή μια κουβέρτα για να ζεσταθεί.
Κι ας "μακροπροθέσμια" αυτή η πράξη ενθαρρύνει κάποιους άλλους, που θα είναι ουσιαστικά όχι πραγματικοί αστεγοι αλλα πρεζόνια κλπ να ζητιανεύουν και να λένε "α, ολο και θα βρεθεί κανας μαλακας που θα μας λυπηθεί". Εδώ είναι που θα χρειαστεί η αστυνομία, η επίγνωση του νόμου, η συνείδησή μας ως πολιτών κλπ.
Αλλά αν πρέπει να επιλέξω, να σώσω ένα ζωντανο ον σήμερα ή να το αφήσω έτσι για να έχουμε ενα πιο ηρεμο παραμεθαυριο (ΑΝ θα έχουμε...), επιλέγω το πρωτο.

Last edited:
  • Like
Reactions: Mariosgs

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
@Taitienitsa εισαι απολυτος/η σε αυτο που λες για την ενημερωση ! οταν δεν σου παει καν στο μυαλο οτι αυτο που πας να κανεις ειναι <<λαθος>> τι ακριβως να ψαξεις? οταν θεωρεις φυσιολογικο οτι το να παρεις σκυλι ρατσας το παιρνεις απο ιδιωτη απλα ζευγαρωνοντας 2 σκυλια που μοιαζουν σε μια ρατσα τι ακριβως να ψαξεις?

επισης εγω αυτα 1η φορα τα διαβαζω περι Byb, puppy mils και ολα αυτα.. δεν ειχα ιδεα και θεωρουσα δεδομενο οτι ολοι ετσι παιρνουν σκυλο .. δεν ειχα κατι να ψαξω ! ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω...

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Μαλλον διαβαζεις επιλεκτικα θεματα στο forum
Μια χαρά το διαβάζω. Βλέπω τον καθένα που μπαίνει για να ρωτήσει τι πρέπει να κάνει με το μη εκτροφικο κουτάβι του να τον/την περνάνε γενεές δεκατέσσερις οι περισσότεροι εδώ μέσα.

Όταν θα καταλάβετε ότι η ζωή είναι πάνω απ' όλα, πάνω από ηθικολογιες, κανόνες και ευχολόγια τότε ας ξεκινήσουμε την συζήτηση σε σωστή βάση.

Με την λογική των ηθικολογων θα έπρεπε τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς, επειδή δεν τα θέλουν, να θυσιαστούν στον βωμό τηε εμπέδωσης από όλους του οικογενειακού προγραμματισμού.

Αέναη συζήτηση.

Ζωή υπέρ πάντων. Αυτήν είναι η δική μου θέση και αυτή θα παραμείνει. Αυτήν θα υποστηρίζω και θα καταθέτω και εδώ μέσα και εκτός.

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Ζωή υπέρ πάντων. Αυτήν είναι η δική μου θέση και αυτή θα παραμείνει. Αυτήν θα υποστηρίζω και θα καταθέτω και εδώ μέσα και εκτός.
Αν μπορούσαν να απαντήσουν δεν νομίζω ότι θα είχαν την ίδια γνώμη τα περίπου 2 εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά στην Ελλάδα (χωρις να αναφέρω τα γατιά ...) .

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αν μπορούσαν να μιλήσουν θα έλεγαν να σταματήσετε να κάνετε μικροπολιτική στην πλάτη τους και την κατάσταση τους για να βγείτε γαμαουα μέσα σε ένα φόρουμ.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Δεν μιλησε νομιζω κανεις για θανατο ουτε φανταζομαι να υπαρχει εδω μεσα καποιος που να υποστιριζει ενα πογκρομ. Οταν ομως υπαρχει η δυνατοτητα να αποθευχθει μια γεννα που τα κουταβια θα ειναι καταδικασμενα να ζουν στο δρομο διαιωνιζοντας μια κατασταση τι θα πρεπει να κανει ο φιλοζωος, να μην σχολιασει και να πει το καθομολογια σωστο;
Σαφως και η ζωη προεχει. Γιατι τα συγχεεις; Το ενα δεν αναιρει το αλλο.

Αν μπορούσαν να μιλήσουν θα έλεγαν να σταματήσετε να κάνετε μικροπολιτική στην πλάτη τους και την κατάσταση τους για να βγείτε γαμαουα μέσα σε ένα φόρουμ.
Αν ειχες ασχοληθει πραγματικα και εμπρακτα εστω και λιγο ενεργα με το θεμα αδεσποτα θα ειχες πολυ διαφορετικη αποψη. Σαν θεατης και αποστασιοποιημενα ειναι διαφορετικα. Αν ομως βιωσεις τον πονο και την αγωνια που νιωθει ενας εθελοντης θα αλλαξεις αποψη.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Ηθικά σωστο είναι να ενημερώνεις before the fact. Το να πηδάς την ψυχολογία του καθένα που θέλει να κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει το ζωντανό πλάσματακι που έχει διπλή του, αναφέροντας τα λάθη που εκανε, το ότι είναι ανηθικος και ότι έχουμε ακούσει κατά καιρούς δεν είναι μόνο ανήθικο αλλά είναι και μικρονοωη εμπάθεια με στόχο την ικανοποίηση του ηθικολογου της θεωρίας.

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Προσωπικά θα το κάνω όποτε θεωρώ σωστό ... Δλδ πάντα κ όποτε μου δίνεται η ευκαιρία . Πριν-μετά για εμένα δεν έχει σημασία . Σημασία έχει να το ακούσει από κάποιον , με όποιον τρόπο , για να ξέρει για την επόμενη ... Για να ξέρει κ να το πει κ αυτός μετά ... Αλυσίδα είναι .

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
παντως πως προκυπτει οτι φταινε οι byb για τα αδεσποτα? αληθεια δεν στεκει καθολου...
οι περισοττεροι byb λατρευουν τα σκυλια τους και τα δινουν σε καλους ιδιοκτητες που θα τα αγαπανε και θα ζησουν σε καλες συνθηκες.. οπως το παλικαρι που πηρα εγω τον tyson !

φταινε στο οτι δεν κανουν τις απαραιτητες εξετασεις για να εξαλείψουν οσο περισσοτερο γινετε τις πιθανοτητες να υπαρχουν προβληματα υγειας... αλλα αδεσποτα γιατι?
επισης μην συγκρινουμε τους byb με τους μαλακες που αμολανε τα σκυλια τους εξω και ζευγαρωνουν με αδεσποτα .. εκει δημιουργουνται τα αδεσποτα ! σιγουρα υπαρχουν και μαλακες αλλα η πλειοψηφια δεν λεει αυτο !

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Ζωη υπερ παντων. Ναι, ναι.... ελα που δεν ειναι υπερπαντων ομως.

Και αυτη η καραμελα οτι υπαρχουν καθαροαιμα με χιλια μυρια προβληματα υγειας .. Ημαρτον ρε φιλε... 20-+ χρονια στον κοσμο των σκυλων την ιδια μαλακια ακουω. Αυτο τι σχεση εχει με την κατασταση των αδεσποτων στη χωρα μας? Εχετε δει αληθεια πολλα εκτροφικα στο δρομο?
Τα πραγματα ειναι απλα. Ειτε μιλαμε για καθαροαιμα ειτε για ημιαιμα. Ανηθικοτητα υπαρχει παντου. Αυτο ειναι αλλο θεμα ομως .. αλλο.. αλλο... Πως να το γραψουμε? ΑΛΛΟ το να ΑΛΛΟ το αλλο.
Θελετε ή οχι το μεγαλυτερο ποσοστο αδεσποτων ειναι σκυλια που εχουν αγοραστει απο τη ΧΕ ή το Car.gr με 100 ευρω, σκυλια που εχουν δωθει δωρο, σκυλια που εχουν δωθει απο το μπατζανακη του θειου σε μια καλη οικογενεια που συστησε ο γειτονας , σκυλια αγορασμενα απο πετ σοπ (ολο και λιγοτερα). Οι γεννες των ιδιωτων ειναι κατα ενα 90% υπευθυνες για τα χιλιαδες αδεσποτα.

Και οποιοσδηποτε εχει αλλη αποψη, δεν εχει ασχοληθει ποτε περα απο το σκυλο του. Δεν ξερει τι συμβαινει εξω στο δρομο. Απλα τα πραγματα.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ποσο πια before the fact?
Ποσα χρονια,ποσες σελιδες,ποσο σαλιο?
Ποσοι παραδεχονται οτι εκαναν λαθος?
Ποιοι μπηκαν και ζητησαν βοηθεια και δεν την πηραν?

Οποιος σεβεται πραγματικα καθενα ζωντανο πλασμα φροντιζει και να μην το δημιουργησει αν δεν μπορει να του εξασφαλιζει μια αξιοπρεπη ζωη ειτε προκειται για διποδο ειτε για τετραποδο!

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
- πηρα αυτο εδω το σκυλακι απο τη θεια της θειας του γειτονα, γτ μου το χαρισαν κ δεν μπορουσα να το αποχωριστω. Ειναι αγορι ή κοριτσι;
- κοριτσι είναι, ξέρεις ομως οτι η θεια της θειας του γειτονα εκανε τεραστιο, εκγληματικο λαθος; και εσυ πρεπει να μην το επαναλαβεις, οποτε οταν με το καλο μεγαλωσει ΜΗΝ το ζευγαρωσεις και πιεσε και τη θεια της θειας του γειτονα να στειρωσει τη σκυλα της.
- πω, δεν το ηξερα, thank you, αυτο θα κανω

Σε εναν κοσμο του μελλοντος οπου θα ηθελα να ζησω εγω, καπως έτσι θα ηταν τετοιοι μιτοι

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ζωη υπερ παντων. Ναι, ναι.... ελα που δεν ειναι υπερπαντων ομως.

Και αυτη η καραμελα οτι υπαρχουν καθαροαιμα με χιλια μυρια προβληματα υγειας .. Ημαρτον ρε φιλε... 20-+ χρονια στον κοσμο των σκυλων την ιδια μαλακια ακουω. Αυτο τι σχεση εχει με την κατασταση των αδεσποτων στη χωρα μας? Εχετε δει αληθεια πολλα εκτροφικα στο δρομο?
Τα πραγματα ειναι απλα. Ειτε μιλαμε για καθαροαιμα ειτε για ημιαιμα. Ανηθικοτητα υπαρχει παντου. Αυτο ειναι αλλο θεμα ομως .. αλλο.. αλλο... Πως να το γραψουμε? ΑΛΛΟ το να ΑΛΛΟ το αλλο.
Θελετε ή οχι το μεγαλυτερο ποσοστο αδεσποτων ειναι σκυλια που εχουν αγοραστει απο τη ΧΕ ή το Car.gr με 100 ευρω, σκυλια που εχουν δωθει δωρο, σκυλια που εχουν δωθει απο το μπατζανακη του θειου σε μια καλη οικογενεια που συστησε ο γειτονας , σκυλια αγορασμενα απο πετ σοπ (ολο και λιγοτερα). Οι γεννες των ιδιωτων ειναι κατα ενα 90% υπευθυνες για τα χιλιαδες αδεσποτα.

Και οποιοσδηποτε εχει αλλη αποψη, δεν εχει ασχοληθει ποτε περα απο το σκυλο του. Δεν ξερει τι συμβαινει εξω στο δρομο. Απλα τα πραγματα.
Ποσο πια before the fact?
Ποσα χρονια,ποσες σελιδες,ποσο σαλιο?
Ποσοι παραδεχονται οτι εκαναν λαθος?
Ποιοι μπηκαν και ζητησαν βοηθεια και δεν την πηραν?

Οποιος σεβεται πραγματικα καθενα ζωντανο πλασμα φροντιζει και να μην το δημιουργησει αν δεν μπορει να του εξασφαλιζει μια αξιοπρεπη ζωη ειτε προκειται για διποδο ειτε για τετραποδο!
Ειστε εμπαθεις και ηθικολογοι της θεωριας και οι δυο σας!!

και προσπαθειτε να το παιξετε γαμαουα σε ενα φορουμ!

Σας καταλαβαμε επιτελους!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.960
7.535
Ειστε εμπαθεις και ηθικολογοι της θεωριας και οι δυο σας!!

και προσπαθειτε να το παιξετε γαμαουα σε ενα φορουμ!

Σας καταλαβαμε επιτελους!
Παιδί μου σου λέω, βολεψάκηδες του πληκτρολογίου, αυτή η μάστιγα! Έχουνε βγει θαρρείς στους δρόμους ποτέ να περιθάλψουν αδέσποτο και μιλάνε; Άσε, άσε!

@mareco συστήθηκες τελικά; Είχα δουλειά, δεν είδα :ROFLMAO:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μηδενικη ανοχη σε τετοιου ειδους γεννες.
Μηδενικη ανοχη και σε "εκτροφικες"που δεν πληρουν τις προυποθεσεις.

Και αφου λυσαμε το θεμα του φυλου του κουταβιου μηπως θα μπορουσε η θεματοθετρια να ασχοληθει και με το κιτρινισμα του κουταβιου απο τα κατουρα?
Μηπως θα ηθελε καποια βοηθεια πριν ερεθιστει το δερμα του και αρχισει να εχει προβλημα?

Μετα τιμης
Μια γαμαουα του φορουμ!

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
παντως πως προκυπτει οτι φταινε οι byb για τα αδεσποτα? αληθεια δεν στεκει καθολου...
οι περισοττεροι byb λατρευουν τα σκυλια τους και τα δινουν σε καλους ιδιοκτητες που θα τα αγαπανε και θα ζησουν σε καλες συνθηκες.. οπως το παλικαρι που πηρα εγω τον tyson !

φταινε στο οτι δεν κανουν τις απαραιτητες εξετασεις για να εξαλείψουν οσο περισσοτερο γινετε τις πιθανοτητες να υπαρχουν προβληματα υγειας... αλλα αδεσποτα γιατι?
επισης μην συγκρινουμε τους byb με τους μαλακες που αμολανε τα σκυλια τους εξω και ζευγαρωνουν με αδεσποτα .. εκει δημιουργουνται τα αδεσποτα ! σιγουρα υπαρχουν και μαλακες αλλα η πλειοψηφια δεν λεει αυτο !
Τρολαρεις?

• Like
Reactions: Δημητρα_kme