Αγορι ή κοριτσι;;;

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Οποιος σεβεται πραγματικα καθενα ζωντανο πλασμα φροντιζει και να μην το δημιουργησει αν δεν μπορει να του εξασφαλιζει μια αξιοπρεπη ζωη ειτε προκειται για διποδο ειτε για τετραποδο!
Του εξασφαλιζει...το χαριζει σε καποιον που δε μπορει να ξεχωρισει αν ειναι αρσενικο ή θηλυκο...
Αλλα επειδη ειναι after the fact, μην του πουμε του καποιου για τη μλκ που εχει παιχτει (και ειναι μετοχος απο τη στιγμη που "ξαλαφρωνει" τον ιδιοκτητη των κουταβιων) , γιατι αυτος απλα εσωσε μια ζωη. Και αυτος ο καποιος θα ζευγαρωσει και αυτος την σκυλιτσα του για να "βιωσει την χαρα της ζωης" κ.ο.κ.

@Taitienitsa οταν θεωρεις φυσιολογικο οτι το να παρεις σκυλι ρατσας το παιρνεις απο ιδιωτη απλα ζευγαρωνοντας 2 σκυλια που μοιαζουν σε μια ρατσα τι ακριβως να ψαξεις?
Και γω ξερω οτι τα πλυντηρια κανουν σβουρες και πλενουν τα ρουχα. ΟΛΑ την ιδια δουλεια κανουν.
Πριν αγορασω ομως, μπηκα και εκανα ερευνα, για να μαθω ποιο κανει καλυτερα την δουλεια του, ποιο ειναι πιο αξιοπιστο, απο που μπορω να το παραλαβω πιο συντομα. Ειχα λογο; Ας επαιρνα το πρωτο που θα εβρισκα μπροστα μου στο πρωτο καταστημα ηλεκτρικων συσκευων...
Υποθετω οτι και η Χ κοπελιτσα που παιρνει το Χ κουταβι απο την γεννα της θειας της κολλητης της, πριν παει για σουσι με τις φιλες της μπαινει και σε καποιο site να δει που θα φαει το καλυτερο. Ή για να αγορασει την καινουρια αδιαβροχη μασκαρα, ολο και καποια φιλη της θα ρωτησει πριν τα σκασει, μην πανε χαμενα τα χρηματα της.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ γιατι (σχεδον) ολοι μπαινουν να ρωτησουν την παπαριτσα τους αφου τα βρουν μπαστουνια;

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
@Haris Drazen αν και λιγο ακυρο το παραδειγμα, μπηκες να δεις τι μαρκα/ρατσα θα παρεις επειδη ξερεις οτι υπαρχουν πολλες ρατσες μαρκες!!!.. δεν εψαξες να δεις αν το πλυντηριο κανει σβουρες ή μπρος πισω...γιατι πολυ απλα ξερεις οτι κανει σβουρες και οχι πανω κατω η μπρος πισω !
οταν θεωρεις κατι δεδομενο δεν σκεφτεσαι ενναλακτικες γιατι απλα το εχεις δεδομενο... ελπιζω να καταλαβες τι σου λεω.. και σου μιλαω για εμενα και πως το εβλεπα εγω

μετα βρηκα το φορουμ τυχαια και γραφτηκα και ευτυχως εμαθα πολλα που σιγουρα δεν θα τα επαναλαβω στο μελλον και γενικα απεκτησα μια αλλαη ανιτληψη...

δες ομως κραξιμο που της εριξαν ολοι χωρις κανενα λογο με το που μπηκε, αμεσως της την επεσαν!
γενικοτερα επικρατει μια αντιληψη που βαζουν αρκετα ατομα την ''μη σωστη απολτηση σκυλου '' πιο πανω απο την σωστη ευζωια του σκυλου !

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
[...]και τα δινουν σε καλους ιδιοκτητες που θα τα αγαπανε και θα ζησουν σε καλες συνθηκες.. [...]
Απλό:

1° Παράδειγμα:
«Καλός ιδιοκτήτης» για μένα θεωρείται αυτός ο οποιός πληρεί κάποιες προϋποθέσεις πρωτίστως ηθικής και φιλοσοφίας!

«Καλός ιδιοκτήτης» για τον απέναντι μου θεωρείται αυτός που ανοίγει την πόρτα να σουλατσάρει ο σκύλος του μόνος του στην γειτονιά!

Συμβαίνει αυτό? Και βέβαια συμβαίνει! Δημιουργούνται αδέσποτα από τον γείτονα μου? Δημιουργούνται!

2° Παράδειγμα:
Ένας ιδιοκτήτης αποφασίζει να ζευγαρώσει το ζώο του! Με το μυαλό που διαθέτει και όσο τον κόφτει θα δώσει τα σκυλιά του σε «καλούς ιδιοκτήτες» όπως ο γείτονας στο 1° παράδειγμα.

Δημιουργούνται αδέσποτα? Δημιουργούνται!

3° Παράδειγμα:
Ένα εκτροφέας δίνει κουτάβι από την γέννα του σε κάποιο χαϊβάνι από τους παραπάνω.

Δημιουργούνται αδέσποτα? Δημιουργούνται!

*(Οι περιπτώσεις των παραδειγμάτων 1 & 2 είναι πολύ περισσότερες από ότι του παραδείγματος 3)*

Αν στις εξισώσεις των παραπάνω βάλεις ότι μετά από τους 3 τύπους από πάνω και αφού έχει δημιουργηθεί η 1η γενιά αδέσποτων-ανεπιθύμητων-αχρειάστων ζωών από 'κει και πέρα χάνεται η μπάλα!

Δεν θέλει πολύ κλικ κλικ! Λίγο το μυαλό να δουλεύει και αν συνεχίσεις την σκέψη σου θα βρεις και άλλες αιτίες!

Τις συνθήκες που θα ζήσουν τα σκυλιά τους οι 3 παραπάνω τύποι χεσμένες τις έχω αν χώνουν τα τσουτσούνια των σκύλων τους από 'δω και από 'κει δημιουργώντας αχρειάστες ζωές! Τι να το κάνω αν τον τσιπάρει, αν τον ταίζει σωστά, αν τον ασκεί, αν τον έχει σε ωραιότατo kennel στην αυλή ή τον έχει μέσα στο σπίτι άρχοντα!

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
ποπο ρε φιλαρακι,, ασε τις ατακες πολυ μυαλο θελει και τετοια...αυτα πες τα αλλου.. κανουμε κουβεντα αν εσυ νομιζεις οτι εχεις το μυαλο και εμεις δεν το εχουμε κατσε μιλα μονος σου..

αδεσποτα δεν δημιουργουνται τοσο απο τους byb αλλα απο τους μαλακες που παρατανε τα σκυλια τους και αυτους που τα αφηνουν να βολταρουν μονα τους.. και προς αποφυγη παραξηγησεων ειμαι αντιθετος στις ανεξέλεγκτες γεννες απλα μην γραφουμε υπερβολες μονο και μονο για να γραφτουν

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Σε εναν κοσμο του μελλοντος οπου θα ηθελα να ζησω εγω, καπως έτσι θα ηταν τετοιοι μιτοι
Κορίτσι μου, στον κόσμο του μέλλοντος που θέλουμε καμία θεία της φίλης μου δεν θα ζευγαρώνει το σκυλάκι της.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Μα θέλει πολύ μυαλό, τι να κάνουμε δηλαδή τώρα!

Όταν εξαλειφθούν τα αδέσποτα τότε θα θέλει λίγο μυαλό!

Όταν μου μπερδεύεις την ευζωϊά και το περιορίζεις το πράγμα απ'όταν ανοίξει το ζώο τα μάτια του και μετά, έχουμε πρόβλημα!
Κανονικά θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει πριν τα ανοίξει!

Το που θα ζουν αφού υιοθετηθούν, αν είναι σε όμορφα σπίτια, σε όμορφα kennel, αν είναι τσιπαρισμένα, χτενισμένα, καλοταϊσμένα κτλ νομίζω λίγο ενδιαφέρουν!

Ξεχώρισε λίγο την ευζωία της μονάδας και τη ευζωία του είδους! Κοίτα το σύνολο!

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
@sake ναι, το παραδειγμα μου ειναι λιγο ακυρο, πιασε ομως την ουσια.
μπαινοντας να διαβασει καποιος ΠΡΙΝ παρει εναν σκυλο (οχι απαραιτητα για την ρατσα, αλλα για το πως ξεχωριζει ενα αρσενικο απο ενα θηλυκο κουταβι ρε αδερφε),ειδικα αν ειναι παντελως ασχετος, ολο και καπου θα πεσει το ματι του και σε πληροφοριες που μπορει να ειχε δεδομενες.

Το κραξιμο και ο τροπος που εκφραζεται ο καθενας, σιγουρα δε μπορει να γινεται καθε φορα με τον ιδανικο τροπο και απο ολους. Φορουμ ειναι, γραφει ο οποιοσδηποτε. Και γραφουν και ατομα που εχουν αφιερωσει απειρες ωρες απο την ζωη τους, για να σωσουν τα παρατημενα κουταβακια της θειας, που δεν βγηκαν "μαλτεζακια" τελικα και ατομα που τα εχουν γραψει εδω μεσα αλλες εκατονταδες φορες,χρονια τωρα...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
Για όλους τους κακεντρεχείς ηθικολόγους και κάφρους που αποπαίρνουν τα μέλη που πήραν σκύλο από γέννα του κυρ Μάκη, από πετσοπ κλπ, παραθέτω κειμενάκι γλυκουλινιάρικο και ναζιάρικο για welcome. Κάντε το copy/paste για να ανεβάσουμε όλοι μαζί το επίπεδο γλυκόζης στο φόρουμ - τώρα μπορούμε.

:love:Άααααχου το γλυκουλίνιιιιιι :love: - άχου το πως είναι! Να σου ζήσει η ψυχούλα μου, το αρκουδάκι σου, πλάσμα του Θεού είναι.... ψυχούλα μου! Είναι ψυχούλες τελικά τα ψυχουλίνια! Ψυχήηηη μου! <3 <3 <3:love:

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Για όλους τους κακεντρεχείς ηθικολόγους και κάφρους που αποπαίρνουν τα μέλη που πήραν σκύλο από γέννα του κυρ Μάκη, από πετσοπ κλπ, παραθέτω κειμενάκι γλυκουλινιάρικο και ναζιάρικο για welcome. Κάντε το copy/paste για να ανεβάσουμε όλοι μαζί το επίπεδο γλυκόζης στο φόρουμ - τώρα μπορούμε.

:love:Άααααχου το γλυκουλίνιιιιιι :love: - άχου το πως είναι! Να σου ζήσει η ψυχούλα μου, το αρκουδάκι σου, πλάσμα του Θεού είναι.... ψυχούλα μου! Είναι ψυχούλες τελικά τα ψυχουλίνια! Ψυχήηηη μου! <3 <3 <3:love:
Ενω πρέπει να πάμε κατευθείαν στην ωμή αλήθεια.

Ρε μαλ@κισμένο, πως τολμησες κι ήρθες στο φορουμ με το σκ@τοσκυλο της σκ@τοθειας σου, να της κοπουν τα χερια της σκ@τογριας, αντε ουστ απο δω :mad::mad::mad::mad:

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
@sake ναι, το παραδειγμα μου ειναι λιγο ακυρο, πιασε ομως την ουσια.
μπαινοντας να διαβασει καποιος ΠΡΙΝ παρει εναν σκυλο (οχι απαραιτητα για την ρατσα, αλλα για το πως ξεχωριζει ενα αρσενικο απο ενα θηλυκο κουταβι ρε αδερφε),ειδικα αν ειναι παντελως ασχετος, ολο και καπου θα πεσει το ματι του και σε πληροφοριες που μπορει να ειχε δεδομενες.

Το κραξιμο και ο τροπος που εκφραζεται ο καθενας, σιγουρα δε μπορει να γινεται καθε φορα με τον ιδανικο τροπο και απο ολους. Φορουμ ειναι, γραφει ο οποιοσδηποτε. Και γραφουν και ατομα που εχουν αφιερωσει απειρες ωρες απο την ζωη τους, για να σωσουν τα παρατημενα κουταβακια της θειας, που δεν βγηκαν "μαλτεζακια" τελικα και ατομα που τα εχουν γραψει εδω μεσα αλλες εκατονταδες φορες,χρονια τωρα...
αν δεν γινετε με τον ιδανικο τροπο, τοτε μην περιμενουν ολοι αυτοι οι politically correct, αποτελεσματα !! γιατι πολυ απλα δεν τους μαθαινουν τιποτα, ακριβως το αντιθετο κανουν !

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
αν δεν γινετε με τον ιδανικο τροπο, τοτε μην περιμενουν ολοι αυτοι οι politically correct, αποτελεσματα !! γιατι πολυ απλα δεν τους μαθαινουν τιποτα, ακριβως το αντιθετο κανουν !
Εκτος ομως απο τους politically correct που τα χωνουν ακομψα, υπαρχουν και αλλοι που τα λενε πιο ψυχραιμα. Το θεμα ειναι (και παλι) αλλο, που σου διαφευγει. Τι κανει ο καθενας ατομικα!
Ποσοι απο αυτους που εκαναν τη μλκ, ειναι ανοιχτοι να διαβασουν και να παραδεχτουν οτι εκαναν λαθος. Ποσοι το αφομοιωνουν και κυριως ποσοι επιστρεφουν στην θεια να της εξηγησουν οτι εχει κανει μλκ; Για να συμβει αυτο, πρεπει ο αλλος να εχει αισθημα ατομικης ευθυνης, που αν την ειχε, θα ψαχνοταν εξ αρχης. Αρα, κυνηγαμε την ουρα μας. Αποψη μου.
Μακαρι εσυ να εισαι στο φορουμ για πολυ καιρο ακομα και να παρεις την σκυταλη της ηρεμης φωνης που θα τα λεει στους ασχετους με τον ιδανικο τροπο. Μην κατακρινεις ομως και οσους διαβαζουν το ερωτημα αν το κουταβι ειναι αρσενικο η θηλυκο και τους πεφτουν τα μαλλια...δε νομιζω οτι ασκουν καμια μικροπολιτικη, ουτε βγαινουν για να το παιξουν γαμαουα στα φορουμ. Αγανακτιση τους βγαινει (και μου βγαινει ενδεχομενως...)

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
ενας απο αυτους που εκανε τη <<μαλακια>> ειμαι εγω... και το εχω παραδεχτει ! αν δεν το ειχα κανει δεν θα ειχα αυτο το απιστευτο σκυλι ομως :D οποτε δεν το μετανιωνω ! στο μελλον ξερω το σωστο μονοπατι ομως ;)

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Και αυτη η καραμελα οτι υπαρχουν καθαροαιμα με χιλια μυρια προβληματα υγειας .. Ημαρτον ρε φιλε... 20-+ χρονια στον κοσμο των σκυλων την ιδια μαλακια ακουω.
Μήπως επειδή ισχύει;

Όπως είπαμε αέναη συζήτηση.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
καλα εσυ τρολλαρεις που εχεις κανει εξατσεις DNA στο σκυλο σου ..
εγω καθολου δεν τρολλαρω
Δε μπορείς να το δεχτείς ή να το καταλαβςις??
Δλδ θεωρείς ότι η διαφορά ενός byb και ενός εκτροφεα είναι ότι ο εκτροφέας κάνει εξετάσεις υγείας.
Και πως οι byb αγαπάνε τα σκυλιά τους και τα δίνουν μόνο σε καλές οικογένειες.
Δλδ αν βρεις ένα byb που έχει κάνει εξετάσεις υγείας στο σκύλο του είσαι κομπλε.
Είσαι τόσο καιρό εδώ μέσα και αλήθεια πιστευεις αυτό?

Δλδ άντε πες ο κάθε άσχετος δε ξέρει από μαρκες εσύ που ξέρεις δύο πράγματα υποστηρίζεις αυτο?

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
πιστευω οτι υπαρχουν εκτροφεις και εκτροφεις... και byb kai byb !!!
εχω δει εκτρφειο στο facebook να λεει κουταβι ροτβαιλερ 1000ε λες και ειναι glx !!! και εχω δει και byb που γραφει πολυ προσεγμενα λογια και διαλεγει που δινει τα κουταβια

οι εξετασεις υγειας ηταν ενα παραδειγμα γιατι σχεδον κανενας byb δεν κανει εξετασεις κτλπ που για μενα ειναι το πιο σημαντικο !

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
πιστευω οτι υπαρχουν εκτροφεις και εκτροφεις... και byb kai byb !!!
εχω δει εκτρφειο στο facebook να λεει κουταβι ροτβαιλερ 1000ε λες και ειναι glx !!! και εχω δει και byb που γραφει πολυ προσεγμενα λογια και διαλεγει που δινει τα κουταβια

οι εξετασεις υγειας ηταν ενα παραδειγμα γιατι σχεδον κανενας byb δεν κανει εξετασεις κτλπ που για μενα ειναι το πιο σημαντικο !
Το εκτροφειο που είχες δει προφανώς δεν ήταν εκτροφειο αλλά bybαδικο.
Εκτροφεας είναι αυτός που προσπαθεί να βελτιώσει τη φυλή και που δίνει τη ζωή του για αυτή.
Byb καλός δεν υπάρχει.
Αυτός που θα τρέξει το σκύλο του σε εκθέσεις θα διαλέξει κατάλληλα αίματα για να καλυψει μειονεκτήματα και να βελτιώσει τη φυλή, αυτός που θα κάνει όλες τις εξετάσεις κλπ κλπ κλπ είναι εκτροφέας.

Όποιος δεν κάνει τα παραπάνω είναι byb άσχετα τις εγκαταστάσεις

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32

Να μη ερθει η κοπέλα με τη περίοδο σπίτι σου πριν περάσουν σαράντα μέρες.

Συγνωμη νόμιζα ότι γράφαμε στις μανουλες του fb

Last edited:

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
οκ μην κολας στον ορο byb ! μια χαρα εκτροφειο ηταν και εγραφε αυτο ακριβως που σου λεω!
οσο αναφορα οτι οι εκτροφεις προσπαθουν να κανουν καλυτερη τη φυλη ειναι τουλαχιστον γελοιο και χιπστεραδικη ατακα μεταξυ κυνοφιλων ηθικων κτλπ κτλπ... γιατι αν θες εχω πολλες φυλες που εχουν καταστρεψει οι εκτροφεις

μην γραφεις κατι που απλα εγραψαν 2 χιπστεραδες εδω μεσα... οι εκτροφεις κανουν γεννες γιατι γουσταρουν και αγαπανε αυτο που κανουν (οχι ολοι)..μεχρι εδω ναι ! αν πιστευεις οτι προσπαθουν να βελτιωσουν κατι ζεις σε ενα ωραιο παραμύθι

και αν νομιζεις οτι υποστηριζω τους byb κανεις λαθος, σαφως και αν θες καθαροαιμο κουταβι θα πας σε εκτροφεα , οχι ομως για να παρεις ενα βελτιωμενο μοντελο γπ

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
οκ μην κολας στον ορο byb ! μια χαρα εκτροφειο ηταν και εγραφε αυτο ακριβως που σου λεω!
οσο αναφορα οτι οι εκτροφεις προσπαθουν να κανουν καλυτερη τη φυλη ειναι τουλαχιστον γελοιο και χιπστεραδικη ατακα μεταξυ κυνοφιλων ηθικων κτλπ κτλπ... γιατι αν θες εχω πολλες φυλες που εχουν καταστρεψει οι εκτροφεις

μην γραφεις κατι που απλα εγραψαν 2 χιπστεραδες εδω μεσα... οι εκτροφεις κανουν γεννες γιατι γουσταρουν και αγαπανε αυτο που κανουν (οχι ολοι)..μεχρι εδω ναι ! αν πιστευεις οτι προσπαθουν να βελτιωσουν κατι ζεις σε ενα ωραιο παραμύθι

και αν νομιζεις οτι υποστηριζω τους byb κανεις λαθος, σαφως και αν θες καθαροαιμο κουταβι θα πας σε εκτροφεία , οχι ομως για να παρεις ενα βελτιωμενο μοντελο γπ
Καταρχήν υπάρχουν πολλά εκτορφεια που δεν πουλάνε "βελτιωμένα" μοντελα.
Για αυτό πρέπει να κάνεις σωστή ερευνα.

Εγώ ζω σε ένα ονειρο που λέω ότι ο ΣΩΣΤΟΣ ΕΚΤΡΟΦΈΑΣ προσπαθεί να βελτιώσει τη φυλη,ενώ εσύ που λες ότι οι BYB αγαπάνε τα σκυλιά τους και τα δίνουν μόνο σε σωστές οικογένειες ζεις στο πραγματικό κόσμο έτσι?

Τα άλλα περί χιπστερ κλπ δε κατάλαβα που κολλανε.Αν εννοείς ότι οι σωστοί εκτροφείς είναι ρομαντικοι ονειροπόλοι με ένα όραμα και ελπίδα για τη φυλή τους,τότε μακάρι όλοι να ήμασταν χιπστεραδες.
Το εκτροφειο τι έγραφε? Ότι το κουτάβι κοστίζει 1000 $ ??
Ναι και?? Αν είναι από σωστά αίματα με γονείς πρωταθλητές,με τις εκθέσεις τους τις εργασίες τους τις εξετάσεις τους και τη ζωαρα τους καλά κάνει και το δίνει τόσο.

Έχεις σκεφτεί όμως ότι υπάρχει περίπτωση να πας εσύ με ένα χιλιάρικο και να σε απορρίψει?

Ενώ σε ένα byb με ένα χιλιάρικο σου πουλάει όλα τα κουτάβια 3 ημερών

Γελοίο είναι να εξισώνονται οι ΣΩΣΤΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΊΣ με τους BYB.
Και όχι μόνο γελοιο αλλά και εν δυναμει επικίνδυνο σε ένα φόρουμ που αφορα την κυνοφιλια τουλάχιστον

• Like
Reactions: Allendog and Eroe

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
tespa φιλε μου εγραψα ποιος ειναι σωστος τροπος να αποκτησεις ενα σκυλο, αν θες καθαροαιμο και μονο...δεν θα μπω στο τριπακι να εξηγω και να σου γραφω σεντονια τα ιδια και τα ιδια ...
θες να πιστευεις οτι οι εκτροφεις εκτρεφουν για να βελτιωσουν φυλες? οκ πιστευε το, εγω παλι δεν το πιστευω !
τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα ομως και αν το δεις και τελειως ωμά και λες οτι σε ενδιαφερουν τα αδεσποτα εισαι κατα των εκτροφείων και των byb!
γιατι τι σημασια εχει αν παρεις απο byb και τι σημασια εχει να παρεις απο εκτροφεα? το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο, οτι το αδεσποτο παραμενει στο δρομο ! οποτε αν κουβεντιαζουμε για αδεσποτα φιλοι μου ο ορος εκτροφεας ειναι το ιδιο κατακριτεος με τον ορο byb
τονιζω οταν μιαλμε για αδεσποτα !!!!!! το τονιζω!