Αγορι ή κοριτσι;;;

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Deacon και μαρίε δεν διατύπωσα σωστά... Έχετε δικιο... Έχω πετύχει θεματα αμετρητα που κάποιος θεματοθετης ζητάει σκύλο απο εκτροφειο και πέφτουν τα κοράκια να τον φάνε λεγόντας του να πάρει αδέσποτο... Βασικα δεν τον προτρεπουν απλά!! Επιμένουν!! Και αυτοί που επιμενουν έχουν σκυλιά από εκτροφείο...
Μιλάμε για την απόλυτη υποκρισία!!
Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Όταν μπαίνει κάποιος που θέλει να πάρει σκύλο για πρώτη φορά στη ζωή του και όντας άσχετος ζητάει να του πουν για εκτροφείο κάποιας δυναμικής φυλής που ακόμα και πιο έμπειροι θα τα έβρισκαν μπαστούνια σαφώς και τον προτρέπουν σε καταφύγιο.
Με αυτό τον τρόπο σώζεται όντως μια ψυχή, εξασφαλίζεται κατά κάποιον τρόπο η ευζωία του σκύλου κροκόδειλου που ονειρεύεται και τέλος διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα αυτού και των οικείων του που θέλει ποιμενικό Καυκάσου για πετ.
Το παράδειγμα είναι εντελώς τυχαίο και η οποία ομοιότητα είναι απλά σύμπτωση.

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
Δεν ξέρω γιατί νομίζεις μιλάω για σένα πάντως το είπα γενικά γιατί το έχω δει χωρίς να κρατήσω όνομα...

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
@vasgial δε οτιδήποτε πεις-πω θα βρίσκουμε πάντα μια δικαιολογία- απάντηση..

Δεν θέλω να παρεξηγηθω με κανέναν αλήθεια ...λέω καθαρά τις απόψεις μου κ κάνω μου διαλογο, το ξεκαθάριζω γτ σε αυτό το φόρουμ τα αίματα ανάβουν στα μπαμ

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
Δηλαδή σου φαίνεται φυσιολογικό να έχεις σκύλο απο έκτροφεα και να επιμένεις στον άλλον που θελει καθαροαιμο να πάρει αδεσποτο?? Τονίζω τη λέξη επιμενεις

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
@vasgial δε οτιδήποτε πεις-πω θα βρίσκουμε πάντα μια δικαιολογία- απάντηση..

Δεν θέλω να παρεξηγηθω με κανέναν αλήθεια ...λέω καθαρά τις απόψεις μου κ κάνω μου διαλογο, το ξεκαθάριζω γτ σε αυτό το φόρουμ τα αίματα ανάβουν στα μπαμ
Δεν υπάρχει λόγος να ανάψουν τα αίματα. Διάλογος γίνεται. Ο καθένας λέει τις απόψεις και τα επιχειρήματα του. Λύση δεν θα δώσουμε μέσα από το φόρουμ, μόνο τροφή για σκέψη.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
Δηλαδή σου φαίνεται φυσιολογικό να έχεις σκύλο απο έκτροφεα και να επιμένεις στον άλλον που θελει καθαροαιμο να πάρει αδεσποτο?? Τονίζω τη λέξη επιμενεις
Με αυτή τη λογική, εσύ ας πούμε δεν θα 'πρεπε να δικαιούσαι να γράψεις πουθενά ούτε γραμμή για το από που παίρνει κανείς σκύλο, διότι:
  • Δεν έχεις πάρει από εκτροφέα
  • Δεν έχεις πάρει αδέσποτο

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Το σωστο θα ηταν παντα η πρωτη επιλογη να ειναι απο τα ηδη υπαρχοντα. Αν δεν ικανοποιουνται οι απαιτησεις, τοτε πας παρακατω και προτεινεις καθαροαιμο. Δεν εχει σημασια τι σκυλο εχεις.

Για την επιμονη συμφωνω, γενικα. Αν ο αλλος δεν ξερει τι θελει αλλα το μονο που θελει ειναι ρατσα τοτε δεν του αξιζει ημιαιμος σκυλος. :cool:
Αν δεν μπορει να καταλαβει απο μονος του οτι πολυ συντομα ο σκυλος παυει να ειναι γπ, πιτμπουλ, λαμπραντορ κλπ και γινεται 'ο σκυλος μου', δεν θα καταφερει να του το εξηγησει κανεις.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Ας γράψω και εγώ, αφού έχω δικαίωμα να μιλάω μιας και έχω 2 πεντιγκρένια και 4 από διάσωση (Εκτός αν πρέπει να πάρω και ενα απο ΒΥΒ η πετ σοπ
)

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν λύνεται, θα μπορούσε όμως να μειωθεί.

Αν απαγορευόντουσαν γέννες από σκύλους που δεν έχουν pd , αν υπήρχε μεγάλο πρόστιμο σε αυτούς που έκαναν αλλά και σε αυτούς που αγόραζαν η απλώς υιοθετούσαν από τέτοιες γέννες.

Κατευθείαν μειωνόταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα με τα αδέσποτα και συγχρόνως γινόταν ένα καλό βήμα να διασφαλιστεί αν όχι η ιδανική ευζωία αλλά η καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης τον σκύλων αναπαραγωγής.

Απαγόρευση να πουλιούνται σκυλιά από πετ σοπ η άλλους μεσάζοντες.

Δωρεάν στείρωση (όχι υποχρεωτική ) σε σκυλιά που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και αποκτήθηκαν πριν τον νόμο.

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
Με αυτή τη λογική, εσύ ας πούμε δεν θα 'πρεπε να δικαιούσαι να γράψεις πουθενά ούτε γραμμή για το από που παίρνει κανείς σκύλο, διότι:
  • Δεν έχεις πάρει από εκτροφέα
  • Δεν έχεις πάρει αδέσποτο

γιατι? τι σχεση εχει αυτο που λες?

ρε παιδι μου μπορω να σου δωσω αμετρητες παρομοιωσεις για το να επιμενεις σε καποιον να παρει αδεσποτο ενω αυτος ζητησε καθαροαιμο και εσυ που επιμενεις να εχεις καθαροαιμο...
νομιζω πως καταλαβαινεις τον τροπο σκεψης μου απλα δεν θελεις να το αποδεχτεις.

εγω σε πραγματα που δεν εχω γνωση δεν δινω συμβουλες... αλλα αυτο δεν ειναι συμβουλη η εμπειρια ειναι κοινη λογικη..
σαν να κερδισω το τζοκερ να θελω να αγορασω για φεραρι εσυ να μου λες οχι χαρισε τα σε φτωχους και στο γκαραζ σου να εχεις 2 φερραρι.... :D

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
σαν να κερδισω το τζοκερ να θελω να αγορασω για φεραρι εσυ να μου λες οχι χαρισε τα σε φτωχους και στο γκαραζ σου να εχεις 2 φερραρι.... :D
Απ εκει το πας, απο εδω το φερνεις... το πες επιτελους.
Προβαλεις στους αλλους δικες σου αποψεις.

Να ρωτησουμε τη @vek που εχει και φερραρι και ζασταβα. Τα κυριλε σκυλια σου δε δυσανασχετουν με τους φτωχους συγγενεις;

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
@betty coltrane προβαλω δικες μου αποψεις ? δεν καταλαβαινω τι εννοεις... παντως σιγουρα δεν το λες για καλο...τεσπα δεν εννουσα τα αδεσποτα zastava kai ta καθαρα φερραρι.. επισης δεν εχω ουτε φερραρι ουτε καθαροαιμο ...

Last edited:

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Απ εκει το πας, απο εδω το φερνεις... το πες επιτελους.
Προβαλεις στους αλλους δικες σου αποψεις.

Να ρωτησουμε τη @vek που εχει και φερραρι και ζασταβα. Τα κυριλε σκυλια σου δε δυσανασχετουν με τους φτωχους συγγενεις;
Δεν το ξέρουν :D έχω τυπώσει για όλα pd, οπότε όλα καλά :p

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Η ολη "ιστορια" με την σωτηρια των αδεσποτων, τον "σωστο τροπο αποκτησης" δεν εχει κανενα μελλον, δεν προκειται να αγγιξει κανεναν...
Ο λογος; Ο λογος ειναι οτι ΒΡΩΜΑΕΙ.
Τα θεμελια του ολου εγχειρηματος ειναι σαπια και δεν βασιζονται σε καμια λογικη.
Εχω μιλησει με παρα πολυ κοσμο, ΟΛΩΝ των "ειδων" ανθρωπους, για το θεμα σκυλος, περισσοτερο ακουγα παρα μιλαγα, ομως.
Εκει που εχω καταληξει ειναι οτι σε εναν κοσμο οπου δεν υπαρχει πλεον ο παραμικρος σεβασμος προς τα ζωα γενικως, ειδικα τα "παραγωγικα" ζωα στην σημερινη κοινωνια ειναι πολυ πιο "κατω" απο ενα smartphone, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΑΚΙΑ.
Αν το κανεις απλα τους πουλας τρελα. Το καταλαβαινουν δεν ειναι μαλακες.
Τους μιλας για κακοποιημενα ζωα, την ιδια στιγμη που στο σπιτι σου εχεις μεσα στο ψυγειο σου πτωματα κακοποιημενων ζωων...
Ξερω οτι εδω το φορουμ εχει να κανει με τα σκυλια, το καταλαβαινω, καταλαβαινω και την ιδιαιτερη αδυναμια που εχετε στα σκυλια, κι εγω την εχω.
Αλλα δεν μπορεις να σταθεις απεναντι σε καποιον, και να του πεις για τον "λαθος τροπο αποκτησης σκυλου", και μετα να πεταχτεις μεχρι το σουπερ μαρκετ και να παρεις λιγα ζωα μεγαλωμενα σε "animal mills/puppy mills", ΒΡΩΜΑΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ.
Ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε, τουλαχιστον ας προσπαθησουμε οσο μπορουμε να το αλλαξουμε, οχι με λογια μονο και παριστανοντας τους "σωστους"...
Ισως να μπορεσουμε τουλαχιστον να γλυτωσουμε τις μετεπειτα γενιες, ανθρωπων και ζωων, απο το εγκλημα που γινεται αυτη τη στιγμη.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
@Hammer το θέμα δεν βρωμάει γιατί στην διατροφή δεν υπάρχει εναλλακτική απο την μαζική παραγωγή ζώων προς κατανάλωση. Αν υπάρχει πες μου την. Όχι ουτοπια αλλά κάτι υλοποιησιμο, που μπορεί να καλύψει την ανάγκη χωρίς να χρειαστεί να γίνουμε το 95% vegan.

Από την άλλη στα ζώα συντροφιάς υπάρχει λύση και αυτό λέγεται στείρωση των αδέσποτων 100% από τους κρατικούς φορείς. Λέγεται απαραίτητο τσιπαρισμα κάθε δεσποζομενου κατοικίδιου, λέγεται νόμος προς τους κτηνιάτρους άρνησης παροχης υπηρεσίας και καταγγελίας κάθε ιδιοκτήτη που έχει σκυλί χωρίς τσιπαρισμα, λέγεται πρόστιμο 3.000€ και άνω για κατοχή κάθε ατσιπαριστου κατοικίδιου ώστε να είναι οικονομικά δυσβάσταχτο να γίνεις ο καριολης που παρατάει τον σκύλο του επειδή πλέον δεν χωράει στην ζωή του.
Και πάνω από όλα επιβολη των άνωθεν χωρίς την παραμικρή ανοχή.

• Like
Reactions: Eroe and Allendog

Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
34
Ας καταθέσω και γω την άποψη μου, που έχω ένα ημίαιμο και ένα pdgrατο.
Νομίζω η λέξη κλειδί είναι "σεβασμός", όπως είπε κι ο @Hammer .
Όταν όμως δεν υπάρχει σεβασμός προς τον συνάνθρωπο, πως θα υπάρχει για το σκύλο?
Τα πάντα είναι θέμα παιδείας!
Ζούμε στην εποχή του υλισμού, κι ο σκύλος αποτελεί συνήθως ένα ακόμα αξεσουάρ..
Είμαστε ωχαδερφιστες, κι έχουμε συμβιβαστεί με την αποτυχία, αποποιουμαστε εύκολα τις ευθύνες μας, στις σχέσεις μας, στις δουλειές μας. Στην καλύτερη, ο σκύλος στην πόλη, είναι υποκατάστατο ενός αποξενωμένου ανθρωπου, που θέλει κάποιον να τον "αγαπάει" και να μην του απαντάει.
Ως προς αδέσποτα, εκτροφεια, byb (με αυτή τη σειρά), υποστηρίζω ότι:
1. Ανεξάρτητα τι κουβαλάει ο καθένας στην κουτρα του, αν έχει παιδεία, και ζήσει μια μέρα μ' ένα σκύλο, θα τον πονέσει σα δικο του, ακόμα κι αν του αρέσουν τα πρέσα, και ζήσει με κοκονι.
2. Οι περισσότερες ράτσες πλέον, ίσως εκτός των τσοπανοσκυλων (τα κυνηγόσκυλα είναι άλλη πονεμένη ιστορία), δεν εκτελούν την εργασία για την οποία προορίζονταν. Είναι όλα ζώα συντροφιάς, λιγότερο ή περισσότερο. Άρα είναι καθαρά θέμα γούστου.
Αυτός λοιπόν που έχει ψώνιο να πάρει καθαρόαιμο, αν έχει χρήμα και χρόνο να διαθέσει να το πάρει, αλλά σωστά, γιατί αλλιώς κοροϊδεύει τον εαυτό του και τίποτε παραπάνω. (Είναι ο ίδιος που παίρνει παπούτσια από την αγία Βαρβάρα, έχει iphone χωρίς κάρτα, οδηγά bmw 316 με σήμα m3 και βάζει 10 ευρώ βενζίνη, βγαίνει με κάποιον/α και μιλάει με άλλους 5 για καβατζα. Επίδειξη κι ανασφάλεια λοιπον!)!
ΥΓ. Αν τα οικονομικά μου μου επιτρέπουν να έχω από δω και στο εξής να έχω 2 σκυλιά, το ένα θα είναι αδεσποτο, ημίαιμο, μεγαλοσωμο, και όχι παρατημένο ρατσατο.
Το άλλο θα είναι με pd, γιατί πάνω απ' όλα θέλω να κάνω το γούστο μου, νετα σκετα, τα υπόλοιπα έπονται...
ΥΓ2. Ένας ημίαιμος σκύλος, είναι ένας μοναδικος σκύλος!! :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.947
20.367
Αν υπήρχε ένας μαγικός τρόπος, να εκτυπώναμε όλα τα θέματα του φόρουμ που έχουν γραφτεί ποτέ και που καταλήγουν να αναπτύσσονται όλες αυτές οι ίδιες θεωρίες, πόσες φορές λέτε, θα αγκάλιαζαν την γη, οι εκτυπώσεις αυτές;

Για να μην πω, για την cult φράση "πέσατε να το φάτε το κακόμοιρο το νέο μέλος". Γιατί...πέσιμο το βλέπουν κάποιοι, όταν σε ένα θέμα, μπαίνουν ξανά και ξανά και ξανά, να απαντήσουν ομαδικώς οι ίδιοι καμμένοι/βλαμμένοι, που το φυσάνε και δεν κρυώνει, με όσα βιώνουν στην ζωή τους, στον αδεσποτόκοσμο που ζούμε.

Για να αφήσουμε λοιπόν τις θεωρίες και να καταλάβετε, γιατί ένα θέμα καταλήγει έτσι, επανέρχομαι στην αρχική μου τοποθέτηση, "κατηγορώντας" το επιθετικό υφάκι του παρόντος νέου μέλους. Εχετε δει τις δημοσιεύσεις της, σε άλλο θέμα; Οταν τις δείτε, θα καταλάβετε το πρόβλημα ποιό είναι. Τα πράγματα, είναι πάντα, τόσο μα τόσο απλά!

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
@Hammer το θέμα δεν βρωμάει γιατί στην διατροφή δεν υπάρχει εναλλακτική απο την μαζική παραγωγή ζώων προς κατανάλωση. Αν υπάρχει πες μου την. Όχι ουτοπια αλλά κάτι υλοποιησιμο, που μπορεί να καλύψει την ανάγκη χωρίς να χρειαστεί να γίνουμε το 95% vegan.

• Like
Reactions: Hiraeth

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Καταλαβαίνεις βέβαια ότι αυτό που δήλωσα να μην γίνουμε vegan στηρίζεται στην τιμολόγηση του τελικού προϊόντος. Φυσικά και μπορούν όλα να γίνουν οργανικά και cruelfree αλλά με αποτέλεσμα να τρως κρέας μια φορά στο δίμηνο επειδή θα κάνει 25 ευρώ το κιλό.

• Like
Reactions: Eroe