Αγχος για δυσπλασια.

Achilster

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2010
30
0
Καλημέρα παιδιά! Διάβασα ένα post εδώ στο forum για τη δυσπλασια που πολύ με αγχωσε, δεν γραφει όμως κάτι για τα συμπτωματα. Ο Fidel μου για παράδειγμα, 4 μηνων λαμπραντόρ, όταν τρέχει (ή όταν ανεβαίνει κανένα σκαλοπάτι) πηγαίνει πάντα σα λαγός, με τα δύο πίσω πόδια ταυτόχρονα. Δεν δείχνει κάτι να τον ενοχλεί, τρεχει σα τρελός οταν πηγαίνουμε στο παρκο. Πρέπει να ανησυχήσω; Να κάνω εξετάσεις; Ευχαριστώ

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Συνηθως η δυσπλασια χειροτερευει με το χρονο.
Ο μονος τροπος ομως για να μαθεις αν ο σκυλος σου εχει δυσπλασια και σε ποιο βαθμο ειναι με ακτινογραφειες.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ακτινογραφίες και ΤΩΡΑ για να προλάβεις τα χειρότερα. Και ο δικός μου (Αυστραλέζος Ποιμενικός) έτσι πήγαινε, οπότε του έκανα ακτινογραφίες πριν από ένα μήνα και πλέον και του βρήκανε ήπια δυσπλασία. Οπότε τώρα θα παίρνει ειδικές βιταμίνες για όλη του τη ζωή και πρέπει να φροντίσω να μη χειροτερέψει. Αν χειροτερέψει σε μερικά χρόνια θα πρέπει να του κάνω εγχείριση.

Και ναι, το Μουφ δε δείχνει να ενοχλείται από τη δυσπλασία, στο πάρκο τρέχει σα να τον κυνηγούν 1000 διάολοι και βάλε. Πολλά σκυλιά δε δείχνουν να ενοχλούνται, αλλά ποτέ δεν ξέρεις και άλλωστε θα πρέπει να προλάβεις την οστεοαρθρίτιδα.

Last edited:

little_pony

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2008
179
0
Χαλκίδα
εμενα ο ορθοπαιδικος κτηνιατρος μου ειπε μετα τους 7 μηνες ακτινογραφια..οποτε καναμε την προηγουμενη βδομαδα που ηταν 8 μηνων και κατι.. μου ειπε οτι ειναι καθαρος κ οτι ο τροπος που περπαταει, τρεχει, καθεται μπορει να αλλαζει με την ηλικια και να μην οφειλεται σε δυσπλασια αλλα στο οτι ακομα ειναι στην αναπτυξη και οτι αργοτερα μπορει να αλλαξει..

Achilster

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2010
30
0
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Επίσης όταν κάθεται τα πόδια είναι πάντα απο τη μία πλευρά. Σα να κάθεται στραβά, πως να το πω..
Θα τον πάω στο κτηνίατρο αύριο κιόλας.
Πολύ με φοβίζει αυτή η πάθηση..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το κουτάβι σου είναι μικρό!
Όλα τα νεαρά κουτάβια περπατάνε περίεργα, όλα κάθονται περίεργα....
Μην αγχώνεσαι!
Φρόντισε το κουτάβι να τρέφεται σωστά, να ασκείται σωστά, να μην γλυστράει κτλ
Οι ακτίνες είναι προτιμότερο για να δείξουν κάτι με μεγαλύτερη ακρίβεια, να γίνουν σε μερικούς μήνες!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Τα κουταβια ολα ειναι αμπνταλικα!Ολα σαν βλαμμενα καθονται!

Ειναι το σωμα τους δυσαναλογο!

Εσυ προσπαθησε να το επιβλεπεις χωρις να αγχωνεσαι!

Μην βλεπεις το πως καθεται αλλα το πως περπαταει και αν κουραζεται ευκολα και γρηγορα η δειχνει οτι εχεις ενοχληση!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Με το να αγχώνεσαι όντως δε βγάζεις τίποτα. Πήγαινε στον κτηνίατρο, ρώτα πότε πρέπει να κάνεις ακτινογραφίες και μετά κάντες. Αν έχει, ο μη γένοιτο, δυσπλασία, καλύτερα να το προλάβεις τώρα παρά αργότερα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Πως να εχει δυσπλασια,ασθενεια των αρθρωσεων δηλαδη 4 μηνων κουταβι αφου οι αρθρωσεις του ετσι κι αλλιως ειναι ακομη χαλαρες,απο 12 μηνων αν θες κανε ακτινες.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ο άνθρωπος αγχωθηκε γιατί αλλού γραφτηκε ότι
αν ο σκύλος περπατάει σαν λαγός και ανεβαίνει τα σκαλιά με τα δύο ταυτόχρονα
μπορεί να έχει δυσπλασία
και ώς χαζομπαμπάς/μαμά ρώτησε ...και πολύ καλά έκανε.....

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Το κουτάβι σου είναι μικρό!
Όλα τα νεαρά κουτάβια περπατάνε περίεργα, όλα κάθονται περίεργα....
Μην αγχώνεσαι!
Φρόντισε το κουτάβι να τρέφεται σωστά, να ασκείται σωστά, να μην γλυστράει κτλ
Οι ακτίνες είναι προτιμότερο για να δείξουν κάτι με μεγαλύτερη ακρίβεια, να γίνουν σε μερικούς μήνες!
αυτο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Είναι πολύ μωρό ακόμα για να δείξει κάτι. όλα τα κουτάβια σε αυτή την ηλικία είναι αμπλαούμπλες...
Μην ανησυχεις...

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
κ ο δικος μου οταν τρεχει παει σαν λαγος!αλλα οταν ειναι σε σκαλοπατια πρωτα σηκωνει το ενα πισω του ποδι με μετα το αλλο οχι ταυτοχρωνα.
ειναι 5 μηνων πρεπει να ανησυχω??
και ηθελα να ρωτησω τι πρεπει και τι δεν πρεπει να κανει ενα κουταβι σε αυτην την ηλικια οσο αφορα την ασκηση του??

Achilster

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2010
30
0
Ίσως αγχώθηκα λίγο παραπάνω αλλά τα ποστ που διάβασα ήταν οντως τρομακτικα.
Πήρα το γιατρό και μου είπε οτι για την ώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ακτινογραφία μετά τους έξι μήνες.
Γενικώς ήταν καθησυχαστικός και απ' ο,τι κατάλαβα η δυσπλασία είναι πολύ αμφιλεγόμενη ασθένεια.
Αλλος λέει το ένα άλλος το άλλο.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. :)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Να αποφεύγετε σαν το διάολο τα σκαλοπάτια...
Εμένα με έπιασε η μέση μου να ανεβάζω τον Keagan αγκαλία, μέχρι και 6 μηνών...(και δεν ήταν "ελαφρύ" κουτάβι)..
Επίσης, γλυστερά πατώματα...
Παιχνιδια "ταλιμπάν" με 'αλλα κουτάβια και σκυλιά...
όχι πολύ τρέξιμο....
Και σωστη διατροφή...

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Ίσως αγχώθηκα λίγο παραπάνω αλλά τα ποστ που διάβασα ήταν οντως τρομακτικα.
Πήρα το γιατρό και μου είπε οτι για την ώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ακτινογραφία μετά τους έξι μήνες.
Γενικώς ήταν καθησυχαστικός και απ' ο,τι κατάλαβα η δυσπλασία είναι πολύ αμφιλεγόμενη ασθένεια.
Αλλος λέει το ένα άλλος το άλλο.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. :)
Και εγώ το ίδιο με σένα είδα και αγχώθηκα (μιλάμε ότι είχαν μαυρίσει τα πάντα εκείνες τις μέρες) αλλά η κτηνίατρος μου είπε πως είναι νωρίς για να πούμε ότι έχει δυσπλασία και επίσης είναι νωρίς να τον ενοχλεί από τώρα η άρθρωση ώστε να κάνει το λαγοτρέξιμο και αν παρόλα αυτά με αγχώνει, να περιμένω μέχρι να πάει 8-10 μηνών ώστε να του κάνουμε ακτινογραφία, εκείνη πάντως που τον εξέτασε μου είπε ότι θα είναι μεγάλη έκπληξη αν έχει πρόβλημα.

Μην αγχώνεσαι από τώρα άστα να μεγαλώσουν λίγο και βλέπουμε...

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Τα σκαλοπατια να μην τα αποφευγετε..... υπερβολες δεν χρειαζονται. Απλα να προσεχετε πολυ. Να ειναι στον οδηγο, ωστε να μην παρει φορα και τσακιστει. Τα σκαλοπατια απο μονα τους δεν ειναι προβλημα. Γενικοτερα να μην γλυστραει και να μην παιζει με μεγαλυτερα και βαρυτερα σκυλια. Επισης εμεις περνουμε ενα συμπληρωμα που μας ειπε ο κτηνιατρος. Caniplasine - ενισχυτικο/προστατευτικο των αρθρωσεων, ρωτα και τον δικο σου. (..εχει αλαξει η συσκευασια, ειναι μπλε)
http://www.inpet.gr/product_info.php?products_id=2487

• Like
Reactions: strathgos

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
εγώ να ανησυχώ που η μικρή όταν παίζει κ κάνει σαν τρελή, τρέχει κ πολλές φορές πάει σε πάτωμα κ τρώει σούπες; στον παιδοτοπο είναι οκ αλλά στην τρέλα της πάει εδώ κ εκεί κ δεν την προλαβαίνω όταν πάει στο πάτωμα που γλυστραει.. Δεν θέλω να την κυνηγάω κ όλας να μην μάθει να τρέχει από εμενα.. Κ βέβαια πολλές φορές πηδάει μόνη της όταν είναι στο πάρκο, όταν είμαστε όρθιοι κλπ...

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
κ το δικο μου το μικρουλη επειδη,σε ελα τα πατωματα γλυστρανε τα ποδια του σαν σπαγκατο,να το αποφευγω?κ οταν τρωει καποιεσ φορεσ συκωνετε στα δυο προστινα ποδια κ στυριζετε κ τα πισινα ποδια ελαφρωσ συκωμενα