Αγχος για δυσπλασια.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
μολις γυρισα απεξω κ ειδα εναν γερμανικο ποιμενικο 11 ετων με δυσπλασια. δν ειχα ξαναδει ποτε μου. μου ειπε η κοπελα π τον ειχε πως ηταν αγορασμενος απο εκτροφειο στην χαλκιδα. προδιαθεση καμια. με συμβουλευσε να μην την αφηνω να πολυτρεχει οσο ειναι μικρη κ να μην την αφηνω να ανεβαινει υπερβολικο αριθμο σκαλιων ειδικοτερα οταν το κανει αγαρμπα κ γρηγορα. το θεαμα δν ηταν ευχαριστο . αντικρισα κατι που πραγματικα ηταν απεριγραπτο. τα πισω του ποδια αλλου παταγανε κ αλλου ητανε. αυτο που ξεχασα να ρωτησω ειναι αν ο σκυλος υποφερει. αν περνει καποια θεραπεια οπως κορτιζονη για παραδειγμα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
τα πισω του ποδια αλλου παταγανε κ αλλου ητανε.
Ακριβώς έτσι ήταν τα πόδια του λαμπ που είδα εγώ και είναι 8 ετών. Οταν ρωτησα το παιδι που το ειχε ποτε πρωτοεμφανιστηκαν τα προβληματα, μου ειπε τωρα που εγινε 8 ετων (?). Σαν νεο σκυλι, μου ειπε, δεν ειχε προβλημα.

αυτο που ξεχασα να ρωτησω ειναι αν ο σκυλος υποφερει. αν περνει καποια θεραπεια οπως κορτιζονη για παραδειγμα.
Νομίζω ότι πονάει, για θεραπεία ρώτησα, μου είπαν κάποιο φάρμακο, εγώ ξέχασα πως το λέγαν...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Συμφωνα με το Σεμιναριο Δυσπλασιας των Ισχυων/Αγκωνων που παρακολουθησα στα πλαισια της εκθεσης που διοργανωσε ο ΟΚΥΘΕ το προηγουμενο Σαβ/κο με καλεσμενο τον Denis Novac εμαθα οτι αν δεν εχουν οι γονεις δυσπλασιας δυσκολα θα βγαλει το κουταβι,παντα μιλωντας γενετικα!Δηλαδη αν οι γονεις ειναι Α+ δυσκολα θα περασουν γονιδιο που θα ειναι υπευθυνο για δυσπλασια στο κουταβι!Αν υπαρξει περιπτωση δυσπλασιας υπο τετοιες συνθηκες τοτε θα ειναι απο το "περιβαλλον" που το εθεσε σαν 2ο παραγοντα, 3ο παραγοντα η διατροφη και 4ο παραγοντα η ασκηση!

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
!Αν υπαρξει περιπτωση δυσπλασιας υπο τετοιες συνθηκες τοτε θα ειναι απο το "περιβαλλον" που το εθεσε σαν 2ο παραγοντα,!
οταν λες περιβαλλον τι εννοεις?

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
επειδη πολλοι λενε ειναι μικρο κουταβι αστουμπαλο κλπ θα αναφερω οτι στη δυσπλασια της αρθρωσης του ισχυου η ατελης αναπτυξη της εκδηλωνεται με ποικιλου βαθμου χαλαρωση με αποτελεσμα να προκαλειται υπεξαρθρημα απο τα πρωιμα ακομη σταδια της ζωης του σκυλου.Κατα την εξελιξη της παθησης αυτης η προκαλουμενη παραμορφωση της κοτυλης και της κεφαλης του μηριαιου θα οδηγησει σε δευτερογενη οστεοαρθριτιδα.
Η ασταθεια της αρθρωσης οφειλεται στη καθυστερημενη αναπτυξη των μυων σε σχεση με το ρυθμο αναπτυξης του σκελετου
Ασταθεια στην αρθρωση του ισχιου προκαλειται οταν οι μηχανικες φορτισεις και το βαρος του σωματος που ασκουνται σε αυτην υπερβουν τα ορια αντοχης των μαλακων ιστων που την υποστηριζουν

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Η δικιά μου πρέπει να εχει δυσπλασία. Δεν έχω κάνει εξετάσεις αλλά όταν πήγα να ρωτήσω τον κτηνίατρο δεν με άφησε καν να τελειώσω την ερώτηση μου και είπε "Εχει, και μάλιστα το αριστερο πόδι περισσότερο"
Στο τρέξιμο τα πίσω πόδια πάνε σχεδόν μαζί, γενικά όταν την βλέπω απο μπρος-πίσω τα πίσω πόδια έχουν πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους. Όταν την χτενίζω στην περιοχή τον ποδιών είναι σαν να δυσανασχετη :(

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
αν θες μπορεις να βαλεις ενα βιντεο με τον σλυλο σου οταν τρεχει?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
να την πας σε κτηνιατρο συμβεβλημενο με τον ΚΟΕ (αφου εχεις παρει το αντιστοιχο παραβολο) και να κανεις την εξεταση.ολα τα αλλα ειναι απλα θεωριες.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εκτος απο την εξεταση, χρειαζεται να κανει και ακτινογραφιες, για να δει ο κτηνιατρος ποιος ειναι ο βαθμος της δυσπλασιας, αν εχει αναπτηχθει αρθριτιδα και σε ποιο βαθμο και αναλογως να κρινει για το ποια θεραπεια θα ηταν καλυτερη για το συγκεκριμενο σκυλο.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
δεν χρειάζεται να πάει σε κτηνίατρο συμβεβλημένο με τον ΚΟΕ και να πληρώνει και παράβολο, μπορεί να βγάλει ακτινογραφίες σε έναν οποιονδήποτε έμπιστο κτηνίατρο -αν έχει και ορθοπεδική εξειδίκευση -ακόμα καλύτερα.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ναι βεβαιως και μπορει να βγαλει ακτινογραφιες...και αν θελει να τις στειλει και στο εξωτερικο.

αυτο που ηθελα να πω στον φιλο μας,ειναι οτι να μην ακουσει ή να σταθει σε εκτιμησεις δικες μας εδω μεσα,αλλα για ενα τετοιο ζητημα να παει στον κτηνιατρο και μονο.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
να την πας σε κτηνιατρο συμβεβλημενο με τον ΚΟΕ (αφου εχεις παρει το αντιστοιχο παραβολο) και να κανεις την εξεταση.ολα τα αλλα ειναι απλα θεωριες.
Νομιζω πως η σκυλα ειναι ημιαιμη ...δεν υπαρχει λογος για παραβολα και ΚΟΕ .

Ενας εξειδικευμενος σε ορθοπεδικα θεματα κτηνιατρος θα βγαλει πορισμα μετα απο εξετασεις / ακτινογραφια