Αδέσποτο κουταβάκι και ταχυπαλμία

fifi

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
354
0
Λάρισα
Παιδιά καλησπέρα. Φιλοξενώ από χθες το βραδυ ενα αδεσποτο κουταβακι θηλυκο. Η κοπελα που βρηκε αυτην και τον αδερφο της τα πηγε στον κτηνιατρο,της ειπε οτι ειναι περιπου 2 μηνων,τους εδωσε παστα και μετα τα πηρε σπιτι. Εγω λοιπον πηγα και πηρα την μικρη και χθες ολα καλα με τα κλασικα κλαματα και τα λερωματα παντου. Τωρα το βραδυ η μικρη αναπνεει τοσο μα τοσο γρηγορα που ανησυχω υπερβολικα πολυ. Δεν μπορει να κοιμηθει,λαχανιαζει και ολη την ωρα στιφογυρναει στο κρεβατι της. Επισης πινει πολυ μα πολυ νερο. Ολα αυτα τα παρατηρησα σημερα. Τελος βρηκα και 2 ψυλους πανω της. Τι να κανω αποψε? Αυριο το πρωι θα πρεπει να βρω κτηνιατρο γιατι ο δικος μου ειναι στο κρεβατι με πνευμονια. Τα φωτα σας.

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
Ειναι δεύτερη μέρα που το έχεις γι'αυτο ειναι λίγο ανχομενη αλα εγω πιστεύω οτι έχεις την θέρμανση σπιτιού πολυ ψιλά.απο το φαΐ δεν νομίζω

fifi

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
354
0
Λάρισα
Ας πω και εγω λοιπον την ιστορια μου αφου μολις γυρισαμε απο τον κτηνιατρο. Η μικρη ειχε ενα στομαχι τεντα και υπεθεσα οτι δεν εχει καμια σχεση με ολα αυτα που περιγραφω παραπανω εφοσον μολις χθες πηρε την παστα της και εχει ακομα σκουλικακια. Παμε στον κτηνιατρο και μου λεει κατευθειαν ΣΥΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΜΑΧΟΥ.Μενω καγκελο. Μωρο σκυλι και συστροφη? Και ομως. Η μικρη ετρωγε με πολυ λαιμαργια και ετρωγε και καμια κροκετα της Φιφις που εβρισκε στο πατωμα. Οι κοιλια της ηταν σαν μπαλονι. Της κανει ο γιατρος μια ενεση για να κανει εμετο και μας λεει πως αν δεν κανει θα πρεπει να βαλει ενα εργαλειο στην κοιλια του σκυλου χωρις αναισθησια για να φυγει αερας και υγρα και μετα να ανοιξει την μικρη και να ξαναραψει το στομαχι. 2ο εγκεφαλικο μεσα σε λιγα λεπτα. Ευτυχως,ειχαμε Αγιο και η μικρη εκανε 9-10 φορες εμετο και ολα καλα. Μετα απο 25 λεπτα της καναμε 1 αντιφλεγμονώδης ενεση και 1 ενεση με βιταμινες,πηραμε νεα τροφη, πηραμε παστα και γυρισαμε σπιτι. Η μικρη κανει ακομα εμετο,κλαιει πολυ και ειναι ανησυχη. Παλι καλα που την σωσαμε... Μην δισταζετε να παιρνετε τηλεφωνο τους κτηνιατρους σας οταν βλεπετε οτι κατι δεν παει καλα. Εγω θα ειχα χασει την μικρη αν περιμενα μεχρι το πρωι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Ευτυχως,ειχαμε Αγιο και η μικρη εκανε 9-10 φορες εμετο και ολα καλα. Μετα απο 25 λεπτα της καναμε 1 αντιφλεγμονώδης ενεση και 1 ενεση με βιταμινες,πηραμε νεα τροφη, πηραμε παστα και γυρισαμε σπιτι. Η μικρη κανει ακομα εμετο,κλαιει πολυ και ειναι ανησυχη. Παλι καλα που την σωσαμε... Μην δισταζετε να παιρνετε τηλεφωνο τους κτηνιατρους σας οταν βλεπετε οτι κατι δεν παει καλα. Εγω θα ειχα χασει την μικρη αν περιμενα μεχρι το πρωι.
Πώς είναι η μικρή τώρα; Δεν ήξερα ότι η συστροφή αντιμετωπίζεται με εμετούς, πρώτη φορά το ακούω.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Αυτος ειναι ο κτηνιατρος που πατε δηλαδη? Του εχετε εμπιστοσυνη?

Αν το σκυλι συνεχιζει να δειχνει ανησυχια παρτε μια 2η γνωμη. Συνηθως η συστροφη θεωρειται σοβαρη κατασταση και το σκυλι μενει για παρακολουθηση καποιες ωρες τουλαχιστον. Τωρα ενεσουλα, αντιβιωση, τροφη και σπιτι? Δεν ξερω....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Αυτος ειναι ο κτηνιατρος που πατε δηλαδη? Του εχετε εμπιστοσυνη?

Αν το σκυλι συνεχιζει να δειχνει ανησυχια παρτε μια 2η γνωμη. Συνηθως η συστροφη θεωρειται σοβαρη κατασταση και το σκυλι μενει για παρακολουθηση καποιες ωρες τουλαχιστον. Τωρα ενεσουλα, αντιβιωση, τροφη και σπιτι? Δεν ξερω....
Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι η συστροφή είτε αντιμετωπίζεται χειρουργικά με όχι πάντα επιτυχία δυστυχώς ή απλά το σκυλί πεθαίνει. Αντιεμετικά και αντιβίωση δεν τα έχω ξανακούσει. Επίσης σε κουτάβι δύσκολο να προκληθεί συστροφή, ούτε αυτό το έχω ξανακούσει.
Ελπίζω όλα να πάνε καλά δεν μου άρεσε που ο σκύλος ήταν ανήσυχος και έκλαιγε και μετά την επίσκεψη στον γιατρό.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Συστροφή;;;;
Και πως έβγαιναν οι εμετοί με γυρισμένο στομάχι; Είναι δυνατόν;

Μπράβο σου που την έτρεξες μέσα στην νύχτα, αλλά αν συνεχίσει τους εμετούς, ξαναπήγαινέ την άμεσα.
Κατά προτίμηση, σε άλλο γιατρό.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Διαταση ισως,οχι συστροφη.
Τετοια περιστατικα τα κρατουν για παρακολουθηση.

fifi

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
354
0
Λάρισα
Καλημερα σας και συγνωμη που αργησα να απαντησω. Δεν ξερω τίποτα παραπανω απο αυτα που σας εγραψα. Μου ειπε οτι εχουμε συστροφη στομαχου γιατι εφαγε μεγαλη ποσοτητα φαγητου και πολυ αποτομα και μετα ηπιε και πολυ νερο. Το κουταβι ηταν αδεσποτο και δεν ετρωγε τροφη και οταν ηρθε σπιτι μου εφαγε σε δευτερολεπτα την τροφη που της εβαλα και το νερο το ηπιε πολυ γρηγορα. Σημερα ειμαστε μια χαρα. Τρεχει, παιζει και μου τα αμολαει οπου να ναι. Για 2-3 μερες θα τρωμε ρυζακι με κοτοπουλακι και ανα 1 ωρα 1 κουταλακι του γλυκου νερο.Μετα τις μερες αυτες, θα βαλουμε και την κροκετα στα γευματα μας.