Αδέσποτο

mMaria

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
118
59
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας ,εδω και 2,5 χρονια στην πολυκατοικία μου (θεσσαλονικη) ζει ενα αδεςποτο τσοπανόσκυλο 4 χρονων νομίζω,Έκτορ τον λενε , τον ειχε πάρει παλιότερα η φιλοζωική(τον ξανά άφησαν παλι πίσω ) τον έκανε στείρωση κ εμβόλιο και τον έβαλε κολάρο για ψύλλους , ομως κάποιος του το έβγαλε. Εδω και αρκετό καιρο κάποιος με ενα μεγάλο σκύλο βάζει να μαλώνει με τον Έκτορ(τον τραβάει κ βίντεο με το κινητό του) και απο τότε εχει γίνει πολυ επιθετικός δλδ τρέχει πανω στα αμάξια ,μηχανάκια και σε περαστικούς ομως δεν ορμάει κατα πανω τους . ((Εδω και λίγες μέρες ενα μικρό αγοράκι έτρεχε κ ο Έκτορας έτρεξε κατα πανω του ομως δεν το πείραξε δεν έκανε κατι ,το αγοράκι φοβήθηκε έτρεξε περισσότερο κ έπεσε κάτω έσπασε το ποδι του)) μετα απο αυτο ένας γέρος εκείνη την μερα τον κυνηγούσε τον Έκτορ τον έδιωξε αλλα ήρθε παλι ..τωρα τα εχει βάλει μαζί του σημερα πέρασε απο την πολυκατοικία με ενα κοντάρι ευτηχως δεν το πείραξε (κ απο την ποκυκατοικια μου ενα γέρος παλι λέει χτυπά τον )αν και φοβάμαι καμία φόλα μη του δώσει ,εγω δυστυχώς δεν μπορω να τον παρω γιατι μενω με τους δικούς μου ...τι θα γίνει ο καημενουλης τι μπορω να κάνω στεναχωριέμαι πολυ ! Συγγνώμη αν σας κουραςα για το μεγάλο κείμενο..

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Όποτε ξαναδεις κάποιον να κακοποιεί το σκυλί με οποιοδήποτε τρόπο (είτε να το χτυπάει, είτε να το χρησιμοποιεί για να "ξεδίνει" ο σκύλος του) ή να απειλεί με φόλες, κάλεσε την αστυνομία. Ζήτησε βοήθεια από τη φιλοζωική της περιοχής σου τι άλλες ενέργειες μπορείς να κάνεις ή αν έχουν να προτείνουν κάτι άλλο. Συζήτησε μαζί τους αν γνωρίζεις κάποιο μέρος που θα μπορούσε να μεταφερθεί ή να φιλοξενηθεί ο σκύλος με ασφάλεια.
Παράλληλα βγάλε μερικές καλές φωτογραφίες και φτιάξε μια αγγελία υιοθεσίας την οποία μπορείς να ανεβάσεις στο φβ και σε άλλες ιστοσελίδες κατοικιδίων και ρώτησε φίλους και γνωστούς μήπως ενδιαφέρονται για σκύλο. Αυτά μου έρχονται για την ώρα.

mMaria

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
118
59
Θεσσαλονίκη
Όποτε ξαναδεις κάποιον να κακοποιεί το σκυλί με οποιοδήποτε τρόπο (είτε να το χτυπάει, είτε να το χρησιμοποιεί για να "ξεδίνει" ο σκύλος του) ή να απειλεί με φόλες, κάλεσε την αστυνομία. Ζήτησε βοήθεια από τη φιλοζωική της περιοχής σου τι άλλες ενέργειες μπορείς να κάνεις ή αν έχουν να προτείνουν κάτι άλλο. Συζήτησε μαζί τους αν γνωρίζεις κάποιο μέρος που θα μπορούσε να μεταφερθεί ή να φιλοξενηθεί ο σκύλος με ασφάλεια.
Παράλληλα βγάλε μερικές καλές φωτογραφίες και φτιάξε μια αγγελία υιοθεσίας την οποία μπορείς να ανεβάσεις στο φβ και σε άλλες ιστοσελίδες κατοικιδίων και ρώτησε φίλους και γνωστούς μήπως ενδιαφέρονται για σκύλο. Αυτά μου έρχονται για την ώρα.
Για την φιλοζωική μια κοπέλα ειχε πάρει δεν κάνανε κατι πάντως θα δοκιμάσω και εγω ,αυτός με τον σκύλο του τριγυρνάει κ άλλου γιατι σπάνια τον πετυχαίνω ..ευχαριστω για την απάντηση πάντως

• Like
Reactions: sis

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Οι φιλοζωικές απαρτίζονται από ιδιώτες, οι οποίοι τρέχουν για τα ζώα και ταυτόχρονα προσπαθούν να ισορροπήσουν και την προσωπική/επαγγελματική ζωή τους. Μην αποκαρδιώνεσαι αν κάποιος δεν απαντήσει άμεσα στο τηλέφωνο ή δεν τρέξει να βοηθήσει, φαντάσου απλώς τον τεράστιο όγκο των αδέσποτων και τον μικρό αριθμό εθελοντών. Προσπάθησε μερικες φορές και θα βρεις άκρη πιστεύω, και καλύτερα ίσως να μιλήσεις εσύ η ίδια που έχεις άμεση γνώση του περιστατικού.
Αν φτιάξεις αγγελία υιοθεσίας στο φβ, βάλε κι εδώ το λινκ να το κοινοποιήσει όποιος επιθυμεί.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.090
Νεότερο μέλος
otto25