Αιγυπτος και Ελληνικοι λαγωνικοι

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΧΝΗΛΑΤΗ | iHunt

Οι ελληνικοί λαγωνικοί καταγονται από τον αρχαίο σκύλοΔρόμωνα της Αιγύπτου, γενάρχη των μεσογειακών λαγωνικών φυλών, ο οποίος προερχόταν από τον άγριο Αβησσυνό σκύλο Σείμιο κ. Καμπερού (Κάνις σιμενσίς) ή από τον Ασσύριο Δρόμωνα που ήσαν μακρότατοι απόγονοι του Ενδιάμεσου Κυνός (Κάνις φαμιλιάρις ιντερμέντιους, γιου του Tomarctus του πρώτου σκυλιού επί της γης, κοντόσωμου, που έμοιαζε περισσότερο με ύαινα (μιλάμε για εποχή πριν από εκατομμύρια χρόνια!). μιλαει με τοση σιγουρια.. οτιδηποτε ελληνικο-πελασγικο οπως θελει ο καθενας ας το πει..βαλκανικο-μεσογειακο..
με το στανιο να μην ειναι απο ΕΔΩ ! να ειναι απο Ινδια-Αφρικη-Ασια..αρκει να μην ειναι απο ΕΔΩ !

μπαιλντισα που λενε πια !

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Βρε ντουλη μα τον τουτατι, που τα βρισκεις ολα αυτα τα αρθρα?

Δεν μου κανει εντυπωση παντως αφου η πλειοψηφια των ανθρωπων προερχεται απο την Αφρικη γιατι να μην προερχεται και η πλειοψηφια των ζωων απο εκει?

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Και εγώ την ίδια απορία έχω. Πώς τα βρίσκεις;

Ντούλη δε σκέφτεσαι να συνδυάσεις το επιστημονικό σου αντικείμενο με τα ευρύτερα ενδιαφέροντα σου και να κάνεις ένα διδακτορικό σε σχέση με την ιατρική στην αρχαιότητα;
Δε ξέρω την ιατρική του αξία αλλά στοιχηματίζω ότι στην επόμενη κρίση λέκτορα στο ιστορικό αρχαιολογικό οι υπόλοιποι διδάκτορες δε θα τολμήσουν καν να θέσουν καν υποψηφιότητα! :)

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Βρε ντουλη μα τον τουτατι, που τα βρισκεις ολα αυτα τα αρθρα?

Δεν μου κανει εντυπωση παντως αφου η πλειοψηφια των ανθρωπων προερχεται απο την Αφρικη γιατι να μην προερχεται και η πλειοψηφια των ζωων απο εκει?
εχω μια διαφορετικη αποψη-θεωρια..δεν μπορει να ειμαστε διπλα στην αφρικη και εκει να ειχε τα παντα και μερικα χιλιομετρα πιο πανω να μην ειχε τιποτα.. σε λιγο θα διαβασω οτι ειχαμε παγους εμεις και ζεστη εκει ! :)
Και εγώ την ίδια απορία έχω. Πώς τα βρίσκεις;

Ντούλη δε σκέφτεσαι να συνδυάσεις το επιστημονικό σου αντικείμενο με τα ευρύτερα ενδιαφέροντα σου και να κάνεις ένα διδακτορικό σε σχέση με την ιατρική στην αρχαιότητα;
Δε ξέρω την ιατρική του αξία αλλά στοιχηματίζω ότι στην επόμενη κρίση λέκτορα στο ιστορικό αρχαιολογικό οι υπόλοιποι διδάκτορες δε θα τολμήσουν καν να θέσουν καν υποψηφιότητα! :)
στο τελευταιο που ασχοληθηκα ηταν ο οικος και το οικοσημο-σημαια-θυρεος εποχης των Μελαμποδιδων,σπλαχνοσκοπων ελληνων και ρωμαιων.. αρκετα ενδιαφερον..οι ρωμαιοι ειχαν πανω στο ηπαρ και τα αναλογα σημαδια για το καλο η κακο.. κατι σαν πατρον-εγχειριδιο-ατλαντας ανατομικος για την σπλαχνοσκοπια.. εγω το εψαξα σαν οι προδρομοι της ιατροδικαστικης επιστημης..

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Ε... δεν κατάλαβα και πολλά αλλά... ουαου!
:)
επισης matilda καποιοι αρχαιολογοι τυπου στρασελ και ρανελ που εφαγαν τα σωθικα τους με τα ευρηματα στην κρητη και ντε και καλα να ειναι ενας τυπος χομο ερεκτους που και καλα ηρθε με την βαρκουλα του 40 χιλ απο απεναντι.. πρεπει ΠΑΝΤΑ να ειναι απο αλλου.. ΠΑΝΤΑ !

ενταξει ο στρασελ ειπε ειναι απο την Ευρωπη γενικα οι πρωτοι κατοικοι !.. παλι καλα !

φυσικα υπαρχει και κορυφαιος ιουλιος βερν αρχαιολογος οτι μερικοι ανθρωποι λει πηγαν απεναντι (σε μια αλλη χωρα εγινε) με το τσουναμι ! αλλα θα μου πεις εδω υπαρχει ταινια του χολιγουντ που εχει τυφωνα με καρχαριες ! τι να λεμε τωρα !

πηγε πολυ οφ τοπικ..για να μην πω οφ γενικα.. σορι

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
:)
επισης matilda καποιοι αρχαιολογοι τυπου στρασελ και ρανελ που εφαγαν τα σωθικα τους με τα ευρηματα στην κρητη και ντε και καλα να ειναι ενας τυπος χομο ερεκτους που και καλα ηρθε με την βαρκουλα του 40 χιλ απο απεναντι.. πρεπει ΠΑΝΤΑ να ειναι απο αλλου.. ΠΑΝΤΑ !

ενταξει ο στρασελ ειπε ειναι απο την Ευρωπη γενικα οι πρωτοι κατοικοι !.. παλι καλα !

φυσικα υπαρχει και κορυφαιος ιουλιος βερν αρχαιολογος οτι μερικοι ανθρωποι λει πηγαν απεναντι (σε μια αλλη χωρα εγινε) με το τσουναμι ! αλλα θα μου πεις εδω υπαρχει ταινια του χολιγουντ που εχει τυφωνα με καρχαριες ! τι να λεμε τωρα !

πηγε πολυ οφ τοπικ..για να μην πω οφ γενικα.. σορι
Ντουλη και με πμ αν θες για δωσε κανενα λινκ, πληροφοριες οτι θες αμα εχεις την διαθεση. Δεν σκαμπαζω πολλα απο αρχαιολογια (τα βασικα συν κατι λιγα) αλλα μου αρεσει πολυ το θεμα και το ψαχνω οσο μπορω.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Ντουλη και με πμ αν θες για δωσε κανενα λινκ, πληροφοριες οτι θες αμα εχεις την διαθεση. Δεν σκαμπαζω πολλα απο αρχαιολογια (τα βασικα συν κατι λιγα) αλλα μου αρεσει πολυ το θεμα και το ψαχνω οσο μπορω.
οκ στελνω :)

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Ευχαριστω την απαντηση μου την ελαβες. Κατι δεν παει καλα με το μαραφετι