Αιμάτωμα στο αυτί!

nerteria

Member
12 Μαρτίου 2011
14
0
Γειά σας θα ήθελα τη γνώμη σας αν είχατε παρόμοια εμπειρία.
Ο σκύλος μου προχτές δαγκώθηκε απο άλλο σκύλο στο αυτί. Στην αρχή είδα στο εσωτερικό του αυτιού μια μικρή πληγή έτσι και εγώ έβαλα betadine. Την επόμενη μέρα το αυτί του ήταν πρησμένο και έδειχνε να τον ενοχλεί έτσι και εγώ τον πήγα στον γιατρό. Ο γιατρός μου είπε πως έχει εσωτερικό αιμάτωμα μιας και χτυπήθηκε αγγείο. Μου έδωσε αντιβιωτική αλοιφή και ένα χαπάκι. Μου είπε πως υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης αλλά είναι καθαρά για αισθητικούς λόγους γιατί ο ίδιος ο οργανισμός μπορεί να απορροφήσει και μόνος του το αιμάτωμα αλλά θα έχει μια μικρή παραμόρφωση το αυτί του. Την επόμενη μέρα είχε ανοίξει μια εξωτερική πια πληγή στο αυτί του και αιμορραγούσε λές και άνοιξε το εσωτερικό αιμάτωμα και επιπλέον παρατήρησα πως είχε πρηστεί και ο λαιμός του λες και είχε μαζέψει και εκεί αίμα. Ξαναπήγα στο γιατρό και μου είπε πως πράγματι μάζεψε και στο λαιμό αίμα αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβίωση. Επίσης μου πρότεινε να πιέζω το σημείο του αυτιού για να φεύγει το αίμα και απο κει.
Ο καημένος ο σκύλος μου είναι πολύ φοβισμένος και φαίνεται να πονάει και να ενοχλείται ιδιαίτερα που δεν μπορεί να ξυστεί ή να τιναχτεί.
Τι λέτε εσείς; Είμαι πολύ στεναχωρημένη που βλέπω το ζωάκι μου να ταλαιπωρείται έτσι. Είναι μονίμως κάτω απο το κρεβάτι και τρέμει!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Εμείς, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο από τον γιατρό του.
Τουλάχιστον όχι ιατρικά.

Μπορούμε πχ να σου πούμε, να είσαι πάντα επιφυλακτική με τα άλλα σκυλιά και να είσαι όσο γίνεται σε θέση να προστατεύεις τον σκύλο σου. Το τραύμα του θα περάσει κάποια στιγμή. Εννοείται το παρακολουθείς και ενημερώνεις πάντα τον γιατρό σας, για οποιαδήποτε επιδείνωση. Μην το κανακεύεις όμως όλη την ώρα, όσο κι αν στενοχωριέσαι που βλέπεις ότι ενοχλείται. Σταθερά το πρόγραμμά σου, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Μην το έχεις όλη την ώρα, χάδια/αγκαλιές/φιλιά. Δεν του κάνεις καλό.

Περαστικά του.