Αιμαγγειοσάρκωμα


Rony_G

New Member
26 Ιανουαρίου 2017
1
3
38
Γειά σας! Πρόσφατα έχασα τον σκυλούλη μου τον Ρόνυ, 10 ετών, από αιμαγγειοσάρκωμα. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω ιατρικά τι είναι το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας μεταφέρω την εμπειρία μου μήπως και μπορέσει να σωθεί κανένα σκυλάκι από την έκγαιρη διάγνωση.
Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν κατά τον Σεπτέμβριο όπου ο Ρόνυ εμφάνισε μία κύστη στο κάτω χείλος του στην αρχή μικρού μεγέθους και μαλακή χωρίς να του δημιουργεί κάποιο πρόβλημα ούτε στο φαγητό ούτε πουθενά το σκύλί ήταν μέσα στην τρέλα και στη χαρά. Ξαφνικά μία μέρα μέσα στον Οκτώβριο ο Ρόνυ δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του με το ζόρι σηκωνόταν, τον πήγαμε άμεσα στον γιατρό όπου του έκανε όλες τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις οι οποίες ήταν πάρα πολύ καλές με μια μόνο μικρή αναιμία. Του δώσαμε αντιβίωση για όσο μας συμβούλεψε ο γιατρός και το σκυλί συνήλθε. Γύρω στον Νοέμβριο έβγαλε εσωτερικά στην κοιλιά του μικρά γρομπαλάκια στην αρχή μικρά, σταμάτησε να τρώει κροκέτες αλλά οποιοδήποτε μαγειρεμένο φαγητό το εξαφάνιζε σε δευτερόπλεπτα. Επίσης άρχισε να εμφανίζει μια δυσκολία στο να ξαπλώνει άνετα και να κουλουριάζεται. Πήγαμε στον γιατρό, του ξαναέκανε αιματολογικές εξετάσεις ενώ του πήρε και δείγμα για λεησμανίαση. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων συνέχισαν να δείχνουν μια μικρή αναιμία αλλά αυτή τη φορά είχε αυξημένα λευκά αιμοσφαίρια καθώς και αυξημένα αντισώματα λεησμανίασης. Όπως μας είπε ο γιατρός κάποια στιγμή νόσισε από λεησμανίαση (γι' αυτό και τα αυξημένα αντισώματα) αλλά λόγω του οτι ήταν γερός οργανισμός την καταπολέμησε από μόνος του. Εντωμεταξύ, τα γρομπαλάκια στην κοιλιά του είχαν αρχίσει να μεγαλώνουν και να αυξάνονται οπότε πήγαμε άμεσα για υπέρηχο κοιλίας. Εκεί διαγνώστηκε νεοπλασία στον σπλήνα χωρίς να έχει προχωρήσει εμφανώς.
Ο γιατρός μας συνέστησε άμεσα να προχωρήσουμε σε σπληνεκτομή ώστε να μην γίνει ρήξη σπλήνας, το οποίο και κάναμε. Αρχές Ιανουαρίου έγινε η επέμβαση κατά την οποία ο γιατρός διαπίστωσε οτι είχε γίνει μετάσταση και στο συκώτι (το οποίο δεν φαινόταν κατά τον υπέρηχο επειδή ήταν από την εσωτερική μεριά).
Η επέμβαση πήγε καλά, (έστειλε ο γιατρός αρκετά δείγματα για βιοψία) και ο Ρόνυ άρχισε σιγά σιγά να συνέρχεται δίνοντας σε όλους μας θάρρος οτι θα μπορέσουμε να το παλέψουμε. Μετά από 5 μέρες άρχισε να κάνει όλη μέρα εμετούς με αποκορύφωμα το βράδυ να κάνει εμετούς και διάρροια με αίμα. Δυστυχώς εκείνο το βράδυ αποδείχτηκε μοιραίο, έφυγε ήσυχα ο σκυλούλης μου μετά από εσωτερική αιμορραγία.
Ήταν μεγάλος μαχητής γιατί τόσο καιρό ενώ περνούσε τέτοιο ζόρι δεν έβγαλε άχνα ούτε μας άφησε να καταλάβουμε το πόσο υποφέρει, το πάλευε μόνος του έχοντας μόνο όλη μας την αγάπη και την αφοσίωση!

Έτσι για την ιστορία, τα αποτελέσματα της βιοψίας έδειξαν οτι είχε αιμαγγειοσάρκωμα (νεοπλασία με ταχύτατο ρυθμό εξέλιξης παρά την ηλικία του) το οποίο ξεκίνησε από τη σπλήνα και είχε κάνει μεταστάσεις σε όλη την κοιλιακή χώρα σε πολύ μικρό διάστημα.
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.317
Είναι από αυτά, που απλώς συμβαίνουν.
Που δεν μπορείς να τα προλάβεις και δεν μπορείς να τα νικήσεις.
Ο σκυλάκος σου, το πάλεψε μαζί σας και ήταν τυχερός που τον φροντίσατε τόσο.
Μην νοιώθεις τύψεις και μην σκέφτεσαι, ότι ίσως θα μπορούσατε να έχετε κάνει κάτι περισσότερο.

Καλό του ταξίδι και εύχομαι ένας άλλος σκυλάκος, να μοιραστεί γρήγορα, την θαλπωρή του σπιτιού σου :)
 




archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Τα συλλυπητήρια μου. Συμφωνώ μ αυτό που σου ανέφερε η @mareco ότι κάποια πράγματα απλά συμβαίνουν :(:(:( . Από εκεί κ έπειτα η ζωή συνεχίζεται :love:
 


Orpheas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2017
87
150
Uppsala/Sweden
Ειλικρινά λυπάμαι για τον Rony τον σκυλάκο σου αγαπητέ μου φίλε και καταλαβαίνω πως θα σου στοίχισε αυτή η απώλεια! Θα ήθελα όμως μια διευκρίνιση τη ράτσας ήτανε και μια παρατήρηση μιας και αναφέρεις το εξής:

"Έτσι για την ιστορία, τα αποτελέσματα της βιοψίας έδειξαν ότι είχε αιμαγγειοσάρκωμα (νεοπλασία με ταχύτατο ρυθμό εξέλιξης παρά την ηλικία του)!"

Ένα δεκάχρονο σκυλί δεν μπορείς να το πεις και μικρό ηλικιακά (και αναλόγως την ράτσα) και ασθένειες σαν το αιμαγγειοσάρκωμα όπως το αναφέρεις υπάρχει πρόληψη, θεραπεία όταν ανιχνευθεί πρόωρα; Γιατί έχω την εντύπωση πως ήταν σε προχωρημένο στάδιο ανεξάρτητα τα οπτικά συμπτώματα!

Με φιλική διάθεση και λυπάμαι για την απώλεια του "πιστού σου φίλου"!
 


Dragon

New Member
20 Σεπτεμβρίου 2017
1
5
50
Ο Δράκος είναι Βίζλα, 12 ετών, στειρωμένος και καλοζωισμένος. Προ δύο εβδομάδων έκανε την πρώτη εγχείρηση. Η βιοψία έδειξε αιμαγγειοσάρκωμα. Στην περιοχή της κοιλιάς είχε εμφανίσει κάτι σαν κρεμαστές υπερτροφικές θηλές χρώματος nude. Η μία τον απασχολούσε περισσότερο -ίσως την έφτανε ευκολότερα- και από το γλύψε γλύψε της είχε δημιουργήσει πολύ άσχημη εικόνα, πρησμένη, χρώματος μπορντό αυτή αλλά και η γύρω περιοχή της κοιλιάς ενώ κάποιες φορές το σημείο αιμορραγούσε . Από το "ελιά" που είχα στο νου μου μέχρι το " σήμερα πρέπει να το δει γιατρός" δεν πέρασε περισσότερο από μήνας. Αφαιρέθηκε αυτό και ένας εσωτερικός όγκος που αρχικά ο γιατρός είχε πει μάλλον λίπωμα.

"Έκθεση Ιστοπαθολογικής Εξέτασης.
Συμπέρασμα: Αιμαγγειοσάρκωμα. Κακοήθης νεοπλασία, με τάση μετάστασης κυρίως στους πνεύμονες αλλά και σε άλλα εσωτερικά όργανα, όταν το νεόπλασμα είναι μεταστατικό. Σε περίπτωση που το νεόπλασμα είναι πρωτογενές, συνήθως υποτροπιάζει μετά την αφαίρεσή του, αλλά δεν αποκλείονται μεταστάσεις σε άλλα σημεία του δέρματος ή σε εσωτερικά όργανα.
Σχόλιο: Το αιμαγγειοσάρκωμα είναι μέτρια διαφοροποιημένο και συστήνεται ευρύτερη χειρουργική αφαίρεση. Συνιστάται η διερεύνηση του ζώου για την εντόπιση πιθανής πρωτογενούς εστίας,"

Είχε επιπλέον μια κρεατοελίτσα μαύρη επάνω στο πουλί του... ντάξει!... οκ!... έχει κι άλλες πολλές στην κοιλιά ... ένας κτηνίατρος πριν 3 χρόνια μου είχε πει ότι είναι λόγω ηλικίας και υπερέκθεσης στον ήλιο και δεν είχα ανησυχήσει. Η συγκεκριμένη "ελίτσα" είχε "ξεχωρίσει" την ίδια χρονική περίοδο που είχε αρχίσει να ξεφεύγει και ο αφαιρεμένος πλέον όγκος. Μέσα σε 3-4 μέρες όμως η εξέλιξή του καλπάζει. Φαίνεται ότι "τρέφεται" και μεγαλώνει, γίνεται ακανόνιστου ζουμερού σχήματος. Αύριο πάμε πάλι για επέμβαση.

Τα ερωτήματα:
Είναι δυνατόν να ναρκώνεις/χειρουργείς/ράβεις κάθε 2 εβδομάδες το σκυλί σου? Τι προσπαθείς να σώσεις όταν μια ασθένεια είναι τόσο επιθετικής μορφής? Δικαιούσαι να το ταλαιπωρείς όσο στέκεται στα πόδια του για να παρατείνεις τη δουλειά του καρκίνου?
 


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Εμεις μπορουμε να σ πουμε την προσωπικη μας γνωμη αλλα θα σε βοηθησει σιγουρα; Ειναι τοσο σοβαρο που πραγματικα εσυ και μονο πρεπει να το απαντησεις.. η δικη μ προσωπικη γνωμη λοιπον ειναι οτι οχι για τον δικο μου σκυλο δεν θα το θεωρουσα δικαιο.. να τον βλεπω να ταλαιπωρειται καθε μερα να χειρουργειται ξανα και ξανα ακομα και να επισκεπτεται τον κτηνιατρο καθε 3 κ λιγο για να τον βλεπω εγω γυρω μου. Το σαρκωμα ειναι πολυ σοβαρη μορφη καρκινου γιατι περναει και αιμα απο την περιοχη εξου κ οι ευκολες μεταστασεις. Και στους ανθρωπους και στα ζωα. Αυτη την περιοδο παιρνω την αποφαση για ευθανασια στην γατα μου που ειναι 19 χρονων.. κινεται κουτσοτρωει.. εχει θεμα γαστρεντερικο και ξερουμε οτι δεν μπορει να γινει κατι.. θελω να παρω την αποφαση πριν την δω στην χειροτερη κατασταση της, δεν της αζιξει να το ζησει. Ειναι πολυ δυσκολο..
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Είναι δυνατόν να ναρκώνεις/χειρουργείς/ράβεις κάθε 2 εβδομάδες το σκυλί σου? Τι προσπαθείς να σώσεις όταν μια ασθένεια είναι τόσο επιθετικής μορφής? Δικαιούσαι να το ταλαιπωρείς όσο στέκεται στα πόδια του για να παρατείνεις τη δουλειά του καρκίνου?
Την ιδια ακριβως ερωτηση μου εκανε κα Σκουντζου, κτηνιατρος, οταν ειδε το σκυλο μου πριν 2 χρονια. Μετα δακρυσμενη τον φιλησε στο κεφαλι λεγοντας του τι καλο ζωο φαινεται.
Δε τον ειχε συναντησει ποτε ξανα γιατι δεν ετυχε να την ξερουμε. Ηταν καθετη οτι δε γινεται τιποτα με το σαρκωμα. Ειχε χειρουργησει πολλα ζωα στο παρελθον. Μαλιστα μου ανεφερε οτι ειχε περιπτωση που αφαιρεσε ολο το ακρο για να προλαβει καταστασεις και παρολαυτα μεσα σε 2 μηνες εμφανισε στο αλλο σε χειροτερη μορφη.Σα χταποδι αυτο το πραγμα ηταν τα λογια της, δε θα τα ξεχασω ποτε.
Το ιδιο εκανε ο κ. Κεστης που τον ηξερε απο κουταβι και ηταν ο κτηνιατρος του. Μου βαλε και χερι κατα καποιο τροπο γιατι μου λεει οτι ο σκυλος ταλαιπωρειται και να του δωσω παυσιπονα ασχετα με το τι μου λενε αλλοι κτηνιατροι.
Παρολαυτα... εγω του εκανα μια χημειοθεραπεια που μου προτεινε τριτος κτηνιατρος .. που τον εκανε κουρελι βεβαια... και μετα απο μια βδομαδα πεθανε. (δεν ηταν καν χειρουργησιμος ο ογκος γιατι ηταν στο κεφαλι πισω απο το ματι του).
Ευχομαι κουραγιο και καλη δυναμη σε οποιες αποφασεις και αν παρεις απο δω και περα.
 
  • Like
Reactions: Dragon


p_gper

Well-Known Member
25 Αυγούστου 2016
48
59
44
Προσωπική εμπειρία από τη γάτα. Μετά από χειρουργική αφαίρεση 2 όγκων, εμφανίστηκαν ξανά στους πνεύμονες. Ότι και να πω είναι λίγο, αφού μπορούσα να καταλάβω ότι η γατούλα μου χανόταν μέρα με τη μέρα. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, το να βλέπεις να της γίνεται η ευθανασία ή να τη βλέπεις να αγκομαχάει κάθε μέρα να αναπνεύσει και να σηκώνετε μόνο για νερό (και αν!). Το σίγουρο είναι πως τα πράγματα θα πάνε μόνο προς το άσχημο.

Συμβουλή: Προετοιμάσου για τα χειρότερα...

Λυπάμαι!
 
  • Like
Reactions: Dragon


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.601
10.995
Athens
Είναι δυνατόν να ναρκώνεις/χειρουργείς/ράβεις κάθε 2 εβδομάδες το σκυλί σου?
Όχι

Δικαιούσαι να το ταλαιπωρείς όσο στέκεται στα πόδια του για να παρατείνεις τη δουλειά του καρκίνου?
Όχι

Λυπάμαι για την εξέλιξη...
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.317
Μηνύματα
899.697
Μέλη
20.076
Νεότερο μέλος
maria1999.