Ακίτα 20 ημερών!

akita aiko

Member
5 Απριλίου 2012
21
0
1. Καλησπέρα σας,

Την Δευτέρα απέκτησα το ακιτα ινου μου το οποιο δυστυχως ειναι μονο 20 ημερών. Ο λόγος είναι γιατί δεν μπορούσα να το αφήσω στον τύπο που το ειχε με το τρόπο που το φρόντιζε.

Τα ειχε απογαλακτισει ενας ασυνειδητος απο την μανα τους στις 15 μερες περιπου που ηταν στην Θεσσαλονικη γιατι θεωρησε οτι ο πατερας του δεν ηταν ικανος να τα προσεξει και τα εφερε στην Αθηνα για να τα δωσει...

Τα σκυλια ειναι πολυ μικρα και τα ταιζε γαλα βρεφικο για ανθρωπους και ξηρα τροφη απο τα λιντλ με μουλιασμενο νερο..

Υπολογιζα να παρω σκυλι προς το τελος του μηνα αλλα πραγματικα δεν μπορουσα να το αφησω λεπτο σε εκεινον ξεροντας οτι μια τοσο μικρη ψυχουλα δεν τρεφεται σωστα και οχι μονο..
Τελως παντων για να μην σας κουραζω τον πηγα στον κτηνιατρο και μου ειπε πως ειναι πολυ μωρό και το ρισκο ειναι μεγαλο, εκανε διαρροια κιτρινοπρασινη την πρωτη μερα και ο γιατρος του εκανε ενεση για την διαρροια καιγια 3 μερες τωρα τρωει αυστηρα μικρες ποσοτητες βραστου κοτοπουλου και πινει τσαι

η ψυχουλα ειναι πολυ ζωηρή και ενεργητικλη και τρωει το φαγητο του με παρα πολυ όρεξη,

Τα κακακια του απο χθες εχουν φυσιολογικο χρωμα ( σκουρο καφε) και ειναι λιγο πιο σφικτα αλλα θεωρώ ακομα οτι δεν ειναι απολυτα φυσιολογικα. Γνωριζετε αν τα κακα του κουταβιου ειναι ψιλορευστα?
Θα ηθελα να μαθω αν καποιος εχει αντιστοιχη εμπειρια με τοσο μωρο και γενικα αν το χειριζομαι σωστα , ειμαι σε συνεχη επικοινωνια με τον κτηνιατρο και δεν θελω με τιποτα η ψυχουλα να παθει κατι

Οποιαδηποτε συμβουλη ειναι πολυτιμη!
εισυναπτω φωτο του μικρου Αικο

Σας ευχαριστω
Βανεσσα

Attachments

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Δεν γνωρίζω να σε βοηθήσω αλλά μέσω του ΚΟΕ θα μπρούσες να βρεις εάν υπάρχει εκτροφείο Ακιτα στην Ελλάδα και να ζητήσεις συμβουλές και βοήθεια από τον εκτροφέα επιπλέον του κτηνιάτρου.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Δν νομίζω ότι είναι τόσο συγκεκριμένο στην φυλή το θέμα σου. Μάλλον στην πολύ μικρή ηλικία. Μπορεί να μην τα βρήκες στα σκουπίδια αλλά δες κ αυτό το θέμα της Lara.

Καλωσήρθες κ κουράγιο στα δύσκολα!

onokio

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
70
0
Κερατσίνι
Κατ αρχήν συγχαρητήρια για τη στάση σου και την αγάπη σου προς το κουτάβακο
Κι εγω μικρο τον πήρα τον δικο μου απο φίλοζωικη για παρόμοιους λόγους στην αρχή τα κακά του δεν ήταν σφιχτά αλλα όσο μεγάλωνε εστρωσαν τώρα είναι 4 μηνών οπότε ακολούθησε τις οδηγίες του κτηνιατρου και όλα θα πανε Καλά
Καλη ζωη να έχεις με το κουτάβακο σου

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Γεια σου και καλως ήρθες
Γιατί να μην του δίνει γάλα για κουταβάκια? Νομίζω 20 ημερών ακόμα γάλα θα έπρεπε να πίνει. Μέχρι τις 35 μέρες! Τι τα θέλετε τα κοτόπουλα και τα τσάγια? Ειδικά το τσάι...

Εσωτερική αποπαρασσίτωση κάνατε? Βάλε μας μια φωτογραφία από τα κακά του. Πήρε δείγμα ο γιατρός? κάνατε κοπρανολογική?

Στις φωτογραφίες μοιάζει για ακόμα μικρότερο :( εύχομαι να τα καταφέρετε!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
να κάνετε οπωσδήποτε αποπαρασίτωση......!

ένα κουτάβι που μεγαλώνει με την μάνα του (που είναι υγιής,εμβολιασμένη και δεν έχει παράσιτα) μπορεί να ξεκινήσει να τρώει ξηρά τροφή απο 20 ημερών. Βέβαια όταν μιλάμε για ξηρά εννοούμε καλής ποιότητας τροφή για κουτάβια...π.χ. starter της Royal Canine........πολύ καλά μουλιασμένη.
Επίσης μια σκύλα είναι καλό να θηλάζει τα κουτάβια μέχρι 45-49 ημερών....έτσι εκτός των άλλων στοιχείων θα παίρνει και τα αντισώματα της μάνας...

η δική σας περίπτωση είναι ιδιόμορφη.....
φαντάζομαι ότι και η μάνα δεν είχε την φροντίδα που έπρεπε....
οπότε και η υγεία των κουταβιών είναι ένα θέμα....

Το τσάι είναι μια απλή μέθοδος για να περιορισθεί η διάρροια.....
Αν το κουτάβι γίνει καλά, εγώ θα πρότεινα να συζητήσεις με τον ιατρό το ενδεχόμενο να πεί το κουτάβι και λίγο γάλα (σκόνη) για λίγες μέρες μαζί με ξηρά.....

Να ξέρεις ότι δεν γνωρίζουν όλοι οι κτηνίατροι απο μεγάλωμα κουταβιών....
τις καλύτερες συμβουλές μπορεί να δώσει μόνο ένας εκτροφέας.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.412
Να ξέρεις ότι δεν γνωρίζουν όλοι οι κτηνίατροι απο μεγάλωμα κουταβιών....
τις καλύτερες συμβουλές μπορεί να δώσει μόνο ένας εκτροφέας.....
Και η από πάνω σου πλέον...:)

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Καλησπέρα,

Αναφέρθηκα και θα επιμείνω στον εκτροφέα για τους παρακάτω λόγους :

1. Ο κτηνίατρος είναι πολύ καλός στην θεωρία αλλά εάν ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με γέννα ή κουτάβια τόσο μικρά μπορεί να μην ξέρει πράγματα που δεν τα γράφουν στα βιβλία
2. Ο εκτροφέας ξέρει πιθανά προβλήματα της φυλής που ο κτηνίατρος μπορεί να αγνοεί. πχ στα collie υπάρχει μια έλειψη ενζύμου και λάθος φαί η φάρμακο μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα
3. Ο εκτροφέας είναι πολύ πιθανό να γνωρίζει καλύτερα τι πρέπει να τρώει το σκυλί σε αυτή την ηλικία από έναν κτηνίατρο
4. Σε ένα μαγικό κόσμο εάν ο εκτροφέας έχει γέννα αυτή την στιγμή μπορεί και να μπορεί να το εντάξει στην ομάδα και να μπορεί το κουτάβι να παίρνει μητρικό γάλα και να μεγαλώσει σωστά σε αυτό το κρίσιμο στάδιο

akita aiko

Member
5 Απριλίου 2012
21
0
σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας.

το γαλα μου το απαγορευσε ο γιατρος γιατι στην παρουσα φαση επιβαρυνει την διαρροια του μικρου και μου ειπε οτι το γαλα της μανας δεν αντικαθισταται με καμμια φορμουλα , αφου στρωσει το στομαχακι του θα ξεκινησει και το γαλα και μετα τις κροκετες.

η αληθεια ειναι οτι απο την μερα που το φεραμε σπιτι ειναι πολυ πιο ενεργητικος , ενω την πρωτη μερα μονο κοιμοταν και εκανε διαρροια , τωρα κανει περιπου 3 φορες την ημερα τα κακακια του .

θα δουμε , ελπιζω να μπορεσω να την σωσω τουλαχιστον αυτη την ψυχουλα

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
το γαλα μου το απαγορευσε ο γιατρος γιατι στην παρουσα φαση επιβαρυνει την διαρροια του μικρου και μου ειπε οτι το γαλα της μανας δεν αντικαθισταται με καμμια φορμουλα , αφου στρωσει το στομαχακι του θα ξεκινησει και το γαλα και μετα τις κροκετες.
...λογικό....
να μην αμελήσετε πάντως την αποπαρασίτωση.....

akita aiko

Member
5 Απριλίου 2012
21
0
...λογικό....
να μην αμελήσετε πάντως την αποπαρασίτωση.....
η αποπαρασιτωση μπορει να γινει απο τοσο μικρη ηλικια? η γιατρος απο οτι καταλαβα θελει να σταθεροποιησει την διαρροια του μικρου προτου προχωρησουμε σε οτιδηποτε αλλο ( ειναι αρκετα επιφυλακτικη ως προς το αν θα τα καταφερει γιατι επιμενει οτι η υγεια των κουταβιων ειναι απροβλεπτη)

παντως ετσι οπως τον βλεπω τον σκυλακο δεν μου κανει για αρρωστος , χωρις να το παιζω ειδικη , απλα εχει τοση πολυ ενεργεια που νομιζω οτι αν ειχε προβλημα θα ηταν και αλλιως η συμπεριφορα του

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
η γιατρός δεν έχει άδικο σε σχέση με το απρόβλεπτο της υγείας των κουταβιών....
και ειδικά όταν τα φέρνουν στον κόσμο κάτι τέτοιοι αλήτες....

η αποπαρασίτωση μπορεί να ξεκινήσει-εφόσον δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα- απο 18-20 ημερών...
όταν τα προβλήματα που έχει το κουτάβι οφείλονται στα σκουλήκια τότε η αποπαρασίτωση επιβάλλεται να γίνει άμεσα..

akita aiko

Member
5 Απριλίου 2012
21
0
Η μαμά είχε κάνει τα εμβόλια της???

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
απο οτι ειπε ο τυπος που τα εφερε τα κουταβια ναι... αλλα ποσο μπορεις να εμπιστευθεις εναν τυπο που τα μετεφερε στην μπαγκαζιερα της μηχανης τα μωρα.....

δεν ξερω ειλικικρινα... ευελπιστω οτι με την καταλληλη φροντιδα της γιατρου και την δικη μου θα τα καταφερει

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
απο οτι ειπε ο τυπος που τα εφερε τα κουταβια ναι... αλλα ποσο μπορεις να εμπιστευθεις εναν τυπο που τα μετεφερε στην μπαγκαζιερα της μηχανης τα μωρα.....
Σκυλέμπορος είναι ? Από που τα έφερε ?

akita aiko

Member
5 Απριλίου 2012
21
0
οχι ο πατερας του ειχε την θηλυκια στην Θεσσαλονικη και την ζευγαρωσε αλλα επειδη εχει καρδιακα προβληματα ο γιος του ( αυτος που μου το πουλησε) θεωρησε οτι δεν θα μπορει να τα προσεξει και τα εφερε στην Αθηνα πριν της ωρα τους.

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Νά ενημερώσεις τον γιατρό γιά την πιθανότητα νά μην είναι εμβολιασμενη η μαμά. Υπάρχει ειδική εξέταση που πρέπει νά γίνει πριν εμβολιαστεί το κουταβι.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

akita aiko

Member
5 Απριλίου 2012
21
0
οκ, παντως μου ειπε η γιατρος οτι τα πρωτα εμβολια πρεπει να τα κανει σε 10 μερες λογω του οτι ειναι απογαλακτισμενο πιο νωρις απο οτι θα επρεπε