Ακτινογραφίες προληπτικές για γερμανικό ποιμενικό.

doukas

Member
27 Φεβρουαρίου 2011
20
0
καλησπερα σε ολους παιδια.ο δουκακος μου εφτασε πια 10 μηνων και θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε τις τιμες για να του κανω προληπτικες ακτινογραφιες για τα ισχυα του.και επισης που μπορω να απευθυνθω για αυτες?ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Να ρωτήσω με την ευκαιρία, μπορεί να "διαβάσει" την ακτινογραφία ο μέσος κτηνίατρος ή χρειάζεται ορθοπεδικός?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Να ψάξεις να βρεις καλό κτηνίατρο που να ξέρει να βάλει τον σκύλο στο τραπέζι και να ξέρει να τραβάει ακτίνες αλλά και να τις διαβάζει κιόλας!
Η τοποθέτηση, ειδικά του Γερμανικού Ποιμενικού, πάνω στο τραπέζι και το σωστό διάβασμα των ακτινών είναι το Α και το Ω!

Επίσης θα σου έλεγα να περιμένεις και να κάνεις τις εξετάσεις αργότερα, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική γνώμη!

Εγώ τον δικό μου δεν τον έκανα ακόμη και είναι 2 χρονών!

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
αν ο σκυλος σου εχει προδιαθεση για δυσπλασιες ενα εμπειρο ματι πλεον θα μπορει να το δει στους 10 μηνες

γιατι αν αργησεις και το δεις κατοπιν εορτης μπορει να εχει μεγαλωσει το προβλημα αν υπαρχει

(βεβαια δεν ξερω την καθημερινοτητα του σκυλου σου και δεν μπορω να ξερω πως περναει την ημερα του)

doukas

Member
27 Φεβρουαρίου 2011
20
0
καλημερα παιδια.ο σκυλος δεν εχει προβλημα χωρου γιατι μενω εκτος αθηνων.καθε μερα εχει την αθληση του και τις βολτες του.απλα απο περιεργια και προληπτικα κυριως ρωταω.αν γνωριζετε καποιον γιατρο που εχει εμπειρια στους γερμανικουσ ποιμενικους στην αθηνα παρακαλω να μου τον προτεινετε.ευχαριστω

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Γεια σου doukas...

Το κουτάβι σου έχει "χαρτιά"...? Απλά σε ρωτάω γιατί αν έχει και αν θέλεις μπορείς να επικοινωνήσει με τον ΚΟΕ και να σου δώσει κατευθύνσεις σε ποιον, πως κλπ...
Υπάρχουν 2-3 κτηνίατροι οι οποίοι είναι αρκετά έμπειροι, και συνεργάζονται με τον ΚΟΕ.
Αν μπεις στην διαδικασία με τον ΚΟΕ το κόστος είναι 80 ευρώ...

Αν δεν θέλεις να μπεις στην διαδικασία με τον ΚΟΕ, και θέλεις απλά να κάνεις εξετάσεις για δυσπλασία, επίσης μπορείς να απευθυνδείς στους συμβεβλημένους με ΚΟΕ, ή σε όποιον άλλον κτηνίατρο εσυ θέλεις, που να έχει όμως τα "προσόντα"¨...

Όπως καλα ειπώθηκε, το "στήσιμο" του ΓΠ στο τραπέζι για ακτινογραφίες, θέλει τρόπο και όχι κόπο.Είναι το Α+Ω.

Γενικά για την διαδικασία, θα χορηγηθεί στο κουτάβι μια δόση ηρεμιστικού και μετά πάμε κρεβάτι για ακτίνα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
παιδια το στησιμο του σκυλου στο τραπεζι ειναι το α κ το ω γενικα κ οχι μονο για τον γπ.αν δεν στηθει σωστα το ζωο δεν μπορει να γινει σωστα η εξεταση.επισης,ισως χρειαστεις κ δευτερο ατομο μαζι.να το εχεις υποψιν σου αυτο κ αυτο για τον λογο του οτι το σκυλι πρεπει να εχει αυστηρα σωστη θεση πανω στο τραπεζι.να ξερεις οτι θα του γινει μια ηρεμιστικη.το κοστος εχει δεν εχει χαρτια το σκυλι σου,ειναι 80 ευρω.συνηθως οι γιατροι που βγαζουν τις ακτινογραφιες ξερουν κ να στις διαβασουν.αλλα ακομη ειναι νωρις.μετα τους 14 μηνες θα παρεις σωστα αποτελεσματα.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
....το κοστος εχει δεν εχει χαρτια το σκυλι σου,ειναι 80 ευρω...
Ανάλογα... Όταν είσαι απο ΚΟΕ με παράβολο είναι αυστηρά 80 ευρώ...

Όταν πας χωρίς ΚΟΕ το κόστος, συνήθως, είναι λίγο ποιο ανεβασμένο. Από 100-120-140-150 ευρώ..

Η διαφορά κόστους είναι ότι ο κτηνίατρος (εκτός παράβολο ΚΟΕ) κάνει ο ίδιος την διάγνωση και αυτό κοστίζει...

Τουλάχιστον εγώ που ρώτησα και έχω κάνει 3-4 ακτινογραφίες αυτό αντιμετώπισα....

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
εγω 80 εδωσα φιλε μου την τελευταια φορα που του εκανα κ ηταν προσφατα.μια ακτινογραφια δεν κοστιζει πολυ.στην περιπτωση αυτη κανουν 2 ,μια πλαγια ,μια καθετη συν φυσικα το κοστος της διαγνωσης-εξετασης.νομιζω παει απο 25 η καθε ακτινα κ 30 η επισκεψη-εξεταση.τα 150 που λες δεν υπαρχουν!απαταιωνια στο φουλ ,αν ισχυει!

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Τι να σου πω... Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου... Αυτή την ενημέρωση είχα... Και μία φορά τα έδωσα...120 ευρώ ακτινογραφία + διάγνωση...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
δεν ειπα οτι τα βγαζεις απο το μυαλο σου,αλλα αυτες οι τιμες παιζουν στην αγορα.η 20 η 25 η αθε ακτινογραφια,συν ο,τι αλλο κανεις.αν σου εκανε 2 ακτινογραφιες δλδ,αυτος χρεωσε 70 την διαγνωση του??????για κλεισιμο ειναι!!!!!

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις...

και γιατί να πάθεις για να μάθεις??

Τέλος πάντων... Όλοι την πατάμε κάποιες φορές... ;)

doukas

Member
27 Φεβρουαρίου 2011
20
0
ο δουκας δεν εχει χαρτια αλλα αν μπορειτε θα ηθελα να μου προτεινετε καποιον καλο γιατρο που να ''το χει''.μενω κοντα στην αθηνα.σας ευχαριστω

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί και καλοί. Η επιλογή είναι δική σου.
Ενδεικτικά σου αναφέρω:

.http://www.movet.gr/
Φερλέμης Δημήτριος
210-9400130 ΜΟΣΧΑΤΟ

.Καλογερόπουλος Στέλιος
210-7564254 Καισαριανή

.Χαραλαμπίδης Χαράλαμπος
210-5720761 Περιστέρι

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
http://leerburg.com/hipart.htm

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή θέση του σκύλου κατά την λήψη της ακτινογραφίας.
Επίσης αναφέρει 2-3 πράγματα που θα πρέπει και εμείς να προσέξουμε όταν μας βγάλουν ακτινογραφίες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87