Ακόμα δεν έπεσε το δόντι


aballos

Active Member
9 Μαρτίου 2007
36
0
Thessaloniki
Ο Άρης έχει κλείσει τους επτά μήνες και ο κυνόδοντας το δεν έχει πέσει ακόμα. Αποτέλεσμα να έχει και τους 2 (παλιό και νέο).
Το δόντι δεν κουνιέται καθόλου, ο γιατρός την τελευταία φορά που τον είχε δει (αρχές Δεκεμβρίου) είπε ότι δεν πειράζει ότι θα πέσει μόνο του κλπ
Μήπως θα έπρεπε να τον πάω για εξαγωγή;;
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αυτο συμβενει πολλες φορες και στους ανθρωπους πιστευεις οτι τον ενοχλει?
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
:D το σιγουρο ειναι οτι δεν τον ενοχλει ειχα σκυλι με 2 κυνοδοντεs στην καθε πλευρα που ποτε δεν επεσαν ηταν παντα 2,δεν ειχε προβλημα εμενα μου την εδινε να το βλεπω ετσι.
 


aballos

Active Member
9 Μαρτίου 2007
36
0
Thessaloniki
Δεν νομίζω οτι τον ενοχλεί απλά ειναι κολητα μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μένει τροφή ανάμεσα, και σκεφτομε οτι μπορεί να στραβώσει το νεο.
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
Ρωτα και τον κτηνιατρο σου τι μπορει να γινει,αλλιωs οδοντοβουρτσα και προσοχη να φευγουν οι τροφεs και τα υπολειμματα.
 


George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Λογικά θα πέσει σε λίγο. Συμβαίνει καμιά φορά να συνυπάρχουν για λίγο.
 




LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
σε μας παντως δεν επεσαν ποτε,συνυπηρχαν και τα δυο και ο κτηνιατρος δεν αφηνε τοτε να τα βγαλουμε τωρα μπορει να αλλαξαν τα πραγματα οποτε πρεπει να το ρωτησεις οπως σου ειπα :wink:
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Το νέο δόντι μπορεί να στραβώσει,
ήδη πρέπει να είναι στραβό (με το προηγούμενο δίπλα).
Αφού δεν να πέσει ο παλιός κυνόδοντάς σύντομα –
ρώτα το κτηνίατρο σου για εξαγωγή.
 




Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Ο δικος μου που ειχε το ιδιο προβλημα ,αφου περιμεναμε μεχρι 7 μηνων,πηγαμε και του τα εβγαλε ο γιατρος για να μην στραβωσουν τα καινουργια!
Δεν θα ηταν και τρομερο απ' οτι μου ειπε το στραβωμα αλλα στις εκθεσεις θα το εβλεπαν και υπηρχε και ο κινδυνος να σφηνωσουν μαζι και να μην πεσουν ποτε τα παλια !
 






amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Και βέβαια είναι επέμβαση.
Για φαντάσου ο σκύλος με το πρόβλημα των παραπάνω δοντιών ή και των στραβών δοντιών που επανήλθαν στην σωστή θέση με σιδεράκια να γίνει επιβήτορας και να κληροδοτεί τα χαρίσματα του στις επερχόμενες γενιές...

Στα ροτβάηλερ, απότι θυμάμαι, μόνο το πισώνυχο επιτρέπεται να τύχει επέμβασης, το οποίο δεν θεωρείται ελάττωμα, αλλά για αισθητικούς λόγους αφαιρείται.
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
για τα σιδεράκια οκ αλλά για την αφαίρεση του δοντιού για να βγει το άλλο απο κάτω σωστά δεν ξέρω....δεν το θεωρώ και τόσο σοβαρό.Τώρα τι λέει ο κανονισμός.....
 


Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Δεν νομιζω αυτο να ειναι γενετικο ελαττωμα :shake: ,οπως η ελλειψη δοντιου η το μη σωστο δαγκωμα η τα στραβα δοντια!!! Αυτο σχετιζεται με την ποιοτητα των ουλων και με το τι ειδους τροφες τρωει ενας σκυλος καθως και με το με τι παιχνιδια παιζει!

Οι εκθεσιακοι σκυλοι προσεχονται παρα πολυ κατα την εποχη της οδοντοφυιας για να μην πιεστουν τα δοντια τους η τραβηχτουν(διελκυστινδα) και στραβωσουν και το να μεινει επανω ενα δοντι το ακουω πολυ συχνα :!: :p :p
 


CostasKontadakis

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2008
112
0
Οι κυριότερες επιπτώσεις αν τελικά παραμείνουν τα νεογιλά δόντια είναι η σταδιακή καταστροφή των μόνιμων δοντιών από περιοδοντική νόσο και η στρέβλωση τους. Ο κτηνίατρος θα πρέπει να αποφασίσει την εξαγωγή τους λαμβάνοντας υπ’ όψιν σημαντικές παραμέτρους. Ηλικία, φυλή και βέβαια την κλινική εξέταση. Π.χ όταν έχω μπροστά μου ένα νεαρό maltese 8-9 μηνών με παραμένοντες νεογιλούς κυνόδοντες …η εμπειρία μου λέει ότι όσο και να περιμένουμε πάρα πολύ δύσκολα θα πέσει από μόνος του έστω και ένας… Για την αποφυγή σταδιακής καταστροφής των μόνιμων δοντιών προτείνω συνήθως την εξαγωγή τους πριν τον 1 χρόνο της ζωής τους ή νωρίτερα αν ήδη έχουν αρχίσει να επηρεάζουν το ορθό κλείσιμο της σιαγώνας. Μια χρήσιμη σημείωση είναι ότι οι νεογιλοί κυνόδοντες είναι δόντια με πολύ λεπτή και μακριά ρίζα (η ρίζα τους αποτελεί το 70-75% του μήκους τους!!) που θα πρέπει να αφαιρείται ολόκληρη κατά την εξαγωγή!

Κώστας
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κώστα καλώς ήρθες στο Dogforum!
Kάνε ένα intro στην ενότητα «Νέο μέλος» για να σε γνωρίσουμε καλύτερα και να σε καλωσορίσουμε επίσημα! :D
 


BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Αmangos. Η καθυστερηση της πτωσης του νεογιλου κυνοδοντα ειναι τρομερα συνηθισμενη στο ντομπερμαν και η αφαιρεση του νεογιλου που επιμενει δεν ειναι αλλοιωση. Αλλοιωση ειναι η ορθοδοντικη διορθωση της λαθος συγκλισης των κοπτηρων. Τα επιπλεον δοντια δεν αξιολογουνται στις εκθεσεις απλα αναφερονται*, παρολα αυτα το προτυπο του ντομπερμαν εχει απο τις αυστηροτερες απαιτησεις σχετικα με την οδοντοφυια (πληρης και σωστη ή αποκλεισμος).

*Δεν θεωρουνται ελαττωμα
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μηνύματα
899.838
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr