Αλλάξαμε κτηνίατρο

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μετά απο καιρό πήρα την απόφαση να αλλάξω κτηνίατρο. Υπήρχαν κάποια πράγματα που με ενοχλούσαν όπως ο γρήγορος τρόπος διάγνωσης που είχε, ή η φαρμακευτική αγωγή χωρίς λόγο και με υπερβολή.
Πριν κανα 15ήμερα πέρασα απο το γραφείο του να του πω ότι θα έρθω για εξετάσεις και να μου πει πόσο θα μου κοστίσουν. Άφωνος έμεινα όταν μου είπε 200Ε. Την επόμενη έψαξα και κατέληξα σε έναν που έιχε ακτινογραφικό στο ιατρείο του.
Σήμερα λοιπόν ήρθε η μέρα για εξετάσεις. Αν και αφορμή ήταν το χρηματικό ποσό είμαι χαρούμενος απο την απόφαση μου να αλλάξω κτηνίατρο. Πολύ σχολαστικός, εξηγούσε τα πάντα και βλέποντας το ενδιαφέρον μου μου έδειχνε πως να μετράω ανάσες, ελέγχω ούλα για καλή κυκλοφορία, πως ξέρουμε ότι είναι στο ιδανικό βάρος, μου έδειχνε σε βιβλία πως είναι το εσωτερικό του αυτιού και τρόπους να το καθαρίζουμε κτλ.
Μου ζήτησε να βγούμε έξω απο το ιατρείο να δει το σκύλο να τρέχει. Μιλήσαμε για δυσπλασία το οποίο εξέτασε "μπακάλικα" όπως μου είπε γιατί χωρίς ακτινογραφία δεν φαίνεται αν έχει πραγματικά. Εξέτασε γόνατα, μοιρούς (δεν θυμάμαι πως λεγόταν αυτό που εξέταζε) και την περιστροφικη κίνηση των πίσω ποδιών για τυχών περίεργους ήχους ή δυσφορία.
Πήραμε το αιματάκι μας για γενική, βιοχημική ήπατος και νεφρού (4 στοιχεία τα οποία δεν θυμάμαι), ερλιχίωση και λεισμάνεια. Έκανε το διαχωρισμό του αίματος επιτόπου γιατί εξήγησε ότι αν γίνει αμέσως τα αποτελέσματα είναι πιο έγκυρα.
Βρήκε το κοριστάκι άριστη εκτός απο ένα μικρό γενετικό πρόβλημα στην τραχεία της. Συνήθως γίνονται σε μικρά σκυλιά αλλα λόγου του ότι είναι ημίαιμο μπορεί να φέρει αυτό το γονίδιο που το προκάλεσε. Κράταγε στο κεφάλι με τρόπο το οποίο έκανε το σκύλο να βύχει με χαμηλό τόνο και αρκετά αθόρυβο. Δεν μου πρότεινε ακτινογραφία γιατί δεν το θεωρεί ούτε καν ύπιας μορφής.
Αποτέλεσμα 90Ε όλα τα παραπάνω και ραντεβού πια το Δεκέμβρη για xrays δυσπλασίας. Μόνο για αυτό το θέμα 40λεπτά συζήτηση είχαμε για το πως τοποθετέιτε στο μηχάνημα, τι είδος όρό θα φορέσει, πως θα στηθεί... :D

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Πες μας ποιος είναι αυτος ο γιατρος, θα με ενδιεφερε να μαθω.
Βεβαια στην πρωτη επισκεψη υπαρχουν καποιοι προσπαθουν να σε 'κερδισουν" (δεν αναφερομαι σε αυτον που πηγες) και μετα η σχολαστικοτητα τους εξαφανιζεται :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πολύ ωραία, καλά έκανες και άλλαξες γιατρό. :) Έτσι ακριβώς κάνει και η κτηνίατρος του Μουφ με τη διαφορά ότι όταν κρίνει ότι είναι πρέπον προσθέτει και τριάντα λεπτά κατσαδιάσματος προς εμένα, ΧΩΡΙΣ το Μουφ στο δωμάτιο, για να με πείσει να τον αδυνατίσω και να μην τον μπουκώνω. Μέχρι τώρα έχω φάει δυο τέτοια μεγάλα κατσαδιάσματα και ένα μικρότερο.:p:p:D:D:D Εννοείται ότι το Μουφ μπουκώνουν απέξω οι νοσοκόμες της με σηκωτάκια και βουβαλάκια.:eek::p:D:D

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
... και ραντεβού πια το Δεκέμβρη για xrays δυσπλασίας. Μόνο για αυτό το θέμα 40λεπτά συζήτηση είχαμε για το πως τοποθετέιτε στο μηχάνημα, τι είδος όρό θα φορέσει, πως θα στηθεί... :D
Επειδη δεν θυμαμαι αν τυχον υπαρχει προηγουμενο , γιατι θα κανεις εξεταση δυσπλασιας ?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ποιος είναι ο ντόκτορ που ασχολείται τόσο πολύ?
Πραγματικά, θα ήθελα κι εγώ να ξέρω ένα τέτοιο γιατρό!

Υ.Γ. Παρότι και ο δικός μου είναι "σχεδόν" τόσο αναλυτικός και φιλότιμος...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν θεωρώ πρόβλημα να γράψω το όνομα του αλλα προτιμώ να μη το κάνω με αφορμή μόνο μιας επίσκεψεις.

@tricky Ο σκυλος δεν δείχνει πρόβλημα αλλά λόγου στάση-τρόπος περπατήματος θέλω να δω σε τι κατάσταση είναι οι χόνδροι του. Είναι υπερβολικά cow-hocked το οποίο μπορεί να μη συσχετίζεται με δυσπλασία αλλα μπορεί και να έχει καθιερώση αυτόν τον τρόπο στάσης-κίνησης λόγου δυσπλασίας. Ο μόνος τρόπος να μου φύγει αυτή η έννοια και να ξέρω τι γίνεται είναι με ακτινογραφία.

Η φράση του "Ήταν τιμή μου να έχω στο τραπέζι ένα σκύλο με διπλά ψευτόνυχα" με κέρδισε πάντως :D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Η φράση του "Ήταν τιμή μου να έχω στο τραπέζι ένα σκύλο με διπλά ψευτόνυχα" με κέρδισε πάντως :D
Αρα, μιλάμε για πολύ "ψαγμένο" κτηνίατρο, πράγμα ιδιαίτερα σπάνιο!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aν θες πες μονο την περιοχή που είναι ο ιατρός ίσως κάτι καταλάβουμε κάποιοι.