Αλλαγή απο ξηρά σε barf.


Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
34
Κοιτάω καιρό τώρα το συγκεκριμένο τύπο διατροφής και είμαι ένα βήμα πριν την αλλαγή. Δεν βιάζομαι καθόλου, θα κάνω την αλλαγή όταν εγώ θα είμαι έτοιμος! Να σημειώσω οτι δεν έχω ταίσει barf ποτέ μου.


•Το όλο post έχει να κάνει με barf του εμπορίου


Πέρα απτο μάδημα δεν έχω κάποιο άλλο παράπονο απτην ξηρά που του δίνω (Sams field). Ρώτησα την κτηνίατρο μου και μ είπε ότι μαδάει σαν "ράτσα" (αδέσποτος ήταν). Με βούρτσισμα βέβαια και λίγο ελαιόλαδο καθημερινά σχεδόν κάπως το κρατάμε. Στην ξηρά βάζω πάρα πολύ μικρή ποσότητα κονσέρβας/ρυζιού για σκύλο/ ζυμαρικών για σκύλο απλά για τη γέυση.Είναι 9-10 μηνών απόσο μου έχει πεί η κτηνίατρος 18 κιλά.

Οι λόγοι που αποφάσισα να γυρίσω σε barf έιναι πράγματα που τα έχω δεί μόνος απο σκυλιά φίλων αλλά και απο άλλες πηγές:
•Αριστα αποτελέσματα εξετάσεων(ειναι άριστα στην υγεία του και ο δικός μου).
•Σχεδόν καθόλου τριχόπτωση.
•Δεν μυρίζει η ανάσα τους.
•Δεν είναι καθόλου επιθετικά όπως έχω ακούσει από "φανατικούς" της ξηράς.
•Τρώνε επίσης με όρεξη.
•Λιγότερα κόπρανα.
•Πολύ όμορφο τρίχωμα.
•Κρέας φρέσκο και όχι σε σκόνη.

Αυτό που χρειάζομαι ιδιαιτέρως την γνώμη σας ειδικά απο γνώστες barf έιναι:
•Τόν πιο ασφαλή τρόπο μετάβασης απτην εμπειρία σας.
•Εταιρίες που σας άφησαν ικανοποιημένους
•Συμβουλές σαν πιο έμπειροι στη barf.

Απο εταιρίες η "therawco" και η "voldog" αξίζουν απότι βλέπω απτα σκυλιά φίλων. Στη "voldog" βέβαια έχω διαβάσει κάποιες περιπτώσεις που δεν έμειναν ικανοποιημένοι.

Λέω οχι στην diy barf ξεκάθαρα λόγω εμπειρίας αν και δεν θα με δυσκολέψει καθόλου αργότερα που έχω σαν σκοπό να την φτιάχνω εγώ.
 


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Καλημερα! Φανταζομαι εχεις διαβασει και τα θεματα που υπαρχουν εδω ηδη για barf ε; Ειχα προσπαθησει και εγω να ξεκινησω με μειγμα απο ετοιμη barf και δικη μου..
Λοιπον απο barfistas παθαινε κολιτιδα.. την εκοψα μαχαιρι.. απο voldog ολα καλα αλλα δεν αφομιωσε ποτε τα κομματακια κοκαλου.. ειχα πει τοτε οκ ειναι αρχη.. αλλα τελικα παρατηρησα οτι η ποσοτητα κοκαλου ηταν παρα πολυ μεγαλη για τον δικο μου σκυλο οποτε προσθετα και δικο μου καθαρο κρεας.. αλλα ο δικος μου σκυλος τελικα ειναι ευαισθητος και εχει δυσανεξιες.. οποτε δεν λεω άλλα γιατι αντικειμενικο παραδειγμα δεν ειμαστε.. ειχε εμετο ειχε διαφορετικα κακα ΠΑΝΤΑ. Δηλαδη τον εβγαζα και λεω για να δουμε τωρα τι θα κανει.. σε τετοια φαση. Και εχω και φιλο που εκανε την μεταβαση κατευθειαν και ηταν ολα καλα σαν να μην αλλαξε τιποτα.. επισης το μεγαλο μου θεμα ηταν τα κοκαλα.. επειδη δουλευα σε κτηνιατρειο στα χειρουργεια, ηταν πολλα περιστατικα που ειχαν σχεση με κοκαλο κ οπως καταλαβαινεις ειδαν πολλα τα ματια μου.. επισης υπερηχους με πολυ ευαισθητοποιημενα εντερα απο σκυλο που τρεφεται με ετοιμη μπαρφ (αρα οχι ολοκληρο κοκαλο αλλα τριμμενο) οποιοσδηποτε τα ειχε δει λοιπον αυτα, κοκαλα δεν θα εδινε στο σκυλι του:D απλα πολλοι επειδη δεν τους εχει συμβει κατι μεχρι τωρα οκ το κανουν..
οποτε προσπαθουσα να σκεφτω αλλες πηγες ασβεστιου οπως τσοφλια και άλλα αν ψαξεις θα βρεις..
Με τα πολλα λοιπον για τις δικες μου τις αντοχες καλο το μπαρφ οκ, δεν ειναι οτι δεν πιστευω αυτα που ακουω, αλλα για μενα παρακινδυνευμενο.. δλδ και στον επομενο σκυλο μου καταληγω σε μαγειρευτο ανακατεμενο με μια πολυ καλη ξηρα ή και γευματα με μαγειρευτο σκετο κτλ
Ψαξε διαβασε καλα και αν το αντεχεις απο ολες τις αποψεις.. γραφε να μας λες:D
 




lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
29
Την barffood την δοκιμαζω τους τελευταιο μηνα και στο κοτοπουλο τουλαχιστον εχει πολυ λιγοτερο κοκκαλο σε σχεση με voldog κ barfistas. Ισχυριζεται η εταιρια πως χρησιμοποιει ολοκληρο το κοτοπουλο κ οχι πλαταρια κ λαιμους οπως οι περισσοτερες.
Bεβαια το σκυλι της μητερας μου τρωει και voldog κ barfista και τα κακα του ειναι νορμαλ,ουτε σκληρα ουτε πολυ μαλακα.Εγω στον δικο μου με voldog ειδα τριμα σκετο
Συνηθως παιρνω κοτοπουλο μοσχαρι κ αρνι απο barrfood, και ψαρι (σαρδελα,ο σολωμος δεν του καθετε καλα)απο voldog που ειναι κ σχετικα φτηνο.
Eχει βγαλει η barfistas και γαλοπουλα κουνελι κ ψαρι αλλα ειναι πραγματικα πανακριβα.
Ξεκινα με barffood και βλεπεις.

** Οσο για το μαδημα μην περιμενεις με την μπαρφ ο σκυλος να μην μαδαει ποτε,σιγουρα θα δεις ομως διαφορα.
Να βαλεις ψαρι στην διατροφη του,τα ω3 βοηθανε πολυ στο τριχωμα.Οι υπολοιπες πρωτεινες εχουν πολυ κακη αναλογια ω3/ω6.
 


Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
34
@Δημητρα_kme Καλησπέρα! Ναι φυσικά και διαβάζω... Οταν λες είχες δει πολλά στα χειρουργεια; αναφέρεσαι σε σκύλους με ευαισθησιες στα έντερα... Πιστέυεις οτι ευθύνεται η barf σαν ειδος τροφής η απλά πως έτυχε με μια συγκεκριμένη; Εδω το εχασα λιγάκι... Ναι θα στείλω εννοείται.. :D


@vrmode Ναι ισχύει αυτο για τη voldog το βλέπω συχνά να αναφέρεται αν και τη θεωρώ καλή εταιρία... Voldog δίνει φίλος βέβαια σε γαλλικό μπουλντόγκ και μου λέει οτι έχει σωθεί γτ έιχε θέμα με δερματικά. Πάντως για αρχή θα δίνω κατόπουλο απο άλλη εταιρία και στην πορεία θα δούμε... Σαν στόχο γενικά έχω να του τη φτιάχνω εγώ.


@lostresam Ναι σίγουρα οχι voldog για αρχή... Η voldog χρησιμοποιει όλο το κοτόπουλο; Καλα κατάλαβα; Με τι "πρόγραμμα" ταίζεις; Λέω 4-5 μέρες την εβδομάδα να δίνω κοτόπουλο και 2-3 ψάρι μοσχάρι και γενικά κάτι αλλο... Μια χαρά δεν είναι;
Εχεις δοκιμάσει/ακούσει για τη therawco; Φίλος με boxer του δίνει χρόνια τώρα barf (και αλλες εταιρίες δίνει βέβαια αλλά κυρίως therawco) και μου την πρότεινε ανεπιφύλακτα. Τιμές δεν γνωρίζω αλλά πραγματικά είναι απίστευτο το σώμα του η διαθεση του κλπ κλπ. Αν θυμάμαι καλά μ είχε πει οτι για 40 κιλά του βγαίνει μ.ο 1,50€ τη μέρα...
 
  • Like
Reactions: Δημητρα_kme




Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Κοιταξτε εγω ημουν νοσηλευτρια εκει. Η νοσηλευτρια αυτο που εχει να κανει στις εξετασεις και στα χειρουργεια ειναι να παρατηρει τους χτυπους της καρδιας του ζωου και καποια αλλα πραγματα. Δεν εχει συγκεκριμενη εξειδικευση και δεν μπορω να το αναλυσω ετσι σωστα και με ορολογιες.
Για τα τριμμενα κοκαλα οχι δεν εχω παρατηρησει σε χειρουργειο εγω κατι! Σε υπερηχο ενας σκυλος ειχε ευαισθητοποιημενα εντερα και ο γιατρος του ειχε πει οτι ειναι απ την τροφη. Ο σκυλος ετρωγε ετοιμη μπαρφ αλλα ποια παλι δεν ξερω! Ηξερα τοτε οτι αλλαξε διατροφη και τα εντερα του εφτιαξαν αυτα θυμαμαι!
Για τα χειρουργεια.. ηταν ολοκληρα κοκκαλα τα οποια δεν ειχαν χωνεφτει σωστα απο το στομαχι.. οταν τα ειχαμε αφαιρεσει ηταν σαπια και μυριζαν ασχημα σαν πρασινομαυρα.. θυμαμαι οτι ο γιατρος ειχε πει οτι χειρουργεια απο κοκκαλα ειναι το ιδιο δυσκολα με χειρουργεια απο υφασματινα-- κομπους λογω των τρυπων που πρεπει να δημιουργηθουν για την αφαιρεση.
γενικα να πω εδω οτι δεν θελω να τρομοκρατησω ετσι.. εμεις σαν νοσηλευτες εχουμε παθει αυτες τις φοβιες σε καποια θεματα και νομιζω ειναι φυσιολογικο! Πως ισχυει περιπου το ιδιο και για τους γιατρους γενικα; Κατι τετοιο.. αυτο δεν σημαινει οτι αυτα που λενε οι γιατροι πχ στους υπολοιπους απο εμας δεν ακουγονται υπερβολες..
 


lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
29
@Giwrgosm

η voldog χρησιμοποιει μονο πλαταρια στον κωδικο plus και στο απλο chicken meal μονο λαιμους! To αρνι του ειναι πιστευω σκετο κεφαλι!,δεν φανταζεσαι ποσο κοκκαλο εχει.Τους ειχα κραξει κ στο fb με κριτικη μου κ η απαντηση τους ηταν οτι "δεν παιζει κανενα ρολο το κοκκαλο,η ποιοτητα μας ειναι ιδια τοσα χρονια κτλ κτλ" Απο εκει να καταλαβεις οτι δεν εχουν την παραμικρη ιδεα της σωστης barf.
Η barfistas λεει πως χρησιμοποιει πλαταρια στους κωδ. με κοτοπουλο, αλλα βαζει και στηθος,στους κωδικους της με μοσχαρι κ αρνι εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος.
Για την συγκεκριμενη (therawco) δεν εχω αποψη,νομιζω ειναι πατρινη μπαρφοεταιρια,οι συνταγες της ομως ειναι πιστη αντιγραφη της voldog. Δεν σημαινει οτι ειναι κακο αυτο , δεν γνωριζω αν χρησιμοποιει παραπανω κρεας σε σχεση με τη voldog...δοκιμασε την αν εχεις ακουσει καλα λογια!
Η δοσολογια παει περιπου 2.5-3% του σωματικου του βαρους,στον δικο μου που ειναι 30κιλα του δινω 750-800γρ/μερα και τον μηνα 45ε περιπου.
Εγω τον μηνα θελω 21κιλα, και του τα εχω χωρισει 12 κιλα κοτοπουλο και 9 κιλα μοσχαρι-αρνι-ψαρι!
Ποσα κιλα ειναι ο δικος σου?
 


Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
34
@lostresam Με κατατόπισες τέλεια(y)... 18 κιλά είναι, 9-10 μηνών. Πόσο θα φτάσει δέν ξέρω. Η κτηνίατρος μου είπε οτι έχει απο Ε.Π... Ναι η "therawco" πατρινή είναι και με βολέυει γτ είμαι κ εγώ απο πάτρα αν και απο θεσσαλονικη που παράγγελνα κατ. τροφή γιά άλλο κατοικίδιο μια χαρά εφτανε.Σκοπέυω να πάω μια βόλτα να μιλήσω μαζί τους να δώ. Μια γνωστή μου δίνει σε boxer και ειναι ικανοποιημενη! Στη δική μου την περίπτωση είδα οτι χρειάζομαι 2%(χαμηλή δραστηριότητα). Λίγο το βλέπω βέβαια.
 


lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
29
τωρα που ειναι ακομα στην αναπτυξη μπορεις να του δινεις 2,5 ή 3%...με την μπαρφ να γινει παχυσαρκο αποκλειται,μιας κ δεν περιεχει αχρηστους υδατανθρακες.
Αλλα το βλεπεις στην πορεια αυτο..
Για αρχη μην παρεις ποσοτητα,καποια σκυλια θελουν τον χρονο τους στη μεταβαση απο ξηρα σε ωμη.Τα περισσοτερα δεν θελουν καθολου κ την αφομοιωνουν τελεια
Να κοιτας επισης τα κακα του...αν κανει πολυ σφικτα που στο αγγιγμα γινονται τριμα,σημαινει πολυ κοκκαλο στη μπαρφ αρα κ αλλαγη εταιρειας :)
 
  • Like
Reactions: Δημητρα_kme


Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
34
@lostresam Ωραια θα ξεκινήσω με 3% και θα δειξει στην πορεία. Θα πάρω απο "therawco" να δοκιμάσω για 4-5 μέρες!! Ναί θα τα τσεκάρω να βλέπω :)
 
  • Like
Reactions: lostresam


Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
34
Καλησπέρα..

Ξεκινήσαμε σήμερα barf..
Του πηρα 3.5 κιλά για αρχή και στην πορεία θα του πάρω για κάνα μήνα.
Είναι 20 κιλά 11 μηνών σχεδόν και μ ειπε αυτός στο μαγαζί να του δίνω 900γρ τη μερα.

Γενικά σαν σκυλί είναι ήρεμος στο σπίτι. Πολλά δεν είναι 900 γραμμάρια η είναι ιδέα μου; Μου πρότεινε τη voldog κ μου είπε μην πάρεις πολύ ποσότητα μη τυχόν και δεν του κατσει καλά στην αφομοίωση και χρειαστεί να την αλλάξεις...

Γενικά κρατάω μια επιφύλαξη για voldog αλλά θα δούμε. Θα κοιταω και όταν τα κάνει φυσικά και θα το γράψω κάποια στιγμή. Επίσης μου πρότεινε αραια κ που να προσθέτω λίγο κουακερ, κουρκουμά και διάφορα τέτοια.
 
  • Like
Reactions: Δημητρα_kme


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Το μονο που θα σ ελεγα για voldog ειναι οτι καλο θα ηταν να προσθετεις κρεας απο τον χασαπη σου.. πολυ κοκαλο..αλλα και γενικα θα ανεβει η ποιοτητα καθε γευματος ετσι..
 


lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
29
Εχει πεσει υπερβολικα η ποιοτητα της βολντογκ.
Καλη ειναι η λυση που προτεινε ο φιλος απο πανω,αλλα υπαρχουν αλλες που ερχονται "ετοιμες" με καλη αναλογια κρεας-κοκκαλο. Αυτη τη στιγμη ειναι απο τις χειροτερες της αγορας η βολντογκ.
 
  • Like
Reactions: Δημητρα_kme


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Εχεις δοκιμασει καμια πιο προσφατη; Επισης μηπως ξερεις την natures menu που λεει ειναι ολοκληρα κομματια κ οχι κιμας;
 


Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
34
Ναι το έχω ακουσει για voldog γι'αυτό και πήρα λίγη.. Θα δω πως θα είναι κ βλεπουμε.. Κομματια κρεατος; Θα το κοιτάξω να δω! Σαν ποσοτητα πολύ δεν είναι;;
 


Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
@Giwrgosm θα σου προτινα να κανεις μονος σου,σπιτικη αν εχεις τον χρονο και την ορεξη να φτιαξεις. Αν δεν εχεις το χρονο τοτε δοκιμασε κατι σε barfcode που στους κωδικους κοτοπουλου τουλαχιστον βαζει στηθος κοτοπουλο και μπουτι. (οσοι φιλοι μας δοκιμασανε μεινανε ευχαριστημενοι σε σχεση τιμη/ποιοτητα). Δεν κανω διαφημιση...απλα αναφερω μια εταιρεια που εχει σχετικα καλο feedback απο τους πελατες της.
 


Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
34
@Giwrgosm θα σου προτινα να κανεις μονος σου,σπιτικη αν εχεις τον χρονο και την ορεξη να φτιαξεις. Αν δεν εχεις το χρονο τοτε δοκιμασε κατι σε barfcode που στους κωδικους κοτοπουλου τουλαχιστον βαζει στηθος κοτοπουλο και μπουτι. (οσοι φιλοι μας δοκιμασανε μεινανε ευχαριστημενοι σε σχεση τιμη/ποιοτητα). Δεν κανω διαφημιση...απλα αναφερω μια εταιρεια που εχει σχετικα καλο feedback απο τους πελατες της.
Σπιτική έχω σαν στόχο! Και όρεξη κ χρόνο έχω να ασχοληθώ απλά δεν έχω διαβάσει αρκετά ώστε να προχωρήσω εκεί. Ναι τη γνωρίζω κ έχω διαβάσει καλά λόγια,σευχαριστω..
 


Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
@Giwrgosm διαβασε τα ποστ στο φορουμ σχετιακ με barf, και δειλα δειλα ξεκινα να δινεις. Στην αρχη κραταα το μενου απλο...μονο κοτοπουλακι και μην σε αγχωνει η σωστη δοσολογια ψαχνου/κοκκαλου, θα την βρεις εμπειρικα στην πορεια....! Οσο αφορα λαχανικα καθε φορα προσθετεις κι ενα εξτρα μεχρι να δεις αν κατι πειραζει η οχι το σκυλο σου.
Καλη αρχη!
 


lostresam

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2016
428
422
29
Εχεις δοκιμασει καμια πιο προσφατη; Επισης μηπως ξερεις την natures menu που λεει ειναι ολοκληρα κομματια κ οχι κιμας;
Αν λες αυτην την εταιρεια , ισχυριζεται οτι το κοκκαλο ειναι περιπου στο 15-20% και ειναι η μονη στην αγορα με τοσο περιποιημενες συσκευασιες κ με επιλογη μικρων μπιφτεκιων,πολυ χρησιμο αν εχεις μικροσωμο σκυλακι κ δεν θες να ξεπαγωνεις ολοκληρο το κιλο
 
  • Like
Reactions: Δημητρα_kme


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3