Αλλαγη τροφης απο pro plan se bluebuffalo

-Jerry-

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2011
48
0
Helliniko Athens
Προσφατα αποφασισα να δωσω στο σκυλι την blue http://bluebuffalo.com καθως διαβασα και μου ειπαν σε αρκετα καταστηματα οτι προκειται για εξαιρετικη τροφη.
Το σκυλι οσον αφορα τη διαθεση την τρωει σα τρελο σε αντιθεση με την pro plan.
εκανα σταδιακα την αλλαγη και θα ηθελα να ρωτησω τι θα πρεπει να προσεξω τωρα για να διαπιστωσω αν περα απο το οτι την τρωει ευχαριστα , ειναι και καλη για το ζωο.
Να τονισω οτι μπηκα στη διαδικασια αλλαγης μονο και μονο γιατι το σκυλι δεν την ετρωγε με διαθεση την pro plan . ενω τωρα οταν του βαζω την blue κρεμεται στα ποδια μου μεχρι να βαλω κατω το πιατο

Last edited:

-Jerry-

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2011
48
0
Helliniko Athens
Τι τιμη εχει?
2 ευρω ακριβοτερη απο την pro plan .
αλλα επειδη εχουμε shih tzu που ειναι μικροσωμη φυλη , το κοστος ειναι μικρο καθως κανει μηνες να τελειωσει η σακουλα.
και εδω που τα λεμε τα συστατικα που ειδα σε σχεση με pro plan ειναι η μερα με τη νυχτα και εχουν ελαχιστη διαφορα τιμης.
με απλα λογια για την τιμη της θεωρω ειναι μια χαρα. 25 ευρω περιπου τα 3 κιλα που παιρνω εγω.

-Jerry-

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2011
48
0
Helliniko Athens
Την BlueBuffalo την έχω σε μεγάλη εκτίμηση.
Το μόνο κακό είναι ότι έχουν γίνει αρκετά recall εκ μέρους της.
παντως επειδη το εψαξα πολυ το θεμα με την blue μπορω να πω οτι ειναι απο τις καλυτερες οσον αφορα τα συστατικα .
εχεις δικιο για τα recall . τα ειδα και γω αλλα ηταν πολυ ειδικη περιπτωση λεει.

-Jerry-

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2011
48
0
Helliniko Athens
:eek::eek: Αστακος, ή Χαβιαρι ειναι ρε παιδια...:rolleyes:
οταν η προ πλαν με 2 συστατικα εχει 22 ευρω και η blue που ειναι ολιστικη και 100% πιο προσεγμενη κανει 3 ευρω ακριβοτερα . προτιμω να τα δινω .
αλλωστε πολλοι δισταζουν να πληρωσουν παραπανω για μια καλη τροφη και δινουν πανευκολα 5-10 ευρω για να παρουν ενα παιχνιδι για το σκυλο .
προσωπικα στο σκυλι και καλη τροφη του δινω και σε groomer το παω.
εχω την αποψη οτι αν δε μπορω να συντηρησω σωστα ενα σκυλο ειναι προτιμοτερο να μη το παρω καθολου.
δε πειραζει θα κοψω λιγο απο τα τσιγαρα μου και θα παρω καλη τροφη στο ζωντανο. αυτη ειναι η αποψη μου.
ενας στην πλατεια μου ελεγε οτι ειχε ενα θεμα υγειας με το σκυλο αλλα δε το παει στον κτηνιατρο γιατι θα του παρει 30 ευρω. αυτο ειναι καταντια. και του λεω και γω γελωντας καλυτερα να μη το ταιζεις κιολας γιατι εχει κοστος η τροφη. μα ημαρτον δηλαδη
εμπας η περιπτωση οσον αφορα το θεμα της τροφης μπορειτε να δειτε και στο λινκ σχετικα με την τροφη αυτη ... http://sportndog.gr/product_info.php?cPath=30_36_33&products_id=67

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Μαζι σου. Και εγω φαντασου οτι δεν καπνιζω καν οποτε εχω μπολικα λεφτα για τροφες...Θελω και δινω καλη τροφη στον σκυλο μου αλλα δεν θελω να μου πιανουν τον πισινο. Ο λογος που απορω ειναι οτι πιστευω οτι την πουλανε πανακριβα. Και το 3κιλο λαθος το βλεπω, ετσι κι αλλιως δεν θα χαλασει αν βγαζεις 3-3 κιλα και κλεινεις το υπολοιπο(15κιλο) τσουβαλι καλα.

-Jerry-

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2011
48
0
Helliniko Athens
Μαζι σου. Και εγω φαντασου οτι δεν καπνιζω καν οποτε εχω μπολικα λεφτα για τροφες...Θελω και δινω καλη τροφη στον σκυλο μου αλλα δεν θελω να μου πιανουν τον πισινο. Ο λογος που απορω ειναι οτι πιστευω οτι την πουλανε πανακριβα. Και το 3κιλο λαθος το βλεπω, ετσι κι αλλιως δεν θα χαλασει αν βγαζεις 3-3 κιλα και κλεινεις το υπολοιπο(15κιλο) τσουβαλι καλα.
εγω παντως στο τρικιλο πανω κατω αυτες τις τιμες βρισκω. σε ολες σχεδον τις ξηρες τροφες απο 22 εως 28-29 ευρω. ε αυτη που διαλεξα κανει 25 . εκτος κι αν δε το χω ψαξει σωστα. τι να πω

tango

Member
20 Φεβρουαρίου 2011
5
0
Καλημέρα σε όλους.
Εδώ & λίγο καιρό είμαι μέλος του φόρουμ αλλά αν & μπαίνω συχνα & διαβάζω,δεν γράφω για πολλούς λόγους.
Όμως.....
20 με 29 ευρώ το τρίκιλο για τροφή;
O κιμάς στη Βαρβάκειο κάνει πολύ λιγότερο & μαζί με το ρύζι,τα λαχανικά & το λαδάκι......
& μην μου πείτε για αναλογίες........
Νομίζετε ότι η κάθε εταιρεία ξηράς τροφής παίρνει το ψαχνό απ'το κοτοπουλάκι & αφού το αφυδατώνει σας το σερβίρει;
Αφήστε που για να φτάσει απ'τον κατασκευαστή στον χονδρέμπορο & μετά στο pet shop,η τιμή της τροφής έχει πάρει 50% τουλάχιστον πάνω.
Δεν μιλώ για μια συγκεκριμένη τροφή αλλά για όλες όσες έχουν τέτοιες τιμές......
Ευκολία δεν λέω & εντάξει αφού πήραμε ένα σκυλάκι έχουμε χρέος να το φροντίζουμε σωστά.
Όμως άλλο να νομίζουμε ότι ταίζουμε σωστά & άλλο τι πραγματικά κάνουμε.....
Ειδικά με φυλές 5-10 κιλών τι πιο εύκολο να τους δίνουμε λίγο πραγματικό κρεατάκι ή έστω 3 φορές την εβδομάδα αν δεν προλαβαίνουμε & τις άλλες ξηρά τροφή ποιότητας;
Εδώ ταίζω 3 σκύλους 20-25 κιλών......
Μη τρελαθούμε ρε παιδιά........

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Jerry μπορεις να παιρνεις το μεγαλο τσουβαλι και να δινεις τα μισα χρηματα.Αλλα θα πρεπει να εχεις τα 3-5 κιλα σε 1 τσουβαλακι που κλεινει καλα και τα υπολοιπα κιλα σε καποια συσκευασια που κλεινει καλα αλλα μαζι με το τσουβαλι,πχ σε 1 μεγαλο ταπερ.
Οσο γι αυτο που λες για την συντηρηση του σκυλου εχε υποψη σου οτι ο σκυλος ζει καποια χρονια και δεν ξερεις αν καποια στιγμη θα μπορεις να του αγοραζεις τοσο ακριβη τροφη.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Mε τη blue ειδα το ομορφοτερο τριχωμα που εχω δει μεχρι τωρα στο σκυλο μου!!!!
τετοιο απολυτο εβενινο μαυρο η Σκαρλετ δεν ειχε ποτε...και καμια καφε αλλοιωση μετα απο πολλες ωρες που περναγαμε στη Θαλασσα!!!
Απο γευση δεν μπορω να πω οτι την ενθουσιαζει παντως....ειναι στο σκυλο φυσικα....

Last edited:

-Jerry-

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2011
48
0
Helliniko Athens
Αυτα που εχει μεσα η ξηρα τροφη ειναι αδυνατο να τα δωσω με απλο κρεας.
Η ξηρα τροφη εχει μεσα ενα σωρο συστατικα που χρειαζεται το ζωο κατι που δε μπορω να του προσφερω με απλο μαγειρευτο.
και μη ξεχνας οτι εμενα λογω οτι ειναι σκυλι μικρης φυλης εχει ελαχιστες αναγκες φαγητου και ετσι δεν μου κοστιζει σε βαθος χρονου.
Εγω λεω οτι μου ειπε ο γιατρος . ΟΙ καλες ξηρες τροφες ειναι οτι καλυτερο για το ζωο. εσυ που εχεις 3 σκυλια λογικο ειναι να μη μπορεις να δωσεις ξηρα τροφη. ουτε εγω θα μπορουσα να ταισω 3 σκυλια 25 κιλων με ξηρα τροφη. θα ηθελα ενα σωρο λεφτα.
Αλλα οσο θα μπορω να δινω στο σκυλι μου ξηρα τροφη καλης ποιοτητας (βραβευμενη οπως η blue) θα το κανω .
δεν μπορω να μπω σε διαδικασια μαγειρεματος. δεν εχω ουτε το χρονο ουτε τη διαθεση και 25 ευρω καθε 2 μηνες που δινω δε μου φαινεται βαρυ στην τσεπη. ισως αν ειχα ενα λαμπραντορ ασπουμε να με "ποναγε" το κοστος ξηρας τροφης μιας και θα οι ποσοτητες θα ηταν κατα πολυ μεγαλυτερες.

-Jerry-

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2011
48
0
Helliniko Athens
Jerry μπορεις να παιρνεις το μεγαλο τσουβαλι και να δινεις τα μισα χρηματα.Αλλα θα πρεπει να εχεις τα 3-5 κιλα σε 1 τσουβαλακι που κλεινει καλα και τα υπολοιπα κιλα σε καποια συσκευασια που κλεινει καλα αλλα μαζι με το τσουβαλι,πχ σε 1 μεγαλο ταπερ.
Οσο γι αυτο που λες για την συντηρηση του σκυλου εχε υποψη σου οτι ο σκυλος ζει καποια χρονια και δεν ξερεις αν καποια στιγμη θα μπορεις να του αγοραζεις τοσο ακριβη τροφη.
σωστο αυτο που λες με την μεγαλυτερη συσκευασια. οσο για το αν θα μπορω τι να πω.
πιστευω οτι 25 το διμηνο αν ειμαι καλα στην υγεια μου θα μπορω να δαπανω . αλλωστε για το θεμα ακριβης τροφης αυτο που ειδα ειναι οτι συγκριτικα δε θα μπορουσα να βρω φτηνοτερη κατα πολυ. ολες οι ξηρες τροφες στο τρικιλο κανουν απο 20 και πανω .
και οταν ειπα στο γιατρο οτι δινω τη blue μου ειπε οτι ΙΣΩΣ να ειναι και η καλυτερη τροφη οσον αφορα την παρασκευη της και τα υλικα .

-Jerry-

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2011
48
0
Helliniko Athens
Mε τη blue ειδα το ομορφοτερο τριχωμα που εχω δει μεχρι τωρα στο σκυλο μου!!!!
τετοιο απολυτο εβενινο μαυρο η Σκαρλετ δεν ειχε ποτε...και καμια καφε αλλοιωση μετα απο πολλες ωρες που περναγαμε στη Θαλασσα!!!
Απο γευση δεν μπορω να πω οτι την ενθουσιαζει παντως....ειναι στο σκυλο φυσικα....
εμενα απο γευση κανει σα τρελο σε σχεση με το pro plan .
οταν καταλαβει οτι παω να του βαλω φαγητο κρεμιεται στα ποδια μου και πηδαει σα κατσικι κατι που δεν εκανε πριν.
και ενω εκανα σταδιακα την αλλαγη απο την προ πλαν ,ευτυχως δεν ειχα καμια παρενεργεια σε τιποτα.
ισα ισα που αφομειωνει ευκολοτερα την τροφη αυτη , τη χωνευει καλυτερα και εχει και λιγοτερα κοπρανα και πιο σκληρα και καθαρα.

-Jerry-

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2011
48
0
Helliniko Athens
παντως σας ευχαριστω για τις αποψεις σας.
και παντα οποτε ζητησα ή ρωτησα κατι βρηκα πολλα ατομα με διαθεση να πουν τη γνωμη τους και να βοηθησουν .
προσωπικα οσον αφορα τη γενικοτερη φιλοσοφια μου , οταν αποφασισα να παρω ενα σκυλι ειχα προαποφασισει για τα κοστη.
εχω οικογενεια και εχω και ενα παιδι και η αποφαση ηταν κατα πολυ και λογω του παιδιου να παρουμε ενα σκυλακι.
το εψαξα πολυ και υπολογισα τα κοστη . εμβολιασμοι , γιατρος και λοιπα.
ακομη και ενα κολαρο για τη σκνιπα κοστιζει 15-16 ευρω . τι να κανουμε . ζωντανα ειναι και αυτα και θελουν τη φροντιδα τους. Αλλα θεωρω οτι ενα σκυλι ειναι ευθυνη μεγαλη και πρεπει να ειμαστε ετοιμοι οταν αποφασιζουμε να παρουμε . εμεις ειναι σα να εχουμε ενα μελος ακομη στην οικογενεια καθως λογω του οτι ειναι σκυλι σαλονιου και ζει πολυ κοντα μας πρεπει να ειναι υγιες και καθαρο κατι που απαιτει ενα κοστος.

Last edited:

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Εμενα ειναι ένας υγιέστατος φαταουλας τα τρώει ολα , του δινω μόνο souper premium τροφή με λιγο γιαουρτάκι ή με λίγο δικο του μαγειρευτό ή με λίγο δικο μας απο τη στιγμή που επιτρέπεται. Το τρίχωμά του ειναι σαν φλις και πάντα χαρουμενος. Πριν του έδινα ολιστικη sams field τώρα προ πλαν. ΠΙστευω στην βιοποικιλία του εντέρου και οσο δεν μου παρουσιάζει προβλημα θα του αλλάζω πάντα την τροφή του να μην με δευσμευει και μενα. Αν σε μια εκδρομή ξεχαστώ να μπορώ να του παραγγείλω ανάλατα καλαμάκια ή να δανειστω ξηρά απο έναν φιλο, χωρις να τον γυρίσω πισω με διάρροιες ή άρρωστο. Αλλά ο δικος μου μάλλον ειναι η εξαιρεση.Ολο για σκυλακια που δεν τρώνε, με διαρροιες και άσχημα κακά διαβάζω.

Last edited: