Αλλαζει δοντακια.

vickoula4321

Member
8 Ιουλίου 2015
5
0
29
Καλησπερα σε ολους! Εχω ενα λαμπραντορακι αρσενικο 5 μηνων,τον οποιο υιοθετησα πριν ενα μηνα. Οταν τον πηρα ηταν σε πολυ ασχημη κατασταση λογω αλλαγης περιβαλλοντος προφανως αλλα με τον καιρο συνηρθε και εγινε καλα! Εδω και μια εβδομαδα αρχισε να κανει διαρροια και υπεθεσα οτι ειναι λογω αλλαγης της τροφης που του εκανα αλλα συνεχιζει.. Αρχισαν να πεφτουν τα δοντακια του και τρομαξα αλλα μετα με ενημερωσαν οτι δεν ειναι κατι σοβαρο και οτι ολα τα σκυλια αλλαζουν δοντια! Βγαζει καινουρια τωρα και βγαζει συνεχως αιμα.. του δινω παγωμενο νερο γιατι μου ειπαν οτι σταματαει το αιμα και ανακουφιζει τον πονο αλλα δεν εχει καθολου ορεξη ουτε για παιχνιδι ουτε για βολτα και δεν τρωει τιποτα ! Επισης εχει πυρετο 41 και μου ειπαν οτι ειναι και αυτο λογικο.. Τι πρεπει να κανω?υπαρχει κατι που μπορω να του δωσω μονη μου?γιατι ξερουμε ολοι τι κατασταση επικρατει στην Ελλαδα και αποφευγω να τον πηγαινω με το παραμικρο στον κτηνιατρο λογω οικονομικων..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ποιο παραμικρό στον κτηνίατρο ρε συ;!

Χάπι για τα σκουλήκια έχεις δώσει; Ποσο σταδιακά άλλαξε η τροφή και πόσες μέρες κανει διάρροια το σκυλί;

vickoula4321

Member
8 Ιουλίου 2015
5
0
29
φυσικα και του εχω δωσει χαπι ΡΕ ΣΥ, εχω κανει ολα τα απαραιτητα! Εγω εγινα εδω μελος επειδη χρειαζομαι συμβουλες και βοηθεια και οχι για να με κρινουν! Προφανως και επικοινωνησα με τον κτηνιατρο και του μιλησα αλλα σημερα μου ανεβασε πυρετο και ηθελα απλα να μαθω αν ειναι απο τα δοντακια!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
φυσικα και του εχω δωσει χαπι ΡΕ ΣΥ, εχω κανει ολα τα απαραιτητα! Εγω εγινα εδω μελος επειδη χρειαζομαι συμβουλες και βοηθεια και οχι για να με κρινουν! Προφανως και επικοινωνησα με τον κτηνιατρο και του μιλησα αλλα σημερα μου ανεβασε πυρετο και ηθελα απλα να μαθω αν ειναι απο τα δοντακια!
Με συγχωρείς αν προσβλήθηκες με το "ρε συ" αλλα ολα αυτά που αναφέρεις εγω δε τα λέω "το παραμικρό".

Δε θα μπορέσει κανεις να σε βοηθήσει παραπάνω απο τον κτηνίατρο, οποια βεβαια βοήθεια μπορεί να δώσει και εκείνος απο το τηλέφωνο.

Στις ερωτήσεις μου για την τροφή δεν απάντησες...

Ondine

Active Member
31 Ιουλίου 2015
31
58
37
Ανάμεσα στις ερωτήσεις που έκανα στον κτηνίατρο ήταν και αυτή για την αλλαγή των δοντιών.
Μου είπε πως απλά θα έχει φαγούρα μέχρι να βγουν τα καινούρια και ίσως ΛΙΓΗ αιμοραγία που ενδεχομένως να μην την καταλάβω καν γιατί θα σκυλιά γλείφονται συνεχώς. Εκείνο το διάστημα που θα γίνει, με ενημέρωσε πως θα χρειαστεί να τον πάω να τον δει προληπτικά, να δούμε πως όλα γίνονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Δεν μου είπε τίποτα για πυρετούς, διάρροιες κτλ.

Γνώμη μου είναι να τρέξεις άμεσα σε κάποιον κτηνίατρο, το σκυλάκι σου για να το εξετάσει από κοντά. Φαίνεται να είναι αρκετά σοβαρό.

• Like
Reactions: skylakos

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Η αλλαγη των δοντιων είναι μια φυσιολογικη διαδικασια, ουτε να μην εχει ορεξη, ουτε να μην τρωει, ουτε να ανεβασει 41 πυρετο!
Το κουταβι σου ειναι αρρωστο!
Κ ακριβως επειδη ειναι κουταβι ο κινδυνος ειναι ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ!
Στην θεση σου τωρα θα ημουν ΗΔΗ στον κτηνιατρο κ οχι σε ενα φόρουμ!
Τα οικονομικα ειναι για ολους δύσκολα. ...μια φαση πουχε αρρωστησει η δικια μου σαν κουταβι μου τυχε να δινω κοντα 1 μηνα 300€ την βδομαδα...πιστευεις εβγαζα 300€ την βδομαδα ή μου περισσευαν? Ακομη κ το καπνισμα ειχα κοψει για ναχα καβατζα αμα συνεχιζοταν εκεινη η κατασταση!

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
αν μπορείς κανόνισέ το με το γιατρό για να τα δώσεις λίγα λίγα.
Το κουτάβι πρέπει να το δει γιατρός.

Τα δοντάκια δε προκαλούν διάρροιες ή πυρετό όπως στα ανθρωπομωρά.
Κάτι άλλο έχει και πρέπει να εξεταστεί. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.

(Αλήθεια, με ποιο τρόπο άλλαξες την τροφή; Σταδιακά ή από τη μία μέρα στην άλλη;;)

Καλώς ήρθες και ελπίζω να είναι όλα καλά με το μικρό σου!

vickoula4321

Member
8 Ιουλίου 2015
5
0
29
Σας ευχαριδτω ολους και τον καθενα ξεχωριστα για τις συμβουλες.. τον πηγα στον κτηνιατρο και δεν χρειαστηκε παρα μονο μια αντιβιωση για την διαρροια δεν εχει κατι σοβαρο..

vickoula4321

Member
8 Ιουλίου 2015
5
0
29
Για οσους με ρωτησαν, την τροφη την αλλαξα σταδιακα οπως με συμβουλεψε ο κτηνιατρος..δεν εφταιγε αυτο.

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Σας ευχαριδτω ολους και τον καθενα ξεχωριστα για τις συμβουλες.. τον πηγα στον κτηνιατρο και δεν χρειαστηκε παρα μονο μια αντιβιωση για την διαρροια δεν εχει κατι σοβαρο..
Αντιβιωση για την διαρροια;; Τι ειχε τελικα; :cautious:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Όλα τα συμπτώματα που αναφέρεις εκτός του πυρετού έχουν σχέση με την αλλαγή δοντιών, το πυρετό να το προσέξεις. Πώς ηξερες πως να του πάρεις θερμοκρασία;