Αλλεργία από λουκάνικο σε Boston Terrier

lenaz

Active Member
12 Φεβρουαρίου 2013
44
0
Thessaloniki
Λοιπόν, χθες ξέμεινα από τροφή, είχα πάρει κάτι λουκανικάκια για τα παιδιά και σκέφτηκα να τα κόψω και να τα δώσω στην tequila....σημείωση η tequila τρώει μόνο κροκέτα royal Canin gia κουτάβια... δεν τις έχουμε δώσει ποτέ τίποτε άλλο (εκτός από κάτι τύπου λιχουδιές...Εννοείτε πως ξετρελάθηκε και εγώ μετά κοιμήθηκα με ένοχες που δεν αφήνω το παιδί μου να δοκιμάσει λίγο κρεατάκι τόσο καιρό...
Το πρωί σηκώνομαι και σκέφτομαι.... δεν της δίνω πάλι τα υπόλοιπα λουκανικάκια και να πάω το μεσημέρι να πάρω τροφή? κόβω το λουκανικάκια και πάω να της τα δώσω...ΣΟΚ το πρόσωπο της είχε παραμορφωθεί τελείως! κυριολεκτικά Αγγλικό bulldog! τα μάγουλα κρέμασαν ! τα μάτια σχεδόν κλειστά το σκυλί έτοιμο να εκραγεί...πρησμένη φουλ! άρχισε και τις δύσπνοιες ... λέω -πάει το σκυλί το χάνω... Παίρνω τον κτηνίατρο τηλ και ετοιμάζομαι ψυχολογικά για νοσοκομείο ... μου είπε να της δώσω prezolon και να περιμένω λίγο μέχρι το μεσημέρι. Αλλεργία μάλλον! τι μπορείς να πάθεις στα καλά καθούμενα...τα ηλίθια λουκάνικα του 1e και σκεφτείτε ότι θα τα έδινα στα παιδιά μου..τι τρώμε? Τώρα περιμένω ...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
prezolon? Είναι πολύ ισχυρή κορτιζόνη..Ρώτησες το γιατρό για το τί μπορεί να φάει όσο παίρνει το φάρμακο; Και για πόσο πρέπει να δίνεις; 1 των 5mg σου έδωσε; Τι να πω..πως είναι τώρα η μικρή;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Δεν υπάρχει ισχυρή ή λιγότερο ισχυρή κορτιζόνη...οι διαφορές είναι στην δόση και στην ταχύτητα απελευθέρωσης στον οργανισμό.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Πολύ γρηγορη εξέλιξη ρε παιδι μου!τοσο ξαφνικα πρηστηκε?
ειναι καλυτερα τωρα το Τεκιλάκι?περαστικα της...

lenaz

Active Member
12 Φεβρουαρίου 2013
44
0
Thessaloniki
[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]1 χαπάκι των 5mg πρωί - βραδύ, το πήραμε στις 8 παρά και τώρα έχει αρχίσει να υποχωρεί ελαφρός η κοκκινίλα από τα μαγουλάκια μας, άρα μάλλον μας πιάνει- ελπίζω. Η διάθεση της όμως είναι οκ άπλα ξύνεται... εσείς ποτέ τέτοια αντίδραση ε? [/FONT]

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
1 χαπάκι των 5mg πρωί - βραδύ, το πήραμε στις 8 παρά και τώρα έχει αρχίσει να υποχωρεί ελαφρός η κοκκινίλα από τα μαγουλάκια μας, άρα μάλλον μας πιάνει- ελπίζω. Η διάθεση της όμως είναι οκ άπλα ξύνεται... εσείς ποτέ τέτοια αντίδραση ε?
Oχι ποτέ δεν εχω δει κάτι τέτοιο! Αλλά και πάλι, τυπική αλλεργική αντίδραση είναι...παλι καλά που ήσουν εκει Λένα και το πρόλαβες το σκυλάκι! σας ματιάξανε, δεν εξηγείται..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ουτε εγω δεν εχω ξανακουσει για τετοια εντονη αλλεργικη αντιδραση σε καποιο φαγητο!
Εισαι σιγουρη, οτι ηταν μονο απο τα λουκανικα και δεν την τσιμπησε καποιο εντομο η ηρθε σε επαφη με κανενα φυτο?
Να ηταν δηλαδη συμπτοση οτι συνεπιπτε με τα λουκανικα!

Η ημιαιμη Σεττερινα μιας φιλης μου τουμπανιστηκε παλια μεσα σε χρονο ρεκορ και ηταν σαν ChowChow, οταν εγλυψε καμπια ( αυτες απο τα πευκα, που σχηματιζουν μακριες ουρες).

lenaz

Active Member
12 Φεβρουαρίου 2013
44
0
Thessaloniki
Όλα καλά;) έχει φανερά υποχωρήσει μέχρι το βράδυ θα είμαστε ο παλιός κάλος μας εαυτός....ευχαριστούμε για την συμπαράσταση
Τι να σας πω ...δεν ξέρω εάν μπορεί να έφταιξε κάτι άλλο, χθες ειδικά το βράδυ δεν την έβγαλα βόλτα, της έδωσα τα λουκανικάκια, παίξαμε με το μπαλάκι της στο σαλόνι και την έβγαλα για τσισα-κακά μπαλκονι. μια γλάστρα έχω μόνο και αυτή έχει κυρίως χώμα και λίγο πρασινάδα (τώρα δεν θυμάμαι τι είναι ακριβώς). Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που την βγάζω στο μπαλκόνι...όταν πήγε για ύπνο ήταν Βoston το πρωί που ξύπνησα ήταν Bulldog! τώρα που περνάει το βρίσκω σχεδόν αστείο. το χαπάκι έδρασε πιο γρήγορα απ' οτι περίμενα

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Λενα καιρός να σταματάτε την puppy τροφη. Περαστε σε ενηλίκων, δεν χρειαζεται η μικρή άλλη γρήγορη ανάπτυξη, θέλει σταδιακή απο εδώ και πέρα για να δέσει σωστα!

χαχααχ εχει πολύ γέλιο το μούτρο!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αν αυτό το αλλεργικό το παρουσίασε τοπικά στο μουσούδι και όχι σε όλο το σώμα πχ κοκκινίλες παντού δεν νομίζω να φταίει πάντως το λουκάνικο ...θεωρητικά αν έκανε κάποια αλλεργία από αυτό, εφόσον το έφαγε δεν θα είχε και συμπτώματα στο σώμα ? Στη θέση σου θα έκανα έναν έλεγχο στο χώρο που κινήθηκε μη τυχόν μου έχει ξεφύγει κάτι..όχι τίποτα άλλο, αλλά αν είναι αλλεργία σε κάτι άλλο στο χώρο υπάρχει πιθανότητα να το πάθει ξανά.