Αλλεργία;

mousi

Member
27 Ιουνίου 2013
10
0
Καλημέρα, έχω ένα γαλλικό bulldog 8 μηνών το οποίο έχει ένα θέμα από τον Ιούνιο περίπου και μετά.

Ξύνεται αρκετά, έχουν πέσει οι τρίχες πίσω από τα αυτιά του και στις "μασχάλες" του και ανά περιόδους ξύνεται και δίπλα στο στόμα και πέφτουν και εκεί οι τρίχες. Τον έχω πάει αρκετές φορές σε διάφορους κτηνιάτρους. Τον Αύγουστο καταλήξαμε στη δεμοδήκωση και του έκανα τη θεραπεία μέχρι τώρα. Τώρα όμως βλέπω κάποιες φορές ότι ξύνεται και στα πόδια ανάμεσα στα δάχτυλα και έχει κοκκινίλες.

Τον ξαναπήγα λοιπόν σε κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι αλλεργία και μου πρότεινε να αλλάξω τροφή. Το πρόβλημά μου είναι ότι του έχω αλλάξει ήδη 4 τροφές. Happy Dog (κοτόπουλο), Hill's lamb&rice, Brit (με αρνί) και τελευταία του δίνω Orijen puppy.

Αυτός μου πρότεινε μία hill's με σολωμό αλλά γενικά η Hill's δεν μου άρεσε σαν τροφή (η lamb & rice που τάιζα). Οπότε σκέφτομαι για να μην αλλάξω πάλι μάρκα, όταν τελειώσει η Orijen puppy (σε 1,5-2 μήνες περίπου) να δώσω Orijen 6 fish η οποία όμως δεν είναι τροφή για κουτάβια. Να το επιχειρήσω ή πρέπει να του δίνω οπωσδήποτε puppy μέχρι 12 μηνών;

Επίσης αν όντως είναι αλλεργία, όχι όμως τροφική, τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω; Τα πόδια του κοκκίνισαν όταν έμεινε για ώρα σε γκαζόν, αλλά τα υπόλοιπα συμπτώματα εξακολουθούν. Η μόνη καθημερινή επαφή που έχει με χόρτα είναι όταν τον βγάζω για την ανάγκη του.

Ευχαριστώ

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δοκίμασε τις μονοπρωτεινικές της acana. Tην lamp and apple βασικά η η οποία είναι η μόνη που έχει έρθει Ευρώπη.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
H orijen 6fish ,δεν ειναι all life stages?

προσωπικα δεν θεωρω υποχερωτικο να δινεις puppy τροφη se σκυλο 8 μηνων , οπως και εκανα με το μποξερ μου, το οποιο ειχε δεμοδηκωση και ακριβως τα συπτωματα με εσενα, εδωσα arden grange (ειναι υποαλλεργικη), ειδα πολυ σημαντικη διαφορα. Ακομα πολυ σημαντικη διαφορα ειδα με την στειρωση της!
Η δεμοδηκωση και ολα αυτα εχουν σχεση και με τα ορμονικα τους.. (αν πλησιαζει οιστρος πεφτει το ανασοποιητικο και βγαινει στην επιφανεια ξανα η δεμοδηκωση, οποτε μετα τον πρωτο οιστρο , μου ειπε ο γιατρος ειναι αντιμετωπισιμο , αλλα με φαρμακα.. και σε καθε οιστρο πιθανον να εχουμε την ιδια ιστορια.. ε, προκειμενου να μπουκωνω το σκυλι φαρμακα.. πραγμα που ειμαι αντιθετη )
Σαν κουταβι , ολο τετοια εκανε και εχανα τον υπνο μου
Βεβαια, πλεον ειναι 2 χρονων και εχει σταθεριποιηθει η κατασταση της..ομως ακομα αραια και που κανει κατι φαγουρες στα πατουσια, καμια φορα στα μαγουλα και αυτια εσωτερικα... ομως πλεον αδιαφορω.. δλδ εχω παρει αποφαση οτι ετσι ειναι το σκυλι αυτο και τελος. Οντως μετα απο κανα μερες υποχωρει απο μονο του.

mousi

Member
27 Ιουνίου 2013
10
0
Δεν ξέρω, είχα την εντύπωση ότι είναι Adult η 6 fish, θα το ψάξω. Την acana την "φοβάμαι" λίγο γιατί έχει σιτηρά μέσα και απ' όσο ξέρω υπάρχει καλή πιθανότητα να έχει και στα σιτηρά αλλεργία.

Ελπίζω κι εγώ να στρώσει όταν μεγαλώσει...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Η σειρα regionals της ακανα δεν εχει σιτηρα. Το καλυτερο για την περιπτωση σας θα ταν μαλλον η acana grasslands η οποια δεν εχει σιτηρα και εχει πρωτο συστατικο το αρνι που ειναι υποαλλεργικο. Ριξε μια ματια στο site http://www.acana.com/products/

Sent from my iPad using Tapatalk HD

mousi

Member
27 Ιουνίου 2013
10
0
Η σειρα regionals της ακανα δεν εχει σιτηρα. Το καλυτερο για την περιπτωση σας θα ταν μαλλον η acana grasslands η οποια δεν εχει σιτηρα και εχει πρωτο συστατικο το αρνι που ειναι υποαλλεργικο. Ριξε μια ματια στο site http://www.acana.com/products/

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Με αρνί έχω δοκιμάσει όπως γράφω και στο 1ο post αλλά όχι Acana. Hill's (με την οποία χειροτέρεψε) και brit (για λίγο καιρό).

Είδα ότι όντως στην six fish κάτω γράφει All Life Stages οπότε μάλλον θα την δοκιμάσω.

Sent from my MZ601 using Tapatalk 4

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Απέφυγε τα σιτηρά και καλύτερα η ξηρά να μην έχει τέφρα..
Αυτά αν μιλάμε για διατροφική αλλεργία..αν είναι ατοπία που δεν έχει εντοπιστεί το που .., είναι δύσκολα τα πράγματα ..

mousi

Member
27 Ιουνίου 2013
10
0
Γαλλικό bulldog είχα και πριν από αυτό και ξέρω και τα προβλήματά του και τη ράτσα γενικώς. Αν έπρεπε να διαλέξω ξανά, πάλι frenchie θα διάλεγα ;) Το ότι το σκυλί έχει μια αλλεργία δεν σημαίνει ότι είναι "σακατεμένο" όπως λέει στο ποστ, για όνομα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Γενικώς...τα γνωρίζω κι εγώ, που δεν έχω, και ούτε θέλω και να έχω ποτέ. Ειδικώς...τα γνωρίζεις; Το link, δεν είναι ένα ποστ. Είναι ολόκληρο θέμα, 13 σελίδων. Το διάβασες όλο; Διαφωνείς με όσα γράφονται δηλαδή εκεί; Αν δεν συμφωνείς με κάτι, θα ήθελα να πας στο θέμα, και να το αναφέρεις, για να υπάρξει και αντίλογος.

mousi

Member
27 Ιουνίου 2013
10
0
Γενικώς...τα γνωρίζω κι εγώ, που δεν έχω, και ούτε θέλω και να έχω ποτέ. Ειδικώς...τα γνωρίζεις; Το link, δεν είναι ένα ποστ. Είναι ολόκληρο θέμα, 13 σελίδων. Το διάβασες όλο; Διαφωνείς με όσα γράφονται δηλαδή εκεί; Αν δεν συμφωνείς με κάτι, θα ήθελα να πας στο θέμα, και να το αναφέρεις, για να υπάρξει και αντίλογος.
Ναι το thread το διάβασα κανα μήνα πριν πάρω αυτό που έχω. Διαφωνώ (με το αρχικό post) στο ότι παίρνει μια ράτσα, μαζεύει τα χειρότερα της προβλήματα και φτιάχνει ένα τελείως παραπλανητικό προφίλ. Και ειδικώς γνωρίζω κάποια προβλήματα που έτυχαν. Και επίσης γνωρίζω ότι και χωρίς air-condition και πισίνα το σκυλί δεν έπαθε τίποτα, προς θεού.

Γενικά διαφωνώ με την όλη ιδέα του να γράψει κάποιος ένα τέτοιο post. Μπορώ πχ να γράψω κι εγώ ένα post με τις αρρώστειες και τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα παιδιά και γιατί δεν θα ήθελα ποτέ να έχω (τραβηγμένο παράδειγμα αλλά καταλαβαίνεις που το πάω). Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλω να πάω στο θέμα, διαφωνώ γενικώς με το ύφος του thread.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Δικαίωμά σου προφανώς να διαφωνείς, αλλά εμένα προσωπικά, θα με ενδιαφέρει η διαφωνία σου, όταν πας και την διατυπώσεις -με επιχειρήματα- εκεί, που θα έχεις και αντίλογο με επιχειρήματα. Οχι, όταν απλώς την ανακοινώνεις, ευλογώντας τα γένια σου και την απόφασή σου.

Και φυσικά, όσα συζητάμε στα τελευταία ποστ, έχουν και άμεση σχέση με το πρόβλημα του σκύλου σου [δεν λέω "δικό σου πρόβλημα", γιατί αυτός που βασανίζεται είναι ο σκύλος σου], γιατί η γενικευμένη δεμοδήκωση και πολλά ακόμη, έχουν κληρονομικές καταβολές. Τα κουβαλάει στα...ότι να 'ναι γονίδιά του. Δεν έχουν τύχει δηλαδή. Εχουν...πετύχει!!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Γενικά διαφωνώ με την όλη ιδέα του να γράψει κάποιος ένα τέτοιο post. Μπορώ πχ να γράψω κι εγώ ένα post με τις αρρώστειες και τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα παιδιά και γιατί δεν θα ήθελα ποτέ να έχω (τραβηγμένο παράδειγμα αλλά καταλαβαίνεις που το πάω). Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλω να πάω στο θέμα, διαφωνώ γενικώς με το ύφος του thread.
Μην το πας εκεί που θέλεις γιατί θα θυμίσεις έναν άνθρωπο που στα μέσα του αιώνια που μας πέρασε ήθελε να το καθιερώσει σε όλο τον κόσμο, περί καθαροαιμίας και στους ανθρώπους.:rolleyes:

Τώρα το αν είναι λάθος ή σωστό, πάρε παράδειγμα από τα ζώα...:rolleyes:
Οι λόγοι που δεν γίνεται και στα παιδιά μας? Μμμμ δεν το συνεχίζω...:rolleyes:
Πάντως είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα...ήθελα να ξερα γιατί τον έβγαλαν τρελό.:rolleyes:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι το thread το διάβασα κανα μήνα πριν πάρω αυτό που έχω. Διαφωνώ (με το αρχικό post) στο ότι παίρνει μια ράτσα, μαζεύει τα χειρότερα της προβλήματα και φτιάχνει ένα τελείως παραπλανητικό προφίλ. Και ειδικώς γνωρίζω κάποια προβλήματα που έτυχαν. Και επίσης γνωρίζω ότι και χωρίς air-condition και πισίνα το σκυλί δεν έπαθε τίποτα, προς θεού.

Αλλά γενικά διαφωνώ με την όλη ιδέα του να γράψει κάποιος ένα τέτοιο post. Μπορώ πχ να γράψω κι εγώ ένα post με τις αρρώστειες και τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα παιδιά και γιατί δεν θα ήθελα ποτέ να έχω (τραβηγμένο παράδειγμα αλλά καταλαβαίνεις που το πάω). Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλω να πάω στο θέμα, διαφωνώ γενικώς με το ύφος του thread.
Kαι όμως..διαλέγοντας ένα καθαρόαιμο που έχεις την πολυτέλεια να ξέρεις τι ευπάθειες έχει..τα προβλήματα υγείας που θα μπορούσε να έχει..είναι τα κυριότερα που πρέπει να σε απασχολούν πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για βραχυκέφαλες φυλές..
Δεν είναι μόνο μία συγκεκριμένη φυλή που έχει τα "απαγορευτικά" της.., είναι κάθε φυλή.., από το να μαδάει και να έχει σάλια (που κάποιους μπορεί να τους ενοχλήσει και οφείλουν να τα γνωρίζουν..) μέχρι τα προβλήματα υγείας που μπορεί να βγάλει και είναι τα πιο σοβαρά..για αυτό και το από που θα το πάρουμε είναι πολύ σοβαρό θέμα..
Δεν είναι όλα ρόδινα..μαγκιά του λοιπόν αυτού που έγραψε το ποστ..και επίσης..ανασταλτικά θέματα έχει γενικότερα η επιλογή του να έχεις σκύλο.., έξοδα.., ταλαιπωρία..και τεράστια ευθύνη που κρατάει για χρόνια..
Το να υποσημειώνονται λοιπόν αυτά είναι ευσυνειδησία.., ο στρουθοκαμηλισμός δεν μας οδήγησε πότε μπροστά..

Last edited:

mousi

Member
27 Ιουνίου 2013
10
0
Κατ' αρχήν δεν "ανακοίνωσα" την διαφωνία μου. Άνοιξα ένα νέο thread και ρώτησα αυτούς που θέλουν να απαντήσουν να μου πουν καμιά ιδέα. Δεν έχω καμία όρεξη να κάνω γενικές συζητήσεις, ούτε να απολογούμαι για την επιλογή μου να πάρω γαλλικό bulldog σε κανέναν. Η απάντηση του στυλ "γιατί δεν πρέπει να πάρεις γαλλικό" λυπάμαι αλλά δεν μου κάνει. Τι να το κάνω δλδ, να το πετάξω;
@st3li0s αυτό που είπα ήταν ένα άκρως τραβηγμένο παράδειγμα γιατί δεν μου αρέσουν τα post αυτού του ύφους (όπως δλδ δεν θα μου άρεσε και ένα "μην κάνετε παιδιά γιατί έχουν προβλήματα"). Αυτό που λες δε νομίζω ότι έχει καμία σχέση με αυτό που είπα...
@kango1 μαγκιά του αυτουνού που έγραψε το post, δεν είπα κάτι άλλο. Εγώ όμως γιατί πρέπει να πάω εκεί και να διαφωνήσω/συμφωνήσω ή να μου αρέσει ή όχι.

Επίσης έχω και doberman με πρόβλημα δεμοδήκωσης, άρα να φανταστώ είναι και τα doberman κατεστραμένα; Τέλος πάντων δεν άνοιξα το thread γι αυτό το λόγο και δεν θα συνεχίσω τέτοιου είδους συζήτηση γιατί απλούστατα δε με βοηθάει με το πρόβλημα μου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Αν δεν προβληματίζει εσένα, το ότι έχεις δύο σκυλιά με δεμοδήκωση, εμάς γιατί να μας προβληματίσει;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Κατ' αρχήν δεν "ανακοίνωσα" την διαφωνία μου. Άνοιξα ένα νέο thread και ρώτησα αυτούς που θέλουν να απαντήσουν να μου πουν καμιά ιδέα. Δεν έχω καμία όρεξη να κάνω γενικές συζητήσεις, ούτε να απολογούμαι για την επιλογή μου να πάρω γαλλικό bulldog σε κανέναν. Η απάντηση του στυλ "γιατί δεν πρέπει να πάρεις γαλλικό" λυπάμαι αλλά δεν μου κάνει. Τι να το κάνω δλδ, να το πετάξω;
@st3li0s αυτό που είπα ήταν ένα άκρως τραβηγμένο παράδειγμα γιατί δεν μου αρέσουν τα post αυτού του ύφους (όπως δλδ δεν θα μου άρεσε και ένα "μην κάνετε παιδιά γιατί έχουν προβλήματα"). Αυτό που λες δε νομίζω ότι έχει καμία σχέση με αυτό που είπα...
@kango1 μαγκιά του αυτουνού που έγραψε το post, δεν είπα κάτι άλλο. Εγώ όμως γιατί πρέπει να πάω εκεί και να διαφωνήσω/συμφωνήσω ή να μου αρέσει ή όχι.

Επίσης έχω και doberman με πρόβλημα δεμοδήκωσης, άρα να φανταστώ είναι και τα doberman κατεστραμένα; Τέλος πάντων δεν άνοιξα το thread γι αυτό το λόγο και δεν θα συνεχίσω τέτοιου είδους συζήτηση γιατί απλούστατα δε με βοηθάει με το πρόβλημα μου.
Άνοιξε λιγο το μυαλό σου!

Δεν είναι πρόβλημα να πάρεις όποια φυλή θεωρείς ότι ταιριάζεις!
Το θέμα είναι ότι αυτές οι ασθένειες/παθήσεις είναι κληρονομικές!Καταπολεμούνται μόνο με σωστή εκτροφή!

Ναι αν με ρωτήσεις εμένα, θα σου πω ότι πολλές φυλές λόγω της κάκιστης εκτροφής τους από ότι να ναι ανθρώπους φτάσανε να κουβαλάνε πολλές παθήσεις. Άρα ο όρος κατεστραμμένες ταιριάζει.

Η φυλη των Γαλλικών έχει θέματα με καθαρόαιμα δείγματα. Φαντάσου τι θα γίνεται στα ημίαιμα της οποιαδήποτε γέννας.
Εδώ προσπαθούν εκτροφείς να εξαλείψουν τα προβλήματα και δεν μπορούν, θα το κάνει η γέννα του τυχάρπαστου?

Καλή συνέχεια στο πρόβλημα σου.
Γνώμη μου είναι ότι αυτά τα προβλήματα είναι κληρονομικά και όσο και αν προσπαθεί κάποιος να τα προσπεράσει/γιατρέψει ανά διαστήματα θα εμφανίζονται.