Αλλεργικό άσθμα & κατοικίδια

Vylker

Member
5 Δεκεμβρίου 2008
21
0
Εδώ και 1 μήνα σχεδόν έχω εναν σκύλο στο σπίτι, η αδερφή μου παλαιότερα είχε αλλεργικό άσθμα και το αντιμετώπιζε μέχρι πρότεινος με ομοιοπαθητική χωρις κανένα πρόβλημα, το διάστημα που έχω το σκύλο παρουσίασε η μικρή πάλι το αλλεργικό άσθμα, ο γιατρός το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν αν πήραμε κάποιο κατοικίδιο στο σπίτι.
Αντιλαμβάνεστε οτι αν το όλο θέμα προέκυψε απο τον σκύλο υπάρχει πρόβλημα, αν υπάρχει όντως αλλεργία στο σκυλί ή στο τρίχωμα του κλπ. υπάρχει τρόπος προστασίας -πχ. να μην τον πλησιάζει? - ωστε να μπορώ να έχω τον σκύλο στο σπίτι? ( και την αδερφή μου? :D )

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καταρχήν γνώμη μου είναι να κάνει τις ανάλογες εξετάσεις για να βρει η αδελφή σου το αλλεργιογόνο που της προκαλεί πρόβλημα (προσωπικά είμαι κατά της ομοιοπαθητικής). Μόνο έτσι θα μάθετε αν είναι το σκυλί.
Αν υπάρχει όντως αλλεργία στο σκύλο, το μεγάλο πρόβλημα είναι το σάλιο και όχι η τρίχα. Τα αλλεργιογόνα όμως μεταφέρονται με τον αέρα, οπότε αλλεργικός + αιτία αλλεργίας δεν είναι καλό να συνυπάρχουν στο ίδιο σπίτι.
Πρέπει όμως πρώτα απ' όλα να κάνετε εξετάσεις για να βρείτε την αιτία.

sevita

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
97
0
ο υιος μου εχει αλλεργικο ασθμα, και παιρνει μια θεραπεια. Πηραμε το κουταβακι εδω κι ενα μηναζει μαζι μας στο σπιτι μεσα και δεν εκανε κριση. Αν ειχε αλλεργια στο κουταβι δε θα ειχε κανει κριση; Μια φιλη μου που εχει αλλεργια σε σκυλους (η οποια εχει Μαλτεζ ) και της πηγα το κουταβακι 23 ημερων την ιδια μερα εκανε κριση) σημειωση οτι ενω τον πειραζει η σκονη που εχουν οι αχυρομπαλες και μπαλες τριφυλλιου (αποδεδειγμενο ειναι αυτο) πριν 15 ημερες που επαιζε σε αποθηκη η οποια εχει τετοιες μπαλες, δε μου εκανε κριση.. Υπαρχει τεστ αλλεργιας που δειχνει αν εχεις αλλεργια σε ζωα;

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Υπάρχουν τεστ αλλεργίας για σχεδόν τα πάντα... Το αλλεργικό άσθμα δεν είναι απαραίτητο ότι θα το έχεις για μία ζωή. Αν το αγόρι μεγάλωσε ίσως να άλλαξε η αντίδρασή του απέναντι στο αλλεργιογόνο. Και εξαρτάται και τί αγωγή του δίνετε. Κορτικοστεροειδές για πρόληψη (βουδεζονίδη, φλουτικαζόνη κλπ) ή PDI ή MDI , βρογχοδιασταλτικά για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων? Επίσης τα επεισόδια μπορεί να οφείλονται σε άλλους παράγοντες εκτός από τη γύρη που πιθανός να υπάρχει σε μπάλες/γερμά/σιλό. Κάνετε και ένα βιοκαθαρισμό στρωμάτων και επίπλων για τα ακάρεα για να αποκλείσετε και αυτόν τον παράγοντα. Σε ποιά πόλη είστε να σας συστήσω συνεργείο βιοκαθαρισμού.