Αλωπεκίδα ή απλώς αλεπουδίτσα;


poppy_m

Member
17 Μαϊου 2012
5
0
Αθήνα
Καλησπέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας. Ο Μαρλευ είναι 3,5 μηνών, τον βρήκαμε στο χωριό το πάσχα και είπαμε να τον κανουμε Αθηναίο!!!!! Ένας γνωστό μας, μας είπε ότι ανήκει σε φυλή και μάλιστα πως η ράτσα του είναι αρχαία και λέγεται αλωπεκής. Θα ήθελα την γνώμη σας μιας και δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη.Όχι ότι αυτό θα παίξει κάποιο ρόλο, έτσι κι αλλιώς μας έχει πάρει τα μυαλά και τον υπεραγαπάμε!!! Σας επισυνάπτω φωτογραφίες.
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
οι αλωπεκίδες είναι με όρθια αυτιά
θα μπορούσε να είναι κοκόνι αλλά δεν μοιάζει και πολύ
 


poppy_m

Member
17 Μαϊου 2012
5
0
Αθήνα
Ευχαριστώ για την απάντηση. Τωρα πάει να σηκώσει τα αυτάκια του. όταν τον βρήκαμε ( 1 μήνα πρίν) ήταν κάτω τελείως και τώρα αρχίζουν και ανεβαίνουν. Αν και νοπμίζω ότι έχω δει φωτογραφίες με τα αυτάκια τους κάτω.
 








giorgos55

Active Member
17 Νοεμβρίου 2011
42
0
markopoulo attikis
Πολυ ενδιαφερον..ποτε δεν ειχα ακουσει για αυτη την φυλη ....Παντως ο μικρος ειναι κουκλος!!!
 


foxylady

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
45
0
Σαλλονικα bay area
Αγαπητη poppy_m καλησπερα ομαρλευ ειναι κουκλος ειναι ακομα μικρος για να μας δειξει τι ειναι ειδα ομως σεαλλο ποστ οτι ηδη αρχισε να τα σηκωνει τα αυτακια οποτε μαλλον ειναι σε καλοδρομο...
Γενικα μπορει να μην μοιαζει τωρα ουτε με αλωπεκιδα αλλα ουτε με κοκονι αλλααπο την παρατηρηση μου με την εκτροφη-διασωση της αλωπεκιδας αλλα και απο τηνκαταγραφη της φυλης που κανω μου δειχνουν οτι ειναι αργης αναπτυξης φυλη (δενλεω για τον κανονα καθως ο κανονας δεν υπαρχει ακομη αν δεν γινει με μεγαληδιακυμανση παρατηρηση)
Γενικα βλεπω οτι αν το αυτακι ειναι λεπτο σε παχος ανεβαινει ευκολα αν ειναιχοντρο τοτε αργει περισσοτερο,επισης μεγαλο ρολο παιζουν οι διαφοροιτραυματισμοι σε αυτο πχ δαγκωμα ελαφρυ μεταξυ των μωρων της τοκετοομαδας ηακομα και το χαιδεμα στο κεφαλι η το χαιδολογημα με γλυκολογα(ξερω ειναι σκληροτο κανω και εγω σε ανυποπτο ..συνεχη μαλλον θα ελεγα χρονο αλλα δεν τους κανεικαλο οχι σε αυτη τη φυλη που εχει μια ταση και για πλαγια εκφυση του αυτιου ηγενικα για πολυ ευκινητο αυτακι προς ολες τις κατευθυνσεις) το οποιο τα κανεινα γυμναζουν τους πλαγιους και πισω μυς σε αντιθεση με αυτους που γυμναζουνοταν ειναι σε αλερτ κατασταση η οταν ακουνε ηχο με κατευθυνση στο εμπροσθιο μεροςτους.

Το υψος του φαινεται να ειναι μεγαλυτερο απο τις αλωπεκιδες αλλα γενικα αυτοδεν με ανησυχει καθως κατα την καταγραφη πετυχαινω πολλες αλωπεκιδες πουτεινουν να ειναι ψηλοτερες και αρα μεταβατικοι τυποι αυτης αλλα το ποσοστο τουςδεν μας επιτρεπει να τις αγνοησουμε.
Το μουτρακι και το μακρος του κορμου του μοιαζει με τις αλωπεκιδες..
Αλλα αυτο που με ιντριγκαρει ακομα περισσοτερο ειναι το τριχωμα του που αν στοτελος της αναπτυξης του και μετα την σεξουαλικη του ωριμανση αν αυτη συμπεσεικαι με χειμωνιατικους μηνες εξακολουθει να ειναι σχετικα σκληροτριχο απο οτιμου επιτρεπουν οι φωτο να δω και σε συνδυασμο με σηκωμενα αυτια και ανεκτο υψοςθα μας δειξει μια σκληροτριχη αλωπεκιδα.Ελπιζω να εχει καλη αναπτυξη και οτι και να γινει ειναι μουτρακι οπωςκαι να εχει...(καλη τροφουλα και ισως και κανενα συμπληρωμα χονδροιτινηςυαλουρονικου οξεος κανουν γερες αρθρωσεις..οποτε μπορει να δωσει καλυτεροαυτακι περα απο τα γονιδια που οτι εινα να κανουν θα το κανουν
)
Αναμενω και αλλες φωτο και σε λιγο καιρο στο σαιτ www.alopekida.gr θα εχουμεπολλες φωτο για συγκριση και ενημερωση και για το προγραμμα διασωσης,αναβιωσηςκαι εκτροφης των αλωπεκιδων..

Για πληροφοριες μεχρι να λειτουργησει το σαιτ μπορειτε να επικοινωνειτε εδω στοφορουμ μαζι μου η με μην στο προσωπικο μουmail [email protected]
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.595
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3