Αμπούλα

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
Αμπούλα…..

Θα μπορούσα να κάνω μια ερώτηση….

Λόγο το ότι ο καιρός φτιάχνει και σίγα σιγά εμφανίζονται και τσιμπούρια σκνίπες κτλ…

Πολύ από μας βάζουμε αμπούλες .

Χθες μια φίλη μου μου είπε να μην ξανά βάλω αμπούλα…
Δεν ξέρω άμα έχει σχέση η μάρκα αλλά μου είπε ότι το άκουσε σε μια γερμανική εκπομπή ότι με την χρήση αμπούλας πολλά σκυλιά και αλλά ζώα που το απορροφούσε ο οργανισμός τους απόκτησαν πρόβλημα στο συκώτι γιατί απορροφούνταν μέχρι το αίμα το φάρμακο αυτό…

Πραγματικά με έβαλε σε μια σκέψη και δεν το κρύβω αγχώθηκα λιγάκι…

Εδώ προσπαθούμε να τους κάνουμε καλό και να τα προφυλάσσουμε από σκνίπες τσιμπούρια ψήλους κτλ… δεν μπορούμε να τους κλείσουμε και σε μια γυάλα αλλά να τα προφυλάσσουμε προσπαθούμε….

Και φέτος μας είπε η κτηνίατρος να βάζουμε κάθε μηνά αμπούλα.. πέρση βάζαμε ανά δίμηνο …
Γενικά την εμπιστευόμαστε παρά πολύ την κτηνίατρο μας και έχει παρά πολύ εμπειρία και είναι μια από της καλύτερες πιστεύω εδώ σε μας…

Απλά θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας και την εμπειρία σας …

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ…

Ancientridge

Member
14 Μαρτίου 2008
23
0
Larissa
www.elkhound.gr
μου φαινετε λιγο ακραιο να πειραζει η αμπουλα το συκωτι.Ξερω οτι μερικα σκυλια παθαινουν αλεργια η καποια δερματοπαθεια αλλα δεν νομιζω η αμπουλα να επηρεαζει ζωτικα οργανα του σκυλου.Νομιζω οτι η αμπουλα ειναι ενα ασφαλες προιον προστασιας.Εγω τα κολλαρα δεν εμπιστευομαι γιαυτο και χρησιμοποιω λαδι σιτρονελας τους καλοκαιρινους μηνες.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οι αμπούλες εξωπαρασιτωσης μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος, κνησμό, απώλεια τριχώματος. Δηλητηρίαση του ζώου από τα δραστικά συστατικά ή ενδεχόμενη βλάβη ζωτικών οργάνων λόγω της χρήσης του προϊόντος θεωρούνται απίθανα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Την αμπουλα τη βαζουμε σε 3 με 4 μεριες στην ραχη κοντρα στης τριχες..

ανα 2 με 3 εβδομαδες..

Σιγουρα τα σπρευ ,οι αμπουλες ,τα κολαρα που ειναι χημικα προιοντα περα της σιτρονελας ..δεν ειναι και το καλυτερο για τον οργανισμο ειναι ομως η μοναδικη προληψη κατα της phlevotomus σκνιπας που μεταδιδει το καλαζαρ και του κουνουπιου Aedes vexans που μεταδισει την Διροφιλαριωση .
αρα θεωρειτε απαρετητο..

elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
Σας ευχαριστώ πολύ..

Να στε καλα... οοοκ...

αρα αμπούλα...

και σιτρονελα...

Σας ευχαριστώ παρα μα παρα πολυ...

Ancientridge

Member
14 Μαρτίου 2008
23
0
Larissa
www.elkhound.gr
συμφωνω ειναι ολα χημικα προιοντα αλλα ειναι ο μονος τροπος να προφυλαξουμε τους τετροποδους φιλους μας και δυστηχως στην ελλαδα το προβλημα ειναι μεγαλο με αυτες τις ασθενειες οποτε πρεπει να χρησιμοποιησεις τα παραπανω για να παρεχεις μεγαλυτερη προστασια στον σκυλο σου.Εγω χρησιμοποιω αμπουλα καθε μηνα και καθε μερα τους βαζω σιτρονελα στο κεφαλι και στα ποδια μιας και ειναι τα μονα σημεια στα οποια η τριχα ειναι μικρη και το εντομο μπορει να τσιμπισει πιο ευκολα.

chrisadult

Well-Known Member
22 Ιανουαρίου 2008
73
0
Αθηνα
χρησιμοποιω και αμπουλα και scalibor, καθε μηνα, και η δικια μου δεν εχει παθει τιποτα δοξα το θεο. ο γιατρος επιμενει και τα δυο για πληρη καλυψη.

CostasKontadakis

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2008
112
0
Λέγοντας αμπούλα εννοούμε μορφή φαρμακευτικού προϊόντος. Δεν είναι συγκεκριμένη ουσία. Υπάρχουν 2-3 ουσίες που χρησιμοποιούνται για τον σκοπό της πρόληψης για τα εξωπαράσιτα. Και ασφαλώς έχουν διαφορές και στις παρενέργειες και στα προτερήματα τους. Δεν είναι όλες το ίδιο! Διαβάζετε πάντα καλά τις οδηγίες χρήσης του σκευάσματος και ζητήστε από τον κτηνίατρο σας να σας εξηγήσει ότι απορία έχετε!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr