Ανάπτυξη κουταβιού

eja

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2009
105
88
Αργος, Αργολιδας
Λοιπόν έχω μια ερώτηση και θέλω να μου απαντήσει κάποιος που μπορεί να έχει εμπειρία στο θέμα!
πχ. Παίρνουμε ενα κουταβάκι απο γονείς με Pedigree, δηλαδή να έχουν κανονική ανάπτυξη και οι 2 γονείς, αλλά για τον α ή β λόγο δεν έχει πιεί το κουτάβι γάλα απο την μάνα του ή κανα 2 εβδομάδες ας πούμε!
Η ερώτηση είναι αν τώρα αυτό το κουτάβι θα φτάσει την επιθυμητή ανάπτυξη?
Θα φτάσει στο επιθυμητό ύψος και τα κιλά που πρέπει?:confused:

Last edited by a moderator:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
ο εκτρωφεας τι σου εχει πει για αυτο?απο που ειναι αυτο το υποτιθεμενο κουταβι?εννοω,προς τι η απορρια?σου εχει συμβει κατι τετοιο?γιατι δεν ηπιε γαλα?εφυγε νωρις απο την μανα ας πουμε?αν ναι,ειναι αλλα τα προβληματα που πρεπει να σε απασχολουν κ οχι το γαλα.απο εκει κ μετα,το γαλα της μανας βοηθαει πολυ ,συν των αλλων,κ στα αντισωματα του κουταβιου.το οτι δεν ηπιε γαλα,δεν θα σταθει εμποδιο στην αναπτυξη του.εχει πολλα υποκαταστατα στην αγορα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ειναι 100% θεμα DNA το μεγεθος ενος σκυλου και φαινομενοτυπος του(εκτος και αν επεμβει καποιος δραστικα)δεν επινε γαλα απο την μανα επινε κατι αλλο δηλαδη.
Δεν γραφεις πιο αναλυτικα,2 εβδομαδες απο ποτε μεχρι ποτε,τις δυο πρωτες?απο 25 ημερων?επινε η ετρωγε?σε σχεση με τα υπολοιπα κουταβια πως ειναι,τα αλλα επιναν?
αν εμεινε πισω ισως χρειαστουνε καποιες βιταμινες., για ενα μικρο χρονικο διαστημα

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Θα το ξαναγραψω:
Της φιλης μου το γαλλικο εκανε 12 κουταβια- τα οπιοα τα ταιζε απο την 2η μερα με συμπληρωματικο γαλα απο μπιμπερο (αλλα ολά επιναν ΚΑΙ απο την μανα τους).
ΟΛΑ τα κουταβια εγιναν "κανονικα" ενηλικα σκυλια, και ειναι και σχετικα μεγαλοσωμα για την φυλη τους.
( τα αρσενικα γυρο στα 14 Κιλα και τα θηλυκα στα 13).

eja

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2009
105
88
Αργος, Αργολιδας
Λοιπον για να καταλαβετε δεν ειναι συγγεκρημενα για τον σκυλο μου αλλα μου ειναι απορια
πηρα τον σκυλο μου παρα 4 μερες 2 μηνων απο ιδιωτη αλλα για καποιον λογο τα ειχε παρει απο την μανα τους και τα ταιζε αυτος γαλα του εμποριου αλλα δεν ειχαν καλη ανπτυξη ολα τα κουταβια του οχι μονο το δικο μου και λεω τωρα ειναι 8 μηνων και ειναι 53 cm υψος και 19 κιλα και αναρωτιεμαι τωρα αν φτασει εκει που πρεπει γιατι η μανα και ο πατερας του ηταν μεγαλοσωμα

vergilakos

Well-Known Member
11 Απριλίου 2010
194
0
Mην ανυσηχεις αν συνεχισεις την καλη διατροφη πολυ συντομα θα παρει την αναπτυξει του πιστευω :)
Aπλα με καποια καθυστερησει ισως !

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
δεν καταλαβα τι εννοεις...εκει που τελειωνει η σπαλα μετρας κ με προσοχη μην μετρησεις τα κοκκαλα της ωμοπλατης κτλ.τον ωμο θες.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
σκεφτητε ποσες γυναικες ανθρωποι δεν εχουν θηλασει τα μωρα ανθρωπακια για διαφορους λογους ,και βεβαια αυτα τα παιδια τραφηκαν με γαλα υποκαταστατο και μεγαλωσαν ισως βεβαια παρουσιασαν καποιες ευαισθησιες σε ιωσεις και γενικοτερα ο οργανισμος ηταν να το πω πιο εθραυστος ,
ο θηλασμος δεν ειναι για το μεγεθος ,ειναι κατα αρχην για τα αντισωματα που περνανε απο τη μανα στα μικρα και για τα πολυτιμα θρεπτικα συστατικα για τη σωστη δομηση και αναπτυξη και αντοχη του οργανισμου

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
σκεφτητε ποσες γυναικες ανθρωποι δεν εχουν θηλασει τα μωρα ανθρωπακια για διαφορους λογους ,και βεβαια αυτα τα παιδια τραφηκαν με γαλα υποκαταστατο και μεγαλωσαν ισως βεβαια παρουσιασαν καποιες ευαισθησιες σε ιωσεις και γενικοτερα ο οργανισμος ηταν να το πω πιο εθραυστος ,
ο θηλασμος δεν ειναι για το μεγεθος ,ειναι κατα αρχην για τα αντισωματα που περνανε απο τη μανα στα μικρα και για τα πολυτιμα θρεπτικα συστατικα για τη σωστη δομηση και αναπτυξη και αντοχη του οργανισμου
η δικη μου αποψη ειναι πως ο θηλασμος εκτος του οτι προσφερει αποκλειστικα την ποιοτητα γαλακτος που ειναι μοναδικη για το καθε θηλαστικο και αναντικαταστατη (δεν υπαρχει υποκαταστατο να συναγωνιστει το ζωντανο γαλα που ειναι ακριβως αυτο που εχει αναγκη το συγκεκριμενο θηλαστικο, για παραδειγμα δεν ειναι δυνατον ενας ανθρωπος να τραφει σωστα με το γαλα μιας αγελαδας, η ενας σκυλος με το γαλα ενος ανθρωπου, μια αγελαδα με το γαλα μιας λιονταρινας κλπ)
προσφερει την επαφη με την μανα, την παρηγορια, την ασφαλεια,την διεκδικιση,την συναισθηματικη διαθεσιμοτητα,την φυσικη ωρα του αποχωρισμου απο αυτην,διαδικασιες εξισου η και περισσοτερο αναγκαιες για την ομαλη πορεια ενος θηλαστικου.